Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ehhh gdybym to ja wiedziała......wczoraj rozmawiałam z właścicielką i powiedziała że chce go oddać ponieważ porwał jej firanki.....:roll:
dzisiaj znowuż może powiedzieć że jednak go nie odda......w takiej sytuacji ja jestem bezsilna a mama nie chce go wziać na tymczas.......

Posted

Ja myślę, że warto. Nawet jeśli dziś powie, że nie, to jutro kotek, przykładowo, nasika jej w kącie i zgodzi się bez szemrania. W razie gdyby znalazł się DS można powiedzieć, że "dziś nie mogę umówić się na odbiór, bo..." i podać jakiś wiarygodny powód. Mama nie zgodzi się nawet na jednodniowe/ parogodzinne przetrzymanie?

Posted

na jednodniowe parogodzinne to może się zgodzić ale po co tak kombinować?? to jest moja sąsiadka......a gdy przykładowo bym go wzięła na kilka godz. ludzie by nie przyjechali to co ja miałabym z nim zrobić?? powiedzieć mamie że jak się znajdzie to go oddamy??

Poza tym ja myślę że tak samo jak ja mama nie oddała by już kotka gdyby znalazł się DS........:roll: niestety za szybko sie przyzwyczajamy...

Posted

a gdyby był dom tymczasowy, to uważasz, że dobrze by było dla tego kota, gdyby poszedł na tymczas? i stamtąd do domu? Łatwiej jest wydać kota z domu tymczasowego niż od właściciela, zwłaszcza, gdy ten ciągle zmienia zdanie :roll:

Posted

no oczywiście tymczas jak najbardziej........tym bardziej że można "kontrolować" kotka i DS......boje się że jak znajdzie się dom to "właścicielka" się rozmyśli.....i co wtedy by było??:roll:

Posted

[quote name='morisowa']no to muszę włączyć myślenie...
... albo właśnie wyłączyć myślenie
Ty lepiej nie tego! wszystko jedno, którego :evil_lol:
Nie wiesz jeszcze, co robisz w maju?

Wejdę tu z małym offem.
Magdyska, czy Ty wyjeżdżasz na długi weekend majowy?
Znów szykuje mi się problem wyjazdowo-króliczy :roll:

Posted

[quote name='APSA']Ty lepiej nie tego! wszystko jedno, którego :evil_lol:
Nie wiesz jeszcze, co robisz w maju?
o, mój rozum się pojawił :eviltong:
nie wiem, co w maju :p ale jakbym wydała w tym tygodniu Toskę, to biorę tego i do końca kwietnia wydaję i spokój :evil_lol:

Posted

Kotek ma już dom:):):):)
Uważam że bardzo dobrze trafił. Do Pana który mieszka pod Warszawą ma dom z ogrodem i już 3 koty:)
Na razie kotek będzie wychodził w szelkach aby się przyzwyczaił i oczywiście będzie miał ciachnięte to i owo:)
Jest to Pan, który pracuje z moją sąsiadką i jak dowiedział się o tym że ma ona kota to powiedział że musi Go zabrać gdyż nie wyobraża sobie jak taka "mądra" osoba może mieć jakiekolwiek zwierzę....
Z Panem rozmawiała moja mama oczywiście o nowym domu nic nie wiedziałam od sąsiadki......Pan był przerażony gdy zobaczył kota.....została już sama skóra i kości....pierwsze co zrobił to pojechał z Nim do weterynarza......widać że facet jest "konkretny" i przejął się "wspaniałymi" warunkami jakie mogła zapewnić moja sąsiadka, która jak mi powiedziała kocha zwierzęta:angryy: ale najwyraźniej nie wie co to znaczy opieka nad Nimi i jakiekolwiek relacje pomiędzy Nią a zwierzakiem.......ehhh szkoda gadać....teraz jedynie się modlę aby czasem nie odbiło jej i nie wzięła kolejnego zwierza......mówiła że bardzo tęskni za kotem:razz:......a już kiedyś wspominała o adopcji psa ze schroniska.....:shake:.....nie będę już komentować.....

aha i towarzystwo kotka to 2 wysterylizowane kotki i jeden wykastrowany kot:)
Postaram się nawiązać jakiś kontakt z Panem ale obawiam się że będzie to dosyć trudne....