ANETTTA Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 zajrzyjcie tu kilka kaukazowatych ok lublina http://www.dogomania.pl/forum/f28/poszukiwani-ludzie-z-okolic-lublina-do-pomocy-schronisko-w-nowodworze-25km-od-lublina-136979/index7.html Kaukaz jako jeden z niewielu wzglednie ladnie mi pozowal a wiec jest wiecej jego zdjec niz innych psow. Jeden z pracowkow schroniska wyjatkowo lubi tego psa i prosi o znalezienie mu domu. Pies ma 2,5 roku, jest lagodny do ludzi ale agresywny do innych zwerzat - jednak nie na tyle aby byl w izolatce, w boksie ma kilka innych psow, jest wsrod nich zdecydowanie tym domiujacym ale nie widzialam zeby inny pies z nim mieszkajacy byl przez to poszkodowany. Pies ten byl juz 2 x adoptowany i zwracany poniewaz wzieli go ludzie na wies na podworko a on lubi rozrywke w postaci duszenia kur. Lacznie jest juz w schronisku pol roku. Zostal przywieziony z Kozienic, byl bardzo wychudzony. Obecnie jest bardzo zadbany, ma piekna szate, jest spokojniejszy od wieszosci psow wokol niego. Napewno nie pies dla amatora ale znawca rasy bedzie z niego naprawde zadowolony. jest tak husky szczenior i dorosły asty baenki i owczarki niemieckie .......... Quote
przyjaciel_koni Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 [quote name='ANETTTA']zajrzyjcie tu kilka kaukazowatych ok lublina http://www.dogomania.pl/forum/f28/poszukiwani-ludzie-z-okolic-lublina-do-pomocy-schronisko-w-nowodworze-25km-od-lublina-136979/index7.html [FONT=Century Gothic]Kaukaz jako jeden z niewielu wzglednie ladnie mi pozowal a wiec jest wiecej jego zdjec niz innych psow. Jeden z pracowkow schroniska wyjatkowo lubi tego psa i prosi o znalezienie mu domu. Pies ma 2,5 roku, jest lagodny do ludzi ale agresywny do innych zwerzat - jednak nie na tyle aby byl w izolatce, w boksie ma kilka innych psow, jest wsrod nich zdecydowanie tym domiujacym ale nie widzialam zeby inny pies z nim mieszkajacy byl przez to poszkodowany. Pies ten byl juz 2 x adoptowany i zwracany poniewaz wzieli go ludzie na wies na podworko a on lubi rozrywke w postaci duszenia kur. Lacznie jest juz w schronisku pol roku. Zostal przywieziony z Kozienic, byl bardzo wychudzony. Obecnie jest bardzo zadbany, ma piekna szate, jest spokojniejszy od wieszosci psow wokol niego. Napewno nie pies dla amatora ale znawca rasy bedzie z niego naprawde zadowolony.[/FONT] jest tak husky szczenior i dorosły asty baenki i owczarki niemieckie .......... Zadzwoń do mnie ! Małgorzata - 609 776 794 Zobaczymy,czy się porozumiemy z oferentem... Intresuje nas pies, nie będący agresorem, ale pilnujący. Dom w Ciechanowie, mała sunia (osiem miesięcy). Dom jeszcze do sprawdzenia... Pies ma pilnować! Quote
morisowa Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 http://www.psy.warszawa.pl/podstrony/nowepsy2009/2009-05-02/1145.jpg to jest Mojo Quote
morisowa Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 [FONT=Comic Sans MS] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Leon Berger ;) adoptowany. Ale nic więcej nie wiadomo.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Za to mamy następnego misia, KWL miał go nazwać.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]był w niedzielę na pierwszym spacerze, zacytuję KWLa z innego wątku: [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]"[FONT=Verdana]Pies w stosunku do ludzi spokojny, chętnie podstawiający się pod głaskanie. Ale niezbyt wylewny. Do innych psów różnie, czasem bardzo ostro, czasem nic. Futro w stanie fatalnym, w tylnej części tułowia, na plecach i ogonie zfilcowane na maksa. Pod futrem skóra i kości. Nie jest stary. 5-6 lat prawdopodobnie. Może mniej jeśli żył w fatalnych warunkach na co wskazuje stan futra."[/FONT] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Wczoraj psisko poszło na strzyżenie. Ale będzie z niego pokraka :evil_lol: [/FONT] Quote
