Gonitwa Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 I dobrze, im więcej tym większa szansa że ktoś go zauważy. Quote
Gonitwa Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Dziś masa ogłoszeń się posypała- oby tak samo posypały się domki... Quote
togaa Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Na zdjęciach jest rewelacyjny.... Ten sam typ urody co mojego Puszka vel Pepi. Ale ktos dostanie prezent od losu....!!! Tylko pozazdrościć... Ja na mojego Puszka napatrzeć sie nie mogę,nie mówiąc o jego charakterze... To prawdziwa dla mnie nagroda za wszystkie inne pokraki które przygarniałam i kochałam... Quote
togaa Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 I jeszcze jedno! Oby nie trafił w pierwsze ,lepsze ręce... Takie maluchy mają b.wrazliwą psychikę.... Miska i dach nad głową to dla niego za mało. Musi mieć super domek! Quote
togaa Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Charly napisał(a):duzo jest pieknych pieskow. ale Spyki jest naprawde cudny. cudny jest. do mnie byl troche nieufny. Podchodzil, ale ja glownie bylam zainteresowana ogledzinami spaniela. Nie weszlam z nim w takie relacje jak Rybcia. I mimo tego, kiedy podszedl do mnie moj TZ mały zaczal wyraznie na niego warczec. Nie ze strachu, a w obronie czy aby ostrzec. Nie wiem dokladnie. ale jest typowym malym pieskiem, ktory bedzie kochal nad zycie i to zycie oddalby za swojego ukochanego czlowieka. taki pies jak z tych filmow o psach "wyciskaczach łez" Maly, wszedzie mozna wziasc. Duzo nie zje. Nie kosztuje. A taki od serca przyjaciel. ten kojec powinnien byc pusty. dwa takie cudaki tam siedza (Spyki i spaniel Maksiu) i nic. dziwy dziwy... Charly !,z moim Puszkiem jest dokładnie tak jak piszesz... To jest pies jednego człowieka...! Obcych sie boi,nawet na domowników szczeka,mnie kocha nad zycie.. Spajki zapadł mi w serce,bardzo sie o niego martwię... A czy byl po wypadku przebadany przez weta.? Czy miał robiony rtg.? Może dlatego nie wychodził z budy bo go bolało? I jeszcze jedno? Cioteczki,które wypatrzyły w żywieckim schronie mojego Puszka miały zamiar zrobić mu u psiego fryzjema nowy image... Do tego wprawdzie nie doszło,bo były inne priorytety ale one same zauważyły ,że takie "ufryzowane" psiaki chetniej znajdują domki.. Quote
Rybc!a Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 Został przebadany przez weta schroniskowego, a co do jego umiejętności mam wiele wątpliwości, rtg na pewno nie było robione, a na psiego fryzjera nie ma szans- to nie Ci ludzie i nie "takie" schronisko .. ! Quote
togaa Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Zywiecki schron to prawdziwy dramat,warunki bytowe zwierzakow koszmarne.Na szczęście dobrze układa sie współpraca kierowniczki z wolontariuszami. To dziewczyny wypatrzyły mojego Puszeczka.Zabrały do lecznicy,potem kosztowna operacja...Wszystko w oparciu o fundusze i bazarki z dogo... Maluch po wypadku miał strzaskane biodro i zaklinowany miedzy odłamkami kości nerw kulszowy.Wyobrażcie sobie jak cierpiał.! Wyszło to dopiero w lecznicy. Schroniskowy wet. oczywiście nie zrobił nic.Stracono tylko cenny czas na leczenie,bo od wypadku do zabiegu minęły ponad 2 tygodnie.Doszło do zrostów i zaników mięśniowych i mimo operacji mały zostanie kaleką,ale przynajmniej już nie cierpi... Kurcze...żeby Spajkusiowi choc rtg zrobić? Quote
togaa Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Wybaczcie,jeśli w swej naiwności oczekuję od Was - cioteczki z Elbląga, rzeczy niemożliwych. Podrzucę watek Spajka -Hund i bubu.To one wyciągnęły mojego Puszka z schronu i wyleczyły.Może mają jeszcze namiary na osoby ,które były nim zainteresowane... Przypominam.Mój Puszek i Spajki są niemal indentyczni.I losy podobne... Quote
Rybc!a Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 togaa napisał(a):Wybaczcie,jeśli w swej naiwności oczekuję od Was - cioteczki z Elbląga, rzeczy niemożliwych. Podrzucę watek Spajka -Hund i bubu.To one wyciągnęły mojego Puszka z schronu i wyleczyły.Może mają jeszcze namiary na osoby ,które były nim zainteresowane... Przypominam.Mój Puszek i Spajki są niemal indentyczni.I losy podobne... Togaa, bardzo bym chciała zrobić dla Spajka i innych psów, wszystko, co w mojej mocy, ale moja pomoc dla nich ogranicza się na robieniu zdjęć, zbierania jakiś informacji (choć sama wiem więcej, opierając się na moich wizytach tam), czasem rzucenia przysmaków, głaskaniu i mizianiu (co też jest oficjalnie zabronione!).. Nie możemy nawet wyprowadzać je na spacery na terenie schroniska, a do dopiero chodzić z nimi do weta, czy strzyc.. :( Quote
Hund Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 podobny do Puszka i też po wypadku, oby życie uŁożyŁo mu się równie szczęśliwie jak Puszeczkowi! Quote
Hund Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 bubu powinna mieć namiary na Ludzi z Elbląga, może jeszcze mają dom otwarty na piesia ;) Quote
Rybc!a Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 Hund napisał(a):bubu powinna mieć namiary na Ludzi z Elbląga, może jeszcze mają dom otwarty na piesia ;) Byłoby wspaniale! Quote
togaa Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Rybc!a !! no to teraz rozumię....faktycznie jesteście bezsilne....... A Spajk i tak nie daje mi spokoju.... Quote
Hund Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 tak ;) o miski. proszę napisz PW do _bubu_ i poproś o namairy an tych państwa z Elbląga. Quote
togaa Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Hund! Kochana jesteś że się włączyłaś... Każda życzliwa osoba ,to większe szanse dla Spajka.... Quote
togaa Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Przeleciałam teraz szybciutko wątek i w zasadzie kisimy sie w sosie własnym. Zadnych nowych osób na wątku...,pomysłów... Spajk! czyżby szczęście Cię opuściło...? Quote
beam6 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Może troszkę pomogę - zafunduję Spikiemu :loveu:(mam sentyment bo tak miał na imię mój pierwszy wyadoptowany Tymczasowicz) ogłoszenie ze zdjęciem w Ofercie. Potrzebuje ładnego zdjęcia - komu na pw wysłać adres mailowy ? Nie umiem sobie "wziąć" z Dogo :oops: Quote
togaa Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 beam 6 jestem kompletnie zielona w "tych" sprawach,ale jak najedziesz kursorem na zdjęcie Spajka z poczatku wątku i klikniesz prawy klawisz myszki to ukaże ci sie cała litania a w niej m.inn. "wyslij obraz e-mail" i w ten sposób możesz wysłac zdjęcie na własny adres. Mam nadzieje że nic nie pokręciłam...:razz: Quote
Recommended Posts