Martali Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Słuchajcie.. czy ta sunia jest w typie kaukaza? :oops: http://www.dogomania.pl/forum/f28/mycha-cudowna-sunia-w-typie-kaukaza-czeka-na-dom-w-przyborowku-k-poznania-132432/#post11866816 Bo ja się nie znam.. :roll: Quote
morisowa Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Martali napisał(a):Słuchajcie.. czy ta sunia jest w typie kaukaza? Bo ja się nie znam.. :roll: a to trzeba poczekać na założyciela wątku Quote
Camara Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Martali napisał(a):Słuchajcie.. czy ta sunia jest w typie kaukaza? jak wam bardzo zależy - to z dużym przymróżeniem oka (a najlepiej dwóch :cool3:) może być z niej kaukaz :p Pytanie tylko PO CO??? to raczej nie zwiększy jej szans na adopcję :roll: Quote
Rybka_39 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 W MP sa takie kaukazy jak : Oaza, 12latek, Masza i Kazia:loveu: Quote
Kropa Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 IMIĘ: Dakota (Ślepka) SUKA STERYLIZOWANA WIEK: ok. 11 lat, w schronisku od 8 lat W STOSUNKU DO LUDZI - przyjazna W STOSUNKU DO INNYCH PSÓW - przyjazna Brak lewego oka W schronisku OSTATNIA SZANSA. Tam niechętnie oddawano psy do adopcji, teraz może się to zmienić. Sunia zmarnowała 8 lat :placz:. Macie może pomysł jak jej pomóc? http://www.dogomania.pl/forum/f28/ostatnia-szansa-7-lutego-2009-a-131337/index2.html http://www.dogomania.pl/forum/f28/790-psow-30-kotow-ostatnia-szansa-127022/ Quote
KWL Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Camaro ? Dakota. Może to ostania szansa dla śliczne j suni ? Zdjęcia zrobiły na mnie wrażenie, może stara i jednooka ale piękna. Martali Nie jest. I nie potrzeba jej być. Jak napisała Camara Kaukazy to specyficzne psy i generują niestety zainteresowanie osób które nie powinny mieć nawet dżdżownicy... Wygląda na słodkiego dużego futrzaka i najlepiej ogłaszać ją jako duzy futrzasty mix ONka albo coś w tym stylu... Nasze Paluchowe futrzaki... Będzie problem bo nie potrafimy sie pogodzić w diagnozach - albo psy maja różne podejście do nas. Coś trzeba jednak zrobić. Niestety na dziś nie wiem co :-( Yorija Sara też nie kaukaz raczej. Śliczne wielkie i futrzate ale anatomicznie zero kaukaza. Anetta Do Zgorzelca pisałem ale jakoś odzewu brak. Quote
morisowa Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 KWL napisał(a):Nasze Paluchowe futrzaki... Będzie problem bo nie potrafimy sie pogodzić w diagnozach - albo psy maja różne podejście do nas. Coś trzeba jednak zrobić. Niestety na dziś nie wiem co :-( mówisz o tych uroczych futerkach ze "spacerniaków"? :loveu: miziałam dziś oba, po zasięgnięciu opini opiekuna Marka, jestem już gotowa na spacery z nimi :p Quote
KWL Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Morisowa : No to jutro dzień pawdy :-) Idziemy na spacer z dużymi futrzakami :-) I nie powiem, dobry to temat. Quote
morisowa Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 KWL, no to czekam na Ciebie jutro :cool3: ja wchodzę do boksu, a Ty czekasz i patrzysz na efekty :eviltong: zawsze raździej pierwszy raz włazić do takiego psa przy kimś http://img5.imageshack.us/img5/664/img9494mq9.jpg Dakota... cudo... Quote
Camara Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 KWL napisał(a):Camaro ? Dakota... Dakota lub Siwa - wstępne rozmowy poczynione - teraz trzeba czekać na wynik negocjacji tam na miejscu - wiesz, że to będzie trudne? Quote
przyjaciel_koni Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Dakota... Piękna... Przykro patrzeć na taką starość wolnej duszy... Quote
KWL Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Camaro Wiem, wielkopsy to przecież sam z siebie trudny temat... nic nie sugeruję, proszę. Dakota to wręcz powalająca piękność, taki zapomniany skarb. Szlag trafia jak czytam ile lat w schronie siedzi, to po prostu się w głowie nie mieści żeby większą część życia tak wspaniały pies spędzał niczyj w takich warunkach. Jesli się da coś zrobić to masz moją deklarację wsparcia we wszystkich możliwych płaszczyznach. Morisowa OK, ale zacznijmy od tego który nie ma do mnie pretensji :-P Czyli mamy weekend pod znakiem wielkiego futra :-) Quote
morisowa Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 APSA;11875067 napisał(a): Przy okazji, skoro już sie odzywam - miśki z Palucha ze 'spacerowników': cudo :loveu: :loveu: :loveu: był dziś, znaczy w sobotę na spacerze, KWl ma zdjęcia. Bardzo spokojny pies, na smyczy grzeczny wyjątkowo. APSA;11875067 napisał(a): http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/Paluch/IMG_6910.jpg ten miał wyjśc jako pierwszy, ale obył się bez spaceu, bo właśnie dostał duuużą kość. Pierwszy spacer jak psisko glamie gnata ... zrezygnowałam :roll: APSA;11875067 napisał(a): Dmek 63 http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/Paluch/IMG_6965.jpg Pokazywałam go KWlowi jak był jeszcze na kwarantannie. Psisko szalone przez kraty, rzucał się na mnie. Dziś oczywiście żarł kośc, więc nie wiem jak z jego zachowaniem. Quote
morisowa Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 http://i573.photobucket.com/albums/ss171/Punia1/Paluch/IMG_6988.jpg z tym się chyba znamy, on był na domkach? ciągle mam mu sprawdzić numer :roll: Quote
morisowa Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: więcej na ten temat jak wrócę ze spaceru ze swoimi psami :p Quote
KWL Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 To ja w międzyczasie trochę wyjaśnię. wyprowadziliśmy oba paluchowe misie. W sobotę Eryka Rudego, dziś misia który jeszce nie ma imienia ale to dlatego że nie można go nazwać tak po prostu. Cudowny wielkopies :-) Zza kraty wielki groźny i baaardzo poważnie traktujący potencjalnych intruzów. Dziś kiedy po paru tygodniach zapoznawania się przez siatkę przyszliśmy po niego ze smyczką... ucieszył się i wyraźnie zapraszał nas :-) No i wyszliśmy. Miś nie zaczepia... ale na zaczepkę reaguje momentalnym startem i to ze stanięciem na łapach, a wtedy jest niewiele niższy ode mnie... Patrząc na jego wielkość i wiek szczerze mówiąć nie spodziewałem się takiej dynamiki w ruchach - a on startuje jak rakieta :-) Nie przeciągnął mnie po glebie tylko dlatego że nie chciał aż tak bardzo :-) A może też dlatego że jest mądry i bardzo zrównoważony. Żaden szczekacz i awanturnik, poważny pan pies. To nasz miś :-) A to nieco wyjaśnia powyższy post Morisowej :-) Quote
KWL Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 No i sobotni Eryk Rudy. To z kolei jest bardzo sympatyczny i miły pies. Bardziej Leon niż Kazio, przez siatkę dość ostry na spacerze miziak :-) Quote
morisowa Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 wróciłam z kolejnego spaceru i juz piszę więcej ;) misio przez kraty głównie stał i "patrzył", czasem warczał i trudno było ocenić czy tylko na psa obok, czy na mnie; jakoś długo nie miałam ochoty wsadzać do niego łap ;) Ale kilka odwiedzin, ciasteczka, potem mizianie przez kraty (jak się ustawiał bokiem do krat, z dala od pyska) i dziś misiek autentycznie się ucieszył na nasz widok :p A jak wyjęłam smyczkę, to zaczął radośnie skakać na kratę! Tym razem wchodząc musiałam tylko uważać, żeby nie wyszedł przed zapięciem smyczy. Ma jedną wadę - sama z nim nie wyjdę, bo jest od cholery silny. Pierwszy mijany łańcuch na terenie schroniska i był leżała. A on by wychowywał szczekającego na niego kundla. Ale jak nie ma psów, to jest super grzeczny, praktycznie na luźnej smyczy chodzi. Sama przyjemność spacer z nim :loveu: (pod warunkiem, że obok jest KWL, któremu mozna przekazać smyczkę na mijankę z psem :eviltong: ). Psisko to miziak i pieszczoch. Głaski się podobały, męczył mnie o więcej, a ja z przyjemnością spełniałam jego prośbę :p No a już całkowice mnie rozbroił tym podawaniem obu łapek :iloveyou: ech, przepadłam :iloveyou: ;) APSA, jak go nazwać, pomocy! Armand? Bimber ;) ? Quote
morisowa Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 APSA napisał(a): Ale Eryk był owczarkiem niemieckim! Czarnym. Magda, ja protestuję! ;) tak, wiem! to nie ja nazwałam tak tego psa Quote
przyjaciel_koni Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 KWL - widziałeś ją ? Ona jest w Ostatniej Szansie... Koszmar... Bardzo potrzebuje pomocy. IMIĘ: Siwa SUKA STERYLIZOWANA WIEK: ok. 10 lat, w schronisku od 8 lat W STOSUNKU DO LUDZI - przyjazna W STOSUNKU DO INNYCH PSÓW - przyjazna Quote
KWL Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Oczywiście że tak. Jak tylko się uda załatwić parę dni pogody i transport to jedzie pod góry. Quote
morisowa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Eryk adoptowany. Nic więcej nie wiem. Więc ani się nie cieszę, ani (za bardzo) nie martwię. Może uda mi się coś dopytać... Quote
Yorija Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Zaginął 17 marca w okolicach Leszno-Strzyżewice (Wielkopolska). Pies jest łagodny, był bez obroży. Dzieci bardzo tęsknią i martwią się o swojego pieska. Bardzo prosimy o pomoc!!!! Kontakt: tel. 504 122 499 mail: [email protected] Quote
Recommended Posts