Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zajrzyjcie tu kilka kaukazowatych ok lublina

http://www.dogomania.pl/forum/f28/poszukiwani-ludzie-z-okolic-lublina-do-pomocy-schronisko-w-nowodworze-25km-od-lublina-136979/index7.html

Kaukaz jako jeden z niewielu wzglednie ladnie mi pozowal a wiec jest wiecej jego zdjec niz innych psow. Jeden z pracowkow schroniska wyjatkowo lubi tego psa i prosi o znalezienie mu domu. Pies ma 2,5 roku, jest lagodny do ludzi ale agresywny do innych zwerzat - jednak nie na tyle aby byl w izolatce, w boksie ma kilka innych psow, jest wsrod nich zdecydowanie tym domiujacym ale nie widzialam zeby inny pies z nim mieszkajacy byl przez to poszkodowany. Pies ten byl juz 2 x adoptowany i zwracany poniewaz wzieli go ludzie na wies na podworko a on lubi rozrywke w postaci duszenia kur. Lacznie jest juz w schronisku pol roku. Zostal przywieziony z Kozienic, byl bardzo wychudzony. Obecnie jest bardzo zadbany, ma piekna szate, jest spokojniejszy od wieszosci psow wokol niego. Napewno nie pies dla amatora ale znawca rasy bedzie z niego naprawde zadowolony.

jest tak husky szczenior i dorosły asty baenki i owczarki niemieckie ..........

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ANETTTA']zajrzyjcie tu kilka kaukazowatych ok lublina

http://www.dogomania.pl/forum/f28/poszukiwani-ludzie-z-okolic-lublina-do-pomocy-schronisko-w-nowodworze-25km-od-lublina-136979/index7.html

[FONT=Century Gothic]Kaukaz jako jeden z niewielu wzglednie ladnie mi pozowal a wiec jest wiecej jego zdjec niz innych psow. Jeden z pracowkow schroniska wyjatkowo lubi tego psa i prosi o znalezienie mu domu. Pies ma 2,5 roku, jest lagodny do ludzi ale agresywny do innych zwerzat - jednak nie na tyle aby byl w izolatce, w boksie ma kilka innych psow, jest wsrod nich zdecydowanie tym domiujacym ale nie widzialam zeby inny pies z nim mieszkajacy byl przez to poszkodowany. Pies ten byl juz 2 x adoptowany i zwracany poniewaz wzieli
go ludzie na wies na podworko a on lubi rozrywke w postaci duszenia kur. Lacznie jest juz w schronisku pol roku. Zostal przywieziony z Kozienic, byl bardzo wychudzony. Obecnie jest bardzo zadbany, ma piekna szate, jest spokojniejszy od wieszosci psow wokol niego. Napewno nie pies dla amatora ale znawca rasy bedzie z niego naprawde zadowolony.
[/FONT]

jest tak husky szczenior i dorosły asty baenki i owczarki niemieckie ..........

Zadzwoń do mnie ! Małgorzata - 609 776 794
Zobaczymy,czy się porozumiemy z oferentem... Intresuje nas pies, nie będący agresorem, ale pilnujący. Dom w Ciechanowie, mała sunia (osiem miesięcy). Dom jeszcze do sprawdzenia... Pies ma pilnować!

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=Comic Sans MS] [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Leon Berger ;) adoptowany. Ale nic więcej nie wiadomo.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Za to mamy następnego misia, KWL miał go nazwać.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]był w niedzielę na pierwszym spacerze, zacytuję KWLa z innego wątku: [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]"[FONT=Verdana]Pies w stosunku do ludzi spokojny, chętnie podstawiający się pod głaskanie. Ale niezbyt wylewny. Do innych psów różnie, czasem bardzo ostro, czasem nic. Futro w stanie fatalnym, w tylnej części tułowia, na plecach i ogonie zfilcowane na maksa. Pod futrem skóra i kości. Nie jest stary. 5-6 lat prawdopodobnie. Może mniej jeśli żył w fatalnych warunkach na co wskazuje stan futra."[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Wczoraj psisko poszło na strzyżenie. Ale będzie z niego pokraka :evil_lol:
[/FONT]

Posted

Franz. Może Franz-Josef. Przed strzyżeniem wyglądał tak:

Odfutrzenie jest absolutną koniecznością - pies ma filc zamiast futra...
Po strzyżeniu zapewne w pewnym stopniu przypomina nieortodoksyjny zestaw wąsów, bród Franza-Josefa...

Posted

Frantz Fritz Filtz jest charakterologicznie niewątpliwym kaukazem :evil_lol:. Doprowadzony na odfutrzenie zaakceptował osoby w pomieszczeniu, następnych wchodzących chciał zjeść :diabloti: Cudo :evil_lol:

Posted

Dziś Mojo miał mieć spacer. Na kaganiec zero reakcji. Tylko że największy kaganiec jaki znalazłam w schronisku był za mały :shake: Spacer przełożony :roll:
Ale Mojo cudowny :loveu: Od kilku dni chodzę do niego i go wymiziuję :p A skoro z kagańca problemów nie robi, to spacery będzie mieć. Tylko muszę coś z domu mu przynieść na tej wielki ryj :eviltong:

Posted

Nie tyko wielki ryj ale i wielką głowę :evil_lol: . No i wyjście na dwóch smyczach przez rozszczekaną "aleje reprezentacyjną" bo w kagańcu co prawda nie zagryzie... ale połamać może.
FF Filtz ostrzyżony na lwa :-) ładnie wygląda i znacznie żwawszy się zrobił :diabloti: Zdjęć brak bo aparat się zamoczył a Paluch dziś zatonął :evil_lol:

Posted

To w sumie nieprawdopodobnr ale do adopcji w sobotę poszedł Mojo. Wieki wspaniały kaukaz o bardzo mocnym charakteze, z dwoma pogryzieniami wpisanymi w kartotekę. Wzieli go ludzie którzy od lat mają takie monstra :-)
Ogądali nasze wszystkie duże futrzaki i wybrali jego mimo naszego marudzenia że to nie jest prosty pies.
Nie wiem czy dadzą sobie z nim radę, trzymam kciuki na tak, bo jeśli Mojo ma mieć gdzieś swój dom to nie wyobrażam go sobie inaczej...
Bo zaprośili nas do odwiezienia go razem z nimi i wizyty adopcyjnej :-) więc wiem że dla niego to raj...
Mojo proszę cię dostosuj się i zostań tam :-)

Posted

Aktualnie na Paluchu mamy:
- F.F. Filtz LeonBerger Kaukazi. Bardziej Leon niż kakaz ale s charakterem
- Smirnov Moskiewski stróżujący, bardzo fajny z nacisiem na stróżujący :-)

Posted

Tak, nie jest mi dane nacieszyć się Mojem na spacerach ;) I obym już nie miała okazji! Męczyliśmy ludzi z KWlem przez dwie godziny, ale się uparli :evil_lol: Mają doświadczenie z charakternymi miśkami, więc jest spora szansa, że sobie z nim poradzą. Mają też niespełna roczną kaukazkę odkupioną od ludzi - biedaczka boi się własnego cienia :shake: Zapoznanie z Mojo wypadło pozytywnie, nie miał ochoty jej zjeść :p
Wizyta poadopcyjna, hmm, miła była :eviltong: Będzie trzeba jeszcze kiedyś pieseczka odwiedzić, prawda KWL? :evil_lol:

Posted

Jesteśmy jedynym gatunkiem na tyle podłym żeby zabijać i motywować to jakimś "racjonalnym" powodem... Jak nie bóg, honor i ojczyzna to..."agresja", taka jak w 39 napad na radiostacje w Gorlicach, w Chinach napad na kolej Mandżurską albo w Iraku bo produkują broń masowego rażenia...

Posted

Dziś wrócił .... Mojo :flaming: "zaraźliwa genetyczna choroba skóry"

innymi słowy, bali się go, ale zawartość spodni nie pozwoliła facetowi się do tego przyznać :roll:

porażka

liczyłam się z tym, że pogryzie, że będą problemy (i o tym ostrzegaliśmy, KWL mocno ludzi zniechęcał a ja namawiałam na przemyślenie decyzji w domu), ale że w ten sposób.... porazka :flaming:
(gdyby nie cud z chorym Trevorem dziś, to bym była ostro załamana)

Posted

[quote name='morisowa']Dziś wrócił .... Mojo :flaming: "zaraźliwa genetyczna choroba skóry"

innymi słowy, bali się go, ale zawartość spodni nie pozwoliła facetowi się do tego przyznać :roll:

porażka

liczyłam się z tym, że pogryzie, że będą problemy (i o tym ostrzegaliśmy, KWL mocno ludzi zniechęcał a ja namawiałam na przemyślenie decyzji w domu), ale że w ten sposób.... porazka :flaming:
(gdyby nie cud z chorym Trevorem dziś, to bym była ostro załamana)

O szit, boje się teraz o Nadję:shake:

Posted

Z tą chorobą u Mojo to pewnie bzdura, ale sprawdzimy to oczywiście. Fakty są takie że odwieźli Mojo wczoraj późnym wieczorem, facet był pogryziony. A przy adopcji kiedy się na niego uparli do znudzenia powtarzałem że ten pies wymaga bardzo spokojnego i ostrożnego podejścia. Że to nie jest burek, że ma bardzo mocną dominującą psychikę... widać nie dotarło...

Posted

dzwonil do mnie pan z Gorzowa Wielkopolskiego w sprawie adopcji duzego psa do kojca, chcial naszego Fuksa ale on w zimie w kojcu nie moze byc wiec stanowczo odmowilam, pan szuka mlodego psa, najlepiej samca, duzego, do kojca, do pilnowania, mial trzy kaukazy ... telefon moge podac na pw ;)