Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

enia napisał(a):
nie tylko sis bedzie miala wprawe jakby co:evil_lol:,
noooo gdybyś jadla z taką częstotliwością co Brooklyn to by psiak sie zmieścil pośpiochać:eviltong:
a jak wolasz na niego zdrobniale?

Enia, nie wiem dlaczego twierdzisz, że ja "przecinek" jestem :lol:
Dzięki wogóle za dzisiejsze rady i zapraszam w odwiedziny do malca, jeśli nie boisz się, że reszta bandy Cię zje :razz:
Brooklyna nie nazywamy zdrobniale, tylko Brooklyn, ojciec Brutus do niego woła :cool3:

Alais, prosimy o zmianę tytułu, bo maluch ma już 9tyg i ma tymczas, więc może coś, że domku szukamy , chyba :evil_lol:

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Hej Babeczki!:cool3:Ja dopiero teraz sie do neta dopchałam, więc lookam jak najprędzej i widzę, że dużo-ście zapisały przez 1 dzień!!!:lol:Foluś, naprawdę cieszę się, że jest z Tobą, przyznam Ci się, że po wczorajszym telefonie Mosi (dzięki!) i uspokoiłam się znacznie, a po wieści, że jest już z Tobą, prawie totalnie - a całkiem jak dowiedziałam się, że jesteście już w domku;) Naprawdę bardzo się cieszę, że już dziś obudził się z Tobą!!!:multi:No i ża tak szybciutko się Chłopczyk zaadaptował, choć w sumie wiedziałam, że tak będzie!;)Już od hodowców słyszałam, że jest bardzo żywy i skory do zabaw, to bardzo dobrze, prawda?;)Niech szaleje Maleństwo i niech obrasta w tłuszczyk!:lol:Choć myślę też, że powinien conajmniej 6 posiłków dostawać...Wiem, że to troszkę trudniejsza sprawa, Foluś, ale im więcej będzie miał okazji do jedzenia, tym więcej energii dostanie...
A jak z dzisiejszymi posiłkami?Czy u3mał Misiu wszystko? jeśli tak to rewelacja!!!:multi:A z tym jego siusianiem to myślę,że można by go nawet nauczyć do kuwetki siusiać by nie robił tego wszędzie i by później nie było za późno...Przyznam się Wam, że mój Miły ma (nierodowodowego!) labradorka, którego ubzdurali sobie jego rodzice, ale to teraz nieważne. W każdym razie Dorunia siusia wszędzie, bo "się jej nie nauczyło"...To nie jest teraz żaden problem, tylko tak myślę, że może można by uczyć Brookiego tak jak kociaka, siusiania w jedno miejsce...?Co myślicie o tym?

A jeśli chodzi o zmianę tytułu, to nie wiem czy ja to dam radę zrobić, spróbuję, ale jak próbowałam edytować ostatnio na forum labków to się nie dało bo to można jedynie w ciągu 20 min.od jego umieszczenia...:-(Ale zobaczę co się da zrobić, też się wczoraj zdziwiłam, jak Pani mi powiedziała, że Misiunia urodził się...11.01!!!A 7.03.mój wet rzekł 6 tygodni!:roll:

Posted

Tylko kolacja poszła "do zwrotu", bo ciut za gęsta wyszła, ale dostał jeszcze raz jedzonko i teraz wszystko dobrze jest, właśnie odpoczywa, dziś dużo się bawił, trochę posypiał, więc liczę na spokojną noc...
Wiesz Alais nie jest jakoś szczególnie trudno, tylko trochę więcej wymaga uwagi niż normalne szczenie, ale mam pomocnika :)
Nauka czystości będzie odbywać się na pewno, o to się nie martw ;)
A tytuł u nas można edytować ciągle.

Posted

Super, Folen, zaraz to zedytuję i poprawię!;)No i cieszę się bardzo, że masz pomocnika, no i że Maciupci nie zwrócił drugiej porcji kolacji- musi być jak najbardziej płynna...:roll:To się pewnie będzie czasem zdarzać, ale myślę, ze i tak dużo rzadziej niż przedtem, wiesz?:cool3:Tak sobie myślę, że ten covalescent byłby faktycznie dobry, a i płynny jest, więc może ja kupię go na Krakwecie np. i wyślę od razu na Twój adres?Co o tym myślisz?:cool3:A pieniążki pójdą jutro przelewem!;)

A oto kilka z wielu focinek, które wczoraj z moim Miłym pstryknęliśmy Brookisiowi, patrzcie i podziwiajcie!:lol:

Posted

Alais dobrze, jeśli chodzi o conve ;)
Staramy się jak możemy, wprawę w rozdrabnianiu odpowiednim na pewno będziemy mieć "za chwilę", Enia cennych wskazówek nam udzieliła dziś, więc Brooklyna odpasiemy na pewno :)

Posted

No, dziś Brooklyn poszalał, pobudka była o 4 :] Godzina zabaw i dalej do spania, i tak do 8, ale dziś to nie ja mogłam sobie dłużej pospać, tylko sis.
India narazie jest strasznie zazdrosna, więc na noc musiałam ją wyekspediować do mamy :-( , rano była mała próba i po kilku "sprzeczkach" doszli do chwilowego porozumienia i jedno spało z jednej strony mnie, a drugie z drugiej...
A dziś nieśmiała próba zabawy była kilka chwil temu, coś z tego będzie ;)
Teraz Brooklyn maltretuje zabawki, zębiska ma jak szpile, a pyskacz też z niego niezły :P
Strasznie polubił chowkę Katję, a szczególnie jej futro, jej się średnio podoba...

Posted

Uwaga,będzie historia...
Byłam dziś u lekarza (ze sobą, ale nie o tym historia), siostra poszła z psami na spacer, Brooklyn został sam, na krótko, ale sam i ...dopowiedzcie sobie co było dalej, podpowiedź - dostało się nawet laptopowi..a najlepszym miejscem do spania jest środek ławy. Brooklyn pięknie wyje...
Teraz śpi i udaje niewiniątko :loveu: i zaczyna reagować na imię, ale muszę powiedzieć, że narazie jest średnio kontaktowy, najbardziej brakuje mu kontaktu chyba z psami, bo chce się przytulać do moich łobuzów, ale im się średnio to widzi na chwilę obecną...

Posted

Maluch pewnie przyzwyczajony , ze do innych piesków można się przytulać i się można z nimi bawić.
Pamiętam jak przyjechał z hodowli mój kot, ufny, otwarty. A przywitała go czarno-biała zołza, do której bez kija nie podchodź. Nie wiedział co się dzieje i dlaczego ta kota na niego warczy i prycha.

Posted

Hej Babeczki!;)No to widzę,że Łobuz sie rozkręca i powoli chyba zostaje akceptowany przez Twoich zwierzęcych domowników, co?:cool3:Super sprawa!Zamówiłam właśnie 4 puszki RC Convalescence Support i powinny dojść do Ciebie jakoś po świętach, mam nadzieję, że najpóźniej w pt.!Trzeba Maluszka podreperować!;)Czekam na dalsze wieści i 3mam kciuki za dzisiejszą noc - może w końcu prześpi całą?:roll:Odezwę się jutro, papatki!

Posted

Dziękujemy Alais za RC :loveu:
Maluszka "podreperujemy" na pewno, w tej chwili je 7 razy dziennie, więc mam nadzieję, że przytyje ładnie. Zaraz wkleję kilka fotek z dziś.

Posted

Foluś kupilismy dzis conw. ale byl tylko w szaszetkach u weta i invinity RC. pani doktor powiedziala ze ta karma jest jak najbardziej odpowiednia dla labkow z klopotami zoladko-jelitowymi. radzila jednak by dokladnie sprawdzic czy po tej karmie bedzie przybieral na wadze. Specjalisci powinni jednak ustawic mu diete pod jego kontem scisle a w takich przypadkach nawet lepiej byloby podawac mu normalne jedzenie... sprawdz prosze jak bedzie z ta karma to wtedy kupie jej wiecej... jutro ci wysle paczke.
rzeczywiscie w nim nie mozna sie nie zakochac:)

Posted

Powoli wchodzimy w swój rytm, dziś nawet India pół nocy spała ze mną z jednej strony, Brooklyn z drugiej..Pobudka była o 5.30 na godzinę zabaw, a potem sen..spał do 8.30 ;)
Teraz szaleje mały łobuz...muszę go tylko oduczyć gryzienia po dłoniach, bo za chwilę nic mi z nich nie zostanie...

Posted

Nikt nawet dziś nie zajrzał do Brooklynka, ale święta przecież...
Noc była krótka, za krótka, mam za sobą niecałe 5h snu i łeb mi odpada, wszystko przez małego łobuza, który wstał o 5 i ani myślał spać więcej...
Jedzonko dobrze mu idzie, nic narazie nie zwracał...
Dziś szalał rano z Indią, więc postępy są, malutkie, ale zawsze...
Aha, i poznał kotecka, takiej wielkości jak on sam...kotecek chciał upolować Brooklynka, ale potem uciekł..
Brooklynek chudzinka :shake:, wszystkie żeberka na wierzchu, tyłeczek same kosteczki...

Posted

zaglądam tylko nie pisałam...:oops:
jak masz mozliwosc to waż go raz w tygodniu np. rano naczczo,zapisuj ,zobaczysz ile przybiera..moja żabcia przybrała 5dkg...wiem że malunio ale ciesze się z tego bardzo.

Convem go podtuczysz..a gdyby jeszcze Recavery..ale puszeczka kosztuje 12 zł...

wciąz mocne kciuki.