KWL Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Franz. Może Franz-Josef. Przed strzyżeniem wyglądał tak: Odfutrzenie jest absolutną koniecznością - pies ma filc zamiast futra... Po strzyżeniu zapewne w pewnym stopniu przypomina nieortodoksyjny zestaw wąsów, bród Franza-Josefa... Quote
KWL Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Frantz Fritz Filtz jest charakterologicznie niewątpliwym kaukazem :evil_lol:. Doprowadzony na odfutrzenie zaakceptował osoby w pomieszczeniu, następnych wchodzących chciał zjeść :diabloti: Cudo :evil_lol: Quote
morisowa Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Dziś Mojo miał mieć spacer. Na kaganiec zero reakcji. Tylko że największy kaganiec jaki znalazłam w schronisku był za mały :shake: Spacer przełożony :roll: Ale Mojo cudowny :loveu: Od kilku dni chodzę do niego i go wymiziuję :p A skoro z kagańca problemów nie robi, to spacery będzie mieć. Tylko muszę coś z domu mu przynieść na tej wielki ryj :eviltong: Quote
KWL Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Nie tyko wielki ryj ale i wielką głowę :evil_lol: . No i wyjście na dwóch smyczach przez rozszczekaną "aleje reprezentacyjną" bo w kagańcu co prawda nie zagryzie... ale połamać może. FF Filtz ostrzyżony na lwa :-) ładnie wygląda i znacznie żwawszy się zrobił :diabloti: Zdjęć brak bo aparat się zamoczył a Paluch dziś zatonął :evil_lol: Quote
mosii Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 to ja dodaje "swojego" http://www.dogomania.pl/forum/f28/przepiekny-kaukaz-skrzywdzony-przez-ludzi-potrzebne-wsparcie-na-leczenie-139299/ Quote
KWL Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 To w sumie nieprawdopodobnr ale do adopcji w sobotę poszedł Mojo. Wieki wspaniały kaukaz o bardzo mocnym charakteze, z dwoma pogryzieniami wpisanymi w kartotekę. Wzieli go ludzie którzy od lat mają takie monstra :-) Ogądali nasze wszystkie duże futrzaki i wybrali jego mimo naszego marudzenia że to nie jest prosty pies. Nie wiem czy dadzą sobie z nim radę, trzymam kciuki na tak, bo jeśli Mojo ma mieć gdzieś swój dom to nie wyobrażam go sobie inaczej... Bo zaprośili nas do odwiezienia go razem z nimi i wizyty adopcyjnej :-) więc wiem że dla niego to raj... Mojo proszę cię dostosuj się i zostań tam :-) Quote
KWL Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 Aktualnie na Paluchu mamy: - F.F. Filtz LeonBerger Kaukazi. Bardziej Leon niż kakaz ale s charakterem - Smirnov Moskiewski stróżujący, bardzo fajny z nacisiem na stróżujący :-) Quote
morisowa Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Tak, nie jest mi dane nacieszyć się Mojem na spacerach ;) I obym już nie miała okazji! Męczyliśmy ludzi z KWlem przez dwie godziny, ale się uparli :evil_lol: Mają doświadczenie z charakternymi miśkami, więc jest spora szansa, że sobie z nim poradzą. Mają też niespełna roczną kaukazkę odkupioną od ludzi - biedaczka boi się własnego cienia :shake: Zapoznanie z Mojo wypadło pozytywnie, nie miał ochoty jej zjeść :p Wizyta poadopcyjna, hmm, miła była :eviltong: Będzie trzeba jeszcze kiedyś pieseczka odwiedzić, prawda KWL? :evil_lol: Quote
KWL Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 Tak bardzo chętnie, sunia jest wspaniale futrzasto miziasta :-) A ludzie... co tydizień takie odwiedziny :-) Quote
KWL Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 [SIZE="7"] RATUNKU !!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/sosnowiec-kaukaz-do-adopcji-ma-czas-do-09-06-na-znalezienie-domu-dt-139173/#post12417266 Quote
morisowa Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='KWL'] http://www.dogomania.pl/forum/f28/sosnowiec-kaukaz-do-adopcji-ma-czas-do-09-06-na-znalezienie-domu-dt-139173/#post12417266 już zabity... Quote
KWL Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Jesteśmy jedynym gatunkiem na tyle podłym żeby zabijać i motywować to jakimś "racjonalnym" powodem... Jak nie bóg, honor i ojczyzna to..."agresja", taka jak w 39 napad na radiostacje w Gorlicach, w Chinach napad na kolej Mandżurską albo w Iraku bo produkują broń masowego rażenia... Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 przepraszam za offa ,ale Kaukazka potrzebuje wsparcia ,pomocy i dobrej rady SPECJALISTÓW http://www.dogomania.pl/forum/f28/na.../#post12432911 Quote
KWL Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 To nie off, ten wątek temu właśnie służy :-) Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 KWL napisał(a):To nie off, ten wątek temu właśnie służy :-) wybaczcie blondyneczce:splat: Quote
morisowa Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Dziś wrócił .... Mojo :flaming: "zaraźliwa genetyczna choroba skóry" innymi słowy, bali się go, ale zawartość spodni nie pozwoliła facetowi się do tego przyznać :roll: porażka liczyłam się z tym, że pogryzie, że będą problemy (i o tym ostrzegaliśmy, KWL mocno ludzi zniechęcał a ja namawiałam na przemyślenie decyzji w domu), ale że w ten sposób.... porazka :flaming: (gdyby nie cud z chorym Trevorem dziś, to bym była ostro załamana) Quote
Leyla Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 [quote name='morisowa']Dziś wrócił .... Mojo :flaming: "zaraźliwa genetyczna choroba skóry" innymi słowy, bali się go, ale zawartość spodni nie pozwoliła facetowi się do tego przyznać :roll: porażka liczyłam się z tym, że pogryzie, że będą problemy (i o tym ostrzegaliśmy, KWL mocno ludzi zniechęcał a ja namawiałam na przemyślenie decyzji w domu), ale że w ten sposób.... porazka :flaming: (gdyby nie cud z chorym Trevorem dziś, to bym była ostro załamana) O szit, boje się teraz o Nadję:shake: Quote
KWL Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 Z tą chorobą u Mojo to pewnie bzdura, ale sprawdzimy to oczywiście. Fakty są takie że odwieźli Mojo wczoraj późnym wieczorem, facet był pogryziony. A przy adopcji kiedy się na niego uparli do znudzenia powtarzałem że ten pies wymaga bardzo spokojnego i ostrożnego podejścia. Że to nie jest burek, że ma bardzo mocną dominującą psychikę... widać nie dotarło... Quote
Tengusia Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 dzwonil do mnie pan z Gorzowa Wielkopolskiego w sprawie adopcji duzego psa do kojca, chcial naszego Fuksa ale on w zimie w kojcu nie moze byc wiec stanowczo odmowilam, pan szuka mlodego psa, najlepiej samca, duzego, do kojca, do pilnowania, mial trzy kaukazy ... telefon moge podac na pw ;) Quote
dzodzo Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 błądząc po dogo wypatrzyłam takie cudeńko z Trójmiasta, dzieciaczek kilkumiesięczny http://www.dogomania.pl/forum/f28/w-3miescie-w-schronie-6miesieczny-kaukaz-140037/ Quote
KWL Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Uff, zrobiłem megaupdate pierwszej strony wątku - prosze zajrzyjcie i sprawdzcie czy wszystko się zgadza :-) Quote
Recommended Posts