Jump to content
Dogomania

Niewidomy starszy pies Tobik odszedł kochany we własnym domu u Irysek. [*] [*] [*]

Recommended Posts

Posted

a teraz zdjecia. pierwsze podejscie ruszenia do domu zakonczylo sie klapa. auto padlo i po tym jak tobik rozsiadl sie w nogach pasazera musielismy auto opuscic. ale pomoc przybyla pogrzebala przy akumulatorze i ruszylismy do celu.

powtorna proba odpalenia auta sie udala i tobik usadowil sie na dobre

tobik kosmoluch troche sie wiercil ale nie przeszkadzalo mi to w prowadzeniu, pogadalismy sie podczas jazdy przez cale miasto i podroz minela przyjemnie choc troche w strachu, ze auto zgasnie mi na ktoryms skrzyzowaniu i nie odpali...

• Replies 703
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

irysku nie dawaj mu puch ani suchego w nadmiarze :shake: lepiej jest ugotowac ryz i np z torebka drobiowego mielonego podpieczonego/podduszonego na patelni - to jest lekko strawne i przynajmniej wiesz co dajesz psu. Puszki to jest jakas masakra-ostatnio czytalam artykol nt. skladu puszek i karm suchych..

a TZowi powiedz, ze zdrowych to TY wolisz mezczyzn :D a psiaczki moga byc chorutkie, sierotki w potrzebie :) (taka hierarchia chortki pies->"delikatna" kobietka->facet(silny i udzielajacy wsparcia NAM) :evil_lol:

Posted

W schronisku Tobik na pewno byl kapany, ale zapach schroniska nie jest taki prosty do zmycia jak wszyscy z nas wiedza :roll:

W schronie psy jedza gotowane jedzenie, mieso, ryz, kasze, dodatki, wszystko ugotowane w parniku i siekane. Takze Irysku ostroznie z nowosciami, zeby Tobik nie dostal rozstroju zołądka, bo bedzie klopot :shake:

Posted

a tu juz z domu po kapieli, kokoszenie na dywanie

i tzw walka ze smrodkiem pokapielowym wlasnej siersci, ktora tak przyjemnie do tej pory zalatywala hihi

Posted

MagYa^^ napisał(a):
irysku nie dawaj mu puch ani suchego w nadmiarze :shake: lepiej jest ugotowac ryz i np z torebka drobiowego mielonego podpieczonego/podduszonego na patelni - to jest lekko strawne i przynajmniej wiesz co dajesz psu. Puszki to jest jakas masakra-ostatnio czytalam artykol nt. skladu puszek i karm suchych..

a TZowi powiedz, ze zdrowych to TY wolisz mezczyzn :D a psiaczki moga byc chorutkie, sierotki w potrzebie :) (taka hierarchia chortki pies->"delikatna" kobietka->facet(silny i udzielajacy wsparcia NAM) :evil_lol:

dokladnie tak:evil_lol::evil_lol:

Posted

Tobik

Milutek

Razem, można powiedzieć obok siebie

A tu Tobikowski czuje sie juz swobodnie i spi z uniesiona girka :)

(mielone marcheweczka i ryzyk z dodatkiem oleju juz ugotowane. teraz rozgryzalam tobikowe krople do oczu, jednych chyba brak, ale dopkupie. mam mu oczka kropic 5 razy dziennie ;))

Posted

Irysku,
Tobik taki zadowolony odpoczywa jakby mieszkal u Ciebie od zawsze :p
Jak on sie zachowuje wobec Ciebie? Jak sobie poradzilas z kąpielą? Nie warczal na Ciebie?

Posted

zamurowalo mnie przed chwila hehe, robie obiad, tobik sie krzata, nagle nie slysze jego tupotania, patrze a on na kanapie. sciagnelam go bo balam sie ze spadnie. polezal troche na ziemii, tup tup tup, cisza. patrze, a on na stercie rzeczy na fotelu hhehe. peklam ze smiechu. zdjecie za sekunde hihi

Posted

irysek napisał(a):
zamurowalo mnie przed chwila hehe, robie obiad, tobik sie krzata, nagle nie slysze jego tupotania, patrze a on na kanapie. sciagnelam go bo balam sie ze spadnie. polezal troche na ziemii, tup tup tup, cisza. patrze, a on na stercie rzeczy na fotelu hhehe. peklam ze smiechu. zdjecie za sekunde hihi

Cwaniaczek z Niego:loveu:Chyba mu się "mięciutkie" posłanka podobają:loveu:

Posted

a co do twoich pytan moja droga imienniczko, pisalam juz wczesniej, ze tobik nie ma problemu z zabiegami pielegnacyjnymi. wykapalam go bez problemu, potem wyczesalam, powycinalam koltuny. niedawno zakropilam mu oczka. a teraz leci majewski a tobik spi na tej gorze na fotelu hihi. jest przekomiczny.

Posted

irysek napisał(a):
a co do twoich pytan moja droga imienniczko, pisalam juz wczesniej, ze tobik nie ma problemu z zabiegami pielegnacyjnymi. wykapalam go bez problemu, potem wyczesalam, powycinalam koltuny. niedawno zakropilam mu oczka. a teraz leci majewski a tobik spi na tej gorze na fotelu hihi. jest przekomiczny.

Tak, tak, czytalam wczesniejszy post, ze z Tobik nie ma problemow z zabiegami pielegnacyjnymi, ale trudno bylo uwierzyc, ze ten psiak jest taki grzeczny i ze dal wszystko wokol siebie zrobic, mimo, ze Cie dopiero poznal.

Posted

Bardzo się cieszę ,że ta bida znalazła się u Ciebie Irysku:loveu:
Jak go zobaczyłam w pierwszym poście , to :-(:-(:-(
Fajne wygląda ta komitywa z kotkiem:lol:

Posted

[quote name='irysek']

jak dla mnie, to zdjęcie dnia ;)

A co do zabiegów... albo Irysek ma tak dobrą rękę do zwierząt, albo Tobik tak bardzo potrzebował "odnowy biologicznej", która była dla niego jak pieszczota... albo jedno i drugie... najważniejsze, że psina się szybko klimatyzuje w nowym domu ;)

Posted

a niech spi gdzie chce, polozylam mu juz nawet na tym folteu taka puchata podkladke i usunelam ta gore, zeby nie spadl, jak znowu sie tam wdrapie. chyba bedzie mnie motywowal do utrzymywania porzadku hihi

teraz jest z tzem na spacerze. chliopak dzwonil zebym przez balkon an nich popatrzyla, zrobil 4 razy siu i 2 razy ku.

Posted

irysek napisał(a):

zjadl kaszanke jedna i teraz pewnie bedzie odsypial podroz. kaloryfery na full wszystkie zeby mu cieplutko bylo.
frolic niemiecki czeka juz w miseczce.

Irysku...tylko nie dawaj mu kaszanki:smhair2::nerwy:i Chapy i Frolyc ......

karmy dla seniorów-RC lub Hills-wartościowe w składzie, pomogą mu dojśc do lepszej kondycji fizycznej.

Dzisiaj jest już w sumie niedziela-ciekawa jestem jaka opinia będzie weta i jakie badania wyjdą-trzymam mocno kciuki za niego.:lol:
Pogoda deszczowa ale jak wyjdzie słoneczko to patio jak ciacho:loveu: