Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No proszę będziecie miały auto do dyspozycji - super:multi::multi::multi: bardzo to pomoże .
Niech się autko sprowada szybko i bezpiecznie .

Nie mam niestety możliwości wydrukować na laserowej ale na atramentówce kilka plakatów zrobię i powieszę w Myślenicach .

Posted

[quote name='Linssi']Wybaczcie cioteczki moje dzisiejsze kombinacje, ale wyniklo to z tego ze...UWAGA!! KUPUJE SAMOCHOD! I bylam dzis obejrzec... mysle ze wkrotce nie bedzie juz problemu zeby zawiezc psiaki czy przywiezc od weta itp :multi: Juz nie trzeba bedzie nikogo prosic o pomoc :evil_lol: Nie wiem jeszcze dokladnie kiedy autko bedzie nadawalo sie do jazdy bo jest sprowadzane, ale postaram sie zeby to nastapilo jak najszybciej!! Teraz przynajmniej na polu transportu choc czesciowo nasze problemy sie skoncza :)[/quote]

HURRA ! :laola: Psiuny mają autko !

Posted

Dopiero trafiłam na wątek - jestem pełna podziwu...
Wiem,że w Orzechowcach szukaja domu u starszych ludzi dla Funi...może Wam się nada...
[url]http://imageshack.us/[/url]

Posted

Linssi, to świetnie:multi:. Jak będziesz mogła pomóc w tansportach, to chcociaz trochę problemów ubędzie:lol:.

Betelku dzięki za plakaty:loveu:. Tylko musisz trochę zmienić, bo Taszka, niestety nie jest młoda:eviltong:. Ma co najmniej 5 lat, a zęby zniszczone, prawdopodobnie ponosówkowe, albo po niewłaściwym karmieniu, tak, że po zębach, jakby ktos patrzył, to ....

Posted

No pewnie ze bede mogla pomoc!! Dlatego sie sprezylam z kupnem :evil_lol:

Jakby ktos u Taszki chcial po zebach sie wieku dopatrzec to za bardzo nie ma tam na co patrzec ;) Ale sunia jak juz sie troche oswoi z nowym czlowiekiem to jest cudna... Przytulasna calusnica hehe :D

Dziewczyny, czy macie na wydaniu jakiesgos spokojnego [B]mlodego hasiaka (koniecznie pies)?[/B] Bo DuDziaczek mowila ze widziala u siebie na osiedlu ale narazie nic nie wiadomo, a znajoma moja chciala psa... MUSI byc spokojny bo maja male dziecko... a ona juz kupila karme i planuje zakup legowiska w postaci pieknego plecionego kosza :D

Posted

Linssi co do tego kasiaka nei moge "znalesc" tej p. z ktora rozmawialam o nim... Ale powiedz znajomej zeby sie przejechala do shcornu. Tam w ostatnim czasier bylo ich hm... sporo, no i na dogo sporo, moze zaluz watek i niech znajoma sledzi (jesli ma neta)

Posted

Linssi no to super :multi::multi:
ale będzie jazda :diabloti:

a u p.Ani jak już Ci mówiłam ja będę ;)
chociaż nadal jestem nie żywa i chora, ale i tak do szkoły już chodzę bo muszę :mad:

Posted

[B][SIZE=3][COLOR=RoyalBlue]Bardzo chciałabym podziękować MaJi_75 za podarowanie nam karmy dla psiaków i kociaków oraz oczywiście jej siostrze Ewie za podrzucenie tego wszystkiego!
Dziewczyny wielkie dzięki :Rose::buzi:[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

[quote name='ewelinka_m'][B][SIZE=3][COLOR=royalblue]Bardzo chciałabym podziękować MaJi_75 za podarowanie nam karmy dla psiaków i kociaków oraz oczywiście jej siostrze Ewie za podrzucenie tego wszystkiego![/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=royalblue]Dziewczyny wielkie dzięki :Rose::buzi:[/COLOR][/SIZE][/B][/quote]

Ciotka to są dary od pani, która wzięla Nelli.
W drodze są jeszcze dary od Jaro1
Ja jestem tylko pośrednikiem:cool3:

Posted

[quote name='MaJa 75']Ciotka to są dary od pani, która wzięla Nelli.
W drodze są jeszcze dary od Jaro1
Ja jestem tylko pośrednikiem:cool3:[/quote]
ale rypłam :oops: a tak mi coś Ewa mówiła o Tobie noo to dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do dotarcia do nas darów i samym darczyńcom :eviltong:

Posted

moj samochod zawisl na wlosku...bo facet sie rozmyslil!! SZOK!!! W piatek sytuacja sie wyklaruje...Chlopy to jest beznadziejny narod...bez kitu :angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='Linssi']moj samochod zawisl na wlosku...bo facet sie rozmyslil!! SZOK!!! W piatek sytuacja sie wyklaruje...Chlopy to jest beznadziejny narod...bez kitu :angryy::angryy::angryy:[/quote]

Jak to się rozmyślił ?
Linssi a ten samochód to już w Polsce jest ? Czy ma być dopiero spwadzony? Wpłaciłaś już jakiś zadatek? Uważaj bo oszustw przy sprowadzaniu aut jest cała masa .:shake:

Posted

Nie, nic nie wplacalam. Auto juz jest w Polsce. wczoraj je ogladalam i nawet nim jezdzilismy. Umowilam sie na dzis na sfinalizowanie sprawy, a gosc do mnie dzwoni i mowi, ze jego siostra wrocila z Irlandii i uparla sie ze chce ten samochod. Ja mam sie wstrzymac do piatku bo on jutro jedzie do Niemiec i MOZE sprowadzi jej cos innego... FARSA!!! Jestem dzis jak chmura gradowa....:angryy:

Posted

[quote name='Linssi']Nie, nic nie wplacalam. Auto juz jest w Polsce. wczoraj je ogladalam i nawet nim jezdzilismy. Umowilam sie na dzis na sfinalizowanie sprawy, a gosc do mnie dzwoni i mowi, ze jego siostra wrocila z Irlandii i uparla sie ze chce ten samochod. Ja mam sie wstrzymac do piatku bo on jutro jedzie do Niemiec i MOZE sprowadzi jej cos innego... FARSA!!! Jestem dzis jak chmura gradowa....:angryy:[/quote]

wcale się nie dziwię :(

Posted

[quote name='Linssi']Nie, nic nie wplacalam. Auto juz jest w Polsce. wczoraj je ogladalam i nawet nim jezdzilismy. Umowilam sie na dzis na sfinalizowanie sprawy, a gosc do mnie dzwoni i mowi, ze jego siostra wrocila z Irlandii i uparla sie ze chce ten samochod. Ja mam sie wstrzymac do piatku bo on jutro jedzie do Niemiec i MOZE sprowadzi jej cos innego... FARSA!!! Jestem dzis jak chmura gradowa....:angryy:[/quote]

Szkoda, że nie pisałaś , że chcesz zakupić samochod sprowadzony z zagranicy. U nas duzo osób się tym trudni i są to uczciwi ludzie. Ja od dwóch tygodni tez mam nowe - stare sprowadzone autko. Mam też opla vectrę do odsprzedania 2004 rocznik. Moi sąsiedzi też kilka autek mają i to niezłych. W kazdym bądź razie pamietaj, ze jak ci gość przywiezie auto z zagranicy i umowa kupna-sprzedazy bedzie na ciebie , a nie na niego to musisz:
zaplacic 500 zł oplaty recyklingowej
160 zł w urzędzie skarbowym za zwolnienie z vat tzw. vat 25
3,5 % wartosci rynkowej samochodu tzw. akcyza w urzedzie celnym
okolo 250 zl za rejestrację
przetłumaczyc dowód rejestracyjny i brief i umowę kupna -sprzedazy / Zaplacic trzeba tlumaczowi przysiegłemu okolo 100 zł/
no i oczywiscie w tym samym dniu kiedu otrzymasz dowód tymczasowy musisz zaplacic Oc.
Acha do urzedu skarbowego i rejestracji musisz miec badania techniczne ze stacji diagnostycznej o stanie technicznym 160 zł
Jak czegoś bys nie wiedziala to pytaj.

Posted

Wyjeżdżam już dziś do Lublina. pora zacząć wreszcie nowy rok akademicki;) Mam nadzieję,że jak przyjadę na weekend za 2 tyg to kilka psiaków będzie w nowych domkach:razz:

Jeszcze podzielę sie z wami ploteczką jaką usłyszałam. Podobno ten facet przy politechnice który tak strsznie traktuje zwierzęta wreszcie się wyprowadzi. Galeria Echo się rozbudowuje i zaproponowali mu bajońską sumę za odkupienie terenu.

Posted

Dzieki dziewczyny za pocieszenie...:buzi:

Saphirko...samochodow do wyboru tak naprawde jest w brod... tylko ze rzadko kiedy zdarza sie ze cos Ci tak odrazu podpasuje... pod kazdym wzgledem... wielkosci, koloru, ceny, stanu no i odleglosci od sprzedajacego. Tutaj mialam 15 km do sprzedajacego bo to kolo Kielc... Niestety do Ciebie musialabym jechac co najmniej 12 h i bez gwarancji ze cos kupie... to samo jest z lubuskim. Mnostwo samochodow, pieknie wygladajacych na zdjeciach, ale czy warto tluc sie do Zielonej Gory tylko po to zeby obejrzec auto i wrocic bez niczego? Moj chlopak pracuje bez prawa do urlopu plus weekendy, ja do konca roku mam 3 dni urlopu, wiec nawet nie mamy sie jak wyrwac... heh...
co do oplat, to wiem o nich... bylam gotowa na to wszystko, mialam umowionego juz tlumacza i mechanika...:angryy:
Do piatku bede sobie ogladac ogloszenia, a jak sie okaze ze jednak mi nie sprzeda tego auta, to wtedy sie cos pomysli...ale serio, ludzie sa momentami smieszni... i zebym przypadkiem nie uwierzyla w ta siostre z Irlandii...:stormy-sad:

dzis ide do p. Ani, bo dawno mnie nie bylo. Skocze od razu po pracy...

Posted

Chyba najlepszą opinią naprawialnych , dobrych i tanich autek cieszą się niezmiennie golfy i fordy focusy. Do przewozu psiaków fajna jest wersja kombi z kratka. Ostatnio mój kolega przywiózł takiego fokusika z Niemiec i dobrze trafił. Niestety trzeba miec trochę szczęścia. Na pewno lepiej kupić z Niemiec niż wytłuczony samochód na polskich , wspaniałych kocich łbach. A może jeszcze dostaniesz coś lepszego i będziesz się cieszyć, że gość się wycofał?

Posted

Moi rodzice maja focusa... A mnie niestety nie stac na takie drogie auto...
No coz... pozyjemy - zobaczymy... kusi mnie male, babskie autko w typie forda ka. narazie wstrzymam sie z decyzjami do piatku.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...