MaJa 75 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [B]Smutne:shake:[/B] [B]Na tym forum pisze kilkanaście osób i nikt nie jest w stanie pomóc???[/B] [B]Z resztą łatwiej coś wklepać w klawiaturę, trudniej pomóc w rzeczywistości.[/B] [B]Na co komu hopanie do góry? Na co komu teksty typu ajajajaj, ojojoj i zbędne dyskusje o wszystkim i o niczym?[/B] [B]Do tego wszyscy się rwią.....a jak trzeba się wykazać to cisza jak makiem zasiał.[/B]
Saphira Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='betel'][CENTER][IMG]http://img407.imageshack.us/img407/1174/tasza1pl3.jpg[/IMG][/CENTER] [CENTER][IMG]http://img385.imageshack.us/img385/9093/birmaplakql0.jpg[/IMG][/CENTER] [CENTER]Plakaty są formatu A4. Należy je w oryginalnej wielkości zapisać w komputerze i wstawić do dokumentu wordowskiego ,a potem wydrukować.[/CENTER] [CENTER]Jeśli ktoś ma taką mozliwość, zapraszam do pobierania:lol:[/CENTER] [/quote] Ile tych plakacików potrzeba ? Czy doszły te, które wysłałam w czwartek ? Czy ich jakość jest odpowiednia ?
erka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Saphira, ja juz Cię pytałam, czy wysłałaś do mnie, bo ja nic nie dostałam:shake:. Nie ma nikogo, kto by pojechał po Lalę:shake:.
Saphira Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Wysłałam do Ciebie, ale może tak długo idzie pocztą.
ewelinka_m Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='erka'] Ewelinko_m, jak sunia trochę dojdzie do siebie, to może mogłabyś zrobić jej zdjęcia u Basi.:razz:[/quote] no jasne, że podskoczę tam :p
ewelinka_m Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 znalazłam zdjęcia i artykuł z parady: [URL="http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081006/POWIAT0104/999899487"]artykuł[/URL] [URL="http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/tngallery?Site=ED&Dato=20081005&Category=GALERIA11&ArtNo=203403647&Ref=PH"]zdjęcia[/URL] tu nasze psiaki: [URL="http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/gallery?Site=ED&Date=20081005&Category=GALERIA11&ArtNo=203403647&Ref=PH&Params=Itemnr=30#foto_up"]klik[/URL]
erka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='Saphira']Wysłałam do Ciebie, ale może tak długo idzie pocztą.[/quote] Pocztą:crazyeye:??? To kiepsko:eviltong:, bo zgubiłam kluczyk od skrzynki. Byłam na poczcie głownej,żeby mi dali drugi, pani powiedziała,że muszę mieć nr kluczyka, który jest wewnątrz skrzynki ,tylko listonosz może przeczytać po otwarciu skrzynki. Moja mama czatowała trzy dni w oknie na listonosza, bo przecież ja jestem w tym czasie w pracy, a jak go w końcu zdybała, to powiedział , że on nie jest w stanie otwierając skrzynkę z boku przeczytać ten numer, tylko trzeba wyważyć moje drzwiczki i wprawic nowy zamek:diabloti:. POnieważ nie mam czasu,żeby sie tym zająć, jak na wiele innych moich spraw, nie wyjmuje poczty ze skrzynki:cool3:.
kika22 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Ja tez widziałam, ten artukuł :mad: Wkurzyłam się, bo zamiast zrobić reklamę naszym psom to zareklamowali psy ze schroniska:razz: Moze chociaz tam jakiejs bidzie sie uda:roll: Erko nie martw się mają niedługo wymieniać skrzynki na te odpowiadające normom europejskim:evil_lol: Dostaniesz kluczyk gratis:loveu: A wiadomo co Lolą?
