Marzena&Gusti Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 sugarr napisał(a):No i niestety dom w Zabierzowie nie wypalił :( Co się stało?Rozmyślili się?nie spodobał się piesek?Czy oni się nie nadawali? Quote
kika22 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 GameBoy napisał(a):w jakim ona jest wieku? Z tym pytaniem to zadzwon do Erki? A jak by co jutro jedze mlody do warszawy, wiec się decyduj szybko;) Quote
sugarr Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Marzena&Gusti napisał(a):Co się stało?Rozmyślili się?nie spodobał się piesek?Czy oni się nie nadawali? Spodobały się bardzo, ale oni mają już trzy psy i nie chcieli pod wpływem emocji podjąć złej decyzji, bo jednak to są wydatki i poświęcony czas. Tak czy inaczej lepiej, żeby na takiej zasadzie się rozmyślili, niż żeby potem po pół roku były zwroty... Ale ogólnie w Zabierzowie jest teraz akcja szukania domu dla nich, mama mojej znajomej (która tam właśnie mieszka) poznała psiaki i się zakochała, strasznie się ich losem przejęła, niebawem robi swoje urodziny na sporą ilość osób i zamierza maluchy tam wsród znajomych poogłaszać, ich sąsiedzi mają sklep zoologiczny i tam też będą ogłoszenia z moimi namiarami, generalnie "cała wieś" się zabrała za szukanie im domów :) Może coś ruszy. Allegro niebawem się skończy i nic:-( Quote
ewelinka_m Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 ogromnie się cieszę z domków warszawskich :multi::multi: a i na krakowskie przyjdzie pora ;) Quote
DuDziaczek Posted June 20, 2008 Author Posted June 20, 2008 sugarr ale akcja szukania domkow :cool3: no gratuluje napeno "cos" sie znajdzie :loveu::loveu: Quote
erka Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Nie wierzę, żeby na tak cudne szczeniorki nie było chętnych:shake:. A czy oprócz Allegra one są gdzieś ogłaszane? Quote
erka Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Nie wiem, czy założycielka wątku -DuDziaczek zagląda tutaj, ale trzeba by umieścić w pierwszym poście te aktualne zdjęcia szczeniorków z info,że są one w Krakowie. Quote
GameBoy Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Patrycja jest juz chyba na wakacjach.... Erka dostalas kontenerek i umowy? Quote
sugarr Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Dzwonił Pan z Warszawy jest zainteresowany, chciałby sam po psiaka przyjechać do Krakowa. Powiedziałam mu, że to są pieski z "fundacji", że ja się skontaktuję z kimś z Warszawy kto mógłby przyjechać na kontrolę przedadopcyjną i jeżeli będzie wszystko Ok, to podpisać umowę(albo już ze mną w Krakowie), a potem on kiedy będzie chciał może przyjechać po psa do mnie. Czy tak mogłoby być? Czy ktoś z Warszawy byłby chętny Pana sprawdzić? Pytam na razie wstępnie, bo powiedział, że jeszcze oddzwoni z ostateczną decyzją. erko, dzwoniłam dzisiaj - szczepienie jednego malucha 40zł, ale proponuję jeszcze moment poczekać na odpowiedź tego Pana, może już on sam zaszczepi jeżeli wypali, a pieniążki zawsze się przydadzą Szczeniorki są dzisiaj u rodziny na działce, mogą sobie pobiegać po ogrodzie (gdzie nie ma żadnych psów oczywiście) ja za chwilę tam do nich jadę :) Aparat mi coś odmówił posłuszeństwa, ale postaram się o jakieś zdjęcia Quote
kika22 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='GameBoy']Erka dostalas kontenerek i umowy?[/quote] Jeszcze nie:lol: Wszystko jest u mnie ;) Jakoś na tygodniu podrzucę:razz: Quote
sugarr Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Pan z Warszawy się nie odezwał. Dostałam za to telefon z Oświęcimia. Rodzicom Pani która dzwoniła zmarł niedawno pies i chciała im "sprawić" nowego, jako niespodziankę. Czy w ogóle bierzemy coś takiego pod uwagę? Zgadzają się, żeby wcześniej przyjechać na wizytę, podpisać umowę itd. Ale to byłoby wszystko załatwiane z córkami tych państwa (jedna mieszka w Oświęcimiu druga nie) a nie z samymi przyszłymi właścicielami - czyli ich rodzicami. Quote
Marzena&Gusti Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Ja bym się nie zgodziła:(Zgłosił się do mnie mężczyzna,że chce dla mamy psa(kobieta coś mu wspominała,że by chciała)-pies wybrany,data przyjazdu umówiona...Dzień przed powiedział mamie,że będzie miała psa...Odmówiła:( Quote
sugarr Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Z tego samego powodu mam wątpliwości. Zwłaszcza, że z tym wiąże się cała wycieczka do Oświęcimia, szukanie transportu etc. Jak ma się okazać, że oni nie chcą psa... No trudno, napiszę pani maila, że ok, ale tylko jak rodzice zostaną poinformowani Quote
Marzena&Gusti Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 I umowę podpisz z rodzicami:)Takich niespodzianek się nie robi...Głupia raz zaufałam i musiałam odkręcać:( Quote
erka Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Nie wiadomo, w jakim wieku sa ci rodzice:shake:. A może lepszy dla nich byłby dorosły piesek, a nie szczeniak, z którym jest dużo roboty. Quote
sugarr Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 erka napisał(a):Nie wiadomo, w jakim wieku sa ci rodzice:shake:. A może lepszy dla nich byłby dorosły piesek, a nie szczeniak, z którym jest dużo roboty. mniej więcej to samo napisałam w mailu, starałam się jakoś w miarę delikatnie zapytać czy "nie są za starzy na szczeniaka" oczywiście lepiej dobranymi słowami. ale nie dostałam odpowiedzi :cool1: chyba sobie darujemy ten dom... kolejny e-mail przyszedł w sprawie chłopczyka, zobaczymy jak się akcja rozwinie, bo pan na razie zapytał czy psiak ciągle do adopcji edit: piątek albo sobota będzie kontrola przedadopcyjna u tego Pana który pisał w sprawie Dereka. trzymajcie kciuki Quote
Marzena&Gusti Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Mam informacje z nowego domku mojego byłego tymczasowicza:)Super inteligentny-nauczył się komend ''siad" i "daj lapę''. Sika tylko na gazety:DMały geniusz:D Quote
Marzena&Gusti Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 A oto zdjęcia z domu:) Aż mi się łezka w oku zakręciła:) I jak go nie kochać? Quote
erka Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Marzena&Gusti, nie dość ,że Twój podopieczny taki piękny, to jeszcze taki mądry, a jaki tu ma myślący wyraz pyszczulka:razz::lol:. Quote
kika22 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Śliczne maluszki:crazyeye: Zmina niesamowita:loveu: Jeśli masz na myśli te umowy, które były odbierane wraz z transporterkiem z Warszawy to tak. We wtorek zotały zaniesione do p.Ani:lol: Quote
Recommended Posts