Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dajcie mi czas do końca przyszłego tygodnia, postaram się coś wyjaśnić w tej sprawie. Niestety pewne rzeczy są niezależne ode mnie i nie da się ich przeskoczyć.

Posted

Spieszę donieść wszystkim fanom Igusi i Kacperka, że nasza kochana parka jest od wczoraj w swoim nowym domu, we Wsoli koło Radomia.

Ponieważ Ula zwlekała, psiaki adoptowała miła rodzina. Wygląda na to, że to dobry domek, wizytę poadopcyją planujemy wkrótce.

Więcej napisze wlodi, który przyniósł te wieści więc mniemam, że "ma piękne nogi":evil_lol:;). Kto nie wie o co chodzi, odsyłam na wątek Mańka z radomskiego schroniska :lol:.

Posted

Tak-Wlodi ma piękne nogi!:loveu::evil_lol:
Jestem nienasycona- fotki gdzie? Będą?
A co tam,najważniejsze,że ta chwila nastała- KACPER I IGA W DOMU:multi::multi::multi::multi::loveu::loveu:

Posted

epe napisał(a):
Tak-Wlodi ma piękne nogi!:loveu::evil_lol:
Jestem nienasycona- fotki gdzie? Będą?
A co tam,najważniejsze,że ta chwila nastała- KACPER I IGA W DOMU:multi::multi::multi::multi::loveu::loveu:

epe, chodzi Ci o fotki nogoof wlodiego ;) czy o fotki naszej parki w nowym domku? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Odpuszczę sobie nogi Wlodiego,bo mogę być zazdrosna:diabloti:
Wiadomo o czyje fotki mi chodzi,a jak kiedyś pisałam,marzyły mi się też takie pt."Jak Kacper i Iga schron opuszczają":lol:
Oczywiście te z domku preferowane!

Posted

Wlodi będzie mógł coś więcej napisać o domku. Powiedział mi, że państwo mili i bardzo przyzwoici, cokolwiek by to miało oznaczać. Wiedzą, że Iga i Kacper to schroniskowe "maskotki" i mam nadzieję, że pieski dobrze trafiły. Wkrótce wizyta poadopcyjna i przekonamy się naocznie czy mieliśmy rację. Ale jestem dobrej myśli.

Posted

Ogromnie się cieszę z faktu wyrwania Igi i Kacperka ze schronu! Aniu-tygrysiczko, rozumiem,że wkrótce zrobicie wizytę poadopcyjną i napiszecie nam coś więcej o nowym domku! Narazie, na zasadzie kredytu zaufania, mamy nadzieję, że nasza parka dobrze trafiła z domkiem.Jakoś tak dziwnie mało mamy informacji o nim, stąd może ten brak takiego prawdziwego huuura...

Posted

Póki co nie skaczę do góry, czy ktoś znał tych ludzi, czy to przypadkowi klienci schroniska? Jeśli tak to trzeba ich sprawdzić. Wsola to wieś i niestety, ale mam złe doświadczenia z adopcjami na wieś, nie przeczę, że Kacper i Iga będą mieć dobrze, czekamy na wieści.

Posted

red...:mad: musisz zakłócać nasze zadowolenie rozsycaniem tak mało cieszących informacji...?

Wiem, wiem, wszystko może się zdarzyć. Ale póki co , miejmy nadzieję, że parka ma się dobrze. A skoro będzie wizyta poadopcyjna - to zweryfikuje słuszność wydania psiaków.

No, a zdjęcia muszą być !!!!!!;)

Posted

Nie pisałam wcześniej na wątku bo niedawno go odkryłam, ale bardzo się cieszę, że psiaki mają nowy dom, to cudowna para taka miłość zdarza się rzadko.
Mam nadzieję że domek okaże się najlepszy na świecie, będę z niecierpliwością czekała na wiadomości.
Red kochana chyba coś ostatnio masz doła:evil_lol:, musimy się na piwko wybrać i humor Ci sie poprawi:cool3:

Posted

Tula, mam doła, bo ludzie bardzo zawodzą, nie ufam im i koniec. Jeśli jestem zgorzkniała to znaczy że już nie powinnam tu być tzn na dogo. Chyba, że ........kuracja piwna uczyni cuda :evil_lol:

Posted

Być jak najbardziej powinnaś!!!
A kuracja piwna swoją drogą jeżeli cudu nie zdziała to napewno humor Ci baaardzo poprawi:) Z tego co pisała DORKA kuracja ma sie odbyć pod koniec lutego:cool3:

Posted

Kuracja piwna to... potem, a teraz może ktoś coś wie o naszej parce? Jak się miewają, czy dobrze się klimatyzują, czy są szczęśliwe?????? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, niech się odezwie, dla ukojenia naszych niespokojnych serc:modla::modla::modla::modla:...

Posted

Oto najnowsze fotografie psiaków:

Ponieważ na razie mogłyby zachować się nierozsądnie i szukać na własną łapę szczęścia gdzie indziej więc przebywają w kojcu. Kiedy się przyzwyczają do nowego miejsca to będą mogły liczyć na więcej swobody.

Posted

Wlodi, rozumiem,że w tej szopie mają schronienie przed zimnem i śniegiem, czy tak, czy też w tym kojcu są jakieś budy? Dlaczego nic nie napiszesz o nowych właścicielach parki i jak się aklimatyzują? Skoro ktoś zrobił zdjęcia, to dlaczego tak mało i tak mało "mówiące" o nowym życiu piesków? Jeśli nawet mają skromne warunki, to może są kochane i zadbane, jak tylko to możliwe? Ale chcielibyśmy to wiedzieć! Czy się nie da tego ustalić?

Posted

Odpowiadam po kolei:

[LIST]
[*]psiaki pojechały innej miejscowości, na kontroli był pracownik schroniska, wiadomości mam więc z drugiej ręki
[*]oprócz szopy mają do dyspozycji 2 budy a w budach słomę
[*]zdjęcia są takie jakie są bo: patrz pierwszy punkt
[*]warunki są nie tyle skromne co mało eleganckie ale na tym zwierzakom specjalnie chyba nie zależy
[*]właścicielka wygląda na przyzwoitą osobę. Potrafiła udzielić szczegółowych informacji na temat zachowania zwierząt do momentu wizytacji wykazując zadowalający poziom empatii dla zwierząt. Zauważyła i podkreślała wielkie przywiązanie Kacpra do Igi :lol:
[/LIST]

Posted

Dzięki i za to wlodi. Mam ogromną nadzieję,że ktoś z fanów Kacpra i Igi odwiedzi parkę za niedługi czas i zda nam relację z domku stałego."Drugiej ręce" nie bardzo ufam co do rzetelności oceny domku...

Posted

Wlodi!
Ja również dziękuję za to info:loveu:
Faktycznie,byłoby lepiej,aby ktoś z fanów naszej pary mógł je odwiedzić:lol:
Jeśli okazałoby się,że psy mają naprawdę dobrze-choć to nie salony,to myślę,że dobrze byłoby podziękować nowemu właścicielowi,że wziął ich razem i powiedzieć,jak wielu osobom zależy na ich szczęściu.
Przy okazji nowy właściciel będzie wiedział,że los tych psów,jest "kontrolowany" i musi się starać:evil_lol:

Posted

Właśnie,właśnie, dobrze piszesz epe! Tyle czekały w schronie,tyle wcześniej wycierpiały,że nie powinny pozostać teraz tylko wiejskimi stróżami, których los nikogo nie obchodzi.Na wsiach niestety, częściej jest psia tragedia, niż dobry psi los...Dopóki nasi zaufani ludzie nie odwiedzą parki, spokoju nie zaznam:shake:

Posted

Siedzą w tym "kojcu" już 11dni/ od 9 lutego/, żeby się "nie zasiedziały":-(, bo często wystarczy wiejskim właścicielom jak pies tylko ujada, szczeka, a reszta się nie liczy.