ewelinka_m Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Erko jak listonosz będzie poproś, żeby wyjął ze skrzynki listy od drugiej strony :eviltong: i niech przynoszą Ci do domu :diabloti:
ewelinka_m Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 jak dobrze, że mnie nie ma na tym zdjęciu :evil_lol: zobaczcie gdzie nasze psy są ogłaszane :multi: [url]http://www.radio.kielce.pl/zwierzeta,,Przygarnij-psa-lub-kota,6dceabf51442a18266814284477c8f75.html[/url]
Rudzia-Bianca Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='MaJa 75'][B]Smutne:shake:[/B] [B]Na tym forum pisze kilkanaście osób i nikt nie jest w stanie pomóc???[/B] [B]Z resztą łatwiej coś wklepać w klawiaturę, trudniej pomóc w rzeczywistości.[/B] [B]Na co komu hopanie do góry? Na co komu teksty typu ajajajaj, ojojoj i zbędne dyskusje o wszystkim i o niczym?[/B] [B]Do tego wszyscy się rwią.....a jak trzeba się wykazać to cisza jak makiem zasiał.[/B][/quote] MaJa smutne jest to co piszesz, uwierz że niektórzy nie mają możliwości pomóc inaczej niż podniesienie wątku ( czasem właśnie przez zbędne teksty typu ajajaaj ojojoj) , drobne wpłaty, rozwieszenie plakatu i to nie wynika z braku dobrych chęci :shake:
erka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='ewelinka_m']Erko jak listonosz będzie poproś, żeby wyjął ze skrzynki listy od drugiej strony :eviltong: i niech przynoszą Ci do domu :diabloti:[/quote] Ewelinko w porze chodzenia listonosza, to ja jestem w pracy:eviltong:.
MaJa 75 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='Rudzia-Bianca']MaJa smutne jest to co piszesz, uwierz że niektórzy nie mają możliwości pomóc inaczej niż podniesienie wątku ( czasem właśnie przez zbędne teksty typu ajajaaj ojojoj) , drobne wpłaty, rozwieszenie plakatu i to nie wynika z braku dobrych chęci :shake:[/quote] Ciotka ja nie pisałam o dogomankach z Myślenic :cool3: Dzisiaj nie tylko była akcja Lala, ale także bardzo prosiłam o pomoc przy szczeniaczkach i nie było żadnego odzewu:shake:
Od-Nowa Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 są i tacy, którzy bardzo daleko mieszkają. ciągle powraca ten sam problem - za mało osób na miejscu. na wątku piszą ludzie z całej Polski. w związku z awarią komputera utraciłam wszystko co było na dyskach!! łącznie z banerami, zdjęciami i plakatami... proszę o cierpliwość, zanim naprodukuję nowe. a czas ostatnio mało łaskawy :roll:
pixie Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 nie bylo mnie caly dzien..widze ze Lala zagubila sie..wnioskuje z postow nie bylam jeszcze w jej watku Erko czy sprawdzalyscie w Mapie pomocy Dogo, jest sporo osob z Warszawy oferujacych transport, majacych auto Pani z Kielc mogla przyjechac pociagiem do Warszawy, a w warszawie / tj Zyrardowie / jest chyba kilka osob z Zyrardowa na dogo/ moznaby te pomoc poszukiwania Lali zorganizowac jesli cos od rzeczy pisze wybaczcie..ale nie wszyscy ktorzy sa w watku kieleckim sa z Warszawy, inni ktorzy maja mozliwosci nie koniecznie znaja temat pamietajcie o Mapie Pomocy naprawde latwa juz w obsludze..wolanie w watku nie zawsze dociera do tych ktorzy mogliby pomoc a teraz ide do watku Lali by zobaczyc co sie wydarzylo , jak to sie stalo ze umknela...hmmmm
erka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 MaJa75 nie jest zorientowana, że dużo osób odwiedzających nasz wątek nie jest z Kielc, więc ma możliwośc pomagania tylko w ten sposób i to tez jest bardzo cenne:loveu:. Co nie zmienia faktu, że ja sama nie jestem w stanie już tak dalej działać. Nie jestem w stanie zajmować sie wszystkim , przy takiej ilości psów po prostu jest to niemożliwe. Jeżeli napisze o jakims psie potrzebującym pomocy, to raczej nie mam co liczyć,że znajde kogoś , kto sie tym zajmie. Musze to zrobić sama. Prosiłam wielokrotnie o pomoc u tej kobiety z Herbów, która ma tak dużo psów i nic. Sama nie dam rady, moja doba ma tylko 24 godz. , ja też pracuję, mam swoje psy, które sa totalnie zaniedbane, a na glowie adopcje ok. 20 . Dzisiaj od rana prosiłam o pomoc dla Lali, niestety znowu musiałam liczyć tylko na siebie.Po wydzwanianiu przez cały dzień udało mi się znaleźc zupełnie obcą dziewczynę, ktora zgodziła sie pojechac do tego Zyrardowa. Mogła pojechać dopiero przed 18, więc były na miejscu juz późno, przed 21, bo to jednak kawal drogi. Pojechala też ta pani, u ktorej Lala byla na DT ze swoją suczką, z ktora Lala byla zaprzyjaźniona. Niestey nie udalo sie jej znaleźc:shake: , wlasnie dostałam tel,że juz wracaja. Prośba o pomoc przy szczeniaczkach też pozostała bez echa... Mam wszystkiego dosyć.
