Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majku33krakow napisał(a):
strachajło straszne,spi zemna,bylem dzis znia w schronie u weta bo miala krwiaka na uchu,jutro do kontroli,schudnac musi,przejdzie jej ten strach?

oj tego nie przewidzisz... sam wiesz jak dużo przeszła w schronie, a nie wiadomo co się z nią dzialo zanim tam trafiła... niektórym przechodzi, niektóry na zawsze pozostaje lęk w pewnych sytuacjach, ale na pewno się zmniejszy :)

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jagienka napisał(a):
oj tego nie przewidzisz... sam wiesz jak dużo przeszła w schronie, a nie wiadomo co się z nią dzialo zanim tam trafiła... niektórym przechodzi, niektóry na zawsze pozostaje lęk w pewnych sytuacjach, ale na pewno się zmniejszy :)

moze psycholog mi poradzi cos?ciezko z nia jest ,ale jak sie ułozy wszystko,nasza wiez bedzie mocna,ona strasznie kocha czlowieka,ufa czlowiekowi ale nie do konca,w samochodzie pod schroniskiem trzesła sie bardzo,myslała ze spowrotem do boksu idzie,pszezyła by to strasznie,jest bardzo wrazliwa.otpoczywa u mnie psychicznie.

Posted

moze psycholog mi poradzi cos?ciezko z nia jest ,ale jak sie ułozy wszystko,nasza wiez bedzie mocna,ona strasznie kocha czlowieka,ufa czlowiekowi ale nie do konca,w samochodzie pod schroniskiem trzesła sie bardzo,myslała ze spowrotem do boksu idzie,pszezyła by to strasznie,jest bardzo wrazliwa.otpoczywa u mnie psychicznie.

wlasnie dlatego ja bym radzila chodzic do innej lecznicy,pies nie wie ze do schronu idzie tylko na kontrole...

Posted

czy ta sunia nie jest za bardzo madra?:mad:,ona jest bardzo inteligentna.

nie rozumiem...chcialbys,zeby pies czujac zapach schronu,slyszac ujadanie psow,cieszyl sie,bo idzie sobie do lekarza??

Posted

karusiap napisał(a):
nie rozumiem...chcialbys,zeby pies czujac zapach schronu,slyszac ujadanie psow,cieszyl sie,bo idzie sobie do lekarza??

masz racje.:-(kupiłem jej taka kostke zakrecana metalowa a w srodku karteczka,testowalas to juz?

Posted

masz racje.:-(kupiłem jej taka kostke zakrecana metalowa a w srodku karteczka,testowalas to juz?

Tak,mialam.Musisz mocno zakrecic,bo lubi odpadac dolna czesci gubi sie karteczke.Sparwdza sie tez czsaem miejsce zakrecenia,pomalowac np bezbarwnym lakierem do paznokci....lub czyms podobnym,co moze miec afcet w domu;)

Posted

a czy to jest normalne ze kocham to mala strasznie?duzo cierpliwosci czeba jej okazac,jak ide na spacer z nia to cały czas mowie do niej,bo ona idzie idzie dzie i sie wraca,trzeba ja ciagnac do przodu troche

to bardzo dobrze ze ja kochasz;)
i mow do niej duzooo,spokojnym,lagodnym glosem

Posted

karusiap napisał(a):
to bardzo dobrze ze ja kochasz;)
i mow do niej duzooo,spokojnym,lagodnym glosem

jak byłem u niej w schronie to trzesła sie strasznie.:-(
a w schronie jest 10 letnia suczka tara po wypatku ,grzeczniutka ,pasowało by jej watek zrobic,podobno miala paraliz,trzeba uwazac zeby nie przewrociła sie

Posted

jak byłem u niej w schronie to trzesła sie strasznie.:-(
a w schronie jest 10 letnia suczka tara po wypatku ,grzeczniutka ,pasowało by jej watek zrobic,podobno miala paraliz,trzeba uwazac zeby nie przewrociła sie

pewnie, ze załuż jej watek... biedna sunia!

Posted

Majku33 niestety mam tyle psów na głowie, że dawno mnie na tym watku nie było.. mam nadzieję, że to nie tylko tymczas, ale adopcja na zawsze tak? A będą foty? mogę tytuł zmienić,że sunia ma dom? i zlituj się chodź z nia do swoich wetów, a nie narażaj na taki stres..jak kontakt ze schroniskiem.. psu nie wytłumaczysz, że tu nie wraca.. !!

Posted

AgaG napisał(a):
Majku33 niestety mam tyle psów na głowie, że dawno mnie na tym watku nie było.. mam nadzieję, że to nie tylko tymczas, ale adopcja na zawsze tak? A będą foty? mogę tytuł zmienić,że sunia ma dom? i zlituj się chodź z nia do swoich wetów, a nie narażaj na taki stres..jak kontakt ze schroniskiem.. psu nie wytłumaczysz, że tu nie wraca.. !!

tak to jest domek na zawsze,nie uznaje tymczasow,za słaby psychicznie chyba jestem zeby znosic rozstanie z psem jakim kolwiek
beda fotki tytlko aparatu narazie nie mam,jeszcze z nowosci to malutka macha ogonkiem jak sie patrzy na mnie:lol:

Posted

Cudownie to zmieniam Tytuł!!! HURRA !!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::multi::multi:

ale ze mnie gapa, że dopiero teraz się dowiedziałam, że Przylepka o której myślałam co wieczór ma domek!!!:loveu::oops:

Posted

AgaG napisał(a):
Cudownie to zmieniam Tytuł!!! HURRA !!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::multi::multi:

ale ze mnie gapa, że dopiero teraz się dowiedziałam, że Przylepka o której myślałam co wieczór ma domek!!!:loveu::oops:

sara juz pewniej chodzi na spacerach,dzisiajogon do gory postawiła i podrywała i szczekała na sopla,sopel lezał i patrzył sie oco jej chodzi ,chcial ja ugrysc,jeszcze mi sopla dziewczynka ustawi po swojemu:mad:,ech te kobiety:angryy:
sarunia sama podchodzi zeby ja całowac ,przytulac,głaskac,oczywiscie sopel tez przytym jest:evil_lol:
a co jej robic do jedzenia ,chrupki ciezko jej grysc.
sarunia oczywiscie spi zemna w łozku,przytula sie do mnie zeby czuc ze jestem przyniej

Posted

karusiap napisał(a):
majku brawo za adresownik;)
i za spanie na lozku:loveu:

spanie na łóżku to pszerabana sprawa bo mi nie pozwalaja spac w dzien:mad::loveu:a na noc tez ich musze poustawiac troszke,bo spia wszyscy przymnie:mad::loveu:ale tej suni to chyba domek taki znieba spadł,otpoczywa tu troszke:loveu:

Posted

Niezła ruda :cool3: - super pasuje do Sopla. Cieszę się Majku, że zdecydowałeś się na pieska z Krakowa. Wiem, że masz dobre serce. Uratowałeś jej życie i zyskałeś kolejnego wiernego przyjaciela. Bardzo dobrze, że dzielisz się na wątku wszelkimi wątpliwościami i starasz się dowiedzieć o wszystkim, czego nie wiedziałeś o psach. Nie doczytałam się, czy suczka jest po sterylce? Jeśli nie, to postaraj się jak najszybciej tą sprawę załatwić. Na prawdę warto; dla dobrego samopoczucia Sopla, Sary i Twojego świetego spokoju :evil_lol:

Zapraszam też na wątek mojego tymczasowicza - połamany, bezzębny - tragedia (operacja 1500 zł :-():
http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-x-potracony-zlamana-lapka-bezzebny-psie-dziecko-zbieramy-na-operacje-1500-a-122424/#post11034139

Posted

[quote name='zulugula']Niezła ruda :cool3: - super pasuje do Sopla. Cieszę się Majku, że zdecydowałeś się na pieska z Krakowa. Wiem, że masz dobre serce. Uratowałeś jej życie i zyskałeś kolejnego wiernego przyjaciela. Bardzo dobrze, że dzielisz się na wątku wszelkimi wątpliwościami i starasz się dowiedzieć o wszystkim, czego nie wiedziałeś o psach. Nie doczytałam się, czy suczka jest po sterylce? Jeśli nie, to postaraj się jak najszybciej tą sprawę załatwić. Na prawdę warto; dla dobrego samopoczucia Sopla, Sary i Twojego świetego spokoju :evil_lol:

Zapraszam też na wątek mojego tymczasowicza - połamany, bezzębny - tragedia (operacja 1500 zł :-():
http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-x-potracony-zlamana-lapka-bezzebny-psie-dziecko-zbieramy-na-operacje-1500-a-122424/#post11034139

SUCZKA JEST PO STERYLCE ABORCYJNEJ,dobrze ze jest wysterylizowana bo bym musiał czekac do nastepnego miesiaca na kase,a dla suni w schronie to horror,:-(trzesła sie jak osika w konciku,uwazała na swoje kolezanki dominantki i agresorki

Posted

Piękne zdjęcia szczęśliwej suni, od razu mam lepszy humor . Majku 33 jeszcze trochę i po tej suni byłby koniec gdybyś jej nie adoptował.. .. ona się tak bała.. tak cierpiała.., ile razy byłam w schronie, to myślałam, że mi serce pęknie, bo ona już taka zrezygnowana, nie prosiła o dom, bo w niego powoli przestawała wierzyć, tylko tak patrzyła błagalnie, a ja kurczę wciąż znajdowałam psy na ulicy i nie miałam jak jej wcześniej wyciągać.... a teraz łóżeczko, całowanie, kizianie :loveu::loveu::loveu::loveu: cudownie!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::lol:ale ma u Ciebie raj!!
pamiętaj proszę, żeby jej nigdy przed sklepem nie zostawiać bo psy po schronach często wpadają wtedy w panikę i przegryzają smycz by szukać pana i może im się coś złego przytrafić i w ogóle dobre są szelki, bo bezpieczniejsze.. Ja mam trochę obsesje na tym punkcie;), ale prawda jest taka, że z każdej obroży pies się wyślizgnąć może np. gdy się czegoś przestraszy..

Posted

AgaG napisał(a):
Piękne zdjęcia szczęśliwej suni, od razu mam lepszy humor . Majku 33 jeszcze trochę i po tej suni byłby koniec gdybyś jej nie adoptował.. .. ona się tak bała.. tak cierpiała.., ile razy byłam w schronie, to myślałam, że mi serce pęknie, bo ona już taka zrezygnowana, nie prosiła o dom, bo w niego powoli przestawała wierzyć, tylko tak patrzyła błagalnie, a ja kurczę wciąż znajdowałam psy na ulicy i nie miałam jak jej wcześniej wyciągać.... a teraz łóżeczko, całowanie, kizianie :loveu::loveu::loveu::loveu: cudownie!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::lol:ale ma u Ciebie raj!!
pamiętaj proszę, żeby jej nigdy przed sklepem nie zostawiać bo psy po schronach często wpadają wtedy w panikę i przegryzają smycz by szukać pana i może im się coś złego przytrafić i w ogóle dobre są szelki, bo bezpieczniejsze.. Ja mam trochę obsesje na tym punkcie;), ale prawda jest taka, że z każdej obroży pies się wyślizgnąć może np. gdy się czegoś przestraszy..

ONA PRZECZUWAŁA ZE IDZIE DO DOMU,W SOBOTE CHCIAŁA DO MNIE PODEJSC,ALE NIE MOGLA BO SIE BAŁA,A JA W PONIEDZIAŁEK JA ZABRAŁEM:multi:

Posted

Majku, a co z tym psiaczkiem bezdomnym? Masz jakieś fotki?

Niedawno na dogo pojawiła się bardzo fajna osoba z Krakowa, która oferuje DT. Wpadła w sidła Warszawskie i czeka na szczeniaka z hoteliku. Skutek niestety mierny. Jeśli nic z tego nie wyjdzie, to może warto zapytać o tą biedę?

Zapraszam na wątek i bazarki mojego połamanego tymczasowicza (banerki).