bognik Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='LeCoyotte'] a nie możesz się odsunać od sciany? Czy miejsca brakuje:>[/quote] Już i tak się odsunęłam, ale miejsca brakuje :placz: Pozdrawiam! Quote
LeCoyotte Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='Ewelina & Hera']Makijaż genialny! :lol: Jakie polecacie programy do usuwania szumu..? Nawet jeżeli ustawiam minimalną czułość, to i tak większość moich fotek wygląda okropnie...[/QUOTE] a jaki masz aparat? Do szumów to NeatImage, Noise Ninja, fotoszop itp.. Kot zimowy [IMG]http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/cat2640.jpg[/IMG] Quote
Ewelina & Hera Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='LeCoyotte']a jaki masz aparat? Do szumów to NeatImage, Noise Ninja, fotoszop itp.. [/quote] canon ixus 40 :cool3: śliczny kot :loveu: Quote
LeCoyotte Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='Ewelina & Hera']canon ixus 40 :cool3: śliczny kot :loveu:[/QUOTE] dzięki;) i mówisz że ma duzo szumów? MZ niewiele przy ISO 50. Quote
Sallcia Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Czy ktoś mający PS mógłby pobawic się tym zdjeciem? :diabloti: chodzi mi o pogłębienie koloru , zrobic jej twraz porcelanową .. itp.?:loveu: wymazac jej podkrązone oczy? zrobic to po swojemu? byłabym baaaaaardzo wdzieczna! :razz: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/289/96204d72d150f9c4.jpg[/IMG][/URL] Quote
ariss Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 kot prześliczny:crazyeye::loveu::loveu::loveu: Quote
NightQueen Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Kojot świetne jest to zdjęcie kota :loveu::loveu: Quote
irek_krawczyk Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='Viris']Kadr - tandetny. Nic sobą nie reprezentuje. Pomyśl nad kadrem który będzie czymś zaskakiwać, nie koniecznie musi to być insekt na kwiatku. Skoro sam widzisz że zdjęcie "średnio wyszło" to już sporo. Technicznie jest znośnie, ale tak jak piszę problem tutaj raczej dotyczy całkowicie nieciekawego kadru.[/quote] Dzięki za uwagę. Problem w tym, że ja dopiero początkujący jestem :)) Jescze raz dzięki. Quote
LeCoyotte Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [B]ariss, small[/B]- dzieki:cool3: [quote name='Sallcia']Czy ktoś mający PS mógłby pobawic się tym zdjeciem? :diabloti: [/QUOTE] nie bardzo rozumiem sens takich zabiegów w tym zdjęciu.. Quote
kaasik91 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 LeCoyotte - genialne zdjęcie! Kot po prostu wypas i jeszcze te kolory:crazyeye::loveu: Quote
betty_labrador Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [url]http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/cat2640.jpg[/url] świetny :p czy moge go wykorzystac pastelowo ? :cool3: Quote
Ewelina & Hera Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='LeCoyotte']dzięki;) i mówisz że ma duzo szumów? MZ niewiele przy ISO 50.[/quote] hmmm na auto szumy były okropne, na 50 musze sprobowac, bo nie pamietam... a do photoshopa trzeba miec jakas dodatkowa wtyczke czy wystarczy wersja CS?;) Quote
dog_master Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Na AUTO, jak sama nazwa wskazuje, iso ustawiane jest na rozne wartosci... Im wyzsze tym szum wyzszy. Do Photoshopa, wtyczke? Jaka? Po co...? Jedyne co trzeba miec do Photoshopa, to jakies 3000zl na jego zakup... :] Quote
LeCoyotte Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='dog_master']Na AUTO, jak sama nazwa wskazuje, iso ustawiane jest na rozne wartosci... Im wyzsze tym szum wyzszy. Do Photoshopa, wtyczke? Jaka? Po co...? Jedyne co trzeba miec do Photoshopa, to jakies 3000zl na jego zakup... :][/QUOTE] w wersji studenckiej 175zł:razz: Quote
Justa Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='LeCoyotte']w wersji studenckiej 175zł:razz:[/QUOTE] Kieszeń studenta pustawa.. :eviltong: Quote
LeCoyotte Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='Justa']Kieszeń studenta pustawa.. :eviltong:[/QUOTE] no wiesz, lepiej studentowi uzbierać te 175 niż te 3000;) wystarczy nie pić przez semestr:diabloti: Quote
dog_master Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Gdzie? :roll: Wiem, ze kiedys byla, ale teraz nie moge nigdzie znalezc... :( Quote
Justa Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='LeCoyotte']wystarczy nie pić przez semestr:diabloti:[/QUOTE] :mdleje: postudiuj sobie wetę bez % - psychiatryk murowany :evil_lol: Quote
LeCoyotte Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='dog_master']Gdzie? :roll: Wiem, ze kiedys byla, ale teraz nie moge nigdzie znalezc... :([/QUOTE] rzeczywiście, poszukałem i juz tez nie widzę tego, a kiedyś było. Skończyła się promocja:( Teraz wersja studencka CS3 ok 1200zl [quote name='Justa']:mdleje: postudiuj sobie wetę bez % - psychiatryk murowany :evil_lol:[/QUOTE] ale za to caaały legalny CS3:diabloti::evil_lol: w psychiatryku bedzie dużo czasu na zabawę:evil_lol: Quote
Waldek Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img443.imageshack.us/img443/214/preguser4.jpg[/IMG][/URL] pozdrawiam wszystkich .. Quote
Viris Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='irek_krawczyk']Dzięki za uwagę. Problem w tym, że ja dopiero początkujący jestem :)) Jescze raz dzięki.[/quote]No to bardzo dobrze że początkujący. Jeśli od razu pomyślisz o tym jak uzyskać ciekawy kadr, niebanalny itp to sukces murowany ;) Quote
KaRa_ Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Ja mam banalny problem:oops: Nie umiem zrobić zdjęcia w domu bez lampy żeby było jasno i nie rozmazane nawet jak aparat mam na statywie:oops: bawię się w różnych opcjach aparatu ale to mi nie wychodzi, bo : są rozmazane,że abstrakcja wychodzi jakieś dziwne kolory straszne szumy albo ciemno i są cienie, mimo dobrego oświetlenia Quote
Justa Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [B]KaRa[/B] to, że szumy to nic dziwnego, jak nie ma dodatkowego oświetlenia. w końcu czułość ISO rośnie, a więc i szumy rosną.. ale dzięki temu nie musisz jeszcze bardziej skracać czasu, żeby zdjęcie wyszło przyzwoicie jasne. na za ciemne zdjęcia otwórz przysłonę (tzn ustaw najmniejszą wartość np. 2.8) skróć czas naświetlania. mając jednak ciemny obiektyw trzeba będzie zdrastycznie zjechać z czasem, co tak czy siak będzie powodować poruszenia.. a kolory - masz w aparacie takie coś jak pomiar temperatury barwowej, spróbuj z tym pokombinować, wtedy możesz ustawić taką kolorystkę, któa będzie najbliższa rzeczywistości. Pozdrawiam ! Quote
Ewelina & Hera Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 A ja photoshopa posiadam :eviltong: tylko nie moge cos tego w filtrach znaleś$ć, myslalam ze jakies dodatkowe narzedzie sie instaluje...;) Quote
Recommended Posts