Jump to content
Dogomania

Targowickie psiaki PILNIE DT!zagrożone Dyminami!TUPTEK-BORYS szukają domów!

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Rubin pojechał do nowego domu ;).

Zapoznanie się z rezydującą Tatrą wypadło pomyślnie i dobrze rokuje na przyszłość, chociaż Tatra na początku konsekwentnie udawała dywanik.

Posted

Potter napisał(a):
Dzisiaj ogłoszenie o Tuptku (ze zdjęciem) ukazało się w Gazecie Jędrzejowskiej.

Tuptek indywidualnie,czy zbiorowo azylowe?:roll:

wstawię Tuptka na przyszły tydzień do Tygodnika Koneckiego
(cudu nie oczekuję bo na moje suki:Florę i Lunę oraz Franka nie było odzewu)

a jak już jest to albo na łańcuch albo(cytuję)"żeby coś biegało i szczekało":diabloti:

Posted

Tuptek indywidualnie. Nie wyobrażam sobie zbiorowego zdjęcia psów z azylu :cool1:.
Co tydzień, w Gazecie Jędrzejowskiej ukazuje się ogłoszenie jednego naszego psa.

Posted

Hmm..., kobix jak zwykle masz zapchaną skrzynkę, więc piszę tutaj:

Przekazuję, co dzisiaj na wątku jędrzejowskim zasygnalizowała Mefi, bo ja nie mam pojęcia o co chodzi:

Mała uwaga techniczna - ktoś dwa razy próbował dodać Tuptka (???) na stronie świętokrzyskiej - ogłoszenie dwukrotnie odrzucono ponieważ ten psiak jest już na adopcje.org (obie strony są ze sobą połączone > psiaki ze swiętokrzyskiej wyświetlają się również na adopcjach), dlatego przerzucam go do wycofanych.

Posted

[quote name='Potter']Hmm..., kobix jak zwykle masz zapchaną skrzynkę, więc piszę tutaj:

Przekazuję, co dzisiaj na wątku jędrzejowskim zasygnalizowała Mefi, bo ja nie mam pojęcia o co chodzi:

Mała uwaga techniczna - ktoś dwa razy próbował dodać Tuptka (???) na stronie świętokrzyskiej - ogłoszenie dwukrotnie odrzucono ponieważ ten psiak jest już na adopcje.org (obie strony są ze sobą połączone > psiaki ze swiętokrzyskiej wyświetlają się również na adopcjach), dlatego przerzucam go do wycofanych.

ja również...tyczy się pojęcia.odpowiedziałam na jędrzejowskim.Tuptek niezmiennie jest na adopcje.org z moimi namiarami a na świętokrzyskiej nie dodaję -i tak nie wiem jak...

• 1 month later...
Posted

pamiętacie tego rudego hultaja?;-)
gudłaj już po kastracji i chyba klimatyzacji,bo stracił swoje zapędy władczo-dominacyjne w domu.podobno teraz to sunia go ustawia...

zimowy Rubin z koleżanką Tatrą

spożywam i ...tyję.polubił podobno Acanę...choć nadal jest niejadek co do suchej karmy i "pańcia" musi ciągle zmieniać rodzaje

Rubin według pani jest młodszy...bo zachowuje się nieco niepoważnie...

uwielbia się bawić

i gryźć przeróżne rzeczy od klocuszków po telefony komórkowe
zdarza mu się jak widać czasem przysnąć po trudach zabawy:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Potter']Off:

Wszystkie osoby, którym leży na sercu dobro zwierząt namawiam na podpisanie petycji w sprawie wprowadzenia zakazu handlu żywymi zwierzętami przez hodowców i pseudohodowców na portalu Allegro.pl.
Stowarzyszenie Obrona Zwierząt już się do tej akcji przyłączyło.
Ważna sprawa.

::::::www.petycje.pl::::::Zakaz handlu zwierzętami na Allegro.
oczywiście -podpiszemy
informuję,że mam 2 psy po szczepieniach na 14 dniowej kwarantannie,trwa do końca tygodnia:pwtedy też 1 pies jedzie do domu

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Potter napisał(a):
Tuptek i Borys nadal u nas. Na szczęście nosówka je ominęła i są zdrowe. To z tych dobrych wieści. Bo ze złych: adopcje stoją, nikt się tymi psami nie interesuje.

A przy okazji mały off:

Zapraszam na bazarek dla Jędrzejowa:

niestety-pomimo ponawianych ogłoszeń,brak tel i maili w ich sprawie.co do Tuptka był telefon ale jako po charta:p niepotrzebna sugestia...

wiosna idzie,czas ponowić kampanię ogłoszeniową całości inwentarza..

Posted

[quote name='mtf zalesie']czy wplata mojego 1 procenta z pit-u na stowarzyszenie jedrzejowskie poter /o ile maja rejestracje opp/jakos moze pomoc finansowo twoim psom -powinna to byc wieksza suma

witaj!
jędrzejowskie stowarzyszenie ma prawo do przekazywania 1% podatku

nr KRS do wypełnienia pit-u jest na pierwszej stronie wątku jędrzejowskiego
http://www.dogomania.pl/forum/f28/jedrzejow-swietokrzyskie-zaglebie-glupoty-okrucienstwa-my-ratujemy-psy-106655/

jeśli chodzi o redukcję długu za 2 niewyadoptowane psy myślę że tak,
jeśli istnieje realna możliwość wyodrębnienia tych finansów z ogółu

nie wiem tylko czy jest to możliwe?:roll:
zapytam Potter

Posted

[quote name='kobix']witaj!
jędrzejowskie stowarzyszenie ma prawo do przekazywania 1% podatku

nr KRS do wypełnienia pit-u jest na pierwszej stronie wątku jędrzejowskiego
http://www.dogomania.pl/forum/f28/jedrzejow-swietokrzyskie-zaglebie-glupoty-okrucienstwa-my-ratujemy-psy-106655/

jeśli chodzi o redukcję długu za 2 niewyadoptowane psy myślę że tak,
jeśli istnieje realna możliwość wyodrębnienia tych finansów z ogółu

nie wiem tylko czy jest to możliwe?:roll:
zapytam Potter

1) nasze Stowarzyszenie ma prawo do otrzymywania, nie przekazywania 1% podatku ;)

2) chodzi o redukcję długu za 2 niewyadoptowane psy (Tuptek i Borys) i nieuregulowane dotychczas rachunki za wydanego Rubina

3) owszem, jest możliwość wyodrębnienia 1% podatku od mtf zalesie z ogółu, ale pod warunkiem, że:

- zaznaczysz w swoim PIT-37, w rubryce I, poz. 128 cel szczegółowy 1% (tutaj np. "na psy kobix")
- zaznaczając poz. 129 wyrazisz zgodę na przekazanie nam swoich danych i wysokości swojego 1%

Tylko wtedy Urząd Skarbowy poinformuje nas, że przekazujesz taką a taką kwotę, na taki a nie inny cel.

• 1 month later...