Rybc!a Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Spajk to około 4-5 letni samiec zamieszkujący od niedawna elbląskie schronisko. Trafił tam po wypadku samochodowym, z dnia na dzień czuje się lepiej, choć dalej porusza się z ciężkością. Z początku jest trochę nieufny i niemile szczeka, jednak jest to wywołane strachem. Po chwili, Spajk przychodzi i sam domaga się pieszczot. Dzisiaj spędziłam przy nim bardzo dużo czasu. Jest bardzo fotogeniczny i miły. To super psiak. Boks dzieli z pół ślepym spanielem, który nie jest dla niego zbyt miły. Warczy, odgania od ludzi i miski. Z tego, co mówili pracownicy, Spajk jest apatyczny i bardzo mało je. Dzisiaj dostał ode mnie przysmaka. Waży około 6 kilogramów, ma na sobie tonę kudłów i kołtunów.. To naprawdę przepiękny pies.. Może trochę sznaucerowaty.. Może trochę ozdobny..A może zwykły mieszaniec z wielkim sercem..? Mnie zauroczył bardzo.. I mam nadzieję, że wspólnymi siłami znajdziemy mu fantastyczny dom, w którym do końca jego dni będzie szczęśliwy i kochany. Kontakt Rybc!a email [email protected] GG 5722414 GSM 691364660 Quote
basia bonnie Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Piękny!! :loveu: niestety tylko podnieść mogę...:( Quote
Charly Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 No Spajk jest naprawde sliczny. widac te cudne slepia na drugim zdjeciu. Maly jest coraz bardziej ufny i kochany. Otwiera sie i szuka kontaktu. Potrzebuje domku. Jest maly, fajny i dzielny:) Quote
Valeur248 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 A jak piszczy jak się go zostawia. Biedactwo...:-( Quote
Rybc!a Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 Nie wierzę własnym oczom.. Nikt, kompletnie NIKT oprócz elbląskich ciotek nie zainteresował się małym Spajkiem? :( Quote
Charly Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 duzo jest pieknych pieskow. ale Spyki jest naprawde cudny. cudny jest. do mnie byl troche nieufny. Podchodzil, ale ja glownie bylam zainteresowana ogledzinami spaniela. Nie weszlam z nim w takie relacje jak Rybcia. I mimo tego, kiedy podszedl do mnie moj TZ mały zaczal wyraznie na niego warczec. Nie ze strachu, a w obronie czy aby ostrzec. Nie wiem dokladnie. ale jest typowym malym pieskiem, ktory bedzie kochal nad zycie i to zycie oddalby za swojego ukochanego czlowieka. taki pies jak z tych filmow o psach "wyciskaczach łez" Maly, wszedzie mozna wziasc. Duzo nie zje. Nie kosztuje. A taki od serca przyjaciel. ten kojec powinnien byc pusty. dwa takie cudaki tam siedza (Spyki i spaniel Maksiu) i nic. dziwy dziwy... Quote
Rybc!a Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 Spajki, w górę, ktoś Cię pokocha, zobaczysz. Obiecuję Ci to! Quote
gops Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 piekny jest :loveu: tez troszke pod sznaucera mozna podciagnac jakby sie go obcielo ..;) Quote
Rybc!a Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 Ze względu na to, że nie zostałam wpuszczona na teren schroniska, nie widziałam, czy psiak nadal tam jest. Mimo to proszę o dalszą pomoc w szukaniu mu schronienia. Więcej info. na ogólnym, elbląskim wątku. Quote
Charly Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Spyki teraz znow dostanie kogos nowego, bo Maksiu idzie do domku. Biedny Spyki tez chce isc. Tak sie ciesze dla Maksia i bede musiala Spykunia tam zostawic:placz::-( Quote
Rybc!a Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 Charly napisał(a):Spyki teraz znow dostanie kogos nowego, bo Maksiu idzie do domku. Biedny Spyki tez chce isc. Tak sie ciesze dla Maksia i bede musiala Spykunia tam zostawic:placz::-( Nie Spyki, tylko Spajki :) Quote
togaa Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Mam od 3 m-cy identyczne cudo z Zywieckiego schroniska. I tez po wypadku samochodowym. To naprawde jest pies jednego człowieka. A kochać potrafi nad życie..... Będę maluchowi kibicowac, by trafił jak najszybciej na własciwy domek... Quote
Rybc!a Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 Dorothy napisał(a):booooski!!!!:loveu: jeszcze nie w domu???:-o Nie, na dodatek zostaje sam, bo jego kolega spaniel Maks w sobotę jedzie do nowego domu.. Maleńki Spajk czeka.. :( Quote
Valeur248 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Heh... Taki urodziwy kawaler w schronisku:shake: Quote
luka1 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1322496_maly_kudlaty_piekny.html Quote
Rybc!a Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 luka1 napisał(a):http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1322496_maly_kudlaty_piekny.html Dzięki, luka1! Quote
togaa Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Takie cudaki naprawde sie podobają....! O mojego Puszka była prawie bitwa..! Quote
Recommended Posts