nika100 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 post #2370 ciągle uzupełniany -> alegratka dla psiaków na razie zaznaczyło mi się woj. śląskie... czemu nie można po prostu zaznaczyć całej Polski ? :shake: Quote
Linssi Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ogloszenia maja juz Horka, Cyganek, Kora i Manius. Reszte zrobie za chwie...uf... ;) Quote
Linssi Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 [quote name='nika100']post #2370 ciągle uzupełniany -> alegratka dla psiaków na razie zaznaczyło mi się woj. śląskie... czemu nie można po prostu zaznaczyć całej Polski ? :shake:[/quote] bo niektore seriwsy wymagaja okrelenia regionu. nie wszystkie, ale czesc tak ;) Quote
eliza_sk Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 [quote name='GoskaGoska'] Juz przeczytalam wszytsko- ale kurcze 3 dni to chyba kazda umowa na min 14dni na wypowiedzenie, trzeba prosic tez na wszelki wypadek inne schroniska czy zgodzily by sie przyjac jakies psiaki. ogloszenie oczywiscie porobie rowniez[/quote] Gosiu, ale w tym rzecz, że my nie mamy umowy na azyl, azyl jest tam gdzie jest, dzięki wielkiemu sercu osoby, która wynajmuje ten teren od kieleckiej firmy na swoją działalność gospodarczą :-( Quote
beka Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 [quote name='beka'] Znalazł dziś info że dogomaniaczka zuziaM zbudowała 3 kojce i moze hotelować zwierzaki. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dom-tymczasowy-dla-psiakow-dogomaniackich-u-zuziam-138597/[/URL] chyab jeszcze sie nikt nie zgłosił. Mogę opłacić miesiąc pobytu jednego małego psiaka. [/quote] Zacytuje sama siebie. Może skontaktujcie się z zuziąM.. Quote
nika100 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 [quote name='Linssi']bo niektore seriwsy wymagaja okrelenia regionu. nie wszystkie, ale czesc tak ;)[/quote] jesteś nieoceniona !!!:loveu: Quote
eliza_sk Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 beko narazie kombinujemy, żeby nie musieć wysyłać w świat psiaków, ale z tego chyba nici będą :placz: 2 najprawdopodobniej - Poka i Remek pojadą do Murki. Mamy nadzieję na wyadoptowanie Karmela i Lali i może Meli, kobix zabierze swoje dwa psy - Tuptka i Borysa. Więc z adopcyjnych zostanie 6 psiaków. Pozostała 14 to nieadopcyjni rezydenci azylu :placz::placz::placz: Quote
nika100 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 i co się stanie z tymi nieadopcyjnymi ? :-( dam może podsumowanie-ogłoszenia zamieściłam na: ALEGRATKA woj. Śląskie: 1.HORKA 2.MORETA 3.MELA 4.CYGAN 5.MANIEK 6.BORYS 7.REMEK GUMTREE KRAKÓW: 1.KORA 2.POKA 3.MUSZKA 4.MELA 5.LALA 6.CYGAN 7.KARMEL 8.TYŚ 9.BORYS 10.TUPTEK Linssi na pewno na Gumtree Kraków, Wrocław i Warszawa. więc jeśli ktoś jeszcze ogłaszać chce to zerkajcie żeby się nie powtarzało... Quote
eliza_sk Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 [quote name='sacred PIRANHA']hejka. mam pytanie do elizy (wysylanie pw mi nie dziala:shake:) ktory to wojciechów? bo jest ich tam maaaasa...na zachód napewno czy na wschód? jeśli na wschód to niedaleko mnie a jeśli na zachód to poszukam znajomych z lublina, to pewnie ktoś podjedzie:lol:[/quote] Już podaję: Wojciechów 101 24-204 Wojciechów podobno 20 km w stronę Nałęczowa Quote
sacred PIRANHA Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 hejka. mam pytanie do elizy (wysylanie pw mi nie dziala:shake:) ktory to wojciechów? bo jest ich tam maaaasa...na zachód napewno czy na wschód? jeśli na wschód to niedaleko mnie a jeśli na zachód to poszukam znajomych z lublina, to pewnie ktoś podjedzie:lol: Quote
GoskaGoska Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 zgadza się mi na gumtree tez napisali ze jest 10 ogloszen max - a ten ktore sie niby zatwierdzily, to dodali natępnego dnia dopiero. No wysłanie psów raczej będzie konieczne , 27 nie da się wyadpotowac odrazu. Ja bym te cieżkie przypadki dała własnie do pracy gdzieś, ale te adopcyjne warto by bylo naprawdę zapytac schronisk o dobrych opiniach - nie wiele - ale są moze przyjęli by - mozna by bylo dalej je oglaszac. wieczorem porobią na adopcjapsa.pl a robil ktos gumtreetrojmiasto i poznan? Quote
eliza_sk Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 [quote name='GoskaGoska'] No wysłanie psów raczej będzie konieczne , 27 nie da się wyadpotowac odrazu. Ja bym te cieżkie przypadki dała własnie do pracy gdzieś, ale te adopcyjne warto by bylo naprawdę zapytac schronisk o dobrych opiniach - nie wiele - ale są moze przyjęli by - mozna by bylo dalej je oglaszac. wieczorem porobią na adopcjapsa.pl a robil ktos gumtreetrojmiasto i poznan?[/quote] W poniedziałek odbędzie się sąd nad nami ... Dziś przedstawiciele Kielc skontaktowali się z Potter - ton rozmowy nie wróżył nic dobrego, spotkanie ma się odbyć na terenie azylu ... Więc do poniedziałku mamy czas na działania. Pozostałe 14 nieadopcyjnych psów jest własnością p. Jerzego - wspomnianego wcześniej dzierżawcy terenu. My sprawujemy weterynaryjną opiekę nad nimi. Psy te są w azylu od zawsze, są niesocjalizowane i pewnie najchętniej zagryzłyby cały świat wokół :placz: Psy są jednak częścią całej 27, która musi stamtąd zniknąć, ale decyzję o ich losie podejmie właściciel. Quote
eliza_sk Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Cioteczka Piranha wysłałam Ci pw jeszcze raz, powyżej też napisałam co to za Wojciechów. Quote
Linssi Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 No, to Tuptek i Borys sa ogloszeni... zostala jeszcze Poka i remek... ale dzis juz mi oczy wysiadaja...prawie 80 ogloszen mamy :evil_lol: co do gumtree, to ja np. nie mam ograniczen. zamiescilam dzis tam prawie 20 ogloszen. moze to jest kwestia utworzenia konta? ja sie loguje i nie pojawilo mi sie nic na temat tego, ze moge dac tylko 10 ogloszen. Quote
GoskaGoska Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 sluchajcie nie wiem ile wam barkuje do zakup ziemie ale w skarbonce brakuje chętnych do 3000zl - musi byc plan dzialania i taki wstepny kosztorys wiec moze sprobujecie? najchetniej dziewczyny przeznaczą to na zakup kojcow , budy itd , jesli macie jakis pomysl to link: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f98/drugi-etap-skarbonka-zglaszajcie-staruszki-w-potrzebie-drugi-etap-135362/#post12359094[/URL] ps. na gumtree tez jestem zalogowana - a tak przyslali mi wiadomosci, ze jest limit 10 ogloszen dziennie Quote
eliza_sk Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 [quote name='GoskaGoska']sluchajcie nie wiem ile wam barkuje do zakup ziemie ale w skarbonce brakuje chętnych do 3000zl - musi byc plan dzialania i taki wstepny kosztorys wiec moze sprobujecie? najchetniej dziewczyny przeznaczą to na zakup kojcow , budy itd , jesli macie jakis pomysl to link: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f98/drugi-etap-skarbonka-zglaszajcie-staruszki-w-potrzebie-drugi-etap-135362/#post12359094[/URL] ps. na gumtree tez jestem zalogowana - a tak przyslali mi wiadomosci, ze jest limit 10 ogloszen dziennie[/quote] Gosiu najpierw musimy znaleźć odpowiednią działkę :placz: Ogłoszenie w lokalnej gazecie ukazuje się już około roku, wszystkie działki jakie byłyśmy oglądać nie spełniają wymagań na przytulisko - min. 150 m od zabudowań ludzkich i w miarę regularny kształt, a nie 15 szeroka i 1 ha długa ... :( Także to niestety nie jest tak, że hop siup i jakby kasa była to działka też jest, niestety nie :shake: A kasy ile brakuje .... hohohohohoho i jeszcze trochę :placz: Quote
eliza_sk Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Kochani jak umieszczanie gdzieś ogłoszenia to w kategorii mieszańce, bo tam zwykle ludzie szukają, kategoria pozostałe jest mało uczęszczana ;) właśnie wróciłam i biorę się za alegratkę. Quote
ewab Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Nie zazdroszczę Wam sytuacji w jakiej znalazłyście się Wy i psiaki. Jedyne co mogę zrobić to zadeklarować wpłatę w wys. 100 zł miesięcznie (na razie bezterminowo). Przeznaczycie na co będzie trzeba hotelik, skarbonka czy inna potrzeba. Quote
jogi Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 współczuję Was z całego serca. Wiem co to znaczy pracować spolecznie w świętokrzyskim:shake: A może media. Nagłośnić sprawę, że gmina nie chce pomóc, że psy zostaną bez dachu nad głową. Niech ludzie się w końcu dowiedzą, że zgodnie z ustawą o ochronie zwierząt, to do zadań gminy należy opieka nad bezdomnymi psami. Może cos by ruszyło:roll: Quote
ewab Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 [quote name='jogi']współczuję Was z całego serca. Wiem co to znaczy pracować spolecznie w świętokrzyskim:shake: Niech ludzie się w końcu dowiedzą, że zgodnie z ustawą o ochronie zwierząt, to do zadań gminy należy opieka nad bezdomnymi psami. [/quote] Przecież gmina się wywiązuje ze swoich zadań:angryy: - pewnie podpisała umowę z Dyminami Quote
Potter Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 To przecież porządna gmina, oczywiście że ma podpisaną umowę z Dyminami. W odpowiedzi na moją rozliczną korespondencję dotyczącą planów budowy schroniska na terenie Jędrzejowa otrzymałam odpowiedź, że nie ma takiej potrzeby, bo umowa z Dyminami funkcjonuje znakomicie, po czym urzędasy radośnie poinformowali, że w latach 2005-2007 wywieźli tam 80 psów... Za jedyne 16 zł brutto za dobę od sztuki. Podczas kiedy u nas realny koszt utrzymania psa oscyluje w granicach 3-5 zł na dobę. No ale na merytoryczne argumenty finansowe jędrzejowskie urzędasy są zaimpregnowane... Przecież podatnik zapłaci... A psa w Dyminach trafi szlag i wszyscy będą zadowoleni. Quote
eliza_sk Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Zrobiłam psiakom alegratkę - każdemu na 3 województwa, powiem jakby ktoś chciał robić. [quote name='ewab']Nie zazdroszczę Wam sytuacji w jakiej znalazłyście się Wy i psiaki. Jedyne co mogę zrobić to zadeklarować wpłatę w wys. 100 zł miesięcznie (na razie bezterminowo). Przeznaczycie na co będzie trzeba hotelik, skarbonka czy inna potrzeba.[/quote] Ewob - bardzo dziękujemy za deklarację wpłaty. Tak naprawdę nie wiemy co czeka psiaki ... i każda pomoc jest potrzebna. Na chwilę obecną wiemy, że jeżeli będziemy musiały ewakuować się z azylu, 2 psy na bank pojadą do hoteliku - mówię o dzikusach Poce i Remku - to jedyna dla nich szansa. Koszt miesięczny to 30 x 18 zł (za oba) = 540 zł/mies., tylko za te dwa psy :placz: Nie licząc 14 nieadopcyjnych - bo nie wiemy jaka będzie decyzja właściciela w ich sprawie, do rozdysponowania zostanie jeszcze 6 (jeżeli Lala, Karmel i Mela pójdą do domów). Ruszamy niebo i ziemię, krewnych i znajomych królika, żeby nie musieć hotelować psów ... Nie wiemy na ile to się uda, ale dla poczucia, że zostało zrobione wszystko w tej sprawie trzeba ... [B] Mam w związku z powyższym pytanie, czy jeżeli zaistniałaby taka konieczność (tfu, tfu, tfu), czy jeszcze ktoś oprócz ewyb chciałby zadeklarować jakąś stałą wpłatę na hotel dla psiaków ? Niewdzięczne to zadanie, prosić o finanse, ale proszę Was o wyrozumiałość - wiedza ułatwi nam podejmowanie decyzji związanych z psiakami.[/B] [quote] A może media. Nagłośnić sprawę, że gmina nie chce pomóc, że psy zostaną bez dachu nad głową. Niech ludzie się w końcu dowiedzą, że zgodnie z ustawą o ochronie zwierząt, to do zadań gminy należy opieka nad bezdomnymi psami. Może cos by ruszyło:roll:[/quote]Jogi, nasza gmina ma rozwiązany ten problem - ma podpisaną umowę z kielecką umieralnią Dyminami, rocznie wywiezie z 10-15 psów, a resztę przejmujemy my (na miartę możliwości), bo jakoś do nas jest ludziom łatwiej dotrzeć i zawsze znają telefon. I tym sposobem mają rozwiązany problem bezdomności w gminie - phii właściwie jaki problem, oni takowego nie widzą ... Quote
Majaa Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Rozmawiałam z Elizą_sk, ale po przeczytaniu całości weryfikuję swoję zobowiązanie z tej rozmowy Mogę zabrać w tej sytuacji (nawet jutro) do siebie psiaka (niekoniecznie szczeniora) albo dwa:cool3: Warunek mój jest jeden - trafią do kojca z Pimpkiem [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaki-ze-starachowic-potrzebuja-pomocy-131914/index28.html[/URL] i mają mu nie zrobić krzywdy ! Więc do ogromnego kojca przyjmę dwa zwierzaki tymczasowo, bylebym, proszę, ja się nie zajmowała ich adopcją (za dużo starachowickich bid ma aktualnie na głowie:placz:) Po poniedziałku łatwiej mi będzie, bo Pimpek znów wróci na tymczasowe "zamęczanie" moich psów domowych. Ale tak czy siak nie mogę wiecznie blokować tymczasu jednego z (tylko) 3 starachowickich. Psy adopcyjne napewno przetrzymam ................ jakoś Quote
jogi Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 aha nie wiedziałam, że gmina na papierze jest czysta:roll: Ale i tak artukuł w waszej obronie by sie przydał. Ze gmina nie chce pomóc stowarzyszeniu ze swojego terenu. Ze Stowarzyszenie powinno być chlubą, a nie kulą u nogi, że nie chcą pomóc i przekazać ziemi w dzierżawę czy coś podobnego. Ze macie 3 dniowy okres wypowiedzenia przede wszytskim!! Quote
Potter Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 .... dogo nie działa mi dzisiaj za dobrze... może za chwilę się uda... Quote
Recommended Posts