Freya73 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Dotarly nastepujace wplaty: ronja - 40 zl - 5 zl koszty przesylki = 35 zl tayga - 45 zl - 5 zl koszty przesylki = 40 zl PelasiaLala - 30 zl +1zl - 5 zl koszty przesylki = 26 zl (PelasiaLala wyslala 31 zl) Koszty przesylki razem: 15 zl [B]Dla Patoska 101 zl[/B].:multi: Irenko, poprosze o pelne wskazowki, jak, z jakim dopiskiem i na jakie konto wyslac pieniazki? Przy okazji, serdecznie dziekuje dziewczynom :loveu: za zakupy i udzial w bazarku. Pzdr, Magda Quote
Isadora7 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Wielki projekt zakończony więc więcej czasu wyrzeźbię na zmoderowanie aukcji klik >>> [URL="http://jamniki.eadopcje.org/start"][IMG]http://img163.imageshack.us/img163/8599/banneras0.jpg[/IMG][/URL] Quote
irenaka Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 [quote name='gonia66']No i wszystko jasne...:placz::placz: A tak czekałam na wymarzonego mercedesa....:mad::mad::mad::mad:[/QUOTE] W przyszłym roku nie zapomnij wysłać do Mikołaja listu z zapasem papieru toaletowego, to może będzie ten mercedes?:evil_lol::evil_lol: [quote name='Freya73']Dotarly nastepujace wplaty: ronja - 40 zl - 5 zl koszty przesylki = 35 zl tayga - 45 zl - 5 zl koszty przesylki = 40 zl PelasiaLala - 30 zl +1zl - 5 zl koszty przesylki = 26 zl (PelasiaLala wyslala 31 zl) Koszty przesylki razem: 15 zl [B]Dla Patoska 101 zl[/B].:multi: Irenko, poprosze o pelne wskazowki, jak, z jakim dopiskiem i na jakie konto wyslac pieniazki? Przy okazji, serdecznie dziekuje dziewczynom :loveu: za zakupy i udzial w bazarku. Pzdr, Magda[/QUOTE] Madziu:loveu:, bardzo serdecznie dziękuję:calus: Odezwę się do Ciebie na pw. [quote name='Isadora7']Wielki projekt zakończony więc więcej czasu wyrzeźbię na zmoderowanie aukcji klik >>> [URL="http://jamniki.eadopcje.org/start"][IMG]http://img163.imageshack.us/img163/8599/banneras0.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Dorotko:loveu:, niebo nam zesłało Ciebie na dogo i nie tylko;). A czy przy okazji;) ( jak już jesteśmy w temacie jamników), nie da się któregoś z nich zawiązać w supełek:cool3: Tak na szczęście dla Patoska:loveu: Quote
Isadora7 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Dla Patoska mogę związać swoje łącznie z[COLOR=Red][B] tymczasowiczką[/B][/COLOR] Gangą. A szczególny supełek zawiążę Rambiemu tu i ówdzie jako że Rambo jajeczny i kolega po chorobie z Patoskiem. Quote
irenaka Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 [quote name='Isadora7']Dla Patoska mogę związać swoje łącznie z[COLOR=Red][B] tymczasowiczką[/B][/COLOR] Gangą. A szczególny supełek zawiążę Rambiemu tu i ówdzie jako że Rambo jajeczny i kolega po chorobie z Patoskiem.[/QUOTE] Twoje jamniki są chyba zbyt krótkie;), nie wiem, czy zdołasz z któregoś zrobić supeł:evil_lol: A z tą tymczasowiczką, to se;) już daj spokój. Quote
Isadora7 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='irenaka']Twoje jamniki są chyba zbyt krótkie;), nie wiem, czy zdołasz z któregoś zrobić supeł:evil_lol: A z tą tymczasowiczką, to se;) już daj spokój.[/QUOTE] ja dzisiaj je pomierzę. Jak mam rozumieć [COLOR=Red][B]daniesobiespokoju[/B][/COLOR]? Czy to znaczy aby już wydać ja do adopcji? :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Quote
irenaka Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 [quote name='Isadora7']ja dzisiaj je pomierzę. Jak mam rozumieć [COLOR=Red][B]daniesobiespokoju[/B][/COLOR]? [B]Czy to znaczy aby już wydać ja do adopcji?[/B] :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:[/QUOTE] Proponuję, żeby nazwać rzecz po imieniu, czyli, że Ganga ma DS ( już):evil_lol: Mogę też iść na kompromis;) i nazwać dotychczasowy DT, dożywotnim:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: A jak Rambuś z atakami?:shake: Quote
Isadora7 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='irenaka']Proponuję, żeby nazwać rzecz po imieniu, czyli, że Ganga ma DS ( już):evil_lol: Mogę też iść na kompromis;) i nazwać dotychczasowy DT, dożywotnim:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: A jak Rambuś z atakami?:shake:[/QUOTE] Od tego 20 minutowego ataku przed 3 miechami (gdy ćwiczyłam zmniejszenie dawki luminalu po 1,5 rocznej przerwie od ataku) jest spokój. Wróciłam do dawki 2 razy luminal oczywiście. Aurę jednak miewa. Czy mi się wydaje czy jesteś w konszachtach z Gangą. Dodam ze Ganga pochodzi bezpośrednio od gangreny zgodnie z jej charakterkiem. Quote
sylwiairys Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [URL="http://img207.imageshack.us/i/dsc020230.jpg/"][/URL][URL="http://img207.imageshack.us/i/dsc020230.jpg/"][IMG]http://img207.imageshack.us/img207/8515/dsc020230.th.jpg[/IMG][/URL] patrzcie i delektujcie się bo ja mam podusie a wy nie :) hau hau Quote
Smyku Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Patosku ale masz raj w DT , żeby DS taki się znalazł , to powiemy , że jesteś w raju . Quote
marysia55 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Patosku jesteś pierwszym psem jakiego znam, który ma własną imienna podusię ... życze kolorowych snów na niej no i w nowym łóżeczku. Irenko ... zdrówko wróciło ????? Quote
Miki Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Patrzę tak sobie na Patosa i jedno mi się nasuwa - dziewczyny, nie możecie mnie adoptować, albo wziąć na dt????? Quote
irenaka Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 [quote name='Isadora7']Od tego 20 minutowego ataku przed 3 miechami (gdy ćwiczyłam zmniejszenie dawki luminalu po 1,5 rocznej przerwie od ataku) jest spokój. Wróciłam do dawki 2 razy luminal oczywiście. Aurę jednak miewa. Czy mi się wydaje czy jesteś w konszachtach z Gangą. Dodam ze Ganga pochodzi bezpośrednio od gangreny zgodnie z jej charakterkiem.[/QUOTE] Boże, to strasznie długi ten atak miał:-( A jak szybko wystąpił atak po zmniejszeniu dawki? O ile mu zmniejszyłaś dawkę? A Ganga, to zdecydowanie mój typ;), wie kobieta czego chce. [quote name='Smyku']Patosku ale masz raj w DT , żeby DS taki się znalazł , to powiemy , że jesteś w raju .[/QUOTE] Mogę uchylić rąbka tajemnicy;) Sylwia jest lekko podłamana;), jeżeli Patosek pojedzie do tego DS, to chyba będzie zero rygoru i dobrego wychowania;). To dom w stylu ciotki Ireny, rozum mówi, że psu nie wolno a serce dyktuje co innego. [quote name='marysia55']Patosku jesteś pierwszym psem jakiego znam, który ma własną imienna podusię ... życze kolorowych snów na niej no i w nowym łóżeczku. Irenko ... zdrówko wróciło ?????[/QUOTE] Patula dostał poduchę jako gratisek, do tego nową obrożę i piłeczkę. A wszystko to od nieznanej cioci Justynki:loveu: u której zamawiałam legowisko. A zdrówko wraca, ale jakoś tak małymi kroczkami;) [quote name='Miki']Patrzę tak sobie na Patosa i jedno mi się nasuwa - dziewczyny, nie możecie mnie adoptować, albo wziąć na dt?????[/QUOTE] Mogę Cię zabrać na DT, zero obowiązków, za to podkarmiam i rozpuszczam wszystko co mam pod opieką:evil_lol:. Uprzedź rodzinkę, że znikasz, żeby mnie nie ścigali;). Quote
Isadora7 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Atak u Rambusia wystąpił około 56 tygodni po zmniejszeniu dawki. Dawka zmniejszona o ~10% była. Tak niestety atak była bardzo długi i w tym ze 3 minuty co najmniej było z całkowita utratą siadomości. On miewał długie ataki, miewał atak po ataku. Ale intensywność tego była masakryczna. Ja po prostu usiadłam i się poryczałam. Quote
irenaka Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 [quote name='Isadora7']Atak u Rambusia wystąpił około 56 tygodni po zmniejszeniu dawki. Dawka zmniejszona o ~10% była. Tak niestety atak była bardzo długi i w tym ze 3 minuty co najmniej było z całkowita utratą siadomości. On miewał długie ataki, miewał atak po ataku. Ale intensywność tego była masakryczna. Ja po prostu usiadłam i się poryczałam.[/QUOTE] Ja też bym się poryczała:-( Taka długa cisza, bez ataku i nagle tak silny? Koszmar:-(:-( Pewnie wiesz dlaczego pytałam, martwię się o Patoska:shake: Quote
Isadora7 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Wcale się nie dziwię ze się martwisz. Wiesz te psiaki z padaczką są takie bardzo szczególnie wrażliwe uczuciowo. I jakoś tak że ja nie jestem w stanie być chyba wobec Rambiego konsekwentna. Nie mam serca po prostu. Wiesz on nieraz naszczy,mało kiedy sie to zdarza ale bywa. Leki i choroba tak działają. Biedulek wie, ze zrobił źle i pełznie dosłownie pełznie do mnie z takim wzrokiem że ja po prostu wymiękam. A jak to się stanie wieczorem, jak już kładę się spać... ten żebraczy-błagalny wzrok aby go wpuścić do łóżka... długo się nie da wytrzymać. Taki pies musi iść do ludzi którzy będą właśnie go rozpuszczać, będą niekonsekwentni ale np w karceniu :). Chodzi za mną strona taka jak ta dla jamników tylko dla psów z padaczką. Tak aby była możliwość jak i na jamnikach artykułów, można by pisać o chorobie i takie tam. No i podłączone forum. Quote
irenaka Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 [quote name='Isadora7']Wcale się nie dziwię ze się martwisz. Wiesz te psiaki z padaczką są takie bardzo szczególnie wrażliwe uczuciowo. I jakoś tak że ja nie jestem w stanie być chyba wobec Rambiego konsekwentna. Nie mam serca po prostu. Wiesz on nieraz naszczy,mało kiedy sie to zdarza ale bywa. Leki i choroba tak działają. Biedulek wie, ze zrobił źle i pełznie dosłownie pełznie do mnie z takim wzrokiem że ja po prostu wymiękam. A jak to się stanie wieczorem, jak już kładę się spać... ten żebraczy-błagalny wzrok aby go wpuścić do łóżka... długo się nie da wytrzymać. Taki pies musi iść do ludzi którzy będą właśnie go rozpuszczać, będą niekonsekwentni ale np w karceniu :). Chodzi za mną strona taka jak ta dla jamników tylko dla psów z padaczką. Tak aby była możliwość jak i na jamnikach artykułów, można by pisać o chorobie i takie tam. No i podłączone forum.[/QUOTE] Martwię się na potęgę:-(, już mam koszmarny nocne, bo tak jak piszesz psy z padaczką są wyjątkowo wrażliwe. I Patosek też:-( Czułabym się pewniej, gdyby dom był w Krakowie, zawsze mam możliwość pomocy. A tak, to tylko zostaje mi próba zaufania i popytanie dziewczyn z dogo o dobrego weta, żeby był awaryjnie. A pomysł ze stronką jest rewelacyjny!!! Bo ludzie mało wiedzą o padaczce a wymiana informacji, doświadczeń i jednocześnie ogłaszanie psów, jest oknem na świat, daje ogromne możliwości. Oby Ci się udało, bo wiem, że jest to czasochłonne:shake:. Quote
Isadora7 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 No czasochłonne, z jamnikami się bujałam już od jakiegoś czasu i jeszcze wymaga dopracowania. Zobaczymy. Quote
ela020 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='sylwiairys'][URL="http://img207.imageshack.us/i/dsc020230.jpg/"][IMG]http://img207.imageshack.us/img207/8515/dsc020230.th.jpg[/IMG][/URL] patrzcie i delektujcie się bo ja mam podusie a wy nie :) hau hau[/QUOTE]......słodkosci:loveu::loveu::loveu: Quote
marysia55 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Irenka , skoro zdrówko pomału powraca to znaczy się można Cie już ze spokojnym sumieniem 'molestować' np. przez telefon :) Quote
irenaka Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 [quote name='marysia55']Irenka , skoro zdrówko pomału powraca to znaczy się można Cie już ze spokojnym sumieniem 'molestować' np. przez telefon :)[/QUOTE] Dziewczyno, przez telefon, to mnie można molestować zawsze, nawet jak jestem chora:smile: Quote
Miki Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='irenaka'] Sylwia jest lekko podłamana;), jeżeli Patosek pojedzie do tego DS, to chyba będzie zero rygoru i dobrego wychowania;). To dom w stylu ciotki Ireny, rozum mówi, że psu nie wolno a serce dyktuje co innego. [/QUOTE] Bardzo mi się podoba taki domek, nie będę ukrywać. Dzięki za zaproszenie:evil_lol:, chociaż mi właśnie to by się dyscypliny trochę przydało:evil_lol: Quote
marysia55 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Miki'][B]Bardzo mi się podoba taki domek, nie będę ukrywać.[/B] Dzięki za zaproszenie:evil_lol:, chociaż mi właśnie to by się dyscypliny trochę przydało:evil_lol:[/QUOTE] Ojjj mnie tez się podoba :lol::lol: właściwie to ja tez taki dom prowadzę jak Irenka i wyznaję zasadę (wiem, że to nie jest do końca dobre:oops:), że zwierzęta należy chować bezstresowo:evil_lol:. Jednym z objawów takie chowania jest np. to że jak ka śpię moje koty śpią na mnie, a mnie jest żal się ruszyć żeby biedactwa nie pospadały:diabloti: Efekt ..... zwierzaki wyspane i wypoczęte :roll:, a mnie wszystkie kości bolą :cool3::p:p Quote
wenucja Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='marysia55']Ojjj mnie tez się podoba :lol::lol: właściwie to ja tez taki dom prowadzę jak Irenka i wyznaję zasadę (wiem, że to nie jest do końca dobre:oops:), że zwierzęta należy chować bezstresowo:evil_lol:. Jednym z objawów takie chowania jest np. to że jak ka śpię moje koty śpią na mnie, a mnie jest żal się ruszyć żeby biedactwa nie pospadały:diabloti: Efekt ..... zwierzaki wyspane i wypoczęte :roll:, a mnie wszystkie kości bolą :cool3::p:p[/QUOTE] a ja właśnie słyszałam że koty są zdrowe na reumatyzm i bóle kości ;) chyba masz jakieś wybrakowane egzemplarze, albo im się termostat zepsuł :diabloti: Quote
marysia55 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='wenucja']a ja właśnie słyszałam że koty są zdrowe na reumatyzm i bóle kości ;) chyba masz jakieś wybrakowane egzemplarze, albo im się termostat zepsuł :diabloti:[/QUOTE] wenucja SE wypraszam 'wybrakowane egzemplarze':diabloti:. Jak napuszczę je na Ciebie to tylko 'siwy dym' będzie szedł :evil_lol: ... a pazurki mają ostre :roll: zwłaszcza ten młodszy egzemplarz z ADHD :cool3: No i w końcu 'zmolestowałam' Irenkę :loveu: ... niestety tylko przez telefon:razz:. Quote
Recommended Posts