Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[COLOR=Red][B][SIZE=3]Zapotrzebowanie [SIZE=2](na tę chwilę)[/SIZE]:

1. Nożyce bądź maszynka do strzyżenia psów.
2. Pralka
3. Żywność "długoterminowa" ludzka:
- wszelkie produkty sojowe typu kotlety, pasztety, mleko i inne,
- konserwy warzywne (konserwy rybne, ale tylko dla Pana Franka)
- konserwy mięsne (ale nie drób i nie wołowina)
- kasza, ryż, mąka, cukier, makaron (choć pewnie oddadzą to dla zwierząt :roll:).
- herbata, kawa itp.
4. Witaminy dla seniorów (np.centrum)
5. duży garnek ok. 30L
6. obrusy foliowe
7. mały stoliczek (coś do kuchni)
8. klapki z zakrytymi palcami rozm. 38
[/SIZE][SIZE=3][U][COLOR=black]9. TERMA ELEKTRYCZNA nawet mała

[/COLOR][/U][/SIZE][/B][/COLOR][COLOR=Red][B][SIZE=3] Ponadto potrzebne są materiały na ogrodzenie z tyłu (siatka, blacha), opał (drzewo, węgiel), materiały potrzebne do remontu (farba, gips, narzędzia).

Dla psów:
karma, preparaty przeciwpchelne...

Potrzebne również wsparcie logistyczne. Pomoc w transporcie zwierząt do lecznicy na sterylki oraz ktoś, kto będzie mógł porobić zdjęcia i opisy piesków, potrzebne do ogłoszeń i szukania domów.

[/SIZE][/B][/COLOR]

Posted

Już wkrótce zaprosimy na pierwszy bazarek na rzecz Pani Romy i jej psów.
Będzie można zakupić piękne nietypowe obroże (również raczej nie spotykaną u nas obrożę odblaskową) i smyczki-linki :)

Posted

[quote name='Margo05']Tak trochę na dogo było cicho o Pani Romie. Staramy się to właśnie zmienić :evil_lol:[/quote]

No jak się Margo za to bierze to nie da zapomnieć i super

Posted

Będę głosić wszem i wobec, bo Pani Roma zasługuje na pomoc :loveu:
Żeby nie było wątpliwości, Pani Roma to nie powtórka ze Starej Wsi czy wielu innych miejsc. Ta kobieta opiekuje się zwierzętami i robi to na miarę jej możliwości. Nie jej winą jest, że pewna "organizacja" zrobiła sobie z niej wygodne przytulisko, a ludzie podrzucają jej zwierzęta. Ma ona wielkie serce i nie umie odmówić pomocy, a wrzuconego przez ogrodzenie psa nie odrzuci. Psy u niej są zadbane, część wysterylizowana, reszta będzie wkrótce. Tu nie ma psich szkieletów, nie ma tragedii. Jest natomiast ogromna miłość do zwierząt i niedobór środków finansowych. Mamy szansę to ostatnie zmienić i zrobimy to. Prawda? :loveu:

Posted

[quote name='Margo05']
Problem jest nie w braku współpracy, a braku "rąk". Czyli nie ma tam ludzi do pomocy. Weronika i Żaba sami robią bardzo wiele, ale ze wszystkim nie podołają.
[/quote]
Odpowiem za siebie, nie robię tam bardzo wiele bo posprzątanie podwórka z gałęzi, połatanie starej siatki, pomalowanie nowej, czy posadzenie zielonego itp. to dla mnie nic... Czułbym że pomogłem jakbym mógł posprzątać dom wolny od psiaków, doprowadzić go do stanu używalności... A krew mnie zalewa jak słyszę że pewien *** :grab: który myśli że schronisko jest jego, twierdzi że w schronisku nie ma miejsca na te psy... :angryy: A to jest główny problem, bo ok. 40 psów od zaraz nie znajdzie nowego domu...

