evel Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 U nas też pomogły zabawki i praca, zabawa z psem :) Oprócz tego lekkie wspomaganie ziołowe ;) Sto lat, Basterku! :)
gops Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 [quote name='Lucky.']to sto lat dla Bastera ! Czytałam gdzieś, że ten sedalin wcale nie jest dobry. Pies wszystko słyszy, boi się, ale jest tak jakby sparaliżowany i nie może nic zrobić. U mnie z sukami było ok, na razie się bardzo mocno nie boją i całe szczęście. dzięki , też to czytałam o sedalinie mój wet zaufany powiedzał że dziję się tak przy złej dawce , ale nie ryzykowałam . [quote name='Agnes']Dzielna Misia:loveu::loveu: :new-bday: Sto lat Basterku!!!! :new-bday: :BIG::BIG::BIG: [quote name='dOgLoV']Sto latek Baster !!!!!!!!!!!!!! :BIG::new-bday::BIG::new-bday: dzięki dziewczyny [quote name='Migori']Miśka dzielna bo byłaś z nią :) Było jej raźniej. Sto Lat Basterku ! tak , na pewno to że byłam w domu dużo pomogło , więc chyba jestem uwiązana na sylwestry na dłużej :roll: dzięki [quote name='Illusion']Wszystkiego najlepszego! :multi: [quote name='motyleqq']mizianki dla Basterka! dzięki i mizianki na pewno przekaże ;) [quote name='Ewa&Duffel']To dzielnie się Misia spisała :) My byliśmy u znajomych, Duffel jak zwykle wystrzały ignorował, za to niestety ich goldenka panikowała :roll: Sto lat i mizianki dla Basterka !!! :new-bday::BIG::tort: tylko zazdrościć że Dufflowy nie reaguję :razz: dzięki [quote name='Diora']Basterku - wszystkiego najlepszego :) [quote name='zaba14']Wszystkiego dobrego dla Bastera!! ) [quote name='Marta_Ares']Wszystkiego najlepszego !!!!! dzięki , dawno Baster tyle życzeń nie dostał :evil_lol: [quote name='evel']U nas też pomogły zabawki i praca, zabawa z psem :) Oprócz tego lekkie wspomaganie ziołowe ;) Sto lat, Basterku! :) ale dopiero po sylwestrze widzę jak mocno moja sucz jest nakręcona na zabawę , i cieszę się z tego bardzo . dzięki dzień urodzin Bastera i nadszedł nas wszystkich w domu smutek , powinniśmy się cieszyć a my się smucimy trochę że dużo czasu to mu już nie zostało przy takim stanie i wieku . na szczęście ataki trochę ustąpiły i są rzadsze , kilka razy w tyg ale nie codziennie niestety po ataku załatwia sie pod siebie , to dla nas nowa rzecz padaczkę ma od ponad 10lat a tego nigdy nie było , widać że ewoluuje . rodzice mają nadzieję że Baster odejdzie sam bo nie mają serca by zawieźć go do weta, no ale nawet z takimi atakami ślepym i głuchym da się żyć więc na razie sprzątam tysiąc razy dzinnie mieszkanie bo Baster załatwia się w domu(nawet jak pójdzie na dwór 4 razy) i nosimy go ciągle z wersalki na wersalkę i po schodach , po szkole wracam i gotuję mu ryż z puszką mimo że to męczące wszystko każdy chcę by żył jak najdłużej . wzięło mnie na wylewanie smutków ;)
Agnes Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 gops napisał(a):wzięło mnie na wylewanie smutków ;) sie nie smutaj:calus: Baster mimo wieku jest pelen wigoru i checi do zabaw, ja bylam pelna podziwu jaki on jest radosny i aktywny. Ciagle chodzil biegal, latal za pileczka. Chcialabym, zeby kazdy staruszek mial tyle sily co Basterek!! Co prawda pchal sie prosto w paszcze rozloszczonej Azy, ale wszystko mozna mu wybaczyc:loveu::loveu::loveu: on bedzie jak pies ONek znajomych ;) Ojczym kolezanki pracuje w policji, zabral po sluzbie (psiej) swojego podopiecznego do domu bo wiadomo jak takie psy koncza w policji. Staruszek mial chyba 12 lat czy 11...kazdy mowil, pozyje rok pewnie nie dluzej. A on zyl jeszcze 3 lata! Zaskoczyl wszystkich :)
