Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

poszukuję piłki, która jest miękka, gumowa i pusta w środku. A konkretniej chodzi mi o taką, którą mogłaby dziamgać, memłać i mlaskać śliną, która by sie ''zassała'' 

Nasza ''bez nazwy'' już odeszła do świata wyczerpanych :(

Gappay?

Posted

Chyba szukasz takiej :D https://doggies.ie/wp-content/uploads/2014/12/3ef558d4bf54.jpg

mówię już o wersji bez sznurka, piłka jest z takiej przyjemnej gumy trochę jak jakaś żelka, w locie wydaje dźwięk jak chuckit whistler i to jest jeden z dwóch powodów dlaczego pies tak ją uwielbia - drugi to właśnie intensywne memłanie i żucie w czasie powrotów. Dostępne od ręki w tesco lub na karusku, u nas cały czas jest w top 5 piłek - razem z tą zieloną piszczącą z zooplusa - przeżyła już dwa squeezy :)

Myślałam wcześniej, że szybko się rozklei ale do tej pory się trzyma więc osobiście czaję się na kolejną promocję w tesco i kupię jeszcze kilka :P

Posted

pytanie, czy te owocki z Comfy są z miękkiej gumy czy raczej twardej, tak jak kongi?

Ja mam truskawkę i jest bardzo miękka :)

Pytanko - gdzie można dorwać w fajnej cenie ażurki Holl- EE? Posialiśmy gdzieś swojego niebieskiego :/

Posted

Pomóżcie mi znaleźć pewną piłkę.

Otóż 3 lata temu kupiłam piłkę w zoologu i nie mogę znaleźć tej samej, bladego pojęcia nie mam z jakiej jest firmy.

Jest to piłka pełna, z lanej gumy, twarda, nie zapachowa. Twardość to taka pomiędzy Hoko funny a speed. Twardsza nawet od piłki pełnej SumPlast. Nie pływa.

Kojarzy ktoś taką piłkę?

chodzi mi o tą pierwszą od lewej, tą najbardziej obgryzioną, po mojej przeróbce:

http://1.bp.blogspot.com/-JD51ggmraXA/VRp4mSgmT-I/AAAAAAAABRU/6Ymfkv8Tsqo/s1600/DSC_0016.JPG

ps. jedyne co mi przychodzi do głowy to trixie, ale nie wiem czy to jest tej firmy...

Posted

nie mam zdjecia, nie wiem jaki rozmiar.

na pewno nie ten najwiekszy.

Aha, dzięki ;)

to pewnie rozmiar M/L ;)

Może dla Owczarów też ten mniejszy się lepiej nada ;)

Posted

Wersja okrągła, M/L, pies wielkości whippeta. :)

[URL=http://s70.photobucket.com/user/szura/media/Zwierzaki/22-03-15%20male/DSC00122_zpsnywfzl51.jpg.html]DSC00122_zpsnywfzl51.jpg[/URL]

Posted

Kalyna, a macie okrągły czy ten z rączką? Waham się który wybrać. Miałam okazję testować ten z rączką i było takie szaleństwo, że byłam trochę przerażona swoim psem ;-P. Jeśli masz okrągły to czy on się nie wżyna w rękę?

Posted

Wersja okrągła, M/L, pies wielkości whippeta. :)

DSC00122_zpsnywfzl51.jpg

Nie zauważyłam tego postu, Dzięki :)

Kurczę, ONki to spore psiaki, więc chyba ten większy rozmiar będziemy brać za jakiś czas...

Kalyna, a macie okrągły czy ten z rączką? Waham się który wybrać. Miałam okazję testować ten z rączką i było takie szaleństwo, że byłam trochę przerażona swoim psem ;-P. Jeśli masz okrągły to czy on się nie wżyna w rękę?

http://www.ukalyny.blogspot.com/2015/04/okragy-szarpak-joy4paws.html

ten okrągły to jest guma, dość wygodna  i gruba.  Fajnie amortyzuje i pies tak hop-siup jej nie przegryzie ;)

chyba się nie wżyna, raczej zauważyłabym i zapamiętałabym :lol:

Posted

Ja kupiłam RunninGegg dla naszych psów, ale ze względu na niedobór miejsca sprezentowałam rodzicom - nie powiem, biba jest nieziemska, a psy padnięte!

superman.jpg

jajo%2Blepsze.jpg

Posted

Było pytanie o Bounzera, ja mam na jego temat trochę inne..

Czy jest jakiś sens kupowania go psiakom wielkości chichuachuy i odrobinę większym, jeśli lubią memłać i mają w paszczy głównie ostre "igielki" ?

Posted

Było pytanie o Bounzera, ja mam na jego temat trochę inne..

Czy jest jakiś sens kupowania go psiakom wielkości chichuachuy i odrobinę większym, jeśli lubią memłać i mają w paszczy głównie ostre "igielki" ?

Nie wiem czy rozmiar M nie jest zbyt duży dla takich piesków.

A nie znalazłam mniejszego...

Sporo osób kupuje tylko do memłania i jedyne co to trzeba uważać na rączkę, bo psy lubią ją odgryzać.

Nasz jest spracowany i bez żadnej dziurki ;)

Posted

kupiłam Konga Bounzera ... dla psa 11 kg- mała szczęka  rozmiar M (nie ma mniejszych) - pasuje

zabawa podczas spaceru niesamowita !!!!

nie jest to zabawka do "memłania" tylko gonienia za nią ... dodatkowo u mojego mniejszego psa jest tak, że mu ona z pyska często wypada i leci w nieprzewidzianym kierunku ...co jeszcze uatrakcyjnia zabawę 

wygląda to tak

ms0tic.jpg

• 2 weeks later...