Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój portfel jest również pusty, wczoraj dałam bubu ostatnie 300 zŁ , ludzie pomocy!!!!!
W piwnicy mam rzeczy które można wystawić na bazarek jednak z powodów technicznych nie mogę wejść często na dogo więc nie dam rady prowadzić bazarku. Czy ktoś jest chętny na przejęcie pałeczki???

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety Mop wygląda nadal tragicznie, waży w tej chwili 18 kg niby lepiej ale tego niewidać :( MiaŁam dzisiaj rozmowę z Panem dr powiatowym wetem, sugerowaŁ że powinniśmy pozwolić Mopowi odejść :(

Posted

UsiŁowaŁam to wmówić pani i panu doktorowi ale oni mówią coś innego on po prostu ma zmiany w mózgu :(

a ja myślę że gdyby mieszkaŁ w domku z ogrodem to mógŁby tak sobie chodzoć w kóŁko i nikomu by to nie przeszkadzaŁo. On musi mieć dom i czŁowieka . I ten czŁowiek musiaŁby wziąść Mopa nie daltego żeby mieć psa przyjaciela tylko dlatego żeby pomóc Mopowi.

Posted

[quote name='Hund']UsiŁowaŁam to wmówić pani i panu doktorowi ale oni mówią coś innego on po prostu ma zmiany w mózgu :(

a ja myślę że gdyby mieszkaŁ w domku z ogrodem to mógŁby tak sobie chodzoć w kóŁko i nikomu by to nie przeszkadzaŁo. On musi mieć dom i czŁowieka . I ten czŁowiek musiaŁby wziąść Mopa nie daltego żeby mieć psa przyjaciela tylko dlatego żeby pomóc Mopowi.[/quote]
Mam nadzieję ze taki szybko się znajdzie.Może w ogłoszeniach właśnie o to prosić, o to by był? Wiecie co mam na myśli

Posted

Dziewczyny...nie oszukujmy sie...!!!!!
Przecież Mop nie walczy...., od początku nie walczył......
I nie ma szans na to że nagle jakimś cudem znajdzie sie ten "cudowny" domek...bo cudów tak naprawde w zyciu jest mało......
Każde zycie ma swój początek i swój koniec...
Pozwólmu Mopkowi godnie odejść.....

Posted

[quote name='togaa']
[B]Dziewczyny...nie oszukujmy sie...!!!!!
Przecież Mop nie walczy...., od początku nie walczył......
I nie ma szans na to że nagle jakimś cudem znajdzie sie ten "cudowny" domek...bo cudów tak naprawde w zyciu jest mało......
Każde zycie ma swój początek i swój koniec...
Pozwólmu Mopkowi godnie odejść.....[/B]
[/quote]
[B]pozwólmy.......
[/B]

Posted

W chwili tak dramatycznej decyzji jaką jest eutanazja zawsze będą głosy "za" i "przeciw" i każdy będzie miał tu racje, bo każde rozwiązanie jest tu złe....
Ja obawiam sie jednego...że Mop cierpi....
I nie tylko psychicznie ale i fizycznie...!
Kto mi zagwarantuje że nowotwór nie dał przerzutów...!!!!?????

Posted

[quote name='Edi100']Zgadzam się. Każde życie jest tak cenne...[/quote]

Jak narazie nie zamierzam się poddać. Szczególnie , że widzę poprawę w stanie Mopa. Minął kryzys jaki miał niedawno. A były dni że w ogóle nie chodził, później były króciutkie spacerki ale męczył się i trzeba było go nosić. Teraz Mopek chodzi na dłuzsze spacerki o własnych siłach. Apetyt dopisuje. Po miesiącu w końcu waga przestała spadać i iść w górę.
Wyniki badan są dobre. Psiak nie cierpi . Moga jedynie boleć stawy - jak u wielu psich staruszków (opieram się na tym co mówi wet) . Tu problemem jest człowiek , którego nie ma. Potrzebny jest ktoś bezinteresowny kto chciałby przygarnąć Mopka mimo że on zyje w swoim świecie i nie reaguje na ludzi. Mimo że nie będzie zachowywał czystości w domu i bedzie wymagał opieki. Najlepszy byłby ogródek. Nie wiem czy znajdzie się taka osoba ale dopóki pies nie cierpi - nie tracę nadziei.

wet zachęca do uśpienia ze względu na to że nikt takiego psa nie będzie chciał adoptować - dla mnie to zbyt mały powód.