Kasia&Rika Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Wow, super urządzona:D:cool3: a one normalnie sobie chodzą po domku czy tylko jak je wyjmiecie? Mojej koleżanki miał non stop otwartą klatkę i po domu latała ... Quote
AngelsDream Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 [quote name='Kasia&Rika']Wow, super urządzona:D:cool3: a one normalnie sobie chodzą po domku czy tylko jak je wyjmiecie? Mojej koleżanki miał non stop otwartą klatkę i po domu latała ...[/QUOTE] No przy dwóch psach, to byłoby raczej nieodpowiedzialne, więc biegają tylko jak je wypuścimy. I zwykle w klatce jest więcej wyposażenia. :P Quote
Kasia&Rika Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 [quote name='AngelsDream'] I zwykle w klatce jest więcej wyposażenia. :P[/quote] np. więcej szczurków:evil_lol: Quote
pusia2405 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Szczurzy domek imponujący:crazyeye:. Quote
Nicka* Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Super klatka, mają jak w raju ;) A my dzisiaj widzieliśmy Baaja na szkoleniu :) Quote
Asaurus Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 [quote name='bonsai_88']A jeśli korytarz ma ponad 3 metry, a na przeciwko są drzwi? Bo przyznam, że prawa ppoż nie znam :oops:[/QUOTE] Najprościej tłumacząc, szerokość przejścia ewakuacyjnego w użyteczności publicznej i mieszkanówce wielorodzinnej nie może być mniejsza niż 140cm w świetle czyli trzeba odliczyć balustrady, rury, skrzynki gazowe i otwarte na oścież drzwi sąsiada. Czyli jak mamy otwierające się na zewnątrz drzwi o szerokości 90cm to korytarz musi mieć conajmniej 230cm. Dlatego standartowo w blokach drzwi są otwierane do środka mieszkania aby nie tracić miejsca na zbyt szerokie korytarze. A podwójne drzwi nie są nielegalne o ile oba skrzydła otwierają się do środka ale takie patenty są oczywiście dużo droższe niż pojedyńcze dobrze wyciszone drzwi. Quote
taxelina Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Wow, widac ze maja duzo miejsca szczurki!! A Baaj pewnie coraz lepiej na szkoleniu? kolczatka nadal w uzyciu? Quote
M&T Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Hejka!! :):):) Dawno nas nie było tu :oops: Co tam u was słychać? :) [url]http://i73.photobucket.com/albums/i213/shukujo_asaurus/klatki_2/080707_16.jpg[/url] wow! Imponująca! :shock: Quote
AngelsDream Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 [quote name='deer_1987']Wow, widac ze maja duzo miejsca szczurki!! A Baaj pewnie coraz lepiej na szkoleniu? kolczatka nadal w uzyciu?[/QUOTE] Kolczatka jeszcze jest, zamieniamy z obrożą, ale nadal nie jest tak, jakbyśmy chcieli. [quote name='M&T']Hejka!! :):):) Dawno nas nie było tu :oops: Co tam u was słychać? :) [url]http://i73.photobucket.com/albums/i213/shukujo_asaurus/klatki_2/080707_16.jpg[/url] wow! Imponująca! :shock:[/QUOTE] W skrócie: mija dwa tygodnie odkąd mamy Celara, chlopcy się lubią i dobrze razem spędzają czas. Zaczęłam im klikać i Baaj już ładnie targetuje. No i nasz szczurek bezogonek choruje, ale się poprawia, więc mamy nadzieje, że będzie ok. :multi: Quote
Dozia_13 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Witamypo przerwie... ;) Kurcze tyle mnie tu nie było, a Bajj ma juz nowego kolege...:cool3: obejrzałam filmiki fajnie razem wyglądają... fotki tez fajne... POzdrawiamy;);) Trzymam kciuki za szczurka... Quote
M&T Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 [quote name='AngelsDream'] W skrócie: mija dwa tygodnie odkąd mamy Celara, chlopcy się lubią i dobrze razem spędzają czas. Zaczęłam im klikać i Baaj już ładnie targetuje. No i nasz szczurek bezogonek choruje, ale się poprawia, więc mamy nadzieje, że będzie ok. :multi:[/quote] No to super :multi: A Celar już zna jakieś komendy, czy na razie nie uczycie go? :) I trzymam kciuki za szczurka, żeby wyzdrowiał :thumbs: :) Quote
Nicka* Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 [quote name='AngelsDream']Kolczatka jeszcze jest, zamieniamy z obrożą, ale nadal nie jest tak, jakbyśmy chcieli. [/quote] Tzn.. ? bo z tego co widziałam całkiem fajnie Baajowi to idzie :) Quote
weszka Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Ja tam do szczurków się nie przekonam. Nie brzydzę się ani nie boję ale jednak mogę tylko pooglądać na foto i tyle. Jakoś nie ogarniam tej pasji ;) Ale klatkę maja niezłą trzeba przyznać. Quote
AngelsDream Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Bo widziałaś go na kolcach. Na obroży nadal potrafi "urwać" ręce, a już szczególnie, jak się idzie z dwoma psami. Celar siada, zaczął warować, ale tylko na wskazanie i uczy się targetować. Quote
LadyK Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 [CENTER]Fajne mają szczurki mieszkanko :)[/CENTER] Quote
crazydaisy Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Witam :) Kurcze, od wczorajszego popołudnia mnie nie było a tu tyle do nadrabiania :crazyeye: i jak się temat szczurkowy rozwinął :) Ja szczukrów nie mogłabym miec, nawet jakbym chciała, bowiem mogłyby stanowi posiłek dla moich fretek, więc nieodpowiedzialnym byłoby sprowadza je do domu. Znam przypadek królika, który na sam zapach fretki strasznie się stresował, a jak kiedyś osoba nie upilonowała ogonów, które do króliczej klatki podeszły, ten zawału dostał :( [quote name='Asaurus']Najprościej tłumacząc, szerokość przejścia ewakuacyjnego w użyteczności publicznej i mieszkanówce wielorodzinnej nie może być mniejsza niż 140cm w świetle czyli trzeba odliczyć balustrady, rury, skrzynki gazowe i otwarte na oścież drzwi sąsiada. Czyli jak mamy otwierające się na zewnątrz drzwi o szerokości 90cm to korytarz musi mieć conajmniej 230cm. Dlatego standartowo w blokach drzwi są otwierane do środka mieszkania aby nie tracić miejsca na zbyt szerokie korytarze. A podwójne drzwi nie są nielegalne o ile oba skrzydła otwierają się do środka ale takie patenty są oczywiście dużo droższe niż pojedyńcze dobrze wyciszone drzwi.[/QUOTE] Oooo:crazyeye: Kurna, to u mnie korytarze długie i wąskie, a wszystkie drzwi otwierają się na zewnątrz. Muszę go dokładnie zmierzy, ale na oko nie spełnia wymagań. Quote
AngelsDream Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 W jednym z mieszkań współlokator miał fretkę - skończyło się na tym, że alfa stada wyskubał sobie brzuch do gołej skóry. Zmieniliśmy mieszkanie i futerko odrosło. Nawet nie wiesz ilu norm jeszcze nie spełnia większość bloków i mieszkań w nich, Quote
jonQuilla Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]przyszłam na szczurki popatrzeć... rewelacyjna ta Wasza klatka dla ogoniastych :crazyeye::loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
AngelsDream Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 [IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_21/08_11_21_07.jpg[/IMG] [IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_21/08_11_21_08.jpg[/IMG] [IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_21/08_11_21_09.jpg[/IMG] AvP 3, czarne podniebienia. :diabloti: Quote
Russellka Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Celarek zaraz poobgryza fafle Baajowi :evil_lol::loveu: Quote
bonsai_88 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Faktycznie... żeś se wybrała oba psy z czarnym podniebieniem :evil_lol: Quote
AngelsDream Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 [quote name='bonsai_88']Faktycznie... żeś se wybrała oba psy z czarnym podniebieniem :evil_lol:[/QUOTE] Jakoś tak wyszło ;) Quote
bonsai_88 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Wiesz co... tknięta twoimi zdjęciami sprawdziłam podniebienia u dziewczyn... i co? Birma ma czarne jak smoła :diabloti:... A Jaga w paru miejsca ma jakieś różowe przebłyski :razz:. Żeby było weselej - to właśnie Birma jest agresywniejsza :evil_lol: Quote
AngelsDream Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 U nas Baaj ma przebłyski różowe, a Celar całe :diabloti: Ja szykuję dla was świetne foty i filmiki :razz: Quote
SZPiLKA23 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 [URL]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_21/08_11_21_07.jpg[/URL] u dentysty :D:D:D Quote
Recommended Posts