Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od września 2008 LOLEK ma stały dom :D :D :D

Od lipca 2008 LOLEK w DT w Niemczech!!!!!

Dziękuję, że sponsorowałyście jego hotel u mnie, a także kastrację. Żadne więcej wpłaty nie są konieczne.

Serdeczna prośba do wszystkich udzielających się w wątku Lolusia:
HOPAJCIE, ale dzień - dwa później kasujcie HOPY
oraz wszelkie offy, które mogą utrudnić dotarcie do informacji o psie

niech wątek nie rozrasta się do gigantycznych rozmiarów
niech będzie czytelny dla każdego nowego odwiedzającego

AKTUALIZACJE BĘDĘ WPROWADZAĆ NA 1 STR. w poście nr 1
dla niedomyślnych - tutaj

Skarbnikiem Lolka jest Justyna nick justine. i na jej konto proszę robić wpłaty (hotel, kastracja itd.), a ona przekaże odpowiednie sumy mnie.

Tu jest poprzedni wątek Lolka:
LOLUŚ-Szuka Domu.Przenoszony do innego hotelu.Potrzebny transport szczecin-Moryń - Dogomania Forum

Tu zostało opisane przeniesienie z hotelu do hotelu:
LOLUŚ-Szuka Domu.Przenoszony do innego hotelu.Potrzebny transport szczecin-Moryń - Strona 121 - Dogomania Forum

Lolek już na nowym miejscu:
LOLUŚ-Szuka Domu.Przenoszony do innego hotelu.Potrzebny transport szczecin-Moryń - Strona 123 - Dogomania Forum

Lolek pilnie szuka domu. W hotelu jest bezpieczny, ale hotel to koszty. Pies ma wierne grono sponsorów, ale utrzymywanie go miesiącami w hotelu nie jest rozwiązaniem jego problemów.

Lolek jest psem średnio-dużym, pręgowanym, w typie boksera. Ma cięty ogon. Nadaje się doskonale do stróżowania - jest łagodny wobec znajomych ludzi, ale obcych czujnie obszczekuje. Ma donośny, mocny głos.

Na razie nie umie chodzić na smyczy i nie zna poleceń, ale pracujemy nad tym. Pies jest zaczipowany, posiada książeczkę zdrowia, szczepienia. Wkrótce zostanie wykastrowany. UWAGA! wysoko skacze.

A Justynka wstawi zdjęcia i uzupełni mój opis :razz:

-------------> 16 maja 2008 BRAKUJE NA HOTEL!

PILNIE POTRZEBNE OSOBY DO DRUKOWANIA I ROZWIESZANIA OGŁOSZEŃ O LOLKU, NIE WAŻNE Z KTÓREJ CZĘŚCI POLSKI!

- trzeba podać adres meilowy
- ja wyślę gotowe ogłoszenie ze zdjęciem
- drukujemy
- wywieszamy w gabinetach i sklepach zoolog.

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

UWAGA! wysoko skacze.

jeżeli BOLEK skacze tak wysoko :crazyeye:
chetnie to trzeba go oglaszać
jako swietnego psa na agility!!!!!!:multi:

Takie wysoko i chetnie skaczące psiaki sa super na agility:multi:

Posted

mysza 1 napisał(a):
I chyba w tytule trzeba zmienic, ze szuka DS bo jest DT.

dobrze by było.
I super ,że Greven ma takie miłe spostrzeżenia o Lolusiu.
Mogę wysłać ogłoszenie do Wyborczej,tylko dobrze by było,żeby Greven zrobiła jego opis.

Posted

Olga132 napisał(a):
co z allegro? czy ktoś mu wystawia ? jeśli nie ja sie zobowiązuje do wystawienia i sbania o to aby było wznawiane.

To super, allegro mamy w takim razie obstawione :loveu:

Posted

ja też poproszę dane kontaktowe - nr tel i jak bym chciała napisac orientacyjnie w jakich okolicach lolus się znajduje to co napisać? Sorrki ale ja nie znam tamtych okolic :)

Posted

Loluś u Greven nabrał pewności siebie! Tak przynajmniej wygląda na zdjęciu!
Śliczny z niego pies-teraz szybciej znajdzie domek!:lol:

Posted

Robi postępy, ostatnio na spacerze już mną tak nie miotał, zaczyna CHWILAMI chodzić na luźnej smyczy - co prawda prze do przodu i zapomina, że na końcu smyczy "coś" jest... w sensie, że ja. Ale i tak jest lepiej.

Niestety, do czasu przybycia nowego kojca, Lolek musi być dodatkowo uwiązany. Dlaczego? Bo doskakuje bez problemu do otwartej przestrzeni, między krawędzią stelażu, a dachem. Raz prawie udało mu się wydostać, a na to nie mogę pozwolić dla bezpieczeństwa Lolka i moich zwierząt :shake:

Zrozumiał już, że ani miotaniem się po kojcu, ani ujadaniem, wolności sobie nie wywalczy. Kładzie się na sianie na słoneczku i obserwuje otoczenie. Jest bardzo czujny i uważny. Dziś pierwszy raz w życiu zobaczył świnię i dał taki popis wokalny, że można było ogłuchnąć. Świnia natomiast darła się, jakby ją kto zażynał.

Stosunek do psów, suk i szczeniaków - po spokojnym zapoznaniu i pod kontrolą na smyczy - poprawny. Do kotów - agresywny. Do koni i kóz - trudno powiedzieć, bo z kojca oszczekuje, a na spacerze udaje, że nie zauważa.

Posted

Naprawdę świetne wieści, teraz to się będzie Lolek resocjalizował. :evil_lol:
Towarzystwo doborowe, jest na kogo popatrzeć a i szczeknąć można.
Suuuuuuuuppper!!!!!
Ja Lolka ogłaszałam, ale myślę ze było to na tyle dawno, że można i tak ogłaszać od nowa.

Posted

Greven napisał(a):
Taaaaak! :evil_lol: Umówiłam go na 1-maja.

to wpłacam obiecane 30 zł ,od razu z 20 zł. za maj czyli razem 50 zł.