Poker Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Wczoraj zabrałam z wrocławskeigo schronu minisunieczkę.Trafiła tam z interwencji TOZu wraz z kilkoma innymi psiakami.Zakochałam się w niej patrząc na zdjęcie.Jak zobaczyłam na żywo ,to aż się poryczałam. To była kupka drżącego ciałka i strach w oczkach. Podróż do domku zniosła dość dobrze,bo nie była rigoletto,ale ma chorobę lokomocyjną,bo sie bardzo śliniła. Natychmiast pod domem zrobiła koo z czego się bardzo ucieszyłam,ponieważ sunia podobno nigdy nie wychodziła na spacery,a ma około 2 lat. Moe stffory,jak zwykle przyjęły przybyszkę spokojnie i ze zrozimieniem.Oa bidulka cały czas się trzęsła i chciała na rącie,więc sidziała na nich do woli. Chodiła cały czas za mną jak cień,dosłownie kapcie mi łapinkami przydeptywała. Zważyłam ją -6,250 kg.Żeberka i kręgi na wierzchu.Spośród moich propozycji imion dla niej,mąż wybrał Bellę :loveu:. Oczywiście natychmiast wykąpałam ją,co zniosła bardzo dzielnie. Zaczęła popiskiwać,więc pędem na spacerek i zrobiła sioo :cool3: Byłam zaskoczona,że umie zachować czystość i prosić o spacer. Malizna po wejściu do domku Pod kocykiem po kapieli Noc przespała na kocyku obok mojego łoża,chociaż oczywiście próbowała wskoczyć do łózia.A rano :roll: zaczęła warczeć na kota:mad: i to nie raz.Chyba jest zazdrosna. Nie umiała chodzić po schodach,ale po kilku próbach już daje sobie radę. Na spacerze ciągle zabiega mi drogę i prosi na rączki. Jest przesłodka i [FONT=Fixedsys]KOCHAM JĄ[FONT=Verdana][SIZE=2].Czuje,że wyleję morze łez jak znajdę jej domek.Mąż też ją uwielbia :loveu: i wszystkim córkom sie podoba. [/FONT][/FONT] Quote
BoWa Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 W ręczniku wygląda jak szczeniaczek foksik... śliczna jest! Quote
malagos Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Poker, po co ją pokochałaś?? Co teraz będzie?? :evil_lol: Quote
Poker Posted March 30, 2008 Author Posted March 30, 2008 A jak mozna nie pokochać takiego cuda? Co będzie?? wyleję ocean łez i wezmę następną bidę. Quote
mawin Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Ona jest prześliczna :-) w niej nie można się nie zakochać :-) Quote
Poker Posted March 30, 2008 Author Posted March 30, 2008 Dziś od rana poczuła się pewniej,pobiegłam z nią na spacer i zrobiła wszystko co trzeba.Ani razu nie nabrudziła w domu :multi:. Z jedzeniem mocno średnio,o dziwo próbuje sępić :roll:. Nadal chodzi krok w krok za mną.Dziś rozdawała nam buziaki i właziła na kolanka. Najbardziej mnie śmieszy jak szczeka i warczy na kota,z którym są równej wielkości. http://img169.imageshack.us/img169/8605/izrael2008189ll6.jpg Bellissima na salonach A tu Bellunia po wymyciu i wyprażeniu w zmywarce :eviltong: Dziś już jest merdanko i bieganie schodach,szybko dziewczyna sie uczy :evil_lol: Quote
Poker Posted March 30, 2008 Author Posted March 30, 2008 Dziwne rzeczy sie dzieją dziś z imageshakiem,raz wkleja zdjęcia ,a raz tylko link Quote
Koperek Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Jak już na drugi dzień zaczęła warczeć na kota, to wcale taka dzika nie jest i ODWAGI NABRAŁA- szybciutko się "naprawi" dziewczynka! Nie zdążysz Poker się przyzwyczaić, a BELLA swój domek znajdzie- zobaczysz ;) Quote
Poker Posted March 30, 2008 Author Posted March 30, 2008 [quote name='Koperek'] Nie zdążysz Poker się przyzwyczaić, a BELLA swój domek znajdzie- zobaczysz ;) Ja juz się przyzwyczaiłam :placz:,ale musi iść do DS,nie ma rady.Takie mam założenie. Quote
malagos Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Pokerku, a te inne psieki z interwencji? trafiły do schroniska? Quote
