Jump to content
Dogomania

Griso bez łapki - nie szuka już domu - on go ma - najwspanialszy u Wiosny:):):)

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem.

lapka bedzie operowana, staw usztywniony, ale Griso bedzie mial cztery lapki i powinien sobie zupelnie spokojnie radzic z chodzeniem, bieganiem, brykaniem - jak to on ma w zwyczaju ;)

Operacja ma odbyc sie w ciagu okolo 2 tygodni, pozniej lapka do gipsu, a pozniej bedziemy juz tylko szukac domku.
Teraz juz nawet nie zakladam Grisowy szyny, chodzi jedynie w bucie (zreszta.. chodzi.. w tej chwili lezy sobie tutaj, na korytarzu i chlodzi sie po pobycie w samochodzie :loveu:

Posted

wiosna napisał(a):
jaki bedzie koszt narazie dokladnie nie wiem

Ok. ja mam obiecana pomoc finansową jeszcze od jednej dobej duszy, ale dopiero w połowie sierpnia.

Pomyslę jeszcze o jakimś bazarku

Posted

Co tu tak cicho ? :mad:

Griso biega teraz bez szyny - i wcale nie ukrywa, ze go to uszczesliwilo. Jest jeszcze radosniejszy, niz zwykle, zaczepia Bennego do zabaw, przychodzi sie lasic - cudo :loveu:
a wyznam po cichu, ze nawet na amory mu sie zebralo i z moja Zofka szaleje :loveu:

Posted

Coś nam się Griso u Ciebie Wiosno rozpuścił.:loveu:
Jak dziadowski bicz:diabloti:
Przynajmniej trochę Bennego odmłodzi;)
Zofke utemperuj, bo Griso za młody na amory, nie pozwalam:)

Posted

hehe, a to dobrze, ze chlopak ma radosne usposobienie i szaleje. tylko oby te amory nie w stroné mojego Benka- kumple to oki, ale nic wiécej proszé :razz:, bo jak ja wyadoptujé psa geja?

Posted

nie miałam czasu tu zaglądać ale jak widzę to bardzo dobrze bo bym tylko paznokcie obgryzła!!!
dzięki wielkie że Griso zostaje na 4 lapach!! i mam nadzieję że operacja nie niesie za sobą ryzyka?? i że po niej może się okazać że jednak coś jest nie tak?? wiem taka troszkę pesymistka ze mnie:oops: ale wolę nastawic się na najgorsze a potem się cieszyć!!!:roll:

Posted

emilia2280 napisał(a):
hehe, a to dobrze, ze chlopak ma radosne usposobienie i szaleje. tylko oby te amory nie w stroné mojego Benka- kumple to oki, ale nic wiécej proszé :razz:, bo jak ja wyadoptujé psa geja?

Emilko troszkę więcej tolerancji:evil_lol:

Posted

spokojnie spokojnie, Griso kieruje sie jedynie do Zofii, czasem jedynie rzucajac przelotne spojrzenie na Fione - ta jednak jest dalej i nie mozna zaczepiac jej z wybiegu - a Zofke - i owszem. Zofia zreszta czasem na wybiegu u chlopakow gosci, tym bardziej jest wiec atrakcyjnym kaskiem :cool3:

Wypraszam sobie jednak to, jakoby Benny byl inaczej zorientowany - chlopak po prostu jest stateczny, a zofka-swir, wariatka - nie te klimaty - to 'cos' dla Grisa ;)
Bennek natomiast powoli zaprzyjaznia sie z Axeljuszem - ten, uwieziony w psim ciele filozof, medrzec, ktoremu mowe odebrano, jest psami wrecz zdegustowany, obrzydzony sierscia, blotem. To pies-szachista, z nim, to sie mozna kawy napic, o dobrym filmie porozmawiac, dzien spedzic przyjemnie. Axel nie bawi sie z 'ta walnieta obok'. on lubi doroslych, dojrzalych obywateli. Panowie wiec z dnia na dzien coraz uprzejmiej mowia sobie co rano 'dzien dobry' :)

Posted

aha - Papudraczku - operacja jest wlasciwie calkiem bezpieczna, ryzykiem zawsze jest narkoza, jednak - wiadomo - nie uzywa sie jej tak sobie, dla zabawy, a dla Grisa jest to szansa.
Moi Weci sa naprawde godni zaufania, niesamowicie ich cenie, dlatego oddajac psy w ich rece jestem calkiem spokojna. Mysle, ze Griso jadac do 'naszej' kliniki trafil najlepiej, jak sie dalo.

Posted

Dawaj zdjęcia swoich psów;)
Jestem strasznie ciekawa i psa filozofa i wariatki Zofii i Fiony:)
Benka i Grisa znam.
Bardzo, bardzo chciałabym Grisa teraz zobaczyć. To jeden z "moich" schroniskowych psów.

Posted

[quote name='wiosna']
Wypraszam sobie jednak to, jakoby Benny byl inaczej zorientowany - chlopak po prostu jest stateczny, a zofka-swir, wariatka - nie te klimaty - to 'cos' dla Grisa ;)
Bennek natomiast powoli zaprzyjaznia sie z Axeljuszem - ten, uwieziony w psim ciele filozof, medrzec, ktoremu mowe odebrano, jest psami wrecz zdegustowany, obrzydzony sierscia, blotem. To pies-szachista, z nim, to sie mozna kawy napic, o dobrym filmie porozmawiac, dzien spedzic przyjemnie. Axel nie bawi sie z 'ta walnieta obok'. on lubi doroslych, dojrzalych obywateli. Panowie wiec z dnia na dzien coraz uprzejmiej mowia sobie co rano 'dzien dobry' :)

Axeljusz to zdecydowanie drugie wcielenie mojego méza! Czy on ma wátek? Chétnie go poznam! Taki stateczny médrzec to dobry wplyw na edukacjé Bennego- i Grisa zresztá tez :p

Posted

a wiec macie:
Axel (niestety z ksiazka fotografowac sie nie daje, z fajka tez nie, wiec wklejam jego najbardziej psie zdjecie)

Fionka kochająca, jak zawsze (jest do adopcji, jakby się ktoś zakochał :loveu:)

Zofia w całej swej okazałości :diabloti:

Zofka z Patrykiem

i moj TZ - Patryk, bo jak juz tu wrzucam, to nie bede Benkowego watku 'zazdjeciowywac' :loveu:

Posted

[quote name='wiosna']a wiec macie:
Axel (niestety z ksiazka fotografowac sie nie daje, z fajka tez nie, wiec wklejam jego najbardziej psie zdjecie)

Jejku,ale śliczniasty!!! Od razu widać,że szlachetny i arystokrata...:loveu:

Fionka kochająca, jak zawsze (jest do adopcji, jakby się ktoś zakochał :loveu:)

Bosz... Jaki piękny pycholek!!! Zakochałam się!!!:loveu::loveu:

Zofia w całej swej okazałości :diabloti:

Zofka z Patrykiem

i moj TZ - Patryk, bo jak juz tu wrzucam, to nie bede Benkowego watku 'zazdjeciowywac' :loveu:

A tz też do adopcji???:diabloti:

I gdzie fofki Griso???

Posted

:lol:

Ja tam go na lancuchu nie trzymam, ale on sie chyba nigdzie nie wybiera i do adopcji sie nie odda. Nie wiem - w tą Zofke zapatrzony tak, że nie odejdzie :evil_lol:

Posted

wiosna napisał(a):
:lol:

Ja tam go na lancuchu nie trzymam, ale on sie chyba nigdzie nie wybiera i do adopcji sie nie odda. Nie wiem - w tą Zofke zapatrzony tak, że nie odejdzie :evil_lol:

tz pewnie w boksie ma miejsce, skoro nie na lancuchu, przyznaj sié Wiosna ;)