kobix Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 eliza_sk napisał(a):Emilko, wpłynęło 50 zł od: elik na psy targowickie - maj 2008 Elik mogę podziękować w imieniu psiaków...:lol:i jeszcze raz przeprosić za to o czym już pisałam wcześniej... Quote
eliza_sk Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Kobix, wstawiałaś trojaczki na jakieś str. ogłoszeniowe? na jakie jak coś, żebyśmy się nie dublowały. Quote
Potter Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 kobix - znowu masz zapchaną skrzynkę, więc piszę tutaj: Niestety, w starym nie ma takiej możliwości, więc musi wystarczyć woda. Myślalam, żeby kupić jakiś dezynfekat w aptece, ale już nie zdążę dzisiaj. Jeśli jutro będziesz w Jędrzejowie, to może podejdź do apteki i spytaj się o coś w sprayu. Quote
kobix Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 [quote name='Potter']kobix - znowu masz zapchaną skrzynkę, więc piszę tutaj już odepchana...rzadko ostatnio na dogo bywam ja bym stawiała na pokarmową:roll:bo przecież warunki były bez zmian-spray na cały boks?? Eliza nie pamiętam już...ale warto ponowić gdzie się da.nawet jak się zdublują...ale będą na górze widoczne. Quote
elik Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 kobix napisał(a):Elik mogę podziękować w imieniu psiaków...:lol:i jeszcze raz przeprosić za to o czym już pisałam wcześniej... Jasne, nie patrz na to, patrz na serce :loveu: Psiaki górą i do góry :multi: Quote
kika22 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Dziewczyny i nie tylko mam prośbę o głosy;-) W imieniu Fundacji ''AST'' i wszystkich potrzebujących TTB prosimy i Ciebie drogi użytkowniku o oddanie swego głosu w konkursie Krak-Vet';u. Wystarczy się zarejestrować i zagłosować w ankiecie by Twój głos został przyjęty. Oto link do strony konkursu : http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7776 PAMIĘTAJ : Konkurs trwa tylko do 31 maja ! Robiąc tak niewiele, w tak krótkim czasie możesz przyczynić się do pomocy tym biednym, potrzebującym psom. Quote
kobix Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 proszę o pomoc dla tych psów -siedzą w Dyminach!trzeba je jak najszybciej wyciągnać:-( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10222960#post10222960 jeśli możecie pomoc proszę o kontaktowanie się ze mną nie z Dyminami! Quote
eliza_sk Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Piszę tu, bo skrzynka zapchana Emilko: Podpatrz charytatywne aukcje z allegro i coś przerób po prostu. Ja tak zrobiłam w przypadku fąfla i Brega, a i tak zajęło mi to pół dnia na każdego. Chociaż umysł humanistyczny to weny poetyckiej brak niestety :evil_lol: Quote
kobix Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 napisałam na pw -tak też zrobię,zrobię odpowiednią kalkę ,tylko dopiero w wolnej chwili czyli na sobotę,niedzielę...jak uznasz że ujdzie to wstawisz bez zmian (ewentualnie zmienisz) Quote
kobix Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 Potter pisała że napiszę historię Rubina...w skrócie postaram się:evil_lol: Musiałam go zabrać,bo istniało realne ryzyko że zostanie uśpiony "na dzień dobry" w schronie.ludzie w Końskich CHYBA W PRZYPŁYWIE DOBREJ WOLI I GŁUPOTY ,czyt.nieznajomości funkcjonowania Dymin wydzwaniali na policję ,staż miejską do urzędu miasta...że strasznie wyje z bólu,wszedł podobno do sklepu,wył i wyglądał(?)na straszliwie rannego(to tylko słyszane info)w każdym razie ściągnięto weterynarza,a ten w ramach pomocy weterynaryjnej postanowił go ...uśpić! dzięki interwencji telefonicznej TOZ-u pies nie został uśpiony,tylko zabrany przez weta na leczenie i z dyspozycją by wieczorem wywieźć go do Dymin. ja o tej interwencji dowiedziałam się przypadkiem,będąc w urzędzie.zadzwoniłam do weta prosząc go by zamiast go wywozić do schronu spróbował go komuś wydać na miejscu(ma kontakty do ludzi szukających psa). potem tam wpadłam zrobić mu zdjecia,liczyłam jeszcze że ktoś się odezwie i go uratuje.pies był przerażony,gdy wet go przyniósł z klatki dosłownie trząsł się szczękał zębami:( tak groźnie wyglądająca rana po wystrzyżeniu sierści i opatrzeniu okazała się cytuję "ropiejącym rozległym zapaleniem skóry".raczej straszliwie śmierdząca niż zagrażająca życiu psa na pewno nie była to rana kwalifikująca psa do uśpienia. pojawił się problem,bo wet nie zgodził sie wydać psa bez telefonu z urzedu(było po 16 urząd nie pracował,gdy się dobiłam do urzędniczki usłyszałam że pies ma być zawieziony do Dymin a jutro pogadamy). umówiłam się wieć że zawiezie psa,ale ma uprzedzić że nast.dnia zgłosi się po niego osoba która ma go zabrać.chciałam go ochronić przed uspieniem. gdy zadzwoniłam rano do urzedu,powiedziano mi że mogę złożyć podanie do burmistrza i że bez zgody urzędu nie zostanie mi pies wydany. w Dyminach powtórzyłam że przyjechałam po psa ,którego miałam zabrać i znów usłyszałam,że nie wydadzą mi psa bez zgody urzędu koneckiego.po tel.do urzędu musiałam czekać na decyzję BURMISTRZA miasta końskie w sprawie adopcji bezdomnego pieska!!!:diabloti: byłam w szoku jak ją dostalam.wyprowadzona bidę z jakiegoś tajemniczego miejsca,bo nie pozwolono mi tam iść:razz: to BYŁA PROSTA HISTORIA ZABRANIA BEZDOMNEGO PSA Z ULICY miasta Końskie.:angryy: MEDAL dla każdej osoby której uda się adoptować psa z Dymin:diabloti: Quote
manforte Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Rubin już bezpieczny dzięki kobix, teraz szuka domu. Quote
Potter Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 kobix napisał(a):Potter pisała że napiszę historię Rubina...w skrócie postaram się:evil_lol: kobix - znowu masz pełną skrzynkę, więc piszę tutaj. Z braku czasu nie napiszę historii Rubina na potrzeby allegro cegiełkowego, poza tym nie umiem, nigdy tego nie robiłam. Tekst musisz sklecić sama i przesłać Elizie, a ona wklei to w aukcję i zajmie się dalszą obsługą. Dlatego przejrzyj inne aukcje cegiełkowe i stwórz z suchej historii Rubina coś w ten deseń - powinno być wzruszająco i chwytająco za serce, ale jednocześnie dużo danych i faktów. Quote
kobix Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 [quote name='kobix']Potter pisała że napiszę historię Rubina...w skrócie postaram się:evil_lol: pękłabym ze śmiechu,gdyby nie to że mam dziś wizytę w Dyminach,a to 100 gorsze od dentysty...przynajmniej dla mnie(w domowej apteczce brak antydepresantów:p) więc piszę tu jasno:"napiszę" -ja napiszę,ty napiszesz,oni napiszą,a gdyby coś powinno być Potter "napisze"(czas przyszły):evil_lol: wiec,Potter wklejała zdjecia i dopisała że ja napiszę więcej o tym jak Rubin się znalazł w azylu...więc napisałam to nie tyczyło się tekstu do allegro dla Rubina,który muszę JA sklecić i podesłać Elizie. Quote
Potter Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Ok, zwracam honor. Nie zauważyłam tego "ę", byłam pewna, że jest "e". Muszę się wyspać. Quote
eliza_sk Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Ja namieszałam Potter więc staje do raportu i mówię o co biega: Zasugerowałam się tym, że Emilia napisała "mówiła" (bez m na końcu), a równie dobrze w tej sytuacji "ę" mogło być "przeklawiaturzeniem", a nie na odwót :evil_lol: Quote
Potter Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Nowy bazarek na jędrzejowskie psy: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10248299#post10248299 Quote
eliza_sk Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Emilko wpłynęło 150 zł od Ciebie. Wreszcie bez tych złodziejskich prowizji :multi: Quote
emilia2280 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 eliza_sk napisał(a):Emilko wpłynęło 150 zł od Ciebie. Wreszcie bez tych złodziejskich prowizji :multi: to ode mnie? bo ja tyle wyslalam z dopiskiem: na kobixa za kastracjé i deklaracjé, czy cos takiego (oczywiscie chodzilo o kastracjé Borysa, nie kobixa :evil_lol: Quote
eliza_sk Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 emilia2280 napisał(a):to ode mnie? bo ja tyle wyslalam z dopiskiem: na kobixa za kastracjé i deklaracjé, czy cos takiego (oczywiscie chodzilo o kastracjé Borysa, nie kobixa :evil_lol: Od Ciebie, od Ciebie, wpłacał ktoś z Lublina :) Quote
emilia2280 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 eliza_sk napisał(a):Od Ciebie, od Ciebie, wpłacał ktoś z Lublina :) taak. to mój dobry duszek mariee- robi teraz przelewy dla mnie. Quote
kobix Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 emilia2280 napisał(a):to ode mnie? bo ja tyle wyslalam z dopiskiem: na kobixa za kastracjé i deklaracjé, czy cos takiego (oczywiscie chodzilo o kastracjé Borysa, nie kobixa :evil_lol: Emilia gdybyś chciała mnie wykastrować...zrozumiałabym:evil_lol: tyle że mój temperament jest w normie-nie skaczę na pół metra wzwyż jak Borys z radości... tak -kastracja Borysa to było 90zł.jak chce to umie być miły...i delikatnie się podstawia do głaskania,a niemachalnie z łapami i w szczękę...wszyscy pracujący z Borysem obawiają się o swoje uzębienie:evil_lol: Potter sugeruje również kastrację Tuptka-bo nadal trwa-trochę długo-ustalanie między nimi hierarchii w stadzie:evilbat: Quote
kobix Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 acha-zapomniałam napisać.państwo którzy się opiekowali trojaczkami w Końskich zaopiekowali sie również Rubinem,o którego była taka awantura i którego chcieli uśpić:angryy: ostatnio jak rozmawialiśmy przekazali 50zł na pomoc psiakom-a że Rubin ma niezapłacony rachunek z leczenia u weta i w planie szczepienia,pójdą na ten szczytny cel... Quote
Recommended Posts