Posted

[quote name='żaba88']Odpowiem za siebie, nie robię tam bardzo wiele bo posprzątanie podwórka z gałęzi, połatanie starej siatki, pomalowanie nowej, czy posadzenie zielonego itp. to dla mnie nic... Czułbym że pomogłem jakbym mógł posprzątać dom wolny od psiaków, doprowadzić go do stanu używalności... A krew mnie zalewa jak słyszę że pewien *** :grab: który myśli że schronisko jest jego, twierdzi że w schronisku nie ma miejsca na te psy... :angryy: A to jest główny problem, bo ok. 40 psów od zaraz nie znajdzie nowego domu...[/quote]

I dlatego potrzebne nam wsparcie w ludziach i szukaniu domów. Bo szans na zabranie większości tych psów w chwili obecnej nie ma :shake:

Posted

Proponuję pokombinować na początek ze sterylkami suczek, bo za chwilę dorośnie następne pokolenie. A z tego, co słyszałam, to z panem Szostkiem nie bedzie tak łatwo... Ale co tam! Górą nasi:lol::lol::lol:

Posted

[quote name='żaba88']A krew mnie zalewa jak słyszę że pewien *** :grab: który myśli że schronisko jest jego, twierdzi że w schronisku nie ma miejsca na te psy... :angryy: A to jest główny problem, bo ok. 40 psów od zaraz nie znajdzie nowego domu...[/quote]
Gość jest wkur... denerwujący, to fakt. Ale gdzie Ty masz tam Żaba miejsce na te 15 psów ? Ostatnio był problem z miejscem na dwa, co dopiero 15...

Posted

Neczka w schronisku ciezko sie przenosi psy bo jest zagorzenie ze beda sie gryzły, nie dopuszczały do jedzenia itp. psy Pani Romy sa ze soba non-stop i nie maja klatek i boksow a wiec dobrze sie znaja i nie było by scysji wydaje mi sie ze na probe 5 psow do jednego z wiekszych boksow mozna by dac ... sama widziałas ze w boksach po lewej od wejscia siedzi po 1-2 psy a kiedys było ich tam po 5... 2 takie boksy i u Panie Romy 8-10 psow mniej

Posted

Spokojnie;) mysle ze chyba dopiero jak na 100% miasto przejmnie schron nie wiem czy bedzie to 15 czerwca czy 1 lipca... oby wczesniej ;) trzeba bedzie zrobic akcje taka zebysmy mogły byc i wszystkiego dopilnowac...

Posted

W gazetach pisze,że przejmuja 1.07,a wypowiedzenia pracownikom daja 15 06.Dobrze ze na te upały straz sprawdza czy maja wode.My jednak zawaliłysmy z przescieradłami,trzeba było wieszac nad betoniakami.

Posted

Żabko spokojnie, bo wygląda na to że ten termin oczekiwania na przyjęcie psów od pani Romy nieco się skróci.
Cos mi tylko doszły słuchy że niedługo przeor Sz odchodzi. Nie wiem czy to prawda ale jak bedę miała okazję to zapytam głównego.
Żabko napisz jak jesteś z czasem bo potrzebuję pomocy do tych zdjęć?

Posted

A to Musia i Musi klusia :evil_lol:

Najpierw klusia

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images6.fotosik.pl/210/1299725e30b73b46.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images6.fotosik.pl/210/3079aa2c94ffde90.jpg[/IMG][/URL]

I mama Musia

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images6.fotosik.pl/210/e5fe5ce4733788b7.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images6.fotosik.pl/210/b3c5bb125b19ba3c.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images6.fotosik.pl/210/7a4d5125ec449318.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='weronika1']Żabko spokojnie, bo wygląda na to że ten termin oczekiwania na przyjęcie psów od pani Romy nieco się skróci.
Cos mi tylko doszły słuchy że niedługo przeor Sz odchodzi. Nie wiem czy to prawda ale jak bedę miała okazję to zapytam głównego.
Żabko napisz jak jesteś z czasem bo potrzebuję pomocy do tych zdjęć?[/quote]

A niech idzie w ... . Oby to prawda była, jednego mniej.
Z czasem ostatnio mam kiepsko... Dawno nie byłem u Romy i dobrze mi z tym nie jest... :roll:

[quote name='albiemu']Kupię dla Pani Romy i jej męża wegetariańskie jedzonko, takie jakie sama jem i sprawdzone jest i smaczne.[/quote]

To nie może być smaczne! :eviltong: A Pani Roma raz mi powiedziała że zjadłaby kilka plasterków szynki :evil_lol: