Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='żaba88']A jeśli ktoś podaje kontakt do mnie to w miarę możliwości proszę o informowanie mnie bo potem nie będę wiedział o co chodzi jak ktoś zadzwoni czy napisze.[/quote]
Też bym chciała, jeśli można..........

A osoby z NK itd. mogłyby informować o tym, gdzie ogłaszają psiaki i czyje dane podają:roll:

Posted

[quote name='Neczka']Też bym chciała, jeśli można..........

A osoby z NK itd. mogłyby informować o tym, gdzie ogłaszają psiaki i czyje dane podają:roll:[/quote]

I słusznie, bo będzie uporządkowane. Wiadomo wtedy kto , co i za co odpowiada.A tak czasami dane wyczytuję w necie.

Posted

Neczka, Twojego maila nikt nie podał. Ewelina sama go znalazła na stronie schroniska.

Żabo, sorki, jakoś tak się przyzwyczailiśmy, że Ty tu jesteś do kontaktu w sprawie Pani Romy, bo jesteś najbliżej Niej :evil_lol:

Posted

[quote name='Margo05']Neczka, Twojego maila nikt nie podał. Ewelina sama go znalazła na stronie schroniska. [/quote]
Margo, nie wątpię, że znalazła, ale podała ;)
Skoro już jest, to niech będzie, tylko przydałoby się to jakoś zmienić, żeby nie pisało "NADZIEJA" i województwo jakieśtam...

Posted

zawsze cień szansy...

[B][SIZE=3][COLOR=Red]POMOCY! proszę![/COLOR]
Zenek (Orzechowce) jest ciężko chory!
jeśli [U]do jutra[/U] nie znajdziemy DT[COLOR=Red] zostanie [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Red]uśpiony![/COLOR][/SIZE]

[/B] [COLOR=Black][B]może mieć operację, ale tylko, jeśli będzie miał dom!
[COLOR=Red]proszę... dajmy mu szanse :-(

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10872487#post10872487"]http://www.dogomania.pl/forum/showth...7#post10872487[/URL][/COLOR][/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Saphira']A czy mogłabyś sprawdzić tę firmę :

[URL]http://www.asbabuni.pl/[/URL]

To gdzieś koło Lublina. Może da się załatwić tanią karmę.[/quote]

Kupowałam makarony tej firmy, ale "ludzkie". Ten "psi" chyba widziałam w lubelskim Leclerku. Jak się tam znowu wybiorę na zakupy, to kupię na próbę, ale to nie będzie wcześniej niż w środę, bo dosłownie przykryta jestem robotą. As ma niezłą opinię w Lublinie, choć nie są to tak dobre makarony jak Lubelli. Zobaczę, ile ten "psi" makaron kosztuje w detalu, a potem zadzwonię dowiedzieć się o zakup hurtowy. Ze strony internetowej wynika, że mają przedstawiciela handlowego w Rzeszowie, ale czy wożą te makarony do Przemyśla to nie wiadomo.

Posted

[quote name='AlmaMater']Kupowałam makarony tej firmy, ale "ludzkie". Ten "psi" chyba widziałam w lubelskim Leclerku. Jak się tam znowu wybiorę na zakupy, to kupię na próbę, ale to nie będzie wcześniej niż w środę, bo dosłownie przykryta jestem robotą. As ma niezłą opinię w Lublinie, choć nie są to tak dobre makarony jak Lubelli. Zobaczę, ile ten "psi" makaron kosztuje w detalu, a potem zadzwonię dowiedzieć się o zakup hurtowy. Ze strony internetowej wynika, że mają przedstawiciela handlowego w Rzeszowie, ale czy wożą te makarony do Przemyśla to nie wiadomo.[/quote]

Ja widziałam w ich ofercie również kaszę, a o ile wiem Żabie i Weronice zależy na dostępie do tańszej kaszy. Może by się udało ? Nawet parę groszy na kilogramie to dużo w skali m-ca.
Pani Roma jest zachwycona ogrzewaczem wody :multi:

Posted

Witam wszystkich. Psiaki na profilu są wystawiane tak samo jak na stronie schroniska. Te same zdjęcia, opisy, kontakty. Nie maiałabym skad wziąść innych informacji. Sąteż fotki Pani Romy i jej psiaków wzięte żywcem z dogomanii. Przejrzyjcie profil. Jeżeli sobie nie zyczycie jakiś informacji to oczywiście usunę.
Emilia to wspaniała młoda osoba, która jak się zorientowałam stara się nagłaśniać wszystkie tego typu akcje charytatywne prowadzone w Polsce. Troszkę się pogubiła w informacji i trzeba ją poprosić o sprostowanie.
Weroniko ! Pewna osoba na profilu pyta :
"Witaj!Mam pytanie.....duzo ludzi chce wyslac paczke do p.Romki czy jest mozliwosc wyslania do nich podziekowac????"
Nie wiem co Jej odpowiedzieć ? Z drugiej strony jakoś to trzeba zorganizować.
Ja też mam pytanie : Czy doszły fartuszki kuchenne do Pani Romy i rekawice. Te rzeczy kupiłam na allegro i muszę mieć pewność, że zostały przesłane bo trzeba wystawic komentarz pozytywny bądź negatywny.
Proszę jeżeli mozesz to sprawdź to.

Posted

Saphirko, możemy pomyśleć o takim dyplomie w wersji elektronicznej. Jak będzie podany mail to możemy przesłać.

Podziękowanie Pani Urszuli, która wpłaciła pieniążki zrobiłam w komentarzach na jej profilu. Jeśli będę miała potwierdzenie innych wpłat, to również takie podziękowanie zrobię. Dlatego ważne jest, aby osoby z n-k wpisywały w tytule "psy Pani Romy - NK" Wtedy będzie można podziękować.

Poza tym, tak jak prosiła Gagatka, Pani Roma zbiera "karteczki" z paczek.
Tu wobec tego ukłon w stronę Weroniki, aby spisała z tych karteczek imię, nazwisko oraz adres (głównie miasto). Mając te info będziemy mogły wysyłać podziękowania.
Proszę więc o pomysły w jakiej formie.

Posted

Przepraszam, że nie nadążam z podziękowaniami, prawdę mówiąc trochę się gubię, jest tyle osób o dobrym sercu. :lol:
Mam od p. Romy dwie karteczki , jedna od Pani Katarzyny Rzeszów, druga z Hurtowni Wielobranżowej Przemysłowa 25 Poznań.:lol:

Wracając do fartuszków i rękawic napewno dotarły , mówiła p. Roma aby podziękować i pytała mnie skąd wiedzą, że były potrzebne. Mnie to uciekło i zapomniałam podziękować.Fartuszki to dobra rzecz zwłaszcza przy takim stadzie one często skaczą i brudzą p. Romie ubrania. Dotarły leki, cichy, karma w puszkach, miód, kasze, słodycze, herbaty, soki, nawet sos do spagetti, róznosci wszytko praktyczne i potrzebne w domu. Najbardziej cieszy się termą i garnkiem do gotowania kaszy , ciagle powtarza że to bardzo droga i cenna rzecz.Ma nowy żerandol , ktoś ofiarował aparat telefoniczny, bo juz wcześniejszy się psuł. Ma pralkę Franię i dobrze pierze.Powiedziałam że wpływają na konto piniążki i zakręciła sie jej łezka w oczach, powtarzała proszę podzękować wszystkim za pomoc. Pani Jola z Przemyśla zapłaciła ratę za prąd. Stowarzyszenie zapłaci wodę dzięki ofiarodawcom , którzy zgromadzają środki na koncie.

Posted

a ja mam pytanko - poniewaz nieunikniona czeka nas zima, a ja posiadam w swojej szafie dwie (a moze nawet 3 pary) kozakow skorzanych, w rozmiarze 35-36, chcialabym je komus oddac. niestety kozaczki sa na grubym slupku (obsasie), ale jesli komus sie przydadza z mila checia podesle. szkoda wyzucac podczas gdy niektorzy nie maja w czym chodzic.

Posted

[quote name='MagYa^^']a ja mam pytanko - poniewaz nieunikniona czeka nas zima, a ja posiadam w swojej szafie dwie (a moze nawet 3 pary) kozakow skorzanych, w rozmiarze 35-36, chcialabym je komus oddac. niestety kozaczki sa na grubym slupku (obsasie), ale jesli komus sie przydadza z mila checia podesle. szkoda wyzucac podczas gdy niektorzy nie maja w czym chodzic.[/quote]
Może dać to dziewczynom, które robia bazarki. Kozaczki teraz by zeszły. Ja też mam pelno takich rzeczy, zwykle wożę do domu dziecka. Niestety też mam fatalny rozmiar 35-36 .

Posted

[quote name='basiapron']węgiel i drewno to jedynie na miejscu bo inaczej się nie opłaca.[/quote]
Ten węgiel,o którym pisałam-jest tani(tona 490zł),choć przywożony aż ze Śląska...Pali się dobrze-już go wypróbowaliśmy...Tak się ochłodziło,że zrobiliśmy rozruch CO...Na miejscu tona kosztuje około680zł...

Posted

[quote name='Margo05']Wetko, daj namiary na ten węgiel :lol:[/quote]

Proszę bardzo!!!:loveu: Myślę,że się nie obrażą,jeśli podam publicznie...:roll:
W końcu to rodzaj reklamy... :cool3:
Węgiel: 0601465642

Dodatkową zaletą jest to,że przemili Panowie wrzucają węgiel do piwnicy...:lol:

Posted

U p. Romy gorzej , bo nie ma bramy i węgiel trzeba nosić ręcznie do piwnicy przez małą bramkę z chodnika. Nie ma szans aby ten węgiel znieśli przywożący, trzeba szukać kogoś do noszenia i takiego co się nie boi psów.
Ktoś pytał gdzie przebywają psy u p. Romy w zimie- tam gdzie w lecie , poprostu w domu. Latem też przebywają w domu , na polu jest tylko Duduś w lecie w dzień , bo w nocy śpi w domu.