Rudzia-Bianca Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='MaJa 75']Ciotka ja nie pisałam o dogomankach z Myślenic :cool3: Dzisiaj nie tylko była akcja Lala, ale także bardzo prosiłam o pomoc przy szczeniaczkach i nie było żadnego odzewu:shake:[/quote] MaJa tak myślę ;) ale czasem trafia mnie przysłowiowy szlag że nic więcej nie mogę zrobić :shake:
Rudzia-Bianca Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Erko czyli Lala oddaliła się całkiem od domu ? Nie wyobrażam sobie nawet jak ta mała musi być zagubiona :( Pamiętam moją Biankę - długo nie wychodziła bez smyczy do ogrodu , tak na wszelki wypadek . Czy Lala ma obrożę i identyfikator z nowym adresem? Bo wątpię niestety żeby sama wróciła pod nieznany jej jeszcze dom :(
pixie Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 erko o co chodzi z ta pomoca przy szczeniaczkach? wystarczy ze dwa dni nie jestem w watku i juz nie wiem o co chodzi bo tych psiakow doroslych niemalo , a i szczeniaczkow przybywa co to byl za temat tytul w watku ciagle ten sam wiec i alarmy nie docieraja ale tak jak pisalam wyzej jesli Zyrardow, to auto i Warszawa..nawet jesli sa kilometry do p[okonania niestety ludzie pracuja i mimo checi tez nie zawsze moga zostawic wszystko i udac sie na poszukiwania zguby nie znalazlam / nie umiem szukac info o Lali/ domniemywac tylko moge ze ..wyrwala sie czy wysunela z obrozy..czy jakos tak adresatke chociaz miala? ogloszenia kartkowe trzeba zrobic i porozwieszc Kartkowe moze zrobic Lady Swallow chyba ze chcecie we wlasnym zakresie to zrobic Napisz prosz o co chodzi z pomoca szczeniakom/ jesli to aktualne... p.s. sadze, ze gdyby mozna bylo choc czesc tytulu zmieniac w sytuacjach alarmowych to przywiodlby osoby wlasnie mogace te pomoc przyniesc, niezaleznie od wystukliwania w Mapie Pomocy..do tego tez mozna poprosic kogos z Warszawy, bedacego wlasnie na necie, np mru ktora zazwyczaj ma poglad, sadze ze chetnie by sie udzielila..a tak ty wydzwanialas caly dzien, bedac daleko tytul zmieniony na chocby ZYRARDOW..i dalej o co chodzi i pojawilyby sie osoby ..a tak to istotnie mozna nawolywac i wydzwaniac caly dzien szkoda ze nia zadzwonilas do mnie, nakierowalabym chociaz na mru czy pidzej osoby lokalne, czy selenga, w kilka latwiej by moze poszlo wyobrazam sobie jak sie denerwowalas, ale czemu nie zadzwonilas do mnie?
Rudzia-Bianca Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='pixie'] Napisz prosz o co chodzi z pomoca szczeniakom/ jesli to aktualne... quote] pixie [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37540&page=541[/URL] nie wiem czy możesz pomóc :(
MaJa 75 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Pixie szczeniaczki są na kieleckim wątku szczeniaczkowym:cool3: Po krótce : Lalę zawiozłam wczoraj do Żyradowa. Dziś rano był telefon, ze uciekła przerażona. Lala ma 9 miesięcy i też jest na wątku szczeniaków. Prosiłam dziś o pomoc dla moich tymczasów - są w Kielcach. W tej chwili opiekuje się nimi moja siostra. Nie było żadnego odzewu:shake: Erka niestety ma rację :shake:
Linssi Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Wybaczcie dziewczyny ze dopiero teraz sie odzywam... wzielam dzis dzien urlopu, zeby zalatwic formalnosci zwiazane z samochodem... To, co przeszlam w urzedzie celnym to...patologia. nie da sie tego nawet opowiedziec... Bylam tam dzis 3 razy!!! A ci, ktorzy sa z Kielc wiedza, ze Dyminy to w centrum raczej nie sa. Juz mi sie plakac chcialo, a auto mialam ochote zepchnac do rowu i odejsc. A to dopiero niecaly pierwszy etap... W dodatku mam troche problemow rodzinnych bo moja babcia jest ciezko chora i musze u niej byc kilka razy dziennie... Erka, wybacz ze sie nie odzywam. Staram sie zeby auto bylo do dyspozycji jak najszybciej. Ale moj pospiech studza urzednicy, ktorzy chca mnie doprowadzic do obledu... Jutro pojde juz do p. Ani.
Rudzia-Bianca Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [URL]http://www.youtube.com/watch?v=2nTSU-mFWGs[/URL] taka słodka pioseneczka na dodanie otuchy i sił do wszystkiego ;)
pixie Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Zyrardow coz skoro Pani z DT z Kielc juz wraca do Kielc i nie mogla zostac w Zyrardowie chocby u tych Panstwa do jutra...szkoda moze Lala gdzies znalazla schronienie czy to w samym miescie czy na obrzezach... Ogloszenia na miejscu niezbedne...a jeszcze ta zla slawa jaka dotknela Zyardow ostatnio przez schronisko - katownia psow... nie chce az myslec jakby ona tam trafila moze jednak nie oddali sie zbytnio od domu tylko kto jej bedzie szukal rodzina sprawna? iloosobowa tj ile osob moze wziac udzial w poszukiwaniach rozlepianiach plakatow i czy przyloza sie do tego? hmmm mozna poprosic dzieci ze szkoly, moze jesta jakas w okolicy trzeba Panstwa "przyuczyc ' do poszukiwan gorzej bo nie zna ich i jest zszokowana czy miala choc adresatke?
pixie Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 szczeniakom pomoc stad nie moge... sama poszlabym pozmieniac podklady/ kartony kto najblizejTwojej siostry z kieleckich dogomaniakow mieszka ? justynka / wiesz ta od pytania o weta...daleko mieszka - w Bilczy...? ale moze jakies kolezanki ma ktore mieszkaja w okolicy i moglyby pomoc Twojej siostrze? [COLOR=Red] a propos [B]ZYRARDOWA:[/B][/COLOR] moze w poszukiwaniu Lali pomogą [B]Hanah gg 1994154[/B] zalozyla watek o tragedii w zyrardowskim schronisku w pobliskim Brwinow/Blonie/Pruszkowie jest Ziutka takze udzielajaca sie w temacie zyrardowskim moze ma jakies kontakty do wykorzystania przy szukaniu Lali [B]Ziutka gg 8792222[/B] podalam takze erce telefon [B]fony[/B] i kontakt do [B]Zuza35[/B] ze starej mapy dogo, chetna do pomocy transportowej, jak pamietam z wielu akcji a moze juz dzis sa jakies [COLOR=Red][B]dobre wieści o Lali?[/B][/COLOR]
Recommended Posts