Koperek Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 I niech to założenie Ci towarzyszy!, bo kto inny, jak nie Ty wyciągnie nam tą drugą sunieczkę??:evil_lol: Tak malagos- tyle, że chłopczyk został adoptowany, suńcia u Poker, a druga jeszcze siedzi w schronie. Quote
Poker Posted March 30, 2008 Author Posted March 30, 2008 Może ktoś ją adoptuje, tak jak ich braciszka. Ale i tak pełno bid czeka. Quote
Isadora7 Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 To spojrzenie może powalić http://img153.imageshack.us/img153/413/izrael2008182lq5.jpg Quote
Koperek Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 alcha mogę Ci załatwić takie samo, tyle że bardziej gładkowłose!!! Chcesz? :cool3: :cool3: Quote
alcha Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Chyba już przymierzam się do takiego, kolejnego potworka :-) ale ciągle jestem w rozjazdach, no i nie wiem jak moja Saga przeżyłaby taką zdradę z mojej strony :cool3: Quote
Poker Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Bellissima to żaden potworek :angryy: tylko cudo :evil_lol:. Jak chcesz to Ci załatwię co najmniej takie samo piękne. Moje zwierza w domu już sie przyzwyczaiły,że co jakiś czas mają nowego stffora w domu i nawet nie protestują. Bella bez przerwy biega za mną i przydeptuje kapcie, a poza tym nawet na spacerze skrzypi jak nienaoliwione drzwi.Nie mam pojęcia dlaczego :roll: Jest przeeeesłodka,zjem ją:cool3: :evil_lol: Quote
irysek Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 suńka slodziutka jak cukierek. istna laleczka zabaweczka, jest tak slodka ze mozna ja zjesc. taka mala a na kocura rzeczywiscie powarkuje. na miejscu Bonusa szybko bym ja ustawila :) Quote
alcha Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Poker, przecież to po oczach widać, że potwór :diabloti: Miałam kiedyś taką, przesłodki, biały pudelek miniaturka. Moja Saga (40 kg) bała się wejść do pokoju, w którym słodycz spała :cool3: A jak chciałam przenieść ją z fotela do łóżka to kły w użyciu były i slodycz zamieniała się w tygrysa :shake: Quote
irysek Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 a ta jest lagodna jak baranek. chyba ze jeszcze sie nie oswoila wystarczajaco zeby rzadzic. na kota juz warczy ;) Quote
Poker Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Mała jest cudowna,daje ciągle buziaki,chce na rączki,ZACHOWUJE CZYSTOŚĆ :multi::multi:,chodzi za mną jak cień. Nie wiem tylko dlaczego nawet na spacerach popiskuje.Na smyczy umie chodzić ,ale stale zabiega mi drogę i patrzy w oczy. Sioo i koo najlepiej wychodzi jej na chodniku.Ale trudno się dziwić,w mieszkaniu była twarda podłoga przez 2 lata. Ona ma spręzynki w łapkach.Taka malizna , a potrafi podskoczyć w miejscu do mojego pasa, :crazyeye: (co prawda ja mam 160 cm). Quote
alcha Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Może bać się trochę ulicy jak nie wychodziła na zewnątrz i pewnie nie przyzwyczajona, że musi chodzić o własnych nóżkach :razz:, Quote
Koperek Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Dokładnie! Popiskuje, żeby wywrzeć na Tobie jakąś reakcję, a najlepiej, reakcję "na rączki hop maluszek" :evil_lol: Tyle, że osobiście odradzałabym brania jej na rączki za każdym razem, jak popiskuje, bo się z niej strachadło zrobi i zamiast socjalizacji i nabierania odwagi, nauka pójdzie w drugą stronę:cool1: Quote
Poker Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 więc nie biorę jej za każdym razem na ręce,chociaż baaaaardzo mi sie chce.:evil_lol: Zjadłabym ją.Dawno się tak w psie nie zakochałam.:loveu: Staram sie ją uczyć sioo i koo robić na trawkę i łaże z nia po niej.Czekam tylko jak straż miejska wsoli mi mandat za niszczenie zieleni :eviltong: Quote
Recommended Posts