__Lara Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 [quote name='wikuwiku']Lara Fundacja to nie miejsce gdzie robi się karierę,tutaj wszyscy są równi i jednakowo potrzebni i ważni, każdy coś robi na miarę możliwości ja akurat mam dość sporo możliwości , które można wykorzystać dla dobra naszej wspólnej sprawy, ale nie posiadam talentów jakie mają inni z fundacji. Wielu rzeczy jeszcze nie wiem i doprowadzam niektórych ludzi do szału swoimi nagminnymi pytaniami i wątpliwościami. Odpowiadając na pytanie jak to się tak szybko stało, mogę powiedzieć, że nie wiem. Czuje się jakoś wyróżniony, ale nie czuję się lepszy więc nie bądź na mnie zła[/quote] Ale ja nie traktuję miejsca w Fundacji gdzie można robić karierę :) przecież nie o karierę mi chodzi, a po drugie napisałam to po wyżej z żartem :) Z drugiej strony nie zaprzeczysz, że jesteś teraz jednym z głównych decydujących w Fundacji :razz: nie piszę tego ze złością tylko stwierdzam fakt :p i czasami mnie to nurtuje jak to się stało/ dzieje ;) Quote
kuba123 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Lara to się nazywa SIŁA PRZEBICIA facet wie co robi i radzi sobie świetnie - słowem WŁAŚCIWY CZŁOWIEK NA WŁAŚCIWYM MIEJSCU Quote
BoUnTy Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Ooo tak ;] Wikuwiku ma siłę przebicie - nie próbujcie z nim debatować na trudne tematy, gdy ma wypracowane zdanie, bo nie dosc, ze nie przegadacie, to jeszcze ten wzrok... :diabloti: A ja spojrzalam na date i padlam... kuźwa... mnie nie bezie... ślub kuzyna... na śmierć zapomnialąm, przepraszam.... Quote
wikuwiku Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 BoUnTy zrobiłaś ze mnie demona:evil_lol::eviltong: Quote
__Lara Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Widocznie jest tak jak piszecie. Bounty, to trzeba było pisać, że jesteś za datą późniejszą akcji, a tak to jedynie ja byłam za 29-30 września :eviltong: Quote
BoUnTy Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 [quote name='wikuwiku']BoUnTy zrobiłaś ze mnie demona:evil_lol::eviltong:[/QUOTE] A tak nie jest? :evil_lol: A co najgorsze... wikuwiku ma tendencje do budzenia porządnych ludziów o godzinie 8:30 rano, czyli w środku nocy! :cool3: _Laro zapomnialam, poza tym myślę, że akcja i beze mnie i naszych (moich i Danki) dziwnych pomysłów bedzie b udana ;] Quote
maciaszek Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 [quote name='BoUnTy']A co najgorsze... wikuwiku ma tendencje do budzenia porządnych ludziów o godzinie 8:30 rano, czyli w środku nocy! :cool3:[/quote]Ze mną by to nie przeszło :diabloti:. Skutecznie oduczam dzwonienia do mnie wcześniej niż o 10.30-11.00 :diabloti:. Quote
wikuwiku Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 [quote name='maciaszek']Ze mną by to nie przeszło :diabloti:. Skutecznie oduczam dzwonienia do mnie wcześniej niż o 10.30-11.00 :diabloti:.[/quote] Nawet jeśli o zwierzę w potrzebie, albo inne ważne rzeczy? Quote
BoUnTy Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Hihihi ;] Będe chyba na akcji 23 o ile wstane po całonocnej imprezie ;] Quote
maciaszek Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 [quote name='wikuwiku']Nawet jeśli o zwierzę w potrzebie, albo inne ważne rzeczy?[/quote]No bez przesady. Aż taka straszna to nie jestem :diabloti:. Ale wychodzę z założenia, że jeśli chodzi o jakieś [U]naprawdę[/U] ważne rzeczy to osoba, która dzwoni nie poprzestanie na 1 telefonie, tylko będzie się "dobijać" (skoro to ważna sprawa ;)). Zresztą obojętnie czy to 8 rano czy 17. Pierwszego telefonu zawsze mogę nie odebrać, bo go nie słyszałam/byłam w łazience/odbierałam paczkę od listonosza/wyszłam na zakupy i zostawiłam tel. w domu/jestem w pracy, etc., etc.. Przy spełnieniu pewnych warunków, zdarza mi się odbierać w środku nocy (czyli np. o 8 rano), ale rozmowa i tak raczej nie jest wtedy zbyt sensowna, bo o tej porze niekoniecznie jestem komunikatywna/myśląca/rozumiejąca/zorganizowana...:evil_lol:. Generalnie chodzi o to, że wtedy kiedy Wy przygotowujecie się do snu to, ja dopiero kończę pracę, a kiedy Wy już śpicie to ja dopiero do snu się przygotowuję i dlatego wtedy, kiedy Wy już następnego dnia funkcjonujecie, ja śpię :). I uważam, że nie ma w takiej kolei rzeczy nic złego ani nienormalnego :). Poza tym nigdy nie byłam rannym ptaszkiem i pewnie nigdy nie będę.... A 99% spraw można omówić/ustalić po 11.00. Amen ;). Quote
__Lara Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 [quote name='BoUnTy']Hihihi ;] Będe chyba na akcji 23 o ile wstane po całonocnej imprezie ;][/quote] To się rozminiemy, bo ja będę w sobotę :/ maciaszku, ja też nie należę do rannych ptaszków, ostatnio wstaje między 10-11 :evil_lol: Quote
Guest Reyes Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 To ja podbije piłeczkę - dla mnie wstać o 6 rano to norma, swego czasu codziennie o 4 się bez bólu zwlekało. Za to żądać myślenia ode mnie o 23 lub później to już naiwność - Lena potwierdzi :-) . Quote
halbina Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 [quote name='maciaszek']No bez przesady. Aż taka straszna to nie jestem :diabloti:. Ale wychodzę z założenia, że jeśli chodzi o jakieś [U]naprawdę[/U] ważne rzeczy to osoba, która dzwoni nie poprzestanie na 1 telefonie, tylko będzie się "dobijać" (skoro to ważna sprawa ;)). Zresztą obojętnie czy to 8 rano czy 17. Pierwszego telefonu zawsze mogę nie odebrać, bo go nie słyszałam/byłam w łazience/odbierałam paczkę od listonosza/wyszłam na zakupy i zostawiłam tel. w domu/jestem w pracy, etc., etc.. Przy spełnieniu pewnych warunków, zdarza mi się odbierać w środku nocy (czyli np. o 8 rano), ale rozmowa i tak raczej nie jest wtedy zbyt sensowna, bo o tej porze niekoniecznie jestem komunikatywna/myśląca/rozumiejąca/zorganizowana...:evil_lol:. Generalnie chodzi o to, że wtedy kiedy Wy przygotowujecie się do snu to, ja dopiero kończę pracę, a kiedy Wy już śpicie to ja dopiero do snu się przygotowuję i dlatego wtedy, kiedy Wy już następnego dnia funkcjonujecie, ja śpię :). I uważam, że nie ma w takiej kolei rzeczy nic złego ani nienormalnego :). Poza tym nigdy nie byłam rannym ptaszkiem i pewnie nigdy nie będę.... A 99% spraw można omówić/ustalić po 11.00. Amen ;).[/quote] Siostro! :loveu::loveu::loveu::evil_lol: Quote
wikuwiku Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Witam, koniec gadania i pisania na ma~ło ważne rzeczy. [B]UWAGA!!! osoby ,kt~óre nie dostarczy~ły zdjęć proszę przes~łać mi skany na maila: [email][email protected][/email] ( do identyfikator~ów), a p~ó~źniej doniesiecie zdjęcie namacalne legitymacyjne do legitymacji w~łaśnie na akcję lub poprosicie żeby podrzuci~ł za was.:mad::mad::mad: [/B]Po za tym życzę wszystkim mi~łego dnia:loveu::loveu::loveu: Quote
__Lara Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 JOMA, mam pytanko, znajdzie się miejsce dla Frani ze schronu, jest na dt u Wiewiórki??? Quote
Ola la Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Jomuś i moze by sie znalazlo tez miejsce dla Lajli-Obawy zabranej z Katowickiego schronu kilka miesiecy temu,... albowiem wraca z adopcji:angryy: jej watek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/obawa-przerazona-sunia-wraca-z-adopcji-potrzebny-pilnie-jakis-tymczas-134812/[/URL] Quote
JOMA Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 [B]Obawa[/B] wskakuje za Korę klaudii - ma pierwszeństwo bo jest fundacyjna. [B]Frania[/B] wskoczyła na listę rezerwową. Jeszcze [B]BoUnTy [/B]musi się określic czy będą z Anią a jeśli tak to w który dzień. [B]_Lara[/B] - nie chcą mi się otwierać wasze posty, proszę przypomnij mi czy Frania ma książeczkę zdrowia z aktualnymi szczepieniami i czy jest wysterylizowana. Quote
Ola la Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote name='JOMA'][B]Obawa[/B] wskakuje za Korę klaudii -- ma pierwszeństwo bo jest fundacyjna..[/quote] super dziekujemy!:multi: teraz tylko jej trzeba tymczas znalezc :shake: mzoe wieczorkiem bede cosik wiedziec Quote
__Lara Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote name='JOMA'][B]Obawa[/B] wskakuje za Korę klaudii - ma pierwszeństwo bo jest fundacyjna. [B]Frania[/B] wskoczyła na listę rezerwową. Jeszcze [B]BoUnTy [/B]musi się określic czy będą z Anią a jeśli tak to w który dzień. [B]_Lara[/B] - nie chcą mi się otwierać wasze posty, proszę przypomnij mi czy Frania ma książeczkę zdrowia z aktualnymi szczepieniami i czy jest wysterylizowana.[/quote] Tak, ma książeczkę ze szczepieniami, to napewno. Jedynie nie jest jeszcze wysterylizowana, ma kupon na sterylkę na Brynowie. Quote
JOMA Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Słuchajcie , generalnie[B] bierzemy psy na tymczas aby je wyleczyć i[/B] [B]wysterylizować/wykastrować[/B]. Sterylizacja jest dla nas gwarancją, że dzieci tych psiaków nie znajdą się w schronie. Wiecie z jakich błahych powodów psy wracaja z adopcji i czy myślicie, że ktoś komu nie chce się z psem popracować pojedzie z nim do weta ?, czasem do innego miasta ? No chyba, że pies jest szczeniakiem. A nam się już zdarzały telefony pt: "pomóżcie szukać domków dla naszych szczeniaków" - i ludzie nie wiedzą kiedy to się stało :shake: - to też byli ludzie z darmowym kuponem na sterylizację i mieszkają w Katowicach. Jeżeli wydajemy psa nie ciachniętego to musimy przypilnowac DS aby do tego doszło ale należy pamiętać, że wtedy pies jest własnością tych ludzi i my nie możemy nic narzucić - mogą zrobić to albo i nie. Więc [B]jeżeli mamy ratować te zwierzęta i walczyć z ich bezdomnością to zróbmy wszystko aby były ciachnięte przed wydaniem[/B]. Jak Franię wysterylizujecie to do akcji w Silesii zdąży jeszcze wydobrzeć. Suczka potrzebuje na to ok 2-ch tygodni - należy się oczywiście wcześniej umówić. [B][COLOR=red]Pamiętajcie, że na akcji stoją tablice ogłoszeń[/COLOR][/B] - przysyłajcie do mnie gotowe ogłoszenia, ja wydrukuję i powieszę: ładne, duże zdjęcie kilka zdań o psiaku i oczywiście namiary. To nie muszą być ogłoszenia typowe z odrywanymi karteczkami bo wiem, że nie wszyscy potrafią to zrobić. U nas są kartki, długopisy można sobie dane spisać. W/g mnie najbardziej przyciągają ładne, duże zdjęcia. Zainteresowani ludzie i tak najczęściej do nas podchodzą z pytaniami. Quote
__Lara Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Tak JOMO, ale sytuacja Frani jest taka, że najpierw była strzyżona, potem jeszcze chodziła do weta, potem Wiewiórka pojechała na wczasy i teraz jej nie ma, a zależy nam na jej adopcji. Nie wiem kiedy Wiewiórka wróci z tych wczasów, ehhh. Quote
maciaszek Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Generalnie Frani przebywa na dt u Wiewiórki, w Sosnowcu. Ale teraz Wiewiórka pojechała na wakacje (oczywiście z Franią) i wraca dopiero jakoś w połowie sierpnia. Quote
Recommended Posts