Vailet Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Najlepszego :) znalazłam takie zdjęcie i jakbym mogła się zapytać to.. to są M czy L? http://imageshack.us/photo/my-images/291/dsc04995nz.jpg/
gops Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 [quote name='Agnes']sie nie smutaj:calus: Baster mimo wieku jest pelen wigoru i checi do zabaw, ja bylam pelna podziwu jaki on jest radosny i aktywny. Ciagle chodzil biegal, latal za pileczka. Chcialabym, zeby kazdy staruszek mial tyle sily co Basterek!! Co prawda pchal sie prosto w paszcze rozloszczonej Azy, ale wszystko mozna mu wybaczyc:loveu::loveu::loveu: on bedzie jak pies ONek znajomych ;) Ojczym kolezanki pracuje w policji, zabral po sluzbie (psiej) swojego podopiecznego do domu bo wiadomo jak takie psy koncza w policji. Staruszek mial chyba 12 lat czy 11...kazdy mowil, pozyje rok pewnie nie dluzej. A on zyl jeszcze 3 lata! Zaskoczyl wszystkich :) to prawda bawić to by chciał nawet teraz , niestety jest gorzej niż w wakację bo nawet jak chciałby iść dalej to się przewraca o byle co bo nie widzi o każdy krawężnik i dziure . A Aza taka ładna to się mu nie co dziwić :lol: tyle co Baster przeżył to chyba żaden nie przeżył , w ciągu swojego życia jakieś 6 zapaleń płuc i oskrzeli , spadnięcie z mostu z ponad 20m i pęknięcie kręgosłupa plus ataki od 13 lat padaczki a on nadal się w miarę trzyma ;) nasz pechowiec [quote name='Vailet']Najlepszego :) znalazłam takie zdjęcie i jakbym mogła się zapytać to.. to są M czy L? http://imageshack.us/photo/my-images/291/dsc04995nz.jpg/ na zdjęciu są Mki , mój pudels ma w porywach 6kg więc w Lkach by się utopił :lol:
gops Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 u nas ostatnio smutno , chodzimy samotnie na spacerki bo Kleo miała operację wycięcie piątej poduszki i szycie bo rozwailiła sobię całą łapę na denku od szampana który ktoś mądrze zostawił na środku podwórka :roll: na szczęście ścięgna są całe . po skonsultowaniu z wetem charczenie suki przy rzucaniu sie na psy przerzucamy sie na szelki na jakiś czas , o ile ten problem minie , podejżewamy że tchawica jest za mocno uciskana przy rzucaniu się . fotek nie mam bo pogoda nie dopisuję , może w ferie coś pstrykniemy (za 2 tyg) , na razie mam 2 domowe Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
łamAga Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Tatuaż :crazyeye: :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: co ten napis oznacza ??
gops Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 dOgLoV napisał(a):Tatuaż :crazyeye: :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: co ten napis oznacza ?? napis potocznie oznacza "magia kłamstw" dosłownie "kłam mnie" , prócz psów interesuję mnie mikroekspresja stąd taki a nie inny napis .:lol:
NightQueen Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='gops']napis potocznie oznacza "magia kłamstw" dosłownie "kłam mnie" , prócz psów interesuję mnie mikroekspresja stąd taki a nie inny napis .:lol: możesz powiedzieć coś więcej na ten temat?
