Margo05 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Będzie kolejna aukcja, tylko czekam na nowe zdjęcia :) Quote
weronika1 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Przykro mi ale dzisiaj nie zrobiłam ani jednego zdjęcia, pada deszcz pieski się pochowały, postaram się następnym razem. Zabrałam rachunek za wodę do zapłacenia na kwotę 192,86 Quote
Neczka Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='żaba88']A jeśli ktoś podaje kontakt do mnie to w miarę możliwości proszę o informowanie mnie bo potem nie będę wiedział o co chodzi jak ktoś zadzwoni czy napisze.[/quote] Też bym chciała, jeśli można.......... A osoby z NK itd. mogłyby informować o tym, gdzie ogłaszają psiaki i czyje dane podają:roll: Quote
weronika1 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='Neczka']Też bym chciała, jeśli można.......... A osoby z NK itd. mogłyby informować o tym, gdzie ogłaszają psiaki i czyje dane podają:roll:[/quote] I słusznie, bo będzie uporządkowane. Wiadomo wtedy kto , co i za co odpowiada.A tak czasami dane wyczytuję w necie. Quote
Margo05 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Neczka, Twojego maila nikt nie podał. Ewelina sama go znalazła na stronie schroniska. Żabo, sorki, jakoś tak się przyzwyczailiśmy, że Ty tu jesteś do kontaktu w sprawie Pani Romy, bo jesteś najbliżej Niej :evil_lol: Quote
Neczka Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='Margo05']Neczka, Twojego maila nikt nie podał. Ewelina sama go znalazła na stronie schroniska. [/quote] Margo, nie wątpię, że znalazła, ale podała ;) Skoro już jest, to niech będzie, tylko przydałoby się to jakoś zmienić, żeby nie pisało "NADZIEJA" i województwo jakieśtam... Quote
mru Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 zawsze cień szansy... [B][SIZE=3][COLOR=Red]POMOCY! proszę![/COLOR] Zenek (Orzechowce) jest ciężko chory! jeśli [U]do jutra[/U] nie znajdziemy DT[COLOR=Red] zostanie [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Red]uśpiony![/COLOR][/SIZE] [/B] [COLOR=Black][B]może mieć operację, ale tylko, jeśli będzie miał dom! [COLOR=Red]proszę... dajmy mu szanse :-( [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10872487#post10872487"]http://www.dogomania.pl/forum/showth...7#post10872487[/URL][/COLOR][/B][/COLOR] Quote
AlmaMater Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='Saphira']A czy mogłabyś sprawdzić tę firmę : [URL]http://www.asbabuni.pl/[/URL] To gdzieś koło Lublina. Może da się załatwić tanią karmę.[/quote] Kupowałam makarony tej firmy, ale "ludzkie". Ten "psi" chyba widziałam w lubelskim Leclerku. Jak się tam znowu wybiorę na zakupy, to kupię na próbę, ale to nie będzie wcześniej niż w środę, bo dosłownie przykryta jestem robotą. As ma niezłą opinię w Lublinie, choć nie są to tak dobre makarony jak Lubelli. Zobaczę, ile ten "psi" makaron kosztuje w detalu, a potem zadzwonię dowiedzieć się o zakup hurtowy. Ze strony internetowej wynika, że mają przedstawiciela handlowego w Rzeszowie, ale czy wożą te makarony do Przemyśla to nie wiadomo. Quote
Saphira Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='AlmaMater']Kupowałam makarony tej firmy, ale "ludzkie". Ten "psi" chyba widziałam w lubelskim Leclerku. Jak się tam znowu wybiorę na zakupy, to kupię na próbę, ale to nie będzie wcześniej niż w środę, bo dosłownie przykryta jestem robotą. As ma niezłą opinię w Lublinie, choć nie są to tak dobre makarony jak Lubelli. Zobaczę, ile ten "psi" makaron kosztuje w detalu, a potem zadzwonię dowiedzieć się o zakup hurtowy. Ze strony internetowej wynika, że mają przedstawiciela handlowego w Rzeszowie, ale czy wożą te makarony do Przemyśla to nie wiadomo.[/quote] Ja widziałam w ich ofercie również kaszę, a o ile wiem Żabie i Weronice zależy na dostępie do tańszej kaszy. Może by się udało ? Nawet parę groszy na kilogramie to dużo w skali m-ca. Pani Roma jest zachwycona ogrzewaczem wody :multi: Quote
Saphira Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Witam wszystkich. Psiaki na profilu są wystawiane tak samo jak na stronie schroniska. Te same zdjęcia, opisy, kontakty. Nie maiałabym skad wziąść innych informacji. Sąteż fotki Pani Romy i jej psiaków wzięte żywcem z dogomanii. Przejrzyjcie profil. Jeżeli sobie nie zyczycie jakiś informacji to oczywiście usunę. Emilia to wspaniała młoda osoba, która jak się zorientowałam stara się nagłaśniać wszystkie tego typu akcje charytatywne prowadzone w Polsce. Troszkę się pogubiła w informacji i trzeba ją poprosić o sprostowanie. Weroniko ! Pewna osoba na profilu pyta : "Witaj!Mam pytanie.....duzo ludzi chce wyslac paczke do p.Romki czy jest mozliwosc wyslania do nich podziekowac????" Nie wiem co Jej odpowiedzieć ? Z drugiej strony jakoś to trzeba zorganizować. Ja też mam pytanie : Czy doszły fartuszki kuchenne do Pani Romy i rekawice. Te rzeczy kupiłam na allegro i muszę mieć pewność, że zostały przesłane bo trzeba wystawic komentarz pozytywny bądź negatywny. Proszę jeżeli mozesz to sprawdź to. Quote
Margo05 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Saphirko, możemy pomyśleć o takim dyplomie w wersji elektronicznej. Jak będzie podany mail to możemy przesłać. Podziękowanie Pani Urszuli, która wpłaciła pieniążki zrobiłam w komentarzach na jej profilu. Jeśli będę miała potwierdzenie innych wpłat, to również takie podziękowanie zrobię. Dlatego ważne jest, aby osoby z n-k wpisywały w tytule "psy Pani Romy - NK" Wtedy będzie można podziękować. Poza tym, tak jak prosiła Gagatka, Pani Roma zbiera "karteczki" z paczek. Tu wobec tego ukłon w stronę Weroniki, aby spisała z tych karteczek imię, nazwisko oraz adres (głównie miasto). Mając te info będziemy mogły wysyłać podziękowania. Proszę więc o pomysły w jakiej formie. Quote
Saphira Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Taki dyplom elektroniczny byłby super. :multi: Jak dojde do siebie to popiszę cosik na profilu. Quote
weronika1 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Przepraszam, że nie nadążam z podziękowaniami, prawdę mówiąc trochę się gubię, jest tyle osób o dobrym sercu. :lol: Mam od p. Romy dwie karteczki , jedna od Pani Katarzyny Rzeszów, druga z Hurtowni Wielobranżowej Przemysłowa 25 Poznań.:lol: Wracając do fartuszków i rękawic napewno dotarły , mówiła p. Roma aby podziękować i pytała mnie skąd wiedzą, że były potrzebne. Mnie to uciekło i zapomniałam podziękować.Fartuszki to dobra rzecz zwłaszcza przy takim stadzie one często skaczą i brudzą p. Romie ubrania. Dotarły leki, cichy, karma w puszkach, miód, kasze, słodycze, herbaty, soki, nawet sos do spagetti, róznosci wszytko praktyczne i potrzebne w domu. Najbardziej cieszy się termą i garnkiem do gotowania kaszy , ciagle powtarza że to bardzo droga i cenna rzecz.Ma nowy żerandol , ktoś ofiarował aparat telefoniczny, bo juz wcześniejszy się psuł. Ma pralkę Franię i dobrze pierze.Powiedziałam że wpływają na konto piniążki i zakręciła sie jej łezka w oczach, powtarzała proszę podzękować wszystkim za pomoc. Pani Jola z Przemyśla zapłaciła ratę za prąd. Stowarzyszenie zapłaci wodę dzięki ofiarodawcom , którzy zgromadzają środki na koncie. Quote
