albiemu Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Szpilka Ty się nie tłumacz bo trudno tłumaczyć się z dobrego serca, ani Ty ani nikt inny nie powinien tego robić .... a jeszcze z serca się krzywdzić - nie ma nic gorszego jeśli powstają nieporozumienia na tle tego co kochamy i dla nas ważne. Ja już dzisiaj mam nauczkę - sama stuliłam dziób za późno rozmawiając z kimś naprawdę dobrym i pomimo, że ta osoba zrozumiała mnie wstyd i niesmak pozostał. Nie życzę nikomu i tym samym proszę - dogadajcie się jakoś. I tak jest wystarczająco ciężko w życiu, niech dogomania będzie ucieczką w cos lepszego niż mamy wokoło siebie a nie złem koniecznym. Quote
albiemu Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Szpilka ma rację, jako wolontariat "mieszany" bo i Przemyśl i Rzeszów nawet Stalowa Wola - robimy co możemy, ale naprawdę rozsądnie. Nie możemy sobie pozwolić na zakopanie się bo to będzie nieuczciwe w stosunku do wszystkich psów jakie mamy na głowie. Quote
Wet-siostra Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [COLOR=darkslategray]NIE SZUKAM SOBIE WROGÓW.MAM ICH NA TYLE...[/COLOR] [COLOR=#2f4f4f]Chcę pomagać zwierzakom,nie chcę pieniędzy za tymczas,tylko ewentualnie karmę...Zrozumcie-w chwili obecnej nie mam pracy,a co za tym idzie-swojej kasy.A mój TZ jest jaki jest,ma"ważniejsze wydatki",niż papu dla"obcych"psów...Wiecie,gdyby nie on nie pisałabym na wątkach Kapsla i Mici,że potrzebuję kasy...Przeszłam przez trzy lata bezdomności i tułaczki,ani razu nie prosząc o pieniądze.Jak to mówią-byłam dziadem,ale honorowym.I ten honor,choć może niezdrowy i mocno nadwrażliwy,mi pozostał...Bywało,że trzy dni nie jadłam,bo zarobiony na myciu okien grosz przeznaczałam na papu dla mojej Miki,która tułała się wraz ze mną...Przeżyłam,zdrowie wysiadło,ale to bajka...Wiem,że inni mają gorzej,niż ja.Wiem,co mogę,a czego nie mogę.Nie składam propozycji nie do przyjęcia...Rozumię,że nie ma kasy,rozumię,że jest ciężko,ale nie wydaje mi się konieczne pisanie tego aż tak bezpośrednio...Jakby nie parzeć,boli...Wystarczyłoby napisać:wet-siostro,dziękujemy,na razie nie skorzystamy z twojej propozycji...Może innym razem... Mniej by bolało...[/COLOR] [COLOR=#2f4f4f]Nie odejdę z DOGO bo za bardzo kocham psy.Są całym moim życiem...[/COLOR] [COLOR=#2f4f4f]Być może nigdy nie będę miała na DT psów...Bo-choć ja miejsce mam,to jeszcze zostaje TZ,z jego"ten za stary,ten za duży,ten szczeka,ten mi cię jeszcze pogryzie..."...A być może przyjadą Kapsel i Micia...Zobaczymy,co będzie...[/COLOR] [COLOR=#2f4f4f]A co do kasy na bilet-teraz pozwolę sobie na żart-można przyjechać na gapę...Są autostopy...Naprawdę chętnie Was ugoszczę...Wodę,herbatę i cukier mam...[/COLOR] [COLOR=#2f4f4f]A gniewac się-to nie w moim stylu.Piszę,albo mówię wprost,co mnie zabolało-i życie toczy się dalej.Jest za dużo pracy do zrobienia,by marnować czas na głupie dąsy.[/COLOR] [COLOR=#2f4f4f]Przepraszam,jestem czasem szczera aż za bardzo...[/COLOR] [COLOR=#2f4f4f]A więc-sztama???[/COLOR] Quote
Margo05 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Wetka, kusisz ;) To ja pomyślę i kto wie? Może nawet ciasto zrobię :) Damy radę :evil_lol: Quote
Wet-siostra Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 DAMY RADĘ!!! ale tylko razem!!! A jak już upieczesz to ciasto i dotrzesz do Przemyśla(choćby na piechotę:eviltong: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:) powitają Cię moje dwa psiaki.I Koli będzie miał nową osobę do terroryzowania gumowym udkiem...:loveu: Quote
Margo05 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Gumowe udko, no, no :evil_lol: Jedyne ciasto jakie umiem to z orzechami na kruchym cieście, może być? :cool3::evil_lol: Quote
Hotel KADIF Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='xxxx52']z tego co wiem ,domy tymczasowe sa bezplatne ,mozna tylko wspomagac dostrczajac pokarm,ale nie zawsze .DT przetrzymuje pieski ,przygotowuje do adopcji i karmi .Oplaty za leczenie ,czy kastracje ,szczepienia ponosi organizacja majaca pod opieka pieski.DT karmi(kupuje karme za swoje pieniadze) i przygotowuje pod wzgledem socjalnym psiaki.Oplaty adopcyjne pobiera org.(tak jest w D)[/quote] Nic dodać, nic ująć! Wet nie proponuje PŁATNEGO tymczasu a jedynie prosi o pomoc w zakresie karmy! Jestem pewna, że będzie należycie dbała o psiaki na tymczasie i doskonale przygotuje je do "normalnego" życia. Ja sama na każdym wątku "żebrzę" o kasę na psy które znajduję na ulicy i nigdy jeszcze dogo mnie nie zawiodło. I ja i wet nie chcemy zarabiać na psach-chcemy im pomagać!! A myślę, że razem z dogomaniakami DAMY RADĘ :eviltong::evil_lol:!!! Z wet-siostrą przegadałam długie godziny i nie wyobrażam już sobie dogomannii bez niej. Wet! Tylko mi spróbuj odejść :mad:!!! Quote
Margo05 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Wet nie spróbuje, bo wtedy nici z ciasta :evil_lol: A dobre jest :) Quote
weronika1 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Wszystkiego nie przeczytałam bo brak czasu. Ja robię ogrodzenie dla Romy narazie to płace ze swoich pieniędzy bo naprawdę nie ma czasu bo jak Straż przyjdzie następnym razem z wizyta to jeszcze bedziemy szukać pieniążków na mandaty. Szkoda czasu więc chce się podzielić co dzisiaj i wczoraj załatwiłam. Od strony ulicy jest 12 mb ogrodzenia. Kupiłam słupki , Żaba pięknie pomalował, kupiłam 12 mb siatki. Dzisiaj byłam w betoniarniach a jest ich 6 w Przemyślu pytałam o gotowy beton , jest najtańszy 287 zł kubik. Przeliczyłam kubiki i wyszło mi że na fundament trzeba 2,5 kubika. Ale trzeba robić szalunek z desek, coś mi się za drogo zdawało. W końcu znalazłam Pana , który zgodził się zrobić murek pod siatkę z materiałem na podmurówkę za 800 zł. Przeliczyłam , że to wychodzi najtaniej. Bo jak kupię beton dodam robociznę i przywózkę to wyjdzie więcej. W końcu zgodziłam się aby zrobił za 800 zł. Szukam sponsorów bo całe ogrodzenie od ulicy kosztowałoby 1100 zł ale na siatkę i słupki już jedna Pani mi znalazła Fundację teraz jeszcze na 800 zł na murek. Quote
mtf zalesie Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 przesle wam pare groszy na ogrodzenie,tylko komu. Quote
żaba88 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Ja tylko powiem że śmiało można do mnie a pieniędzy nie zgubię. Ale niech ktoś inny się wypowie w tej sprawie bo mnie nie znacie i nie macie powodów żeby mi ufać. Quote
mtf zalesie Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 doplace do plotu ale dajcie konto na pw Quote
mtf zalesie Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 nie zauwazylam ze jestem juz wydrukowana,moze weronice bo widze ze ona to zalatwia. Quote
żaba88 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Jeśli ma taką możliwość to tak, a jeśli nie to i tak się z nią zobaczę ;) Quote
emilia2280 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='Wet-siostra']"Szpilko23"nie rozumię dlaczego za każdym razem,gdy oferuję swoją pomoc jako DT,wytykasz mi palcami moją biedę i koszty do pokrycia....mam już tego serdecznie dość...Masz kasę?To się ciesz...Ja na razie nie mam i wierzę,że to tylko na razie.A biedy się nie wstydzę,bywało gorzej,po trzy dni nie jadłam...Nie żebrałam i nie mam zamiaru żebrać o pomoc,choć nie ukrywam,że w chwili obecnej jest fatalnie...Poza tym wierzę,że DOGOMANIACY pomogliby mi w wyżywieniu psiaków-bo to właśnie karma jest w tym wszystkim najdroższa...Jeden kocyk mam obiecany...Czy uważasz,że jeśli człowiek jest biedny,to już nie może pomagać zwierzakom???Chyba zaczynam rozumieć,dlaczego jeszcze żaden psiak nie przyszedł do mnie na DT...Pewnie,co innego adopcja,wtedy pies jest na mojej głowie,ale ja na więcej niż dwa psy nie mogę sobie pozwolić...Może wejdź na wątki Kapsla i Mici,napisz"nie wysyłajcie psów do wet-siostry,bo jej na to nie stać,lepiej niech siedzą w schronie..."Wiem,że przy pomocy w żywieniu jestem w stanie dać DT dwom małym lub jednemu większemu psu.Ale nie mam w zwyczaju się narzucać.Skoro uważacie,że nie nadaję się do tego,by pomagać,to nie...Ale nie rozumie tego podejścia... A co do"życzliwych osób"-może trzeba by było faktycznie z nimi porozmawiać,ale jak pisałam,tylko do jednej mam dostęp i to nie jestem pewna,czy to akurat ona coś mówi. No a teraz to się dodatkowo muszę zastanowić,bo a nuż za biedna jestem...może mnie nie stać na bilet...[/quote] Kochana, ja takich ludzi jak Ty ze swiecá szukam i naprawdé cenié jak najdrozsze perly! Mam juz 4 platne DT, które sama oplacam, ale zawsze znajdzie sié jakas starowina, dla której niemogé znalezc kátka. Zaraz podam wátek, gdzie moze zechcesz pomóc. EDIT: tu jest wátek staruszki Latki oddanej po 13 latach do schronu na starosc..: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107885[/URL] Quote
Wet-siostra Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Zajrzałam...:-(:-(:-( Muszę pogadać z moim TZ,on nie chce"starych"psów... Ale ta suńka...:-( Miejsce mam...:oops: DIF-Psiapsiółko-pięknie to ujęłaś,samo sedno... Kochana-pewnie,że nie odejdę...:loveu: Jestem już UZALEŻNIONA od Dogomanii...:p Poza tym,czekam na wizytę Cioteczki z ciastem...:eviltong: i nowym udkiem:evil_lol::evil_lol:,bo Koli właśnie wykończył piąte...:crazyeye: Quote
Margo05 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 [quote name='Wet-siostra']Zajrzałam...:-(:-(:-( Muszę pogadać z moim TZ,on nie chce"starych"psów... Ale ta suńka...:-( Miejsce mam...:oops: DIF-Psiapsiółko-pięknie to ujęłaś,samo sedno... Kochana-pewnie,że nie odejdę...:loveu: Jestem już UZALEŻNIONA od Dogomanii...:p Poza tym,czekam na wizytę Cioteczki z ciastem...:eviltong: i nowym udkiem:evil_lol::evil_lol:,bo Koli właśnie wykończył piąte...:crazyeye:[/quote] Ja myślę :evil_lol: Quote
iwop Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 wet siostra - to już drugi tymczas, który dzisiaj proponujesz ... Od wczoraj trzeci... Masz warunki dla tylu psow?:oops: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107885&page=17[/URL] Quote
gagata Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 Wracajmy do Romy: potwierdzam wiarygodność Weroniki i Zaby. Sprawa płotu dzięki nim ostro ruszyła do przodu. Weronika, pracujcie, by jak naszybciej utworzyć konto u Was w Przemyślu, kasa na Romę mogłaby iść już bezpośrednio na nie. Przy przechodzeniu tej kasy przez fundację trochę wolno wszystko leci, a na allegro to jest ważne. Margo jak Wy to robicie?ja też tak chcę!!!:placz: Renatko, Roma była zachwycona chrupkim chlebem a szczególnie kawą z pianka.Serdecznie dziękuje. Kartki nie wyśle, bo adres nieczytelny Quote
albiemu Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 w niedzielę podamy co się da przez Żabę dla Pani Romy, jestem dumna i szczęśliwa, że poznałam takich fantastycznych ludzi jak Wy - kawał dobrej roboty z tym ogrodzeniem! Quote
Wet-siostra Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Sprawa DT wyjaśniona i zamknięta(przynajmn iej na tym wątku)... Czekamy na Cioteczkę. Koli już wie,że dostanie nowe udko...:eviltong: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Margo05 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 [quote name='gagata']Wracajmy do Romy: potwierdzam wiarygodność Weroniki i Zaby. Sprawa płotu dzięki nim ostro ruszyła do przodu. Weronika, pracujcie, by jak naszybciej utworzyć konto u Was w Przemyślu, kasa na Romę mogłaby iść już bezpośrednio na nie. Przy przechodzeniu tej kasy przez fundację trochę wolno wszystko leci, a na allegro to jest ważne. Margo jak Wy to robicie?ja też tak chcę!!!:placz: Renatko, Roma była zachwycona chrupkim chlebem a szczególnie kawą z pianka.Serdecznie dziękuje. Kartki nie wyśle, bo adres nieczytelny[/quote] Gagatko, nie wiem co robię, ale jeśli to umiem to mogę Cię nauczyć :evil_lol: A kwestii Allegro to ja niesmiało pytam czy wpłynęło kolejne 50 zł. z aukcji egiełkowej :oops: [quote name='Wet-siostra']Sprawa DT wyjaśniona i zamknięta(przynajmn iej na tym wątku)... Czekamy na Cioteczkę. Koli już wie,że dostanie nowe udko...:eviltong: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] No to teraz ja już nie mam wyboru :roll::evil_lol: Ma ktoś luźne dwie stówki na bilet? :cool3: Quote
Wet-siostra Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Uważaj,zaraz Ciebie ukamieniują...:evil_lol::evil_lol: :eviltong: Specjalnie dla Ciebie ugotuję moją ulubioną zupę!!!:loveu: A bilet chyba nie jest aż tak drogi???:crazyeye: W tamtym roku jechałam na Śląsk,do Gliwic,tam i z powrotem-zamknęłam się w stówce...:roll: Quote
Margo05 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 [quote name='Wet-siostra']Uważaj,zaraz Ciebie ukamieniują...:evil_lol::evil_lol: :eviltong: Specjalnie dla Ciebie ugotuję moją ulubioną zupę!!!:loveu: A bilet chyba nie jest aż tak drogi???:crazyeye: W tamtym roku jechałam na Śląsk,do Gliwic,tam i z powrotem-zamknęłam się w stówce...:roll:[/quote] Bilet jest drogi, sprawdziłam :roll: Najtańcza wersja to 52 zł. ale prawie 12 godzin w podróży w jedną stronę :cool3: A jaką zupę? :evil_lol::loveu: Quote
Wet-siostra Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Tajemnica i niespodzianka!!!:eviltong: :evil_lol::evil_lol: Jak napiszę,nie będzie niespodzianki...:roll: Kurczaczek...12godzin???Przecież to około 200-300km...Do Gliwic jedzie się z Przemyśla niecałe 6 godzin w jedną stronę...To co to za pociąg???Chyba żółwi???:shake: A zupa smaczna...MNIAM!!!:evil_lol: Quote
Recommended Posts