Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia jest słaba i nieco przestraszona. To cichy, nieśmiały pies. Boi się tej kobiety, ale do nas podeszła aby się przywitać i potem zaraz uciekła do swojej zagraconej komórki...

Trzeba naprawdę zabrać ją stamtąd. Ma zielonę wodę i jakieś skwaśniałe pomyje (trudna do zidentyfikowania biała ciecz).

Babsko usłyszało kazanie od Ady-jeje, ale to tych blaszanych łbów i tak nic nie dociera. Przecież u niej psy mają dobrze, bo mają co żryć :angryy:

Sunia się wita:

Jest brudna, słaba i zmęczona.

Ma kawałek wersalki w graciarni

Warunki jej życia są tragiczne: śmierdzący gnój, roje much i robactwa, złom, śmieci (tak tak to nocnik tam leży). Wogóle całe podwórko i otoczenie domu to prawdziwe muzeum rupieci i syfu.

Posted

Ulka nalezaloby teraz na transportowy ja wrzucic, szukamy dla niej pilnie transportu. Juz dosc sie bidula naczekala, a jeszcze babsztyl z pretensjami, skoro juz tak dlugo to trwa to niech zostanie juz tu na zawsze.

Posted

Dobrze, więc czeka, a w kojcu czeka Bary:loveu:. Módlcie się tylko żeby na mojej drodze nie stanęła jakaś bida, która będę musiała zabrać.
Sa wakacje , ludzie jeżdżą , napewno coś znajdziecie. Piszcie na kiedy umawiać sterylkę.

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Sunia się wita:

Taka mini-ON-ka, jest jak moja Tina. Też żyła w koszmarze.

Jejku, moja Pusia śliczna. Czapi zajmie jej miejsce w kojcu. Tam juz czeka na nią Bary, niezwykle pozytywna jednostka. Przed sunia otwiera sie nowe, lepsze życie. Czekamy na nią niecierpliwie.

Posted

Ja nic nie wiem dokładnie. Dajcie jakąś informację. Czy sunia przyjedzie bezpośrednio do mnie, czy mam gdzieś po nia jechać? I kiedy? To ważne! Muszę sobie zaplanować.

Posted

Na razie wiem tyle, że w czwartek rano ma być w Katowicach, skąd wyrusza do Łodzi, a Elza układa dalszą część i poinformuje o tym :)

Posted

Agata69 napisał(a):
Ja nic nie wiem dokładnie. Dajcie jakąś informację. Czy sunia przyjedzie bezpośrednio do mnie, czy mam gdzieś po nia jechać? I kiedy? To ważne! Muszę sobie zaplanować.

Czekaj cierpliwie. Mój transport pojechał na wesele i ma dość swojej firmy na kilka dni :evil_lol:. Wyłączył tel. W poniedziałek dam znać. :p

Posted

Czy udałoby się przed przyjazdem do mnie umyć Czapi? I bardzo proszę o szczepienie p/wściekliźnioe. Resztę zrobie na miejscu.

Czy Dominika moze napisać w tytule, ze prosimy o wsparcie finansowe?
Sterylka, szczepienia, może leczenie - potrzeby są duże.

Posted

Rozmawialam dzis z Dominika ale juz nie miala czasu zeby to poprawic do poludnia byla z Kostusiem na operacji a pozniej jechala na uczelnie ale chyba poznym wieczorem wejdzie na dogo i to zmieni.

Posted

Ulaa napisał(a):
o rany, to będą kolejne koszty :razz:
Agata jak je szacujesz?

Ulaa, jeżeli będę musiała jechać do łodzi to muszę zrobić zbiórkę na paliwo.
Z kosztów to jeszcze: sterylka - myślę że uda mi sie wynegocjować 150 zł, i ew. leczenie przed sterylką bo nie wiadomo w jakim ona jest stanie zdrowotnym. Trzeba będzie ją odchlić, odrobaczyć. Mam nadzieję, że nie jest poważnie chora.. Żywienie biorę na siebie.

Myślę, że warto by ze 300zł zebrać, dlatego prosiłam już o zmianę tytułu i prośbę o wsparcie finansowe. Przepraszam, ale u mnie z Kasą ciężko.

Nie martw się Ulaa, jakoś będzie.

Od poniedziałku remontujemy kojec, naprawiamy budy, robimy zadaszenie, przyjadą nowe palety dla piesków. mamy już zapas kocy. Do czwartku będzie Wersal. Już sie cieszę na nowego pieska. Ja sie w każdym kolejnym zako****e....

Posted

Żeby było jasne: nawet jak nie zbierzemy tyle pieniędzy ile trzeba, i tak biorę sunię i zrobie co w mojej mocy.
Pieniądze to rzecz nabyta. Dzisiaj nie ma , jutro będzie.