Jump to content
Dogomania

Duduś SZKIELECIK BEZ STOPY oddany przez cataline! ale ma LEPSZY DOM.... :)

Recommended Posts

Posted

1. jak wielkosciowo przedstawia sie obecnie Dudek i jaki duzy bedzie?
teraz wazy ok 3 kg, mysle ze jak dorosnie bedzie wazyl 10-15kg

2. jak bedzie reagowal na koty, mam ich 7, sa przyjacielskie ale psow nie znaja.

po pierwsze jest bardzo mlody, wielu rzeczy sie teraz uczy, do innych zwierzat jest bardzo towarzyski - do psow jak i kotow

3. gdzie obecnie Dudek przebywa?

Bukowno kolo Olkusza

4. ja jestem z Krakowa, czy istnialaby ewentualnosc przywiezienia go w pt abysmy sie wszyscy zapoznali?
w piatek to juz prawie swieta wiec raczej nie dam rady
ale mozna samemu przyjechac w piatek lub inny dzien jesli odpowiada
mamy wiecej niz 7 kotow wiec mozna zobaczyc jak na nie reaguje

mieszkasz w bloku czy domu z ogrodem?
czy masz doswiadczenie w leczeniu zwierzakow?
czy nie przeszkadza Ci ze za jakis czas trzeba bedzie przeprowadzic operacje amputacji kikuta?
czy sa w domu male dzieci?
w jakim jestes wieku?

odpowiedzi moga byc tu lub na pw

• Replies 252
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dudek na Swieta dostal NOWY DOM!!
zamieszkal w krakowie u Cataliny
bedzie mial sporo kociego towarzystwa i opiekuncza wlascicielke :multi:
mam nadzieje ze bedzie nam relacjonowac jego dalsza rekonwalescencje i pokaze nam jaki kawaler z niego wyrosnie :lol:

postaram sie dzis lub jutro wypisac kto wplacil na Dudka jakas kase
wydalismy na niego nieduzo dlatego prosze osoby wplacajace o napisanie na co mam przeznaczyc pozostala kase

------------------druga sprawa

dojechala do nas siostra Dudusia ktora tez szuka domu
jest praktycznie identyczna, na szczescie ma wszystkie stopki
za niedlugo beda fotki i wtedy prosze pomoc z oglaszaniem

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Najlepsza wiadomość na Swięta !!!!!!!!
Misiek i Catalina !!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Ach jakam szczęśliwa :multi:

Dudusiu życzę Ci cudownego życia ,a Twojej nowej pani zyczę aby kazda chwila z Toba była najcudowniejsza na świecie :loveu:

Posted

Ty sama najlepiej wiesz, na co przeznaczyć Dudusiowe pieniążki:lol: Najważniejsze, że maluchowi się udało:loveu::loveu::loveu:
Proszę, wstaw tu link do wątku o jego siostrzyczce, kiedy już zostanie założony...

Posted

Czesc wszystkim, przepraszam za zwłokę w informacjach o Dudusiu. Powiem krótko, Dudek, mama sugeruje przechrzeczenie na Bobik, to wulkan energii. Od dzisiaj rana mi to udowadnia, prawe cały czas w ruchu, tłamsi zabawki, szarpie mi ubranie i skamle jak nie może zejśc z kanapy, a ja poszłam do drugiego pokoju. To żywe srebro, kochamy go wszyscy! Wprawdzie trzeba rozwiązac coopne problemy, bo krótko mówiąc lubi róznorodnośc w wypróżnianiu sie, a siki tez nie zawsze leżą tam gdzie trzeba, no ale na szczęście coopa dzisiaj dużo lepsza. Niestety jeszcze kaszle takze przypuszczam, ze dalej ma robale, no ale z tym tez sie uporamy. Jedyne co mnie stresuje, to to ,ze nie poradze sobie z nauczeniem go zalatwiac sie na zewnatrz, nigdy psiola nie mialam i nie wiem jak to sie robi. Misiek wprawdzie udzielila paru wskazowek ale bede wdzieczna za jak najwiecej. Pozdrawiam.

Posted

to jeszcze maluszek więc potrzeba czasu na nauczenie siusiania na dworze - najwazniejsze to chwalić malucha jak się załatwi na dworze, nie wiem jak wygląda sprawa jego szczepień i czy już jest gotowy na spacery w mieście, ale jak nie to niech się w domu na gazety załatwia - jak siętam wysiusia to chwalić, jak zostanie przyłapany gdzieś indziej to szybciutko przenieść malucha na gazety i tam chwalić ;)

Posted

Hurra!! :bigcool:Musiałam 2 razy przeczytać bo nie wierzyłam, że tak szybko maluchowi udało się znaleźć domek i że zdążył przeprowadzić się przed świętami :multi: Bardzo rozsądna decyzja, wbrew powiedzeniu "co nagle to po diable" bo w czasie świąt mamy więcej czasu co dla nowego pieska, zwłaszcza szczeniaka jest bardzo wskazane. Catalina, gratuluję nowego domownika i życzę dużo radości ze wspólnego mieszkania :-)
Jeżeli Dudek/ Bobik może bezpiecznie wychodzić na zewnątrz to należy go wyprowadzać w miarę możliwości bardzo często, a przede wszystkim zaraz po przebudzeniu, po zabawie, po karmieniu, przed snem i wtedy gdy się podejrzanie kręci :razz: Za każdym razem gdy uda mu się załatwić na trawniku trzeba go pochwalić. Dobrze by było w momencie zauważenia, że pies sika lub kupka w domu powiedzieć "fe!" i natychmiast wynieść go na zewnątrz i koniecznie pochwalić gdy załatwi się na polku. Trzeba to powtarzać często i konsekwentnie. Jeśli pies nie może ze względu na kwarantannę po szczepieniu jeszcze wychodzić na spacerki to należy w jakimś kącie mieszkania rozłożyć gazety (trzeba często wymieniać, żeby w domu nie śmierdziało :diabloti: ) i tam go wynosić tak jak na pole.
Życzę powodzenia :thumbs:

Posted

Dzieki za odpowiedzi, pewnie jeszcze przez chwie bedziemy uprawiac gazeciarstwo ale tak czy siak, poniewaz zdarza mu sie zrobic nie tam gdzie trzeba to chcialam sie dowiedziec jak to jest, wlasnie wyprobowalam hehe.

Posted

Różnie to z psami bywa: jedne uczą się błyskawicznie innym zdarzają sie takie "wypadki" nawet i w dorosłym życiu. Mojej pierwszej suczce, Psotce, postawiłam w kuchni pudełko z piaskiem i do niego załatwiała się gdy już nie mogła wytrzymać (np.gdy nas nie było w domu). Niestety po jakimś czasie z nudów zaczęła kopać dołki w tej "piaskownicy" rozsypując piasek na pół kuchni. Trzeba tylko pamiętać, żeby nie karać psa za załatwienie się w domu (i za inne przewinienia np. za zjedzenie buta) gdy nie złapaliśmy go "na gorącym uczynku" bo to nic nie da, pies nie skojarzy skarcenia gdy od przewinienia minęło już trochę czasu.