erka Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Pixie, mag.da pisze do ludzi z Żyradowa. Ja wydrukowałam juz plakaty, które zrobiła i wysyłam dziś pocztą do Żyrardowa. Jak na razie ani śladu Lali.
mag.da Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Ja napisałam do: agata-air, fona (która już odpowiedziała:loveu:), Hanah i Rudasek - bo takich użytkowników znalazłam na liście. I podawałam link na nasz szczeniakowy wątek, to może tam piszmy nowe wieści, jeśli będą. [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37540[/url]
ewelinka_m Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Od kilku dni na mojej ulicy błąka się pies, dziś dowiedziałam się, że został wyrzucony z samochodu przez "właścicieli" :-( To dość duży czarny podpalany samiec, już nieco starszy, podobno nie dowidzi, oczywiście okolicznym mieszkańcom zaczął przeszkadzać i chcą to zgłosić do schronu :mad: o ile już tego nie zrobili... Jutro zrobię mu zdjęcia.. Kika Ty wiesz o którego chodzi, to ten, którego widziałyśmy jak wracałyśmy z parady.
Saphira Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Erka ! Dostałaś sie moze do skrzynki na listy ?
Od-Nowa Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 robię właśnie na nowo plakat o poszukiwanych wolontariuszach (poprzedni przepadł wraz z resztą zawartości dysku) jeżeli jeszcze coś potrzeba na szybko z takich rzeczy to mówcie. Jak już usiadłam to może uda mi się od razu zrobić bo nie wiem kiedy znowu będzie czas.
erka Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Od-Nowa, na razie zrób o wolontatriuszach, bo przez tą Lalę jakos nie nic mi więcej nie przychodzi głowy. Saphira, byłam na poczcie, niewiele sie dowiedziałam, mają zapytać listonosza,dlaczego nie może odczytać nr kluczyka:cool3:.
Od-Nowa Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 ok ;) Ewelinko a jakiej rozdzielczości na n-k? bo nie wiem jaki tam format można największy
betel Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 O ta pech z Lalą , jak moge pomóc, słyszę ,że plakaty juz są, co jeszcze można zrobić na odległość????
pixie Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 [quote name='erka']Pixie, mag.da pisze do ludzi z Żyradowa. Ja wydrukowałam juz plakaty, które zrobiła i wysyłam dziś pocztą do Żyrardowa. Jak na razie ani śladu Lali.[/quote] nie lepiej bylo przeslac mailem i by tam wydrukowali, byloby szybciej...hmmm no moze priorytety dochodza lepiej teraz... nikt nie widzial lali..czy oni wiedza jak szukac niech powiedza chocby listonoszowi to tez jest nitka w lancuszku Listonosz i poczta w warszawie chyba po 5 groszy dostaja od kazdejulotki wlozonej do skrzynki / cos te skrzynki staja sie tematem "watkowym"/ moze to podpowiedziec tj rodzinie..niezaleznie od powieszonych w miescie w kazdym mozliwym skupisku...miejscu spotkan, kioski, sklepiki, biblioteka, etc etc przy dworcu kolejowym
Linssi Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Eh... Rownowaga w przyrodzie musi byc. Kiedy cos sie uda, to zaraz cos innego musi sie spieprzyc... :shake: Bylam wczoraj u pani Ani. Jaka cudowna jest ta kudlata kruszynka!! :loveu: I taka prztulasna i calusna! Caly czas u p. Ani na rekach hehe :loveu: Zapomnialam wczoraj zapytac czy trzeba jakies wieksze zakupy zrobic :oops: I uwaga... przebrnelam przez etap urzedu celnego... jutro swistek do odbioru. Tlumaczenia dokumentow beda juz dzis, a jutro od razu pojade do skarbowego. I trzymajcie kciuki bo moze w przszlym tygodniu dostane juz probne polskie tablice :D A! Saphirko, znalazlam w necie informacje, ze moge jezdzic na tych tablicach ktore mam (tj niemieckich) przez miesiac od sprowadzenia autka, i byla to wypowiedz jakiegos prawnika... sama juz nie wiem co myslec. Ale i tak bardzo Ci dziekuje za rady :B-fly:
kika22 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 A ja Wam napize dobrą wiadomość:loveu: Birma, Tyci i Taszka sa w dzisiejszym Echu Dnia:crazyeye: Z krótkim opisem i zdjeciem:lol: Oby ktoś je pokochał i ktoś zadzwonił:eviltong: A jakieś wieści o Lali sa?
erka Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Rozmawiałam dzisiaj z ta kobietą, na razie Lali nikt nie widział. Pixie, ja oczywiście chciałam tym ludziom wysłać plakat drogą elektroniczną, ale powiedzieli,że nie maja gdzie wydrukować, więc wysłałam pocztą. Jeszcze wtedy nie wiedziałam,że jest ktoś z dogo w Żyrardowie. Jaka szkoda,że nie ma Mory w tym ogłoszeniu w Echu, ona jest właściwie teraz najpilniejsza. A czy ktoś pobrał te plakaty, ktore zrobiła betel i porozwieszał? Tam jest Mora, Tasza i Birma, czyli najpilniejsze adopcje.
Linssi Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Erka, nie bij! Podalam Twojego maila do konkursu, ktory wyswietla sie na banerze... moze cos wygramy dla naszych psiakow :)
kika22 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='erka'] Jaka szkoda,że nie ma Mory w tym ogłoszeniu w Echu, ona jest właściwie teraz najpilniejsza. [/quote] Niestety wtedy Mory jeszcze nie było na paradzie:mad:
ewelinka_m Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='Od-Nowa']ok ;) Ewelinko a jakiej rozdzielczości na n-k? bo nie wiem jaki tam format można największy[/quote] Taniu wielkość chyba jest bez znaczenia :evil_lol: w każdym razie zawsze mogę zmniejszyć, ale zauważyłam, że tam bardziej pod uwagę biorą "wagę" zdjęcia. Zrób w takim formacie w jakim będzie Ci najwygodniej i w takim jakim uznasz za stosowne. Możesz podać mój nr., Erka ma na głowie psie telefony ;)
betel Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Cześć wszystkim , czy trzeba pomóc w jakiejś akcji plakatowej???
Saphira Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='Linssi']A! Saphirko, znalazlam w necie informacje, ze moge jezdzic na tych tablicach ktore mam (tj niemieckich) przez miesiac od sprowadzenia autka, i byla to wypowiedz jakiegos prawnika... sama juz nie wiem co myslec. Ale i tak bardzo Ci dziekuje za rady :B-fly:[/quote] Ja już nie wiem co o tym myśleć. Ja miałam papiery na tydzień jeżdżenia. Wszystko jest fajnie dopóki nie ma jakiejś stłuczki. Wtedy wszyscy wiedzą od razu co jest a co nie jest ważne. Kiedyś ubezpieczyłam się w Warcie. Agent nie zwrócił mi uwagi, że skończyła mi się ważność badań technicznych. Nie wolno mu bez tego ubezpieczyć auta. A on ubezpieczył bardzo chętnie. Akurat tak się zdarzyło, że miałam stłuczkę i....odmowiono mi wypłaty odszkodowania bo samochód nie miał ważnych badań technicznych.
Od-Nowa Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Ewelinko to ja poproszę Twój numer na pw bo nie mam.
pixie Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='Linssi']Erka, nie bij! Podalam Twojego maila do konkursu, ktory wyswietla sie na banerze... moze cos wygramy dla naszych psiakow :)[/quote] jaki konkurs:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:?
pixie Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='Linssi']Erka, nie bij! Podalam Twojego maila do konkursu, ktory wyswietla sie na banerze... moze cos wygramy dla naszych psiakow :)[/quote] jaki konkurs:crazyeye:?
andzia69 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='pixie']jaki konkurs:crazyeye:?[/quote] a taki migający u góry:p trzeba odpowiedzieć na 3 pytania i podać min. 4 meile:razz:
betel Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [CENTER][IMG]http://img136.imageshack.us/img136/1621/morakartagb8.jpg[/IMG] Przypominam Morcię , ona nadal szuka domu. Proszę zagladajcie na jej wątek i przekażcie o niej wieści wszystkim znajomym i krewnym Królika;) [/CENTER]
Linssi Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='pixie']jaki konkurs:crazyeye:?[/quote] No wlasnie chodzi o ten migajacy u gory Profilum... Ze mozna wygrac zapas karmy na caly rok... ;) Przydaloby sie dodatkowe jedzonko... Dzis przemknal kolo mnie taki biedny ON-ek. Nawet nie zatrzymal sie jak na niego zawolalam. Ale bylby piekny pies gdyby go odzywic... szlam i wolalam kawalek za nim, ale biegl przed siebie i nawet sie nie obejrzal :-( Nie mialam nic przy sobie do jedzenia... Nie mial obrozy, ani nic...Chudy masakrycznie. Nie daje mi to spokoju... Saphirka...Mam nadzieje ze mi sie nic nie przytrafi. Mam zrobiony przeglad w Polsce i wykupione ubezpieczenie do konca miesiaca... A Warta... no coz... znam przypadki kiedy nie tylko nie chcieli wyplacac odszkodowan, ale i nie chcieli placic za leczenie za granica....
erka Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Linssi, nie wiem zupełnie o co chodzi w tym konkursie i nie mam czasu sie tym zainteresować, więc jeżeli to wymaga jakiejś aktywności , to odpadam.
Linssi Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Pewnie na budowaniu piramidki...ale co tam... rozeslalam do kilkunastu osob... I wpisywalam maile wszystkich znajomych ;)
Recommended Posts