majqa Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='emilia2280']Magda, Weronika i Denis majá razem 3 psy. Nie wiem ile jest w Trzciance, reszta u p. Biedrzyckiej.[/quote] Początkowo u Weroniki były 3 psy, czyli rozumiem, że 2 zostały rozparcelowane między Magdę i Denisa. Quote
Fenris Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Czy OTOZ Animals wie w ogóle o sprawie? Nie trudno się z nimi skontaktować i porozmawiać o ewentualnej pomocy. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/www.otoz.pl"]www.otoz.pl[/URL] Z pewnością pani prezes Ewa Gebert nie odmówi pomocy, gdy dotychczasowa pomoc wyszła tak nieudolnie, do kolejnej mordowni. A co do Biedrzyckiej to mamy doświadczenie z pewną Kątną więc nie łudźcie się, że któryś z piesków przypadkiem nie "zniknie". Quote
Rybka_39 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Ja nie będe się przekopywac przez te wszystkie posty. Szukacie Dt, DT jest dla Margo w Katowicach, ale transportu nie ma, chyba znalezienie transportu dla niej jest chyba priorytetowa sprawą i wazniejszą od kłucenia sie czy ta kobieta powinna zostać ukarana czy nie....:roll: Quote
emilia2280 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='majqa']Początkowo u Weroniki były 3 psy, czyli rozumiem, że 2 zostały rozparcelowane między Magdę i Denisa.[/quote] Majeczko- Weronia i Denis to jedno ;), 3 psy trafily do Weroni i mialy pojsc: 1 do Magdy (poszedl), 1 do Lovefigaro (nie poszedl) i 1 mial zostac u Weroni- w efekcie Weronia ma 2 psy i szukala DT dla jednego, nie wiem czy juz znalazla... Quote
Rybka_39 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Poznań troszkę daleko więc może ktoś podwiezei psa do Wrocka, a ktos inny już z Wro do Katowic? Quote
wandul 66 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 ja też dopiero weszłam - czasem obiecuje sobię , że nie bęe wchodzic na inne wątki .....nigdy nie dotrzymuje słowa Ta kobieta zrobiła psi OśWIęCIM !!!!!! Pomyślcie ,ile ich tam musiało paść ??? Quote
wandul 66 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='xxxx52']dogomaniaczki czy ktos z czlonkow rodziny jedzie do Polski przez Niemcy (Kolonie ,Bonn-te okolice,autostrada A2,A57,A4,A3)prosze poinformowac, moge podrzucic duzo rzeczy na bazarek i dla zwierzat.[/quote]mój mąz ostatnio często jeżdzie w okolice Dortmundu , nie wiem , jak to sie ma w odległości do Ciebie? On niestety nie może zboczyc z drogi , jedzie tirem. Quote
Poker Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 jutro jedzie do Poznania PeterBeny,w obie strony będzie wiózł po 1. psie,ale ma duży samochód.Może by wziął Margo,pytajcie szybko. Ja też się go spytam. Quote
Rybka_39 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Dostałam info, ze yuago jedzie chyba do Poznania, napisałam do nie e-mail, z tego co wiem Peter chyba nie może zabrać Margo, poza tym Margo musi mieć jeszcze chyba badanie na grzyba... Quote
xxxx52 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 jest miejsce dla malutkich pieskow kolo Poznania ,transport bardzo wskazany. Quote
Poker Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 ggadalam z Peterem,nie może zabrać suni z poznania,bo jedzie po drodze jeszcze w inne miejsca.Ale zaproponował zabranie jutro kogoś z katowic do Poznania,a wrócić z psem ten ktos może pociągiem.Zasze szybciej i koszty mniejsze. Badania mozna zrobić też w Katowicach. Quote
Poker Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 xxxx52 napisała do mnie,że jest miejsce dla 10 małych psów w Ruścu u pani Jerzyk,a od niej będą załatwiane asopcje. Potrzebny jest transport. [SIZE=4][COLOR=Red]KTO MOZE ZAWIEŹĆ PSIAKI ??? ZBIERZEMY NA PALIWO. [SIZE=2][COLOR=Black]Już daję od ręki 30 zł , a będzie wiecej [/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/SIZE] Quote
Rybka_39 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='Poker']ggadalam z Peterem,nie może zabrać suni z poznania,bo jedzie po drodze jeszcze w inne miejsca.Ale zaproponował zabranie jutro kogoś z katowic do Poznania,a wrócić z psem ten ktos może pociągiem.Zasze szybciej i koszty mniejsze. Badania mozna zrobić też w Katowicach.[/quote] Może zadzwoń do Weroni, ja nie mam nic na karcie:-( Quote
majqa Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Z forum rottki nastąpił odzew. Według sygnałów są osoby, które wpłaciły pieniążki. Jedna z osób zadeklarowała pomoc (w jej formę nie wnikam), ponieważ blisko jej do miejsca pobytu psów. By nie gmatwać podałam namiar i na kom. i na stronę Pana Grzegorza. Quote
kikou Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='Poker']xxxx52 napisała do mnie,że jest miejsce dla 10 małych psów w Ruścu u pani Jerzyk,a od niej będą załatwiane asopcje. Potrzebny jest transport. [SIZE=4][COLOR=red]KTO MOZE ZAWIEŹĆ PSIAKI ???[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]ZBIERZEMY NA PALIWO.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red][SIZE=2][COLOR=black]Już daję od ręki 30 zł , a będzie wiecej [/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/SIZE][/quote] ale skąd dokąd dokladnie trzeba je zawieźć? koło jakiego miasta wiekszego ten Rusiec? Quote
Poker Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Rusiec, tego co wiem, jest 0k.100 km od Poznania w kierunku Bydgoszczy. Quote
kikou Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 a psy sa kolo warszawy z tego co zrozumialam....tak? to moznaby pare rzeczy połączyc... moze zawiozlabym z wrocka 3 psy od Agi do Warszawki, a potem te z W-wy do Ruśćca... tylko czy sie zmieszcza.... moje auto nie jest zbyt wielkie? Quote
xxxx52 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Przed przywozem psiakow prosze o kontakt z p.Wanda Quote
Poker Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 10 sztuk,to jest trochę :cool3:,ale pomysł jest niezły. Może jakaś dziewczyna miałaby czas pojechać do pomocy? Na paliwo jak pisałam dołożę,myślę,że inni też coś dorzucą , szczególnie ludzie od 3 psów jadących do warszawy. Mam telefon do p.Jerzyk,trzeba się z nią umawiać,bo ona ciągle w rozjazdach między Ruścem ,a Szamotułami. Quote
emir Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='ARKA']Sama gadasz od rzeczy jak potrącona!!! JAKIM PRAWEM te psy sa szargane, co to zabaweczki???:angryy::angryy::angryy: POD PALUCH???? CZY TY MYSLISZ???????????[/quote] [SIZE=3][B]NIE MYŚLI!![/B][/SIZE] I To jest tragiczne, że bezmyslnie klepie bzdety nie zastanowiwszy się i mając pojęcia co to dobro zwierzęcia; EMIR Quote
emir Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='xxxx52']Zabierajcie!!!!!!!!!!!!!!Ratujcie!!!!!!!!!!!! ale wczesniej MUSZA byc wszystkie co do jednego sfotografowane i opisane.Czy ktos na miejscu z Warszawy tym sie zajal? te zdjecia nalezy jak najszybciej umiescic na watku !!!!!!! Musi byc opis gdyz osoby adoptujace czy przejmujace pieski musza wiedziec +-,jakie psa zabieraja i na jakie wydatki musza liczyc. Zdjecia na cito!!![/quote] Deklarowałam na tym wątku pomoc juz kilkakrotnie; mogę przyjąć dwa i pokryć koszty ich leczenia i utrzymania do czasu adopcji - ale zainteresowania brak; EMIR p.s. osobiście pojechac po psy nie moge, bo Biedrzycka nie tylko nie da psów ale zawału dostanie ( co n ie byloby najgorsze - ale tu chodzi o psy) Quote
Poker Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 my tu sobie dywagujemy, a bezpośrednich zainteresowanych brak :angryy: Quote
Joannka Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Chyba sa jakies problemy z forum bo od wczoraj bezskutecznie probowalam tu wejsc i dopiero teraz mi sie udalo. Grzegorz jutro bedzie w Warszawie, jest umowiony z TVN Uwaga, wejdzie do Biedrzyckiej i wszystko sprawdzi. Quote
Recommended Posts