Peter Beny Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images6.fotosik.pl/129/547933466cadebc0.jpg[/IMG][/URL] To pierwsza diagnoza .................. Quote
ARKA Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='jusstyna85']Opanuj swoje emocje...Peter jest prawnym opiekunem,ale on ma szacunek do ludzi i nie sądzę,by tak poważną decyzję podjął sam,bez zdania innych...[/quote] Peter jest bardzo odpowiedzielny i jesli tą decyzje podejmie to sam, konsultujac sie z wetami-sorry-tak ja bym zrobila-moj Czarek, moje sumienie, moja odpowiedzialnosc, moja decyzja.. Quote
jusstyna85 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 [quote name='ARKA']Peter jest bardzo odpowiedzielny i jesli tą decyzje podejmie to sam, konsultujac sie z wetami-sorry-tak ja bym zrobila-moj Czarek, moje sumienie, moja odpowiedzialnosc, moja decyzja..[/quote] Mnie by było WSTYD NA TWOIM MIEJSCU .Traktujesz Czarka jak PRZEDMIOT, zwykly przedmiot... To, że podpisał sie na zobowiązaniu nie znaczy, że traktuje go tak samo,jak ty.Dla przypomnienia-ile osób wpłaciło na jego leczenie? myślisz, że te os nie mają prawa głosu,ani żadnej sugestii...? Quote
quasimodo Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='ARKA']Jakie masz na mysli obiawy, napisz?!! Picie wody non-stop, pecherz jak balon- to jest normalne zachwanie zdrowego psa??:crazyeye:[/quote] Wiesz, co? Po pierwsze naucz się czytać ze zrozumieniem - gdzie piszemy, że Czaruś zachowuje się, jak normalny zdrowy pies? Po drugie, wyraziliśmy swoje zdanie i to precyzyjnie dobierając słowa - mamy do tego prawo... Po trzecie, od dawna obserwujemy Twoja agresję na wielu wątkach... Czy Ty nie jesteś w stanie w sposób zrównoważony formułować myśli? No ale szkoda ty miejsca na Ciebie, bo to wątek Czarusia. Quote
ARKA Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='jusstyna85']Mnie by było WSTYD NA TWOIM MIEJSCU .Traktujesz Czarka jak PRZEDMIOT, zwykly przedmiot... To, że podpisał sie na zobowiązaniu nie znaczy, że traktuje go tak samo,jak ty.Dla przypomnienia-ile osób wpłaciło na jego leczenie? myślisz, że te os nie mają prawa głosu,ani żadnej sugestii...?[/quote] Uspokoj sie dziewczynko. Jesli uwazasz, ze podpisanie papierka adopcji psa to zwykly papier formalny to jestes w blędzie.Zadny odpowiedzilny czlowiek nie traktuje tak adopcji, co zreszta udowodni Peter. I nie pisz mi tu o traktowaniu jak przedmiot, zaduzo sobie pozwalasz....jakos Niunia znalalza dom, nie??!! Co Ty robisz dla tych psow z Rudy-wlasnie traktujesz je jak przedmioty-oglaszasz je 'hurtowo' i TYLE jest twoje dzialalnosc na ich rzecz.. I czy ci sie to podoba czy nie to JEDNA osoba podejmuje decyzje, ona podpisuje dokument w lecznicy-zgoda na eutanazje-tak jest prawda, bolesna. Quote
EVA2406 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Qrcze, dlaczego zawsze tam gdzie jest arka musi być awantura...........czy nie ma innej formy wymiany myśli? Quote
jusstyna85 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 [quote name='ARKA']Uspokoj sie dziewczynko. Jesli uwazasz, ze podpisanie papierka adopcji psa to zwykly papier formalny to jestes w blędzie.Zadny odpowiedzilny czlowiek nie traktuje tak adopcji, co zreszta udowodni Piter.[/quote] A może poiwnnaś wrócić sie do lat szkolnych,co? Teraz taki nacisk kładą na czytanie ze zrozumieniem.Wiesz...przydałoby ci sie. MYŚL LOGICZNIE-kto napisał, że papierek daje wyłączność decydowania o psie,a w następnie jak to papierek nie jest ważny...? Żal mi ciebie.Już każdy wie, że jesteś zgorzkniała i liczysz tylko na kłótnie,bo to daje ci poczucie satysfakcji i poczucie bycia w centrum.A to mylne... Wtrącaj sie tam,gdzie jesteś potrzebna,bo już każdy ma ciebie dość. Quote
ATLANTYDA Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='EVA2406']Qrcze, dlaczego zawsze tam gdzie jest arka musi być awantura...........czy nie ma innej formy wymiany myśli?[/quote] Nasuwa mi się to samo pytanie ??? Quote
emilia2280 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='quasimodo']Wiesz, co? Po pierwsze naucz się czytać ze zrozumieniem - gdzie piszemy, że Czaruś zachowuje się, jak normalny zdrowy pies? Po drugie, wyraziliśmy swoje zdanie i to precyzyjnie dobierając słowa - mamy do tego prawo... Po trzecie, od dawna obserwujemy Twoja agresję na wielu wątkach... Czy Ty nie jesteś w stanie w sposób zrównoważony formułować myśli? No ale szkoda ty miejsca na Ciebie, bo to wątek Czarusia.[/quote] Halo, halo, odrobiné szacunku proszé. Pomóz tylu zwierzétom co Arka, to bédziesz mógl w ten sposób sié wyrazac - choc pewnie zmienilbys wtedy nastawienie do wielu spraw... To tyle w kwestii szacunku z punktu widzenia przeciétnej Dogomaniaczki. Quote
niufek Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='jusstyna85']A może poiwnnaś wrócić sie do lat szkolnych,co? Teraz taki nacisk kładą na czytanie ze zrozumieniem.Wiesz...przydałoby ci sie. MYŚL LOGICZNIE-kto napisał, że papierek daje wyłączność decydowania o psie,a w następnie jak to papierek nie jest ważny...? Żal mi ciebie.Już każdy wie, że jesteś zgorzkniała i liczysz tylko na kłótnie,bo to daje ci poczucie satysfakcji i poczucie bycia w centrum.A to mylne... Wtrącaj sie tam,gdzie jesteś potrzebna,bo już każdy ma ciebie dość.[/quote] :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Czy to nadal watek Czarusia?? Ktos tu czesto pisze ,ze tak ,ktos inny pisze o dwoch obozach ,a sam przejmuje wodze nad jednym z nich . I kto tu zapomina tak naprawde o Czarusiu??? Komu sie tu wstydzic trzeba?? Kto teraz powinien zadbac o lepsze zdanie Czarusia o wszystkich?? :-(:-(:-( ps. to jak ?? klepiemy posty dalej?? Quote
jusstyna85 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 [quote name='niufek']:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Czy to nadal watek Czarusia?? Ktos tu czesto pisze ,ze tak ,ktos inny pisze o dwoch obozach ,a sam przejmuje wodze nad jednym z nich . I kto tu zapomina tak naprawde o Czarusiu??? Komu sie tu wstydzic trzeba?? Kto teraz powinien zadbac o lepsze zdanie Czarusia o wszystkich?? :-(:-(:-( ps. to jak ?? klepiemy posty dalej??[/quote] Można było sie tego spodziewać...towarzystwo wzajemnej adoracji. Na szacunek trzeba sobie zapracować czynami- na pewno nie traktowaniem psa jak przedmiot. Każdy wie, że tam gdzie Arka to wielka awantura. To mój wątek i nie życze sobie wypowiedzi Arki.Pomagaj tam,gdzie jesteś potrzebna, gdzie ktoś będzie chciał podenerować sie przy tobie,bo jedyne co robisz,to zamieszanie. I tutaj 3/4 forum sie ze mną zgodzi. Quote
niufek Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='ATLANTYDA']Nasuwa mi się to samo pytanie ???[/quote] Bo Arka sciaga ludzi z oblokow na ziemie ,moze o to chodzi??A ze my tego nie lubimy ,wiadomo . Quote
ATLANTYDA Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='niufek']Bo Arka sciaga ludzi z oblokow na ziemie ,moze o to chodzi??A ze my tego nie lubimy ,wiadomo .[/quote] Można ściągać OK ale w dobrym stylu ,a nie wszystkich atakować .Po za tym każdy ma prawo do własnego zdania ,a z tego co zauważyłam jak ktoś myśli inaczej niż ARKA to źle myśli . Quote
Peter Beny Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Aby skrócić te dyskusje , Czarek jest pod moją opieką i ja podejmę decyzję . Proszę o uszanowanie tego :shake: Quote
niufek Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='jusstyna85']Można było sie tego spodziewać...towarzystwo wzajemnej adoracji. Na szacunek trzeba sobie zapracować czynami- na pewno nie traktowaniem psa jak przedmiot. Każdy wie, że tam gdzie Arka to wielka awantura. [B][COLOR=red]To mój wątek[/COLOR][/B] i nie życze sobie wypowiedzi Arki.Pomagaj tam,gdzie jesteś potrzebna, gdzie ktoś będzie chciał podenerować sie przy tobie,bo jedyne co robisz,to zamieszanie. I tutaj 3/4 forum sie ze mną zgodzi.[/quote] A ludzilam sie ze jednak to watek Czarusia :-(. Twoj post mowi wiecej niz bys chciala . To na tylo jesli chodzi o przedmiotowe podejscie . TWOJ WATEK , masz racje . Wole wiadomosci o Czarusiu z owczarkowego forum brac ,tam chociaz Czarus watek ma . Quote
ARKA Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='jusstyna85'] Na szacunek trzeba sobie zapracować czynami- na pewno nie traktowaniem psa jak przedmiot. [/QUOTE] A co ty tu za brednie, kolejny raz piszesz?:angryy::angryy::angryy: Ty te psy traktujesz jak przedmioty-oglosisz- piszasz ze psa chce schron usmiercic za pare dni-ktos sie znajdzie kto psem sie chce zajac- a ty tylek w troki i tyle cie widac? Dzwonilas do Niuni, co u niej slychac? Interesuje ciebie jeszcze jej zycie i los?? Tez miala byc uspiona przez schronisko, nie? [QUOTE] To mój wątek i nie życze sobie wypowiedzi Arki. [/QUOTE] tia, twoja pisakownica a gdzie DOBRO Czarusia?? Quote
ARKA Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='Peter Beny'][B][SIZE=3]Aby skrócić te dyskusje , Czarek jest pod moją opieką i ja podejmę decyzję .[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Proszę o uszanowanie tego :shake:[/SIZE][/B][/quote] Tak wiem, uszanuję.. Quote
jusstyna85 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 [quote name='niufek']A ludzilam sie ze jednak to watek Czarusia :-(. Twoj post mowi wiecej niz bys chciala . To na tylo jesli chodzi o przedmiotowe podejscie . TWOJ WATEK , masz racje . Wole wiadomosci o Czarusiu z owczarkowego forum brac ,tam chociaz Czarus watek ma .[/quote] Bardzo prosze stamtąd brać,nikt na siłe nie przyciągał. Tam ma wątek,bo założył Israel, gdyby nie on,to by nie było... Quote
Peter Beny Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Justynko ja też jestem z Owczarka , może to coś złego znaczy :shake: Quote
Hakita Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Proszę, błagam, się kalam............................ Co tu się dzieje??????!!!!!!!!!!! Nie wrzucajmy innych spraw w wątek Czarusia - ARKO.......... Peter podejmie decyzję i tylko Peter, ale ma prawo konsultowania swojej decyzji z innymi - demokracja, wolność wyboru i decyzji, proszę wybaczyć.... Kłócimy się, o co.........?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Coś tam i