magda222 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Może uda się zrobić tu taką akcję jak na wątku Tima?Już rozsyłam wątek. Zbieramy na hotelik dla Kacperka!!! Kto może pomóc? Quote
grazyna9915 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Dzisiaj rozmawiałam na temat Kacperka z pracownikiem schroniska. Dowiedziałam się, że psiaczek został pogryziony już trzy razy. Pani która ze mną rozmawiała boi się, że czwartego razu już nie przeżyje. Czy sytuacja może się powtórzyć czwarty raz? Niestety tak. Kacperek jest malutki, ale nie lubi innych psów. Bardzo trudno jest znaleźć dla niego bezpieczny kojec, ponieważ Kacperek nie lubi innych psów. Dzisiaj przy mnie zaczął warczeć na Atosa, starszego, dużego owczarka, tylko dla tego, że również pchał się do głaskania. Dobrze, że Atos jest łagodny, ale nie wszystkie psy są tak wyrozumiałe jak on. Za to do ludzi Kacperek jest przecudowny, pcha się na kolana, ciągle chce się miziać. Quote
magda222 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Napisałam PW do wiosny z pytaniem czy mają miejsca i czy przyjęliby Kacperka do siebie.Czekamy na odpowiedź... Quote
magda222 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Madziu,może umieść w pierwszym poście gdzie maluch jest ogłoszony? *KACPEREK* pilna adopcja!!! czy masz serce... (538361764) - Aukcje internetowe Allegro http://www.ojej.pl/ http://ale.gratka.pl www.4lapy.pl www.dwukropek.pl katowice.gumtree.pl krakow.gumtree.pl wroclaw.gumtree.pl lodz.gumtree.pl trojmiasto.gumtree.pl warszawa.gumtree.pl poznan.gumtree.pl Quote
Mada:) Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 [quote name='magda222']Madziu,może umieść w pierwszym poście gdzie maluch jest ogłoszony? *KACPEREK* pilna adopcja!!! czy masz serce... (538361764) - Aukcje internetowe Allegro http://www.ojej.pl/ http://ale.gratka.pl www.4lapy.pl www.dwukropek.pl katowice.gumtree.pl krakow.gumtree.pl wroclaw.gumtree.pl lodz.gumtree.pl trojmiasto.gumtree.pl warszawa.gumtree.pl poznan.gumtree.pl Gotowe. ;) Tytuł zmieniłam. Może taki zostać? :p Prosimy o wsparcie!! Sami nie damy rady! Dogomaniacy, zapraszamy w skromne, dogomaniackie progi Kacperka! :placz: Quote
Mada:) Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 wanda szostek napisał(a):Taki mały kurdupelek i podskakuje. Czy do suk tez taki zadziorny? Nie myślałyście, żeby go ciachnąć i niech siedzi z suczkami? W schronie sterylizują tylko suczki. Myślę, że trzeba się skupić na szybciutkim znalezieniu jakiegoś miejsca dla Kacperka... :placz: Po drugie nie wiem, czy jest boks z samymi suniami. :shake: Quote
wanda szostek Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Taki mały kurdupelek i podskakuje. Czy do suk tez taki zadziorny? Nie myślałyście, żeby go ciachnąć i niech siedzi z suczkami? Quote
sonikowa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Mam podobny przypadek w domu i on startuje tylko do samców. Im większy, tym lepiej :crazyeye: Może rzeczysiście boks z suniami by pomógł? I DT!!!!! Quote
auraa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 podnoszę Kacperka , szkoda ze z niego taka zadziora... Quote
grazyna9915 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 W tyskim schronisku nie ma czegoś takiego jak boks z suniami, ponieważ suczki są sterylizowane i boksy są koedukacyjne. Wiem, że pracownicy schroniska starają się dobierać psiaki tak, żeby było jak najlepiej, ale niestety nie zawsze jest to możliwe. Kacperek w schronisku zachowuje się tak jakby go wszystko denerwowało, wydaje się, że do psiaków woła "DAJCIE MI SPOKÓJ", "NIE DOTYKAJCIE MNIE", "NIE PRZECHODŹCIE OBOK MNIE". On bardzo chce mieć święty spokój i ciepły kącik. Brak swojego miejsca i jedynego pana do głaskania wprowadza go w depresję.:shake: Quote
Maszaberla Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Podnosze Kacperka - jak bedzie potrzeba dorzuce swoj skromny grosz.. Quote
Weronia Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Czy jest jakaś szansa dla maleństwa?? :( Quote
Mada:) Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Szansą jest natychmiastowy DT, hotelik lub DOM! :placz: Quote
magda222 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Boję się,że nie zdążymy uratować mu życia... Quote
magda222 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Czy jest jakiś odzew z ogłoszeń? Pyta ktokolwiek o niego? Quote
grazyna9915 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [FONT=Book Antiqua]Niestety cisza![/FONT] [FONT=Book Antiqua][/FONT] [FONT=Book Antiqua]Psiak dalej w schronisku.[/FONT] [FONT=Book Antiqua][/FONT] [FONT=Book Antiqua]Dzisiaj siedzę w domu i projektuję schroniskową ulotkę, będzie na niej chyba 7-em zwierzaków (może więcej). Kacperka na pewno na niej umieszczę. Ulotek będzie przeszło trzy tysiące (chyba 3800), jeżeli ktoś ma pomysł na skuteczny kolportarz, na terenie Tychów, to czekam na propozycje. [/FONT] Quote
wanda szostek Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Jeżeli z niego taka zadziora to jest problem. Dorywczo zaglądam na wątek więc może o tym była już mowa, ale może kastracja by go troszkę utemperowała. Quote
MagdaH Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Wątpię, czy w schronie chciano by go wykastrować, bo po 1: wiek i stan ogólny zdrowia, po 2: generalnie sterylizuje się suńki (z pragmatycznych względów):roll: Quote
Mada:) Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 [quote name='MagdaH']Wątpię, czy w schronie chciano by go wykastrować, bo po 1: wiek i stan ogólny zdrowia, po 2: generalnie sterylizuje się suńki (z pragmatycznych względów):roll:[/quote] Ot, to właśnie... :-( Quote
Recommended Posts