MagYa^^ Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 a ja mam pytanko - poniewaz nieunikniona czeka nas zima, a ja posiadam w swojej szafie dwie (a moze nawet 3 pary) kozakow skorzanych, w rozmiarze 35-36, chcialabym je komus oddac. niestety kozaczki sa na grubym slupku (obsasie), ale jesli komus sie przydadza z mila checia podesle. szkoda wyzucac podczas gdy niektorzy nie maja w czym chodzic. Quote
basiapron Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 no własnie,zima sie zbliża,hmmm tam już chyba wszystko jest,czego brakuje?? Quote
Margo05 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Z pewnością brakuje węgla. Minimum 2 tony. A co jest z psami w zimę? Gdzie one się znajdują? Quote
basiapron Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 węgiel i drewno to jedynie na miejscu bo inaczej się nie opłaca. Quote
Saphira Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='MagYa^^']a ja mam pytanko - poniewaz nieunikniona czeka nas zima, a ja posiadam w swojej szafie dwie (a moze nawet 3 pary) kozakow skorzanych, w rozmiarze 35-36, chcialabym je komus oddac. niestety kozaczki sa na grubym slupku (obsasie), ale jesli komus sie przydadza z mila checia podesle. szkoda wyzucac podczas gdy niektorzy nie maja w czym chodzic.[/quote] Może dać to dziewczynom, które robia bazarki. Kozaczki teraz by zeszły. Ja też mam pelno takich rzeczy, zwykle wożę do domu dziecka. Niestety też mam fatalny rozmiar 35-36 . Quote
Wet-siostra Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='basiapron']węgiel i drewno to jedynie na miejscu bo inaczej się nie opłaca.[/quote] Ten węgiel,o którym pisałam-jest tani(tona 490zł),choć przywożony aż ze Śląska...Pali się dobrze-już go wypróbowaliśmy...Tak się ochłodziło,że zrobiliśmy rozruch CO...Na miejscu tona kosztuje około680zł... Quote
basiapron Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 a jak sytuacja finansów z różnych bazarków itp? żeby było wiadomo ile brakuje na ten węgiel,bo może coś tam kasy jest. Quote
Margo05 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Wetko, daj namiary na ten węgiel :lol: Quote
Wet-siostra Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='Margo05']Wetko, daj namiary na ten węgiel :lol:[/quote] Proszę bardzo!!!:loveu: Myślę,że się nie obrażą,jeśli podam publicznie...:roll: W końcu to rodzaj reklamy... :cool3: Węgiel: 0601465642 Dodatkową zaletą jest to,że przemili Panowie wrzucają węgiel do piwnicy...:lol: Quote
weronika1 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 U p. Romy gorzej , bo nie ma bramy i węgiel trzeba nosić ręcznie do piwnicy przez małą bramkę z chodnika. Nie ma szans aby ten węgiel znieśli przywożący, trzeba szukać kogoś do noszenia i takiego co się nie boi psów. Ktoś pytał gdzie przebywają psy u p. Romy w zimie- tam gdzie w lecie , poprostu w domu. Latem też przebywają w domu , na polu jest tylko Duduś w lecie w dzień , bo w nocy śpi w domu. Quote
elmira Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Słuchajcie, a moze taczke da sie zorganizować. Choc wiem, ze i taczka tonę wegla przewalic...masakra! Quote
basiapron Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 znam takiego co tone wam w półtorej godziny przerzuci.Ale niestety jest z mojego miasta i do tego pracuje. Quote
Recommended Posts