Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze raz chciałabym was zapewnić, że Lusia ma się dobrze. Dziś była u niej Weronika (obiecała wkleic jej nowe zdjęcia). Ja pojadę prawdopodobnie w piątek. Lusia przebywa pod Poznaniem więc na szczęście nie mamy daleko. Lusia o dziwo dogaduje się tam z innymi psami i nie kopie dziury pod płotem.. Nie mam pojęcia dlaczego się wcześniej tak zachowywała:shake: Dziekuje za chęć udzielenia pomocy. Proszę was też o jakiekolwiek ogłoszenia.. Bardzo mi zależy, żeby Lusia była juz w DOMKU..

Posted

Ja myślę, że Lusia pokochała L-F od pierwszego wejrzenia.Może jako swojego cudownego wybawcę z poprzedniego łańcuchowego koszmaru, może od razu poznała dobrego człowieka? Kto to wie? Ale pokochała.Dlatego uciekła z adopcyjnego domu, a wcześniej się buntowała, że L-F ją oddała i robiła demolkę.Wróciwszy do L-F odzyskała radość, ale na krótko.Po "powtórce z rozrywki" doszła w hotelu do wniosku,że nie ma co się buntować bo i tak ukochana pani L-F jej nie chce i tak musi być/.To tyle z punktu widzenia psa-Lusi.
A z ludzkiego to:
Już kilka osób powtarzało prośbę o bliższe szczegóły co do miejsca pobytu Lusi.Stwierdzenia, że przebywa pod Poznaniem nie można uznać za odpowiedź. Jeśli intencje L-F są szczere i uczciwe/ zakładam,że tak/, to naprawdę nie widzę przyczyny, dla której do tej pory nie odpowiedziała na to pytanie.Jeśli L-F ma swoje ku temu powody, to powinna je wyjaśnić.Dla jasności sytuacji,żeby nikt nie myślał,że L-F coś ukrywa.

Posted

[quote name='zachary']Ja myślę, że Lusia pokochała L-F od pierwszego wejrzenia.Może jako swojego cudownego wybawcę z poprzedniego łańcuchowego koszmaru, może od razu poznała dobrego człowieka? Kto to wie? Ale pokochała.Dlatego uciekła z adopcyjnego domu, a wcześniej się buntowała, że L-F ją oddała i robiła demolkę.Wróciwszy do L-F odzyskała radość, ale na krótko.Po "powtórce z rozrywki" doszła w hotelu do wniosku,że nie ma co się buntować bo i tak ukochana pani L-F jej nie chce i tak musi być/.To tyle z punktu widzenia psa-Lusi.
A z ludzkiego to:
Już kilka osób powtarzało prośbę o bliższe szczegóły co do miejsca pobytu Lusi.Stwierdzenia, że przebywa pod Poznaniem nie można uznać za odpowiedź. Jeśli intencje L-F są szczere i uczciwe/ zakładam,że tak/, to naprawdę nie widzę przyczyny, dla której do tej pory nie odpowiedziała na to pytanie.Jeśli L-F ma swoje ku temu powody, to powinna je wyjaśnić.Dla jasności sytuacji,żeby nikt nie myślał,że L-F coś ukrywa.[/quote]

Chyba się domyślam, gdzie przebywa Lusia i jest to na pewno miejsce, w którym psu się żadna krzywda nie stanie.
Natomiast uważam,że przesadą jest uczłowieczanie Lusi i dorabianie jakiejś "filozofii" do jej zachowania. Być może i u LF po paru tygodniach zaczęłaby "fiksować", bo poczułaby się pewniej. To, że próbowałaby sobie ustalić hierarchię, jest na 100% pewne i być może pies LF też by na tym ucierpiał.

Posted

[URL]http://www.ogloszenia.interpress.net.pl/index.php?p=detale&id=30153&from=1[/URL]

[URL]http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23381324,Warszawa_Zwierzaki___Adopcja,4-192.html[/URL]

Posted

[quote name='Erazm']Lusinka

[URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=336597638[/URL][/quote]

Ej konkurencje mi robisz? Taką ładną dziewczynę na allegro wziełas :):):)

Posted

Jutro Lusia będzie miała ogłoszenie w radiu..
Co do dokładnego miejsca pobytu Lusi, przykro mi, ale osoba, u której przebywa nie chce mieć reklamy na Dogo.. Możecie zatem uwierzyć mi na słowo albo odwrócic się od nas..
Jadę dziś do tych Państwa, którzy mieli Lusię.. W dalszym ciągu chcą adoptować jakąś sunieczkę. Nie maja internetu, więc proszą o jakieś propozycje z mojej strony. Zawiozę im zatem zdjęcia. Tu mój wątek, gdzie możecie wkleic swoje propozycje:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108458[/URL]
Pamiętajcie, proszę, że oni mają bardzo łagodną i uległa sunię, więc nowy psiak musi być sprawdzony i równie łagodny.

Posted

Noooooo wyjechałam na święta, gdy Lusinka była jeszcze na ucieczce :-(
Wróciłam i pierwsze na wątek Lusi - co za ulga. Nie mam siły czytać co i jak, zrobię to dopiero jutro. Na razie wystarcza mi, że psinka się znalazła :multi: