Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj rozmawiałam na temat Kacperka z pracownikiem schroniska.
Dowiedziałam się, że psiaczek został pogryziony już trzy razy. Pani która ze mną rozmawiała boi się, że czwartego razu już nie przeżyje. Czy sytuacja może się powtórzyć czwarty raz?
Niestety tak. Kacperek jest malutki, ale nie lubi innych psów. Bardzo trudno jest znaleźć dla niego bezpieczny kojec, ponieważ Kacperek nie lubi innych psów. Dzisiaj przy mnie zaczął warczeć na Atosa, starszego, dużego owczarka, tylko dla tego, że również pchał się do głaskania. Dobrze, że Atos jest łagodny, ale nie wszystkie psy są tak wyrozumiałe jak on. Za to do ludzi Kacperek jest przecudowny, pcha się na kolana, ciągle chce się miziać.

Posted

[quote name='magda222']Madziu,może umieść w pierwszym poście gdzie maluch jest ogłoszony?

*KACPEREK* pilna adopcja!!! czy masz serce... (538361764) - Aukcje internetowe Allegro
http://www.ojej.pl/
http://ale.gratka.pl
www.4lapy.pl
www.dwukropek.pl
katowice.gumtree.pl
krakow.gumtree.pl
wroclaw.gumtree.pl
lodz.gumtree.pl
trojmiasto.gumtree.pl
warszawa.gumtree.pl
poznan.gumtree.pl

Gotowe. ;) Tytuł zmieniłam. Może taki zostać? :p

Prosimy o wsparcie!! Sami nie damy rady! Dogomaniacy, zapraszamy w skromne, dogomaniackie progi Kacperka! :placz:

Posted

wanda szostek napisał(a):
Taki mały kurdupelek i podskakuje. Czy do suk tez taki zadziorny? Nie myślałyście, żeby go ciachnąć i niech siedzi z suczkami?

W schronie sterylizują tylko suczki. Myślę, że trzeba się skupić na szybciutkim znalezieniu jakiegoś miejsca dla Kacperka... :placz: Po drugie nie wiem, czy jest boks z samymi suniami. :shake:

Posted

W tyskim schronisku nie ma czegoś takiego jak boks z suniami, ponieważ suczki są sterylizowane i boksy są koedukacyjne. Wiem, że pracownicy schroniska starają się dobierać psiaki tak, żeby było jak najlepiej, ale niestety nie zawsze jest to możliwe.
Kacperek w schronisku zachowuje się tak jakby go wszystko denerwowało, wydaje się, że do psiaków woła "DAJCIE MI SPOKÓJ", "NIE DOTYKAJCIE MNIE", "NIE PRZECHODŹCIE OBOK MNIE". On bardzo chce mieć święty spokój i ciepły kącik. Brak swojego miejsca i jedynego pana do głaskania wprowadza go w depresję.:shake:

Posted

[FONT=Book Antiqua]Niestety cisza![/FONT]
[FONT=Book Antiqua][/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Psiak dalej w schronisku.[/FONT]
[FONT=Book Antiqua][/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Dzisiaj siedzę w domu i projektuję schroniskową ulotkę, będzie na niej chyba 7-em zwierzaków (może więcej). Kacperka na pewno na niej umieszczę. Ulotek będzie przeszło trzy tysiące (chyba 3800), jeżeli ktoś ma pomysł na skuteczny kolportarz, na terenie Tychów, to czekam na propozycje. [/FONT]

Posted

Wątpię, czy w schronie chciano by go wykastrować, bo po 1: wiek i stan ogólny zdrowia, po 2: generalnie sterylizuje się suńki (z pragmatycznych względów):roll:

Posted

[quote name='MagdaH']Wątpię, czy w schronie chciano by go wykastrować, bo po 1: wiek i stan ogólny zdrowia, po 2: generalnie sterylizuje się suńki (z pragmatycznych względów):roll:[/quote]

Ot, to właśnie... :-(