Jump to content
Dogomania

CHARCICA------- przywiązana drutem w lesie--------już w domu

Recommended Posts

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Margo05 napisał(a):
Świetne wiadomości :)

Mam nadzieję, że to będzie wymarzony domek charci :loveu:
I że niedlugo Majqa zmienisz tytul bez najmniejszych obaw :lol:

O zmianę tytułu uśmiecham się do Ambry, ona rozdaje tu karty!!! :loveu:

Posted

[quote name='majqa']Emiluś, przypominam, że z Twoich pieniążków zostało 41,11zł. (...)
Emilko ostatnie rozliczenie z Tobą. Preparat przeciwpchelny (FIPRex):

Dziś wymiękłam po telefonie Pani Eli (info od Pani z Gdyni).
Pan (c)hartuje charcię. Kąpie się z nią w morzu. :-o
Cóż, tego nie przewidziałam w umowie adopcyjnej. Następnym razem będę mądra i puszczając psa np. w góry zastrzegę, by pies nie uprawiał wspinaczki wysokogórskiej, jazdy na nartach etc.
Hm...Myślałam, że każda istota staje się morsem stopniowo, w miarę przyzwyczajania do coraz niższych temperatur.
Na zmorsowanie psa nie wpadłam...Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.:roll:

Posted

A Bonia to chętnie się kąpie, czy też przymusowo hartowana? Bo to różnica jest ;)
A swoją drogą, to następnym razem wypytaj domek o zainteresowania i na wszelki wypadek w umowie wspomnij, że sporty ekstremalne, typu morsowanie, wspinaczki, skoki na bungee są niewskazane, a wręcz zakazane :evil_lol:

Posted

nie wiem jak z Bonią, ale moja sunia na widok wody zaczyna szaleć, wtedy nie ważne są komendy i pańcia woda i koniec zima czy lato nie robi różnicy. Ale chora nigdy nie była. W zimę staramy się unikać zbiorników wodnych jednak, ale jak nie woda to kulanie po śniegu więc i tak jest mokra.

jak miała około 4 miesięcy to się w zimę w kałużach kładła byle tylko woda była. Taki to mój psiak. mam nadzieję że i Bonia dobrowolnie to robi.

Posted

Nie zakładam by była przymuszana, w żadnym razie.:shake: Martwię się tylko, żeby teraz nie załapała jakiegoś bakcyla, zwłaszcza, że nie była zaszczepiona, a jeśli już jest, to jej organizm jest osłabiony szczepionką więc podatniejszy an choróbska.

Posted

Dziéki Majqa za rozliczenie- wiesz ze ja od Ciebie takowego nie oczekujé, bo ja za Tobá w ciemno, ale jesli inni chcá zobaczyc ze nie przepilas- to proszé bardzo :cool1:

Kápiel na pewno podniosla sunké na duchu - odrobina frajdy jej nie zaszkodzi.

Posted

natalia_aa napisał(a):
A foty z nowego domku beda? :cool3:

Jeśli Pani z Gdyni spotka się z Panem, porobi fotki i prześle do mnie. Ja nie przewiduję odnawiania z Panem znajomości. :shake: Jest jeszcze taka ewentualność, że może da się uprosić Brązowa, spotkać z Panem, walnąć zdjęcia i wstawić. Brązowej było przykro i czuła się winna, że nie rozmawiała o adopcji suni z żoną Pana, dała temu wyraz na wątku.
Ja na post Brązowej odpisałam też na wątku, że o nic jej nie winię,
co podkreślam raz jeszcze, a błędów nie popełnia ten, kto nic nie robi. Mam nadzieję, że się nie obraziła. :roll:

Posted

majqa napisał(a):
Jest jeszcze taka ewentualność, że może da się uprosić Brązowa, spotkać z Panem, walnąć zdjęcia i wstawić..

a jak on jest seryjnym morderca :p?moze ja sobie przypomne pare chwytow z karate,hehehheehhehehhe :lol:;)

Posted

Lada moment Brązowa zasili nas w fotki charci!!! :multi: Będzie też ok. 11.05 spotkanie Pani z Gdyni (znajoma Pani Eli) z domkiem charci, a tym samym nowe wieści!!! Yuhuuuu!!! :multi: