Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SĄ ZDJĘCIA!! UDAŁO SIĘ....
Kto tutaj wcześniej zajrzał wie o co chodzi.....nie mogę pisać tego co o tej osobie myślę bo boję się że może tutaj "przypadkowo" zajrzeć gdyż wie że szukam mu na cito domu.....
Najświeższe wieści:
kot bardzo "wymarniał" od czasu kiedy jest u mojej sąsiadki.
Szukam mu szybko domu!!!! ODPOWIEDZIALNEGO!!!!!!
Kot nie ma nawet roku,załatwia się do kuwety, jest bardzo ciekawski (widział mnie po raz pierwszy i zapraszał do zabawy:))
Jest przepiękny, wychowywany był z psem.
Niektóre zdjęcia były robione u mnie w domu....sprawdzony jest do psów (nie bał się oraz nie "syczał"), do kotów (bardzo ciekawski), na świnkę nie reagował. Moja kotka mało nie dostała "zawału" (patrzyła się i niedowierzała że "inne koty również istnieją":)).

Więcej mogę napisać na privie.
Na zdjęciach wyszedł "nienagannie" w rzeczywistości jest bardziej zaniedbany.......dałby komuś dużo radości.
W sprawie kotka proszę dzwonić (lub ewentualnie pisać na wątku).
609 266 951.

Z tego co dowiedziałam się od teraźniejszej "właścicielki" to tyle że "bierz Go" ma na imię Kiciuś, po świętach może się wyprowadzić.....ehhh
Wzięłabym Go ale i tak mam zoo a mama nie wierzy że tylko na tymczas...:(
Zdjęcia:

Posted

sąsiadów na ogól się nie wybiera i zawsze można trafić na chorą osobę.
Może powiedz jej ,że kot jest taki ładny i chciałabyś miec jego zdjęcie.Potem daj go tu na forum i na miau , a jak ktoś będzie chętny,to się go wykupi,jak kobieta się zgodzi.
Gorzej jak weźmie za chwilę następne zwierzę.:angryy:

Posted

Jak sama chce go oddać , to może nie będzie miała nic przeciw zdjęciom ?
A może mogłabyś wziąć tego kota na poł godziny do siebie, powiedz,ze masz dla niego coś do jedzenia na przykład i wtedy zrobisz mu zdjęcia....

Posted

Powiedz jej, ze kotek podoba sie Twojej kuzynce i ... no i nie wiem, co dalej...... Ona go odda?
Moze dziewczyny z miau poprosić, maja duze doswiadczenie w tej materii :shake:

Posted

Na razie podniosę, Magda myślimy co dalej :hmmmm:. Zdjęcia potrzebne i kontrola kotka (czy jeszcze żyje), wbij się po cukier albo sól. Rozumiem że rozmowa z tą mocno ograniczoną psychicznie kobietą niewiele da, może inne "argumenty" zadziałają?

Posted

Weź go do domu chociaż na kilka dni!
Jak trzeba, to ukradnij albo wykup.
Jeżeli kot umrze - będziesz miała wyrzuty sumienia do końca życia!
A w międzyczasie czegoś się poszuka.

Posted

Mraulina napisał(a):
Weź go do domu chociaż na kilka dni!
Jak trzeba, to ukradnij albo wykup.
Jeżeli kot umrze - będziesz miała wyrzuty sumienia do końca życia!
A w międzyczasie czegoś się poszuka.

taaaaaa.......ja wiem jak u mnie kończy się wzięcie kota na kilka dni.....
mama przychodzi do wariatki i daje kotu jeść więc z tym nie ma już problemów...
mama na bank nie zgodzi się na kolejnego zwierza chociaż na tymczas...a poza tym mam już kotkę która nie będzie przychylna nowemu towarzystwu.
Z tego co się dowiedziałam kot jest baaaaaaardzo przytulaśny, gdy zobaczył moją mamę po raz pierwszy nie uciekał ale przybiegł i zaczął się łasić a potem bawić więc nie jest "dzikusem". Nawet na nowe osoby reaguje bardzo dobrze...no zobaczę pójdę do niej (mam nadzieję że mnie nie udusi)...zapytam się czy chce Go oddać bo koleżanka szuka kota...
aha i jest jeszcze jedno "ale" zaczęła od niedawna pracować i cały dzień nie ma Jej w domu więc będę musiała się czaić pod swoimi drzwiami aż wróci...

• 2 weeks later...
Posted

nie jest wykastrowany.......do końca świąt Go przytrzyma.....nie wiem co już mam robić a kolejny zwierz......MATKO!!!!!......wiesz Justyna jak u mnie jest....zoo do granic możliwości i kolejny zwierzak nie wchodzi w grę.....ale gdy sytuacja będzie bardzo "napięta" to mam nadzieję mama się zgodzi na kilka dni Go wziąć......ojej.....wesoło bym miała.......mam nadzieję że jednak nie będzie tak źle i kotek jednak znajdzie DS......

Posted

Podnoszę koteczka. Nadal u osoby chcącej Go oddać do schroniska. Istnieje obawa, że odda kocia do schronu bez uprzedzenia Magdy. Nadal szukamy domku. Pilne, jeszcze jest szansa uniknięcia schroniska.

Posted

Dziękuję bardzo za allegro i za zainteresowanie losem kota........ja to nie wiem co mam robić.......sąsiadka wczoraj powiedziała że "może kota nie odda"....masz Ci los i co ja w tej sytuacji mam robić??:angryy:

Posted

Mam namiary na panią z Grodziska Mazowieckiego. Ma 8-letniego synka, 10-miesięczną koteczkę, mieszka w bloku, jest za kastracją. Pracuje i dlatego szuka towarzystwa dla kotki, żeby nie czuła się samotna.
Koleżanka posłała już jej namiary do osoby posiadającej szylkretową kociczkę, więc lepiej się nie nastawiać, bo szylkretka to jednak szylkretka:oops: Ale jak chcesz, magdysko, to przyślę Ci meila tej pani na PW, porozmawiasz, a nuż coś z tego wyniknie. Podesłałam też pani linka do tego wątku, może zajrzy.

Posted

Lemoniada jakbyś mogła podeślij mi a Pw namiary na tą PAnią chyba że już nieaktualne.......co do kota to nawet nie mam możliwości porozmawiać z sąsiadką co dalej będzie z kotem......wraca bardzo późno i nie chce się narzucać.......
Tamci ludzie już nie zadzwonili więcej......więc problemu z odmową nie było.
Jakbyś miała jakiś jeszcze chętnych proszę abyś podała mój nr......z góry dziękuję.
Myślę jeszcze o jakieś gazecie? może dzięki temu znajdzie jakiś domek...

Posted

Zaraz prześlę, ale czy aktualne to ja naprawdę nie wiem:oops: Wczoraj dzwonił do mnie jakiś pan w sprawie czarnego kocurka, którego wydałam do adopcji. Proponowałam mu waszego, ale uparł się, że chce czarnego. Jeśli napiszesz jakiś niedługi tekst zrobię kotuszkowi allegro, ale takie nieprofesjonalne, nie potrafię zrobić akapitów i kolorowych czcionek.

• 2 weeks later...