Jump to content
Dogomania

Niewidomy starszy pies Tobik odszedł kochany we własnym domu u Irysek. [*] [*] [*]

Recommended Posts

Posted

10.08.2010- po ponad dwóch latach spędzonych u boku własnej, kochającej Panci, Tobiś odszedł w spokoju, otoczony troskliwą opieką.
Jeszcze raz dziękujemy Iryskowi za podarownanie tak cudownego domu temu staremu, schorowanemu psu.
Oby więcej bezdomnych psiaków miało takie szczęście.
BIEGAJ SZCZĘŚLIWY TOBISIU
  • !!!!

• 11.04.2008- zapadła decyzja: TOBIŚ jedzie do domku docelowego do IRYSKA :multi::multi::multi:!!!
    Dziękujemy Uli i jej TZ z całego serca za taka decyzję.
    Bardzo prosimy o wsparcie finansowe dla nowej opiekunki. Tobis to starszy pies i wymaga niestety stałej opieki wet.

04.04.2008 Tobi dzięki wpłatom dogomaniaków pojechał na badania do LUBLINA. Oto co stwierdzono:

Jeżeli chodzi o Tobiego to nie ma żadnych szans na uratowanie wzroku.
    W tym oku, które ma, soczewka jest zrośnięta z tylną ścianą gałki ocznej i to można usunąc operacyjnie. Ale to koszt 1500-2000 złotych. Przez to nie poprawi się mu wzrok. Na tym oku które ma jest 80% ślepota. Do tego dochodzi wiek psa około 14 lat. Mam cztery rodzaje kropel do oka aby zniwelować ropnie w obu oczach.
    Według lekarza z Lublina najbardziej humanitarnie byłoby uspać psa. Smutne ale prawdziwe.

To, że człowiek potrafi byc potworem wiemy bardzo dobrze. Co dzień jawią nam sie na forum przejawy ludzkiego okrucieństwa.
    Oto kolejny z nich.

Pies ma ok 9 lat i jest mieszańcem pudelka a może sznaucerka.W chwili obecnej trudno powiedziec, ze on w ogóle psa przypomina. Pies jest bardzo wychudzony, ma wybite jedno oko na drugim zaś nieleczoną zacmę. Sierśc jest w fatalnym stanie co widac na zdjęciach.
    To, że znalazł sie w schronisku stało sie zapewne dla niego pewnego rodzaju wybawieniem, ale...
    No właśnie, to jednak tylko schronisko. Brak jest funduszy na przeprowadzenie badań nie mówiąc o zabiegu oka.
    Ten pies ma jeszcze szansę stac się ślicznym, wesołym i zdrowym jednak do tego pilnie potrzebujemy znaleźc mu chocby DT.

Proszę, pomóżmy mu...

Banerki Tobiego - proszę śmiało pobierac i wstawiac w swoje podpisy :)

• Replies 703
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tam do końca nie wiem, bo go nie widziałam. Takie info dostałam ze schroniska. One wszystkie w tym stanie wygladają jak nie wiadomo co :roll:.
    Wiem jak wiozłyśmy Pudzia...Teraz to on pudelka przypomina, ale kiedy miał dłuższe kudełki...Masakra.
    Okaże się co zacz on, kiedy ktoś go wykapie i ostrzyże.
    I dlatego pilnie szukamy jakiejś przystani w charakterze DT.

Posted

Wiemy jak to z obserwatorami jest, ale...tak jak Iwonko napisałaś-trzeba wierzyc.

Może pudelkowi banerek zrobic???
    Tylko nie wiem do kogo sie zwrócic z prośba o banerek :niewiem:
    Nie wiecie, kto robi takie ładne np. jak ma Rudy ???

Ups, już wyczytałam, że Lupe :oops:.

Posted

Reno,
    jeszcze piekne banerki robi dziewczyna z miau.pl. Np. banerki na watku Majki sa przecudne. Moze Murka by zalatwila takie banerki, ja na miau juz dawno nie wchodze.

Posted

:-( Co za bidulek..
    Dziewczyny, ja czekam na Daisy z Krzyczek, ma być u mnie na tymczasie, ale będzie można ją zabrać z Krzyczek dopiero za tydzień.. W tym czasie nie mam żadnej biedy u siebie..
    Może warto byłoby go zabrać choćby na ten tydzień do mnie.. Poszedłby do lekarza, fryzjera no i przybrałby troszkę na wadze..
    Jeżeli nie ma chętnych, to u mnie dom otwarty..

Posted

Lovefigaro,
    dzieki za propozycje...ale tydzien to chyba za malo .... co bedzie z pudelkiem jak przyjedzie Daisy? Gdzie sie podzieje....no i nie wiem jak on by zniosl transport tyle kilometrow :shake:

A moze nadamy imie temu biedaczkowi? Bedzie to dla niego jakas dobra energia od nas na poczatek...

Posted

Ulka - ja przepraszam moze to glupie pytanie ale nie zrozumialam co to znaczy wybite oko - czy to oznacza jego calkowity brak , czy uszkodzenie ? :oops:
    Bo drugie oczko to zacma tak ? I ta przednia lewa nózka tez wyglada na chora
    Ten ogrom nieszczesc powala - co sie dzieje z tymi ludzmi , przeciez on byl kiedys czyjs! A tak wogole to ostatnio jest "wysyp" takich bid pudelkowych -
    niech tych ludzi spotka zasluzona kara.:mad:

Posted

Dzisiaj na aukcji obrazow udalo sie zebrac kilka tysiecy zlotych :multi:
    Mam nadzieje, ze sukces aukcji przeniesie sie na adopcje i znajdowanie domow tymczasowych. I ze dla Tobiego znajdziemy DT.

Posted

SCHRONISKO NIE CHCIANYCH UCZUĆ

"Jeśli kiedyś duma nadmierna
    z człowieczeństwa w tobie zagości,
    pójdź do schroniska nie chcianych uczuć,
    przechowalni niepotrzebnych miłości.

W każdej klatce mieszka ciężka dola.
    Między pręty smutek wciska nos.
    I na pewno nie załatwia sprawy
    wzruszenie ramion, no cóż, taki los.

Może, kiedy tam się wybierzesz,
    smutne oczy zawładną twym sercem