Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10291745#post10291745[/URL]
taaa, ładnie sie komponuje z innymi "odmieńcami" :cool3: :evil_lol:
Kobiety z Łodzi, jesteście niesamowite :roll:

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam wieści od p.Agnieszki! W wielkim skrócie(dokładniej jutro opowie sama),Yupisia jest w bardzo dobrej formie psychicznej,zaprzyjaźniła się z bratem(pudelkiem),goni królika, śpi przy pańci łóżku, pilnuje jej na każdym kroku, ale...No właśnie, ale, morelcia jest bardzo chora,ma chore serduszko i stąd kaszel, który ją bardzo męczy, najprawdopodobniej to zastawka,ma silną anemię,i bardzo duży stan zapalny, lekarze nie wiedzą jeszcze co jest jego przyczyną.Pani Agnieszka praktycznie cały tydzień chodziła z maleńką do lekarza, morelcia dostaje codziennie silny antybiotyk w zastrzykach,ale co najdziwniejsze w tym wszystkim, jest żwawa,silna, nie widać po niej choroby. A choroba i wielomiesięczna tułaczka wyniszczyły jej organizm...Trzeba ją leczyć i przebadać pod każdym kątem, dużo jeszcze tego przed nią i przed p.Agnieszką. Jak opowiadała mi o tym wszystkim to miałam jedno skojarzenie...Pamiętacie Tymusia, jego stan zdrowia,gdy go znalazłyśmy? Identyczna historia i wydawałoby się, że nigdy już nie znajdziemy drugiej Idalii, która z takim uczuciem i sercem zaopiekowała się psem w tak strasznym stanie...I miałyśmy znowu szczęście, poznałyśmy kolejną dobrą wróżkę- Agnieszkę, która robi wszystko, by ratować morelkę...Pani Agnieszko, jeszcze raz dziękuję!!!! I wszyscy czekamy na dokładne relacje od Pani!

Posted

[quote=jola od jadzi;10314964 .Pamiętacie Tymusia, jego stan zdrowia,gdy go znalazłyśmy? Identyczna historia i wydawałoby się, że nigdy już nie znajdziemy drugiej Idalii, która z takim uczuciem i sercem zaopiekowała się psem w tak strasznym stanie...I miałyśmy znowu szczęście, poznałyśmy kolejną dobrą wróżkę- Agnieszkę, która robi wszystko, by ratować morelkę...Pani Agnieszko, jeszcze raz dziękuję!!!! I wszyscy czekamy na dokładne relacje od Pani![/quote]
jak przeczytałam o Morelce ,to od razu miałam skojarzenie z Tymusiem i Idalią :evil_lol:

• 3 weeks later...
Posted

Małgosiu,morelce żyje się świetnie, wreszcie u schyłku wieku ma to, czego nie zaznała przez wszystkie swoje lata.Pani Agnieszka obiecała,że sama wszystko opisze, tyle,że ma problemy z netem i coś jej nie wychodzi. Zadzwonię może jutro do niej i poproszę o wiadomości z ostatniej chwili, wszystko wtedy opiszę.
A przy okazji, miło Cię Małgosiu widzieć na forum po zdaje się dłuższej nieobecności, jakoś długo mi się wydawało,że Cię nie ma.

Posted

Joluś, nie było mnie ponad 2 tygodnie, bo sobie odpoczywałam do góry pępulkiem :diabloti: , wiesz, Mazury i takie tam bajery....
A z morelkowego szczęścia cieszę się niezmiernie!

Posted

Małgosiu,zazdroszczę Ci tego wyjazdu na Mazury, leżenia do góry brzuchem...ech,mogę tylko sobie pomarzyć....

Jak będziesz miała chwilkę wolną wejdź na [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112090&page=20[/URL]
to kolejna historia, która nam się przydarzyła,i ktora miała nieprawdopodobne zakończenie, losy suni podobne do losu morelci,a takiej metamorfozy psychicznej żadna z nas się nie spodziewała...

Posted

Jolu, poczatek wątku znam, czytałam na bieżąco.
ale końcówka - rewlacja! Aż się wzruszyłam :placz: Niebywała historia! Dziekuję Ci za nią, i innym cioteczkom z Łodzi. Muszę przyznać, ze na Wasze łozkie wątki zawsze wchodzę i czytam, i nie wiem czym to jest spowodowane. Może tym, ze od lat mamy przyjaciół w Łodzi ze wspólnych wypadów mazursko-namiotowych, moze tym, że tak prężnie działacie i jesteście takimi "ciepłymi" osobami, moze tym, że moja pierwsza tymczasowiczka z dogomanii 3 lata temu to była Binka ze schroniska na Marmurowej, a po niej te 2 jamniczki.....
Ściskam i pozdrawiam.