Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kasia&Rika']Wow, super urządzona:D:cool3: a one normalnie sobie chodzą po domku czy tylko jak je wyjmiecie?
Mojej koleżanki miał non stop otwartą klatkę i po domu latała ...[/QUOTE]

No przy dwóch psach, to byłoby raczej nieodpowiedzialne, więc biegają tylko jak je wypuścimy.

I zwykle w klatce jest więcej wyposażenia. :P

Posted

[quote name='bonsai_88']A jeśli korytarz ma ponad 3 metry, a na przeciwko są drzwi? Bo przyznam, że prawa ppoż nie znam :oops:[/QUOTE]

Najprościej tłumacząc, szerokość przejścia ewakuacyjnego w użyteczności publicznej i mieszkanówce wielorodzinnej nie może być mniejsza niż 140cm w świetle czyli trzeba odliczyć balustrady, rury, skrzynki gazowe i otwarte na oścież drzwi sąsiada. Czyli jak mamy otwierające się na zewnątrz drzwi o szerokości 90cm to korytarz musi mieć conajmniej 230cm. Dlatego standartowo w blokach drzwi są otwierane do środka mieszkania aby nie tracić miejsca na zbyt szerokie korytarze. A podwójne drzwi nie są nielegalne o ile oba skrzydła otwierają się do środka ale takie patenty są oczywiście dużo droższe niż pojedyńcze dobrze wyciszone drzwi.

Posted

Hejka!! :):):)

Dawno nas nie było tu :oops: Co tam u was słychać? :)

[url]http://i73.photobucket.com/albums/i213/shukujo_asaurus/klatki_2/080707_16.jpg[/url]
wow! Imponująca! :shock:

Posted

[quote name='deer_1987']Wow, widac ze maja duzo miejsca szczurki!!

A Baaj pewnie coraz lepiej na szkoleniu? kolczatka nadal w uzyciu?[/QUOTE]

Kolczatka jeszcze jest, zamieniamy z obrożą, ale nadal nie jest tak, jakbyśmy chcieli.

[quote name='M&T']Hejka!! :):):)

Dawno nas nie było tu :oops: Co tam u was słychać? :)

[url]http://i73.photobucket.com/albums/i213/shukujo_asaurus/klatki_2/080707_16.jpg[/url]
wow! Imponująca! :shock:[/QUOTE]

W skrócie: mija dwa tygodnie odkąd mamy Celara, chlopcy się lubią i dobrze razem spędzają czas. Zaczęłam im klikać i Baaj już ładnie targetuje. No i nasz szczurek bezogonek choruje, ale się poprawia, więc mamy nadzieje, że będzie ok. :multi:

Posted

Witamypo przerwie... ;)

Kurcze tyle mnie tu nie było, a Bajj ma juz nowego kolege...:cool3: obejrzałam filmiki fajnie razem wyglądają... fotki tez fajne... POzdrawiamy;);) Trzymam kciuki za szczurka...

Posted

[quote name='AngelsDream']
W skrócie: mija dwa tygodnie odkąd mamy Celara, chlopcy się lubią i dobrze razem spędzają czas. Zaczęłam im klikać i Baaj już ładnie targetuje. No i nasz szczurek bezogonek choruje, ale się poprawia, więc mamy nadzieje, że będzie ok. :multi:[/quote]

No to super :multi: A Celar już zna jakieś komendy, czy na razie nie uczycie go? :)
I trzymam kciuki za szczurka, żeby wyzdrowiał :thumbs: :)

Posted

[quote name='AngelsDream']Kolczatka jeszcze jest, zamieniamy z obrożą, ale nadal nie jest tak, jakbyśmy chcieli.
[/quote]
Tzn.. ? bo z tego co widziałam całkiem fajnie Baajowi to idzie :)

Posted

Ja tam do szczurków się nie przekonam. Nie brzydzę się ani nie boję ale jednak mogę tylko pooglądać na foto i tyle. Jakoś nie ogarniam tej pasji ;)
Ale klatkę maja niezłą trzeba przyznać.

Posted

Bo widziałaś go na kolcach. Na obroży nadal potrafi "urwać" ręce, a już szczególnie, jak się idzie z dwoma psami.

Celar siada, zaczął warować, ale tylko na wskazanie i uczy się targetować.

Posted

Witam :) Kurcze, od wczorajszego popołudnia mnie nie było a tu tyle do nadrabiania :crazyeye: i jak się temat szczurkowy rozwinął :)
Ja szczukrów nie mogłabym miec, nawet jakbym chciała, bowiem mogłyby stanowi posiłek dla moich fretek, więc nieodpowiedzialnym byłoby sprowadza je do domu. Znam przypadek królika, który na sam zapach fretki strasznie się stresował, a jak kiedyś osoba nie upilonowała ogonów, które do króliczej klatki podeszły, ten zawału dostał :(

[quote name='Asaurus']Najprościej tłumacząc, szerokość przejścia ewakuacyjnego w użyteczności publicznej i mieszkanówce wielorodzinnej nie może być mniejsza niż 140cm w świetle czyli trzeba odliczyć balustrady, rury, skrzynki gazowe i otwarte na oścież drzwi sąsiada. Czyli jak mamy otwierające się na zewnątrz drzwi o szerokości 90cm to korytarz musi mieć conajmniej 230cm. Dlatego standartowo w blokach drzwi są otwierane do środka mieszkania aby nie tracić miejsca na zbyt szerokie korytarze. A podwójne drzwi nie są nielegalne o ile oba skrzydła otwierają się do środka ale takie patenty są oczywiście dużo droższe niż pojedyńcze dobrze wyciszone drzwi.[/QUOTE]

Oooo:crazyeye: Kurna, to u mnie korytarze długie i wąskie, a wszystkie drzwi otwierają się na zewnątrz. Muszę go dokładnie zmierzy, ale na oko nie spełnia wymagań.

Posted

W jednym z mieszkań współlokator miał fretkę - skończyło się na tym, że alfa stada wyskubał sobie brzuch do gołej skóry. Zmieniliśmy mieszkanie i futerko odrosło.

Nawet nie wiesz ilu norm jeszcze nie spełnia większość bloków i mieszkań w nich,

Posted

[IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_21/08_11_21_07.jpg[/IMG]

[IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_21/08_11_21_08.jpg[/IMG]

[IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_21/08_11_21_09.jpg[/IMG]

AvP 3, czarne podniebienia. :diabloti:

Posted

Wiesz co... tknięta twoimi zdjęciami sprawdziłam podniebienia u dziewczyn... i co? Birma ma czarne jak smoła :diabloti:... A Jaga w paru miejsca ma jakieś różowe przebłyski :razz:. Żeby było weselej - to właśnie Birma jest agresywniejsza :evil_lol: