gagata Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Zeby tak jeszcze udało się wyciągnąć ze schronu siostrę Poziomki....ona nawet zdjęć chyba nie ma... Quote
Miśka84 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 O matko :shake::-( To może poprosić cioteczki o zdjęcia? Quote
salibinka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Poziomka ma siostrę? Przecież została znaleziona przywiązana w lesie. Skąd siostra POziomki? Quote
Miśka84 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 salibinka napisał(a):Poziomka ma siostrę? Przecież została znaleziona przywiązana w lesie. Skąd siostra POziomki? Może były dwie? :confused: Quote
salibinka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Nikt o tym nie pisał. Zawsze info było w l.p. Poziomka przywiązana w lesie skomlała, rolnik odwiązał, przygarnął, nie mógł sie zająć, więc trafiła do P. Romy... Były w lesie dwie? Co się działo z drugą sunią? Jest teraz w schronie, tak? Quote
gagata Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Z tego co wiem, w lesie była przywiązana suka z małymi szczeniakami i całe towarzystwo trafiło do Romy....Moja Muśka tez stamtąd, dlatego do Poziomki podobna, tylko niższa... Quote
salibinka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Byłam przekonana, że Poziomka była znaleziona jako ok. roczna sunia - potem dwa lata u P. Romy i ostatnie miesiące u wet. Skoro teraz ma 3/4 lata. Hmmm. Quote
gagata Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Nie wiem, co powiedzieć. Muśka ma ok.2,5 roku na podstawie zębów, a podobne sa ,nawet ojle zbliżone...Faktem tez jest,że pani Romie te psy juz sie zaczynają z lekka mieszać...za dużo ich było...Jest sporo, które pamięta bardzo dobrze i długo wspomina, ale sa i takie, o których wie niewiele... tyle że ktoś przyniósł, podrzucił.pozostawił... Do dziś przechowuje psiaka, którego pani trafiła za kratki ale obiecała,że po niego wróci.... Quote
Wet-siostra Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Niestety,nie wiem,jak naprawdę było z Poziomką...Usłyszałam jej historię od p.Romy i na tej podstawie napisałam,jak napisałam... Ale ona nie wyglądała na starszą niż 2-3 lata... Quote
weronika1 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Poziomka to był szczeniak i jeszcze ma siostrę , która jest w schronie. Wiecej nie ma jak 2,5 roku. Quote
salibinka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Ile było szczeniąt? Co z ich mamą? W takim razie mocno zawyżaliśmy wiek w ogłoszeniach. Quote
Margo05 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 To się porobiło :cool3: Salibinka, gratuluję bystrości, bo ja w tej plątaninie ostatnich wydarzeń zupełnie nie wpadłam na to, że skoro siostra, to historia jakby nie ta :cool3: Quote
salibinka Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 No, jakby ;). W sumie to nie aż tak istotne. Może rzeczywiście - przy takiej ilości psów - P. Roma mogła nie być precyzyjna :roll:. Quote
weronika1 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Pani Roma dokładnie nie pamięta co z matką , ale wie że były dwie siostry jedna jest w schronisku a druga Poziomka. Teraz Poziomka by miała ok trzech lat. Quote
Saphira Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Weroniko ! Czy dotarla przesyłka z suchą karmą ? Zamawiałam chyba tydzien temu w Szopku.:lol: Powinni już dostarczyć :lol: Quote
Saphira Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 A co tam u Pani Romy :lol: jak się czuje :lol: Quote
gagata Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 Są kłopoty ze szpitalem....konieczne leczenie internistyczne....serducho... Quote
Saphira Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Z takim serduszkiem pewnie boją się operować :shake: Quote
weronika1 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Saphira napisał(a):Weroniko ! Czy dotarla przesyłka z suchą karmą ? Zamawiałam chyba tydzien temu w Szopku.:lol: Powinni już dostarczyć :lol: Niestety przesyłka jeszcze nie dotarła. Quote
Saphira Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Trudno ! Może w przyszłym tygodniu dotrze. Ja ostatnio też czekałam ponad tydzień. Może teraz jakiś trudny okres dla firm kurierskich..:shake: Quote
sleepingbyday Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 dla firm kurirskich zawsze jest trudny okres... dziewczyny, a co z siostrą poziomki?? nie można tak jej zostawić w schronie, toz to rodzina. choćby allegro, ogłozenia.... no jak to tak.... Quote
Margo05 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Trza Orzeszki podpytać, czy są jakieś fotki dziewczynki :cool3: bez nich nie ruszymy :roll: Quote
weronika1 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Coś to wszystko sie kićka, kardiolog dopiero na styczeń a endokrynolog na 23 grudzień. Bez wcześniejszej diagnozy ,że może być uśpiona , niestety nie ruszy do zabiegu. Quote
gagata Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Gdyby pani Roma dała sie przekonac do wcześniejszego położenia sie na internę, byłoby dużo łatwiej - już samo chodzenie z nia po lekarzach bardzo jest dla niej męczące. Saphira znalazła fajne zdjęcie Lucji psa Romy będącego obecnie w schronie w Orzechowcach ( na wątku Poziomki) i też tak sobie myśle,że warto poprosić orzeszkowe dziewczyny o foty siostry Poziomki (może Jagódka?) i założyć tym psiakom wątki a zaraz potem i ogłoszenia.... Ma rację Neczka z Orzeszków,że psy pani Romy żle znoszą schron, bo bardzo odczuwają brak człowieka:shake: Quote
Recommended Posts