Potter Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Z ciekawostek: Link do "Kundla..." z 21.02.2008 r., w którym zamieszczono reportaż o onku Radarze i naszym Stowarzyszeniu (zaczyna się na 14 minucie programu). [URL]http://ww6.tvp.pl/View?Cat=7400&id=663303[/URL] [B]Niezwykle interesująca, niestety całkowicie bez pokrycia i pod publiczkę, wypowiedź zastępcy burmistrza: 21 minuta.[/B] [B]Cóż, taśma, podobnie jak papier, jest cierpliwa i wszystko przyjmie.[/B] Quote
Potter Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 A poniżej odpowiedź z gminy na nasze któreś z kolei pismo o budowę schroniska (nasze pismo m. in. z 22.09.2008, potem znowu z 09.02.2009, w końcu raczyli podjąć wysiłek intelektualny odpowiedzi jednym zdaniem :angryy:): [URL="http://img33.imageshack.us/my.php?image=podwrko006.jpg"][IMG]http://img33.imageshack.us/img33/3204/podwrko006.jpg[/IMG][/URL] Tak więc ktoś tu cierpi na ciężką schizę, albo po prostu jak zwykle w Polsce mamy do czynienia ze zwykłymi urzędnikami samorządowymi: niedouczonymi, niekompetentnymi, leniwymi i myślącymi tylko o tym jak tu sobie podnieść uposażenie, a przy okazji za dużo się nie narobić, niewygodne inicjatywy utrącić i spokojnie doczekać do następnych wyborów. Od eksmitujacej nas firmy dowiedziałam się, że oni "tak muszą", bo to gmina wlazła im na głowę. Że oczywiście głośno, śmierdzi i coś tam jeszcze wymyślili. Aha, że panie urzędniczki w magistracie głowa boli od ciągłego hałasu w azylu, kiedy okna otwarte w urzędzie :angryy:. Quote
kobix Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 wrzucę tylko że szukam transportu dla Tuptka z azylu do Końskich lub choćby z Kielc. Quote
GoskaGoska Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Moreta : KUPIEPSA.PL CENTRUMOFERT ALEOKAZJA.PL IBAZAR.PL wp.pl Quote
eliza_sk Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Dziękujemy za wszystkie ogłoszenia :loveu::loveu::loveu: Maju dziękujemy za weryfikację propozycji. Na poniedziałek czekamy jak na sądny dzień. Jeżeli sytuacja rzeczywiście okaże się podbramkową-na pewno okażesz się pomocna. Quote
dorcass Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 katastrofa, czy pomyslalyscie o zbiorczym allegro, wyroznionym na maxa, podswietlonym i pogrubionym, wszystkie psiaki adopcyjne wrzucone z podpisami, i tytul np Likwidacja Schroniska, Bezduszność Urzędników, Błagamy o domy dt CITO czy cos w tym stylu, wiecej osob to zobaczy:roll: SAM FAKT ZE BEDZIE WYROZNIONE RUSZY TROCHE AUKCJE Quote
eliza_sk Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 [quote name='dorcass']katastrofa, czy pomyslalyscie o zbiorczym allegro, wyroznionym na maxa, podswietlonym i pogrubionym, wszystkie psiaki adopcyjne wrzucone z podpisami, i tytul np Likwidacja Schroniska, Bezduszność Urzędników, Błagamy o domy dt CITO czy cos w tym stylu, wiecej osob to zobaczy:roll: SAM FAKT ZE BEDZIE WYROZNIONE RUSZY TROCHE AUKCJE[/quote] W sumie nie myślałam o tym, zaraz zrobię taką zbiorówkę, każdy z psiaków ma po 3 allegra pod rząd - także rzucają się w oczy. Quote
eliza_sk Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Aukcja zbiorcza cegiełkowa, wyróżniona, podświetlona: [url=http://allegro.pl/show_item.php?item=649185519]LIKWIDACJA psiego AZYLU - EKSMISJA 27 psów-POMOCY (649185519) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Tylko ........................ allegro ma jakiś błąd :angryy:, bo nie chcą się wyświetlać zdjęcia Tuptka, oraz dane teleadresowe na końcu aukcji. Na podglądzie to widzę, po zatwierdzeniu już nie. Już napisałam do nich w tej sprawie. Quote
eliza_sk Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 Psiaki mają nowe, ładne zdjęcia i dalej cisza :shake: Quote
GoskaGoska Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 zawsze do aukcji mozesz dodac notatké i tam wpisac nr kontaktowe Quote
Majaa Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='eliza_sk']Maju dziękujemy za weryfikację propozycji. Na poniedziałek czekamy jak na sądny dzień. Jeżeli sytuacja rzeczywiście okaże się podbramkową-na pewno okażesz się pomocna.[/quote] Wiesz, że jakby trzeba było psy ewakuować z godziny na godzinę to je upchniemy jakoś u mnie, ale to może być tylko baaaaaaaaaaaaardzo tymczasowe (3-4 dni max) rozwiązanie :placz: Ale widząc, że zaglądających tu i oferujących pomoc w sytuacji tak bardzo podbramkowej, jest tak mało ......... serce mi się kraje ! POMÓŻMY PSOM JĘDRZEJOWSKIM! Przecież te psy pewnie już by nie żyły w większości! Quote
coronaaj Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 [quote name='admirabilis6']Pilne, kto jeszcze moze pomóc.:-([/QUOTE] No , ja troche moglam pomoc..Allegro. Ogloscie to na innych aktywnych watkach, napewno ciotki pomoga. Fibi, Cyklus czy inne , tam jest duzy ruch i dziewczyny (nie tylko) aktywne i pomocne. Quote
jogi Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 dziewczyny trzeba trochę pooffować wątki. Wklejcie na uczęszczane wątki linka z prośbą o pomoc. Ja mogę dopiero jutro wieczorem, jeśli będzie trzeba, ale myślę, że im szybciej tym lepiej Quote
eliza_sk Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Już offuję na swoich subskrybcjach i proszę Was o to samo Quote
kasienka001 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 to ja teraz podrzucam, a później postaram się jakąś cegiełkę kupić (ale to wieczorem) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 ROzważcie moją propozycję - mogę do siebie na DT wziąć jakąś małą sunię (musi być sunia, bo w domu jest jeszcze psiak, który nie toleruje samczyków), myślałam o Morecie, ale ona jest chyba większa, więc może Poka? Z tymże ja mieszkam aż w woj. lubelskim, to zdaje się kawał drogi (Maaja wie). No i musiałabym niestety mieć kaskę na karmę i allegro. Gdyby była u mnie to założyłabym jej wątek i go pilnowała, ale tak jak piszę, nie chciałabym być zostawiona sama jeśli chodzi o tę karmę i ogłoszenia, bo mam już swoich 3 psiaki. Rozważcie tą propozycję, a ja jeszcze dogadam z mężem. Gdyby od Was był pozytyw to ja do dziś wieczór dałabym ostateczną odpowiedź. Quote
mari23 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='eliza_sk']Już offuję na swoich subskrybcjach i proszę Was o to samo[/quote] Tak bardzo chciałabym pomóc!!! Mieszkam daleko, ale... kupiłam cegiełki, prośby rozsyłam znajomym na n-k (tu jeszcze niewiele potrafię :placz: ) Znam jedną rodzinę w okolicach Jędrzejowa - spróbuję ich poprosić o pomoc... Quote
kika22 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='eliza_sk']Już offuję na swoich subskrybcjach i proszę Was o to samo[/quote] Zaraz zabieram sie za offy:razz: Quote
irysek Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 podniose. rodzice maciusia z psiakow to chyba Poka jest najmniejsza... a na pierwszej stronie brakuje 14 psow, jesli do uratowania jest razem 27. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Irysek ma rację - zdaje się, że brakuje na pierwszej stronie trochę psiaczków.. W każdym bądź razie rozmawiałam z mężem - do mnie może jak najbardziej przyjechać nieduża sunia (nieduża, bo byłaby w środku domu) Quote
andzia69 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 no właśnie...nie ma zdjęć wszystkich psiaków...ale tak sobie myślę, czy to nie te psiaki - "rezydenci"? które wg. dziewczyn nie nadają się do adopcji i dlatego ich nie wstawiały?...a co będzie z tymi psiakami? jeśli jakoś poupycha sie te ze zdjęć...to co z tamtymi....:-( Maja - rozmawiałyśmy kiedyś o Sędziszowie...myślisz, że gdyby istniało takie miejsce tam to by pomogło? Quote
eliza_sk Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Kochani, nie offujcie, bo Pianka punkty karne rozdaje za to .... Co do brakujących zdjęć psiaków - reszta to niestety nieadopcyjne przypadki, z tej nieadopcyjnej 14 nadają się jeszcze tylko 3 - zdjęcia będą po niedzieli, to Misiek, Kajtek i Miśka. To również stali rezydenci azylu i jakiś czas temu stwierdziłyśmy z Potter, że chyba krzywdą będzie dla nich znalezienie im nowego domu, bo doskonale wkomponowały się już w swoje stado, ale w tej sytuacji ... Quote
eliza_sk Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 [quote name='andzia69'] Maja - rozmawiałyśmy kiedyś o Sędziszowie...myślisz, że gdyby istniało takie miejsce tam to by pomogło?[/quote] Sędziszów owszem istnieje, ale to małe gminne schronisko na ok. 15 miejsc. Nasza gmina nie ma z nimi podpisanej umowy niestety. Quote
Recommended Posts