Doginka Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Chyba polubię szczurki:loveu: - ale tylko na foto:evil_lol: Quote
AngelsDream Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Zawsze coś :D To miłe stworzonka i jak na swój rozmiar bardzo kontaktowe. :D Quote
SZPiLKA23 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Mi sie marzy szczur i chyba w nowym roku sobie zakupie :) moj poprzedni był cudnym stworzonkiem:loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 to chyba pirwszy szczurek ktory naprawde mi sie podoba...musi byc zatem niezwykly:loveu: moge poprosic jego fotke w calosci:cool3: Quote
AngelsDream Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Były jego fotki w całości ;) Ale zaraz dam ;) Byle nie kupować w sklepie! tylko w hodowli albo zaadoptować :] Quote
SZPiLKA23 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 O adopcji myslałam tylko gdzie szukac? hodowli żadnej nie znam:oops: Quote
AngelsDream Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i213/shukujo_asaurus/coconut_2/070223coco02.jpg[/IMG] Tak wyglądał jeszcze z ogonem. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i213/shukujo_asaurus/cid/080411_cid_13.jpg[/IMG] A tu z małym Baajem. Wiecie ile Cid przeszedł? Urodził się jako Coconut. W wieku 4 miesięcy miał zapalenie ucha, potem ropien w pysku i ważył 211 gram, co najmniej o 200 za mało. Ponieważ przez ropień się wykrwawił wdała się martwica i stracił najpierw pół, potem prawie cały ogon. Następnie musieliśmy go wykastrować, bo zrobił się pobudliwy i okazało się, że miał przewlekłe zapalenie jąder. Odmineralizował się, musieliśmy go dokarmiać. Potem długo był spokój, a ostatnio znów zapalenie mózgu, a teraz ślinianki. Quote
AngelsDream Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Hodowle: [url=http://shsr.szczury.biz/index.php?c=5]Hodowle szczurów w Polsce[/url] Odmiany różne, również takie szczurki, jak nasz łysy Loki, czy pluszowy Cid. Ceny rózne, ale od 50 złotych wzwyż. Czas oczekiwania od 3 tygodni do kilku miesięcy, zależy. Jednak żadna hodowla nie sprzeda szczura, jeśli ma on żyć samotnie. [url=http://forum.szczury.biz/viewforum.php?f=63]Szczury do oddania[/url] Szczury do oddania, ale większość osób też nie odda szczura, jeśli ma być samotnym zwierzakiem... Quote
sacred PIRANHA Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 zagladam tutaj nieregularnie wiec jego fotki mi umknely jakos:oops: nie widzialam szczurka z takim umaszczeniem, podobuje mnie sie:loveu: rzeczywiscie wiele przeszedl a Wy razem z nim, musicie byc zżyci:lol: jest jakas strona dopcyjna szczurkow? Quote
AngelsDream Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Fachowy opis Cida, to: Dumbo [odmiana uszu], rex [odmiana futra], satin [?] [odmiana futra], blazed [znaczenie na pysku], berkshire [znaczenie na brzuchu], lilac [kolor]. Są kąciki adopcyjne na obu szczurkowych dużych forach i jest Stowarzyszenie Przyjaciół Szczurów, które to zajmuje się głównie adopcjami. Quote
pusia2405 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Cid, to ma troszkę podobne uszki do mojej Rudej:roll:. Ja mogę oglądać szczurki na zdjęciach, u znajomych, nawet potrzymać na rękach, ale nie wiem, czy bym zdecydowała się na adopcję:razz:. Na razie nie... Ale wiadomo, nigdy nie mów nigdy:lol:. Quote
Bonsai Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Zapraszamy, choć jak na razie zapowiadają się same psy-facety. :eviltong: Nowofunland, pinczer, dwa collie i Pieg, no i mam nadzieję - także Celar. :) Quote
AngelsDream Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 [quote name='Bonsai']Zapraszamy, choć jak na razie zapowiadają się same psy-facety. :eviltong: Nowofunland, pinczer, dwa collie i Pieg, no i mam nadzieję - także Celar. :)[/QUOTE] Ja jeszcze nie obiecuję, bo Celar w takiej grupie bez Baaja może być bardzo nieprzewidywalny, niestety. Quote
Od-Nowa Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 nie wiedziałam,że ze szczurkami taka skomplikowana sprawa :cool1: jako dziecko miałam szczurki kupione w zoologu. kto miał wtedy pojęcie o szczurzych hodowlach. o forach nikt nie śnił bo internet nie istniał :evil_lol: ale Cid jest najpiękniejszym szczurzyskiem jakie widziałam. trzymam kciuki za zdrowie ;) Quote
AngelsDream Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Dwa, trzy lata - rzadko kiedy więcej. Baaj właśnie zaczyna szkolenie. Dziś powinien być egzamin. Mnie sąsiad prawie zabił drzwiami - tak to jest, jak się zakłada podwójne drzwi, zewnętrzne otwierane na korytarz. Jest to oczywiście niezgodne z prawem, ale kogo to obchodzi. Jak jeszcze raz usłyszę, że włosy psa leżą na podłodze, to ich wyśmieję... Quote
bonsai_88 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 To podwójne drzwi są zakazane :crazyeye:... Ja takie miałam przez parę ładnych lat i chyba do nich wrócę. Obecnie i tak mam drzwi otwierane na zewnątrz [tzn. do klatki], a jak były podwójne to nie słyszałam libacji na klatce :evil_lol: Quote
AngelsDream Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Są, chyba, że korytarz ma bodajże więcej niż 3 metry, a na przeciwko nie ma kolejnych drzwi - prawo przeciwpożarowe się kłania :P Można wezwać strażaków i jak ktoś się zna, jak mój Michał, to problemy gwarantowane. :> Quote
bonsai_88 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 A jeśli korytarz ma ponad 3 metry, a na przeciwko są drzwi? Bo przyznam, że prawa ppoż nie znam :oops: Quote
AngelsDream Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 A to jak Michał wróci, to ci dokładnie odpowie - ja też nie wiem ;) Wiem tylko, że nasz korytarz jest za wąski, a normalne drzwi są tylko w dwóch mieszkaniach... :/ Quote
AngelsDream Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Zajęcia tylko godzinę trwały - Baaj grzeczny, chociaż zachwycony śniegiem :D Jutro też jeszcze godzinka i za tydzień dwa razy po godzinie :] W sumie jak dla mnie, to super. Im dłużej, tym lepiej. Quote
Kasia&Rika Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Hejka! :p A pokaż nam klatkę ogoniastych:cool3: Quote
AngelsDream Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i213/shukujo_asaurus/klatki_2/080707_16.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts