Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spajk to około 4-5 letni samiec zamieszkujący od niedawna elbląskie schronisko. Trafił tam po wypadku samochodowym, z dnia na dzień czuje się lepiej, choć dalej porusza się z ciężkością. Z początku jest trochę nieufny i niemile szczeka, jednak jest to wywołane strachem. Po chwili, Spajk przychodzi i sam domaga się pieszczot. Dzisiaj spędziłam przy nim bardzo dużo czasu. Jest bardzo fotogeniczny i miły. To super psiak. Boks dzieli z pół ślepym spanielem, który nie jest dla niego zbyt miły. Warczy, odgania od ludzi i miski. Z tego, co mówili pracownicy, Spajk jest apatyczny i bardzo mało je. Dzisiaj dostał ode mnie przysmaka. Waży około 6 kilogramów, ma na sobie tonę kudłów i kołtunów.. To naprawdę przepiękny pies.. Może trochę sznaucerowaty.. Może trochę ozdobny..A może zwykły mieszaniec z wielkim sercem..? Mnie zauroczył bardzo.. I mam nadzieję, że wspólnymi siłami znajdziemy mu fantastyczny dom, w którym do końca jego dni będzie szczęśliwy i kochany.

Kontakt
Rybc!a
email [email protected]
GG 5722414
GSM 691364660

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No Spajk jest naprawde sliczny. widac te cudne slepia na drugim zdjeciu. Maly jest coraz bardziej ufny i kochany. Otwiera sie i szuka kontaktu. Potrzebuje domku. Jest maly, fajny i dzielny:)

Posted

duzo jest pieknych pieskow. ale Spyki jest naprawde cudny. cudny jest.
do mnie byl troche nieufny. Podchodzil, ale ja glownie bylam zainteresowana ogledzinami spaniela. Nie weszlam z nim w takie relacje jak Rybcia. I mimo tego, kiedy podszedl do mnie moj TZ mały zaczal wyraznie na niego warczec. Nie ze strachu, a w obronie czy aby ostrzec. Nie wiem dokladnie. ale jest typowym malym pieskiem, ktory bedzie kochal nad zycie i to zycie oddalby za swojego ukochanego czlowieka. taki pies jak z tych filmow o psach "wyciskaczach łez"

Maly, wszedzie mozna wziasc. Duzo nie zje. Nie kosztuje. A taki od serca przyjaciel.

ten kojec powinnien byc pusty. dwa takie cudaki tam siedza (Spyki i spaniel Maksiu) i nic. dziwy dziwy...

Posted

Ze względu na to, że nie zostałam wpuszczona na teren schroniska, nie widziałam, czy psiak nadal tam jest. Mimo to proszę o dalszą pomoc w szukaniu mu schronienia. Więcej info. na ogólnym, elbląskim wątku.

Posted

Spyki teraz znow dostanie kogos nowego, bo Maksiu idzie do domku. Biedny Spyki tez chce isc. Tak sie ciesze dla Maksia i bede musiala Spykunia tam zostawic:placz::-(

Posted

Charly napisał(a):
Spyki teraz znow dostanie kogos nowego, bo Maksiu idzie do domku. Biedny Spyki tez chce isc. Tak sie ciesze dla Maksia i bede musiala Spykunia tam zostawic:placz::-(

Nie Spyki, tylko Spajki :)

Posted

Mam od 3 m-cy identyczne cudo z Zywieckiego schroniska.
I tez po wypadku samochodowym.
To naprawde jest pies jednego człowieka. A kochać potrafi nad życie.....
Będę maluchowi kibicowac, by trafił jak najszybciej na własciwy domek...

Posted

Dorothy napisał(a):
booooski!!!!:loveu:
jeszcze nie w domu???:-o

Nie, na dodatek zostaje sam, bo jego kolega spaniel Maks w sobotę jedzie do nowego domu.. Maleńki Spajk czeka.. :(