Rybka_39 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Ja moge założyc..ale co z tego jak nie moge pilotowac spraw psiaka...daleko mi do Wrocka..:roll: Quote
kikou Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 słodziuteńki, chociaż nie najśliczniejszy, pinczerowaty mikrusek, naprawde mały waży góra 5-6 kg [IMG]http://images33.fotosik.pl/327/aec8462c58395f16.jpg[/IMG] Quote
kikou Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 jeszcze o tym zapomniałam: IMPONUJĄCO PIĘKNY pies średniej wielkości, rudy z dłuższym włosem, spokojny. [IMG]http://img254.imageshack.us/img254/3954/dscf2468qu3.jpg[/IMG] [IMG]http://img299.imageshack.us/img299/7581/dscf2466gf3.jpg[/IMG] [IMG]http://img254.imageshack.us/img254/6268/dscf2469si6.jpg[/IMG] Quote
iwa77 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Kasiu pisałaś wcześniej o jakimś nowym maluchu na 16 - stce... ????? Quote
kikou Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 jest! ale dopiero wczoraj przyjety wiec jeszcze ktoś może go odbierze, jest jakby jeszcze chwila czasu na niego... a tamtym opisanym zegar tyka szybciej.... Quote
Isadora7 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Przepiękny psiak [url]http://img254.imageshack.us/img254/3954/dscf2468qu3.jpg[/url] Quote
Poker Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 wiadomo,że wszystkie ponosimy koszty związane z psiakami,ale może każdej uda się choć po 10 zł wpłacić i stopniowo oddać Iryskowi.Nie może być tak ,ze ona poniesie koszty transportu sama,bo na drugi raz się może nie zdecydować.Przynajmniej takie jest moje zdanie. Quote
Talcott Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 No to koniecznie wątki - tylko do kazdego podajcie jasno ciotkę miejsową - koordynatorkę - a ciotki z zewnątrz pomogą z całych sił!!!! Quote
Poker Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 dobry pomysł. Wątek szpicka założony,więc z racji tego,że jest u mnie,będę pilotować. Quote
kikou Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='Poker']wiadomo,że wszystkie ponosimy koszty związane z psiakami,ale może każdej uda się choć po 10 zł wpłacić i stopniowo oddać Iryskowi.Nie może być tak ,ze ona poniesie koszty transportu sama,bo na drugi raz się może nie zdecydować.Przynajmniej takie jest moje zdanie.[/quote] ja właśnie przeglądam czy nie mam jeszcze jakiś rzeczy do sprzedania bo naprawde nawet nie wiem skąd mam wziąc pieniądze na transport i leczenie Rudzika... jak wiozłam Kolargola (KIU), to też nikt się nie zastanawiał kto za to płaci... i za dodatkowy kawał jazdy na terenie niemiec też nikt mi nie zwracał... jestem kompletnie "wypłukana" Quote
Rybka_39 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Zebrało mi się na sentymentalizm: [url]http://www.forum.mampsa.pl/blog.php?b=171[/url] Często widząc maleńkiego szczeniaczka rozczulamy się, chcielibyśmy go przytulić, przecież jest taki słodki. Szczeniaczki ze schroniska są chętnie adoptowane, ludzie uważają bowiem, że taki piesek łatwiej przyswaja sobie zasady, lepiej adaptuje się w nowym otoczeniu i jest...słodki. Prze de wszystkim społeczeństwo woli adoptować zdrowe i młode zwierzęta, odrzuca w ten sposób cierpienie tych chorych i starszych. Zwierzęta starsze są niechętnie adoptowane- każdy bowiem chce jak najdłużej cieszyć swoim pupilem..jest to jednak pewien rodzaj egoizmu, bo pozbawiamy w ten sposób szansy na nowe życie, wielu wspaniałym psom, które zasługują na godziwa emeryturę. Dlaczego warto adoptować starsze zwierzęta, na pewno dlatego, że nie musimy się martwić jakiej wielkości będzie psiak jak dorośnie- co ma miejsce przy adopcji szczeniaka, starsze psy najczęściej sprawiają o wiele mniej kłopotów wychowawczych niż szczeniaki. Co prawda niektóre starsze psy także wymagają początkowego wpojenia zasad, ale na pewno włożona w to miłość i cierpliwość- zwróci się nam w mgnieniu oka. Starsze psy wcale nie muszą być niedołężnymi, leżącymi na kanapie stworzonkami, niektóre psy to naprawdę energiczne zwierzęta. Czasem obserwujemy w schroniskowych boksach osowiałe i smutne dziadki...ale niektóre z nich po zabraniu do ciepłego domku ozywają i przechodzą niesamowitą metamorfozę! Z powodu przepełnienia w schroniskach psy sędziwego wieku są usypiane tylko dlatego, że są stare i nikt ich nie chce adoptować! A pies jak człowiek także zasługuje na godziwą emeryturę! Najpiękniejsze jest w adopcjach dziadków obserwowanie metamorfozy jaką przechodzą dziadeczki, no i oczywiście satysfakcja, z uratowania życia! To jest bezcenne! Pomóż starszym psom, one też chcą być kochane! Pozdrawiam Myślę o założeniu bloga, wraz z znajoma zachecajacego do adopcji psów, a przede wszystkim zgredków.;) Podajcie tutaj może konto Iryska. Quote
Talcott Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Oj Biedactwo!!! Czekam na kasę jak wpłynie to troszkę Ci pomogę daj swoje konto na priva - to natychmiast prześlę!! Martwię się o tę budę - Rudzik teraz raczej potrzebowałby ciepła na leczenie:placz: Quote
Poker Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 mogę oddać dużą część pieniędzy Iryskowi ,ale wtedy nie będę przez jakiś czas wpłacać na inne psiaki. Bazarki można też zrobić. Quote
agnieszkal2 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Nie o to mi chodziło...Tricolorek jest przy moim komputerze i czyta ze mną wątek! Quote
agnieszkal2 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Pięknotek jest tuż przy mnie,bardzo grzeczny,i patrzy,co ta ciotka robi:eviltong: Quote
agnieszkal2 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Zabrałam go godzinę temu...był cichutki,baaardzo przestraszony...jak się do niego podchodziło,to aż się kulił do ziemi... Quote
Talcott Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Gadaj Cioteczko wszystko!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
agnieszkal2 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 ...ale już się zorientował,że coś dobrego się szykuje,bo ogonek ma w górze i spokojnie sobie leży obok mnie:)poznał dwie koleżanki,które go akceptują:) Quote
kikou Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 to bardzo gorące ostatnie dni(oczywiście nie mówie o pogodzie)... udało się uciec przed strzykawką: Olafkowi, A(O)zorkowi, Trikolorkowi, Rudzikowi i Szpicowi i pewnie Paróweczka też pojedzie... Quote
agnieszkal2 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 to cudny piesiu!!!:loveu:bezkonfliktowy,cichutki,nie było żadnych problemów:) Quote
Wet-siostra Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 A ja czekam na Parówkę...:loveu: i odliczam godziny...:loveu: Któraś z Cioteczek napisała mi,że mi zazdrości Parówki w mieszkaniu...No,cóż...Przegapiła okazję...:evil_lol: Trzeba było brać ją wcześniej,zanim się pojawiłam...:eviltong: Ale...Tak myślę...Ja oferuję tylko DT...Może ta Cioteczka zaadoptuje Parówkę i da jej DS ??? :diabloti: A wtedy wezmę inną biedusię z Waszej listy...:p Kurcze,jak czytam Wasz wątek,to się serce kraje...Można się załamać...:-( co za jakaś mania usypiania??? :shake: Zdrowych psów przecież nie wolno usypiać...:oops: Quote
Recommended Posts