Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trop jest młody. Ma około 2-3 lat. I wyraźnie widać, że jest wyżłowaty.
Kilka dni temu trafił do schroniska dla bezdomnych zwierząt w Buku – taki wystraszony, łagodny i delikatny pies.
Jest zupełnie niekonfliktowy: kocha ludzi, nie wszczyna zatargów i tak bardzo próbuje zwrócić na siebie uwagę.
Tak jakby mówił:
„Proszę, nie zostawiajcie mnie tu. Tu jest zimno, a ja nie mam gęstego futra. Marznę, tęsknię. Dlaczego. Nie zrobiłem nic złego. Starałem się jak mogłem. Proszę dajcie mi szansę – będę starał się jeszcze bardziej. Będę posłuszny, będę Cię kochał najbardziej na świecie. Każdego dnia pokażę Ci moją miłość. Każdej nocy będę Cię strzegł. Tylko zabierz mnie do swego domu. Zabierz i nigdy nie porzucaj.
Jestem samotny, smutny, zrozpaczony. Nie odtrącaj mnie. Zauważ mnie. Pokochaj.”

Niestety na razie nikt nie zauważa Tropka. Może wspólnie znajdziemy dla niego nowy, dobry dom na zawsze. Jest na tyle młodym psem, że szybko nauczy się zwyczajów domowych. A być może je zna.
Psiak ma książeczkę zdrowia, jest odrobaczony, zostanie zaszczepiony przeciwko wszelkim chorobom.
Potrzeba tylko domu.
Pomóżcie Tropowi.

Może ktoś mógłby ogłosić Tropcia na forum wyżłowatych. Tanitka - ratunku!!!

Trop jest śliczny i taki kochany.

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trop jest piękny - pogoda nie sprzyjała zdjęciom a i stan psiaków - zabrudzonych przez warunki, nie sprzyja podkreśleniu urody psa.
Ale jest szczuplutki i wystraszony. Mimo iz przykleja sie do ludzi. Bardzo.

Posted

In dla mnie jest taki wyżło-labek. Wyraz pysia w realu ma wyżłowaty, budowę ciałka między wyżłem a labkiem. Można by go pewnie wstawić na jedne i drugie fora - jeśli takie są.

Posted

Gosiu, jest dom dla psa poza Poznaniem, chyba w jakiejś małej miejscowości - to są ludzie, którzy się zgłosili do adopcji innego psiaka, ale on ma już dom. Tylko że są tam dzieci, więc pies musi być wobec nich przyjazny...Oni by bardzo chcieli przygarnąć jakiegoś psa w potrzebie...Nic więcej o nich nie wiem, ale jeśli chcesz, podam Ci nr tel. na pw.

Posted

A chcą dorosłego, bo jak dzieci to nie wiem, czy nie szczeniak. Bo własnie wylądował u mnie szczeniol - taki będzie wielkości labka. Zaraz robię wątek - wyślę Ci link.

Posted

supergoga napisał(a):
A chcą dorosłego, bo jak dzieci to nie wiem, czy nie szczeniak. Bo własnie wylądował u mnie szczeniol - taki będzie wielkości labka. Zaraz robię wątek - wyślę Ci link.

Gosiu, oni się zgłosili na ogłoszenie o 7-letnim psie, tyle, że tamten był sprawdzony w stosunku do dzieci....

Posted

On jest łagodny, na dzieciach nie testowany, choc zapytam Pawła, bo dwójka młodych wolontariuszy w weekend przychodzi. Sprawdzę jak się sprawuje z nimi.
A ten namiar to tel. czy email.

Posted

supergoga napisał(a):
On jest łagodny, na dzieciach nie testowany, choc zapytam Pawła, bo dwójka młodych wolontariuszy w weekend przychodzi. Sprawdzę jak się sprawuje z nimi.
A ten namiar to tel. czy email.

Telefon, zaraz Ci wyślę.