Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 547
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marzena&Gusti napisał(a):
Co się stało?Rozmyślili się?nie spodobał się piesek?Czy oni się nie nadawali?

Spodobały się bardzo, ale oni mają już trzy psy i nie chcieli pod wpływem emocji podjąć złej decyzji, bo jednak to są wydatki i poświęcony czas. Tak czy inaczej lepiej, żeby na takiej zasadzie się rozmyślili, niż żeby potem po pół roku były zwroty...

Ale ogólnie w Zabierzowie jest teraz akcja szukania domu dla nich, mama mojej znajomej (która tam właśnie mieszka) poznała psiaki i się zakochała, strasznie się ich losem przejęła, niebawem robi swoje urodziny na sporą ilość osób i zamierza maluchy tam wsród znajomych poogłaszać, ich sąsiedzi mają sklep zoologiczny i tam też będą ogłoszenia z moimi namiarami, generalnie "cała wieś" się zabrała za szukanie im domów :) Może coś ruszy. Allegro niebawem się skończy i nic:-(

Posted

Nie wiem, czy założycielka wątku -DuDziaczek zagląda tutaj, ale trzeba by umieścić w pierwszym poście te aktualne zdjęcia szczeniorków z info,że są one w Krakowie.

Posted

Dzwonił Pan z Warszawy jest zainteresowany, chciałby sam po psiaka przyjechać do Krakowa. Powiedziałam mu, że to są pieski z "fundacji", że ja się skontaktuję z kimś z Warszawy kto mógłby przyjechać na kontrolę przedadopcyjną i jeżeli będzie wszystko Ok, to podpisać umowę(albo już ze mną w Krakowie), a potem on kiedy będzie chciał może przyjechać po psa do mnie. Czy tak mogłoby być? Czy ktoś z Warszawy byłby chętny Pana sprawdzić? Pytam na razie wstępnie, bo powiedział, że jeszcze oddzwoni z ostateczną decyzją.

erko, dzwoniłam dzisiaj - szczepienie jednego malucha 40zł, ale proponuję jeszcze moment poczekać na odpowiedź tego Pana, może już on sam zaszczepi jeżeli wypali, a pieniążki zawsze się przydadzą

Szczeniorki są dzisiaj u rodziny na działce, mogą sobie pobiegać po ogrodzie (gdzie nie ma żadnych psów oczywiście) ja za chwilę tam do nich jadę :) Aparat mi coś odmówił posłuszeństwa, ale postaram się o jakieś zdjęcia

Posted

Pan z Warszawy się nie odezwał. Dostałam za to telefon z Oświęcimia. Rodzicom Pani która dzwoniła zmarł niedawno pies i chciała im "sprawić" nowego, jako niespodziankę. Czy w ogóle bierzemy coś takiego pod uwagę? Zgadzają się, żeby wcześniej przyjechać na wizytę, podpisać umowę itd. Ale to byłoby wszystko załatwiane z córkami tych państwa (jedna mieszka w Oświęcimiu druga nie) a nie z samymi przyszłymi właścicielami - czyli ich rodzicami.

Posted

Ja bym się nie zgodziła:(Zgłosił się do mnie mężczyzna,że chce dla mamy psa(kobieta coś mu wspominała,że by chciała)-pies wybrany,data przyjazdu umówiona...Dzień przed powiedział mamie,że będzie miała psa...Odmówiła:(

Posted

Z tego samego powodu mam wątpliwości. Zwłaszcza, że z tym wiąże się cała wycieczka do Oświęcimia, szukanie transportu etc. Jak ma się okazać, że oni nie chcą psa... No trudno, napiszę pani maila, że ok, ale tylko jak rodzice zostaną poinformowani

Posted

Nie wiadomo, w jakim wieku sa ci rodzice:shake:. A może lepszy dla nich byłby dorosły piesek, a nie szczeniak, z którym jest dużo roboty.

Posted

erka napisał(a):
Nie wiadomo, w jakim wieku sa ci rodzice:shake:. A może lepszy dla nich byłby dorosły piesek, a nie szczeniak, z którym jest dużo roboty.

mniej więcej to samo napisałam w mailu, starałam się jakoś w miarę delikatnie zapytać czy "nie są za starzy na szczeniaka" oczywiście lepiej dobranymi słowami. ale nie dostałam odpowiedzi :cool1: chyba sobie darujemy ten dom... kolejny e-mail przyszedł w sprawie chłopczyka, zobaczymy jak się akcja rozwinie, bo pan na razie zapytał czy psiak ciągle do adopcji

edit:
piątek albo sobota będzie kontrola przedadopcyjna u tego Pana który pisał w sprawie Dereka. trzymajcie kciuki

Posted

Śliczne maluszki:crazyeye: Zmina niesamowita:loveu:

Jeśli masz na myśli te umowy, które były odbierane wraz z transporterkiem z Warszawy to tak. We wtorek zotały zaniesione do p.Ani:lol: