Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Folen jesteś super :loveu: .. A maluch prześliczny... Jak tylko będziesz go miała u siebie wymiziaj go porządnie w moim imieniu ;)...
Napewno znajdziecie mu najlepsiejszy na świecie domek,w którym będzie żył dłuugo i szczęśliwie :loveu:.

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Hej Babki, ja tu z niezbyt dobrymi wieściami, tzn. pani, która do mnie dziś dzwoniła już się nie odezwała...:shake:Tak jakoś podejrzewałam, bo chciała psiaczka do towarzystwa dla niepełnosprawnego dziecka, ale jak zaczęłam jej opowiadać co i czułam, że się chyba przestraszyła :shake: W sumie niepełnosprawne dziecko + wymagający dużej uwagi piesek to chyba za dużo dla jednej osoby...Może jeszcze zadzwoni jutro, ale jakoś nie wydaje mi się...Ale z drugiej strony, ktoś się odezwał, więc może będą dalsze telefony???;)Jeśli chodzi o Allegro, czy też inne serwery, to ogłaszać możemy, a osoby i tak będą musiały przejść u nas chrzest bojowy :cool3: i jeśli ktoś da rady to super!
A tak w ogóle, to raz jeszcze - dzięki Folen!!! To naprawdę duże wyzwanie i będzie od Ciebie wymagało dużo cierpliwości i miłości, ale wiem, że z pewnością masz jej w nadmiarze!;)

Posted

pati1975 napisał(a):
To może potem będzie już u mnie?

Pati, dzięki za wsparcie!;)Myślę, że każda z nas będzie wspierała Folen w różny sposób, bo będzie to bardzo potrzebne...A być może Maluń ostatecznie znajdzie ciepły kąt w Twoim domku...?;)

Posted

Też tak myślałam, że ta pani się nie odezwie...ale moze jutro? Choć nie wiem czy takie połączenie jest dobre, bo u mnie w rodzinie jest niepełnosprawne dziecko i wiem ile to wymaga czasu i poświęcenia..
Selekcja będzie ostra na pewno :oops: , ale wszystko dla dobra malca...
Cierpliwość i miłość z mojej strony zapewnione i ode mnie i od siostry czy mamy...
Allegro zaraz wystawię.

Posted

alais napisał(a):
Pati, dzięki za wsparcie!;)Myślę, że każda z nas będzie wspierała Folen w różny sposób, bo będzie to bardzo potrzebne...A być może Maluń ostatecznie znajdzie ciepły kąt w Twoim domku...?;)

powiem Wam, że bardzo bym chciała, żeby znalazł u mnie domek:multi: więc póki co skoro jest u Folen to może uda mi się urobić babcię albo będę się modlić o cud...
urzekł mnie tak jak kilka miesięcy mój Karmelek, zobaczyłam go na ulicy i wiedziałam, że musi być u mnie i nie żałuje wyboru, bo teraz jesteśmy zgranym duecikiem dwu i czworonożnym :lol:

Posted

[quote name='Ulaa']Dr Derkowski w Arce w Krakowie operuje achalazję, jeśli się do tego kwalifikuje (bo nie każdy rodzaj jest sens operowac, np jeśli miałoby to polegac tylko na szerszym otwarciu ujścia żołądka do jelita, by pokarm szybciej opuszczał żołądek, to raczej nie ma sensu, gdy psiak w miarę sobie radzi).

tylko, że w tej chorobie chodzi o to, żeby pokarm spływał do żołądka. achalazja to zdaje się nie jest to samo co megaoesophagus.

Folen - zmień proszę aukcję w aukcję prywatną.
jeżeli ktoś zalicytuje pieska zgodnie z regulaminem allegro będziesz musiała go oddać. różne rzeczy się dzieją. tylko przez aukcje allegro prywatną osoba najpierw musi się skontaktować z wystawiającym, a potem może licytować.
tak ja wystawiam koty, np. tu : http://www.allegro.pl/item325303420_tami.html

Posted

Carmella a możesz mi podpowiedzieć jak ustawić aukcję prywatną? Bo nie mogę znaleźć tej opcji :/

:oops: Majqa zgadłaś, będę się musiała ścisnąć jeszcze trochę, żeby zmieścić siebie i 3 psy.

Posted

Trochę się edukuję na temat schorzenia malca, tu znalazłam kilka info, choć o achalazji http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=19666&page=5, tutaj wyjaśnienie, krótkie, ale zawsze, schorzenia malca http://magwet.pl/index.php?mid=5&menu=11&article=29 .
No dobrze, chyba pora zacząć myśleć nad transportem malca...
I tak się zastanawiam czy Maluń mógłby jesć np gotowaną kaszkę albo ryż? Jak myślicie? Moje psiory jadają tylko gotowane, codziennie Folen wyciąga kocioł 20litrowy (tak na oko) i pichci swoim "draniom" żarełko, tylko coś one wcale "przytyte" nie chcą być :-(
Hm, i właśnie zdałam sobie sprawę, że od pona roku nie było u mnie szczeniaka... Jakaś wyprawka będzie potrzebna, bo nawet dodatkowego "kawałka" miski brak...

Posted

Folenka co ja widzę! mialam ze dwa lata temu u siebie malucha z Lodzi -RZYGUSIA
mial operowaną wlaśnie achalazję przelyku na SGGW..........
miksowane jedzonko w malych porcjach podawane z "wysokości" do konsumpcji , a potem trzymanie na rękach jak niemowalka aż mu sie "odbije"
bierzesz go??????

Posted

Tak Enia, biorę go do siebie na tymczas, sama jestem zaskoczona, że się szybko zgodzili :) Będzie co nosić, taki labek to 6/7 kilo żywej wagi :D

Posted

chyba najlepsze dla pieska będzie rozmoczone suche jedzenie dodatkowo zmiksowane. dobrej jakości suche jest zbilansowane i zawiera potrzebne witaminy oraz minerały.
Ważne u tego psiaka jest by dostawał wartościowe jedzenie, gęste płynne. Musi dostawać dobrej jakości jedzenie, gdyż być może jednorazowa dawka będzie mniejsza niż u zdrowego psa. A mimo to pies musi mieć odpowiednią wartość odżywczą tego jedzenia i kaloryczną. pamiętajmy, że poza przełykiem u labków jak i innych dużych psów trzeba odpowiednio dbać o stawy.

Folen - piszesz , że gotujesz swoim psom kaszę. Ale kaszę i co? na czym z czym , w jakich proporcjach, jakie preparaty witaminowe?

Posted

taki psiak powinien dostawac nie kasze :shake:,ale np RC specjalne dla labków...on je bardzo mało ,duzo mniej niż powinien...trzeba naprawde dobrego jedzenia ,ja mysle że nawet takie nadpręze z wołowego co ma dużo kleju...
RC dobrze sie rozmacza i tworzy fajna papke...psy to lubią...

Posted

To było tylko pytanie retoryczne, oczywiście o RC myślę jak najbardziej przecież, zresztą pisała już o tym Gosia.

Moje psy jedzą kaszę lub ryż albo makaron z mięsem, warzywami i witaminki do tego.