gops Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 [quote name='NightQueen']możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? to jest wbrew pozorom dość obszerny temat , dam fajne linki , warto zajżeć http://magiaklamstwa.pl/mikroekspresja/ oraz http://mikroekspresja.pl/
gops Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Agnes napisał(a):No ja nie wiem czy on taki maly:diabloti: mały :eviltong:;) NightQueen napisał(a):super, dzięki poczytam to są naprawdę ciekawe rzeczy ;) zaba14 napisał(a):ooo Basterek :) głaski dla seniora ;) na pewno zostanie wygłaskany :lol:
gops Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 trochę z dzisiaj [video=youtube;zTbHo2rF-pc]http://www.youtube.com/watch?v=zTbHo2rF-pc&feature=youtu.be[/video] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us cdn
gops Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us koniec
Amber Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Misia jaka uczona :cool3: Buuu zazdroszczę słoneczka, u mnie taka kaszana pogodowa, że lepiej nic nie mówić, a ma być jeszcze gorzej :p
motyleqq Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 ale ona śmiesznie szczeka :lol: a z tym 'siad' ona się kładzie a Ty 'no dobra' to też tak czasem mam :lol: Etna jak zaczarowana na dźwięk tej piszczałki, zwykle ją nie interesują dźwięki z laptopa :lol: muszę jej kupić taką zabawkę chyba ;) a, i głos masz fajny :cool3:
gops Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='Amber']Misia jaka uczona :cool3: Buuu zazdroszczę słoneczka, u mnie taka kaszana pogodowa, że lepiej nic nie mówić, a ma być jeszcze gorzej :p[/QUOTE] :evil_lol: akurat ona to jest dość tępa :lol: jest mega posłuszna jesli chodzi o inne komendy typu stój,puść, zostaw, nie wolno ,zostań kiedyś może poporszę kogoś o nagranie mnie bo samej to ciężko jeszcze rzucając piłkę ;) a pogodę mamy dziś super , 4 stopnie i słońce , ale zapowiadają prawdziwą śniegową i mroźną zimę od następnego tygodnia . [quote name='motyleqq']ale ona śmiesznie szczeka :lol: a z tym 'siad' ona się kładzie a Ty 'no dobra' to też tak czasem mam :lol: Etna jak zaczarowana na dźwięk tej piszczałki, zwykle ją nie interesują dźwięki z laptopa :lol: muszę jej kupić taką zabawkę chyba ;) a, i głos masz fajny :cool3:[/QUOTE] ona jest zbyt nakręcona dlatego tak miesza komendy :lol: na smaki robi wszystko dokładnie i spokojnie a piłka to koniec , nakręci się jak głupia i wszystko robi byle jak . a szczeka do zabawy inaczej a na psy inaczej , jakbym pokazała filmik jak się rzuca to jak inny pies ma szczek . zabawka to jeżyk z cerfura za 6zł :lol: polecam
vege* Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='gops']a szczeka do zabawy inaczej a na psy inaczej , jakbym pokazała filmik jak się rzuca to jak inny pies ma szczek . zabawka to jeżyk z cerfura za 6zł :lol: polecam[/QUOTE] No Nuka tak samo jak zobaczy na dworze mojego tatę, mnie, mamę lub siostrę to tak się cieszy i tak piskliwie szczeka, a jak ktoś puka do drzwi to szczeka jak jakieś 60 kg bydle :lol:
motyleqq Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 no tak, u nas też są różne tony szczeku :) piskliwy jest nieznośny :D
gops Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='vege*']No Nuka tak samo jak zobaczy na dworze mojego tatę, mnie, mamę lub siostrę to tak się cieszy i tak piskliwie szczeka, a jak ktoś puka do drzwi to szczeka jak jakieś 60 kg bydle :lol:[/QUOTE] dokładnie tak :lol: [quote name='motyleqq']no tak, u nas też są różne tony szczeku :) piskliwy jest nieznośny :D[/QUOTE] tak piskliwy to do zabawy jest i aż uszy od tego bolą ;)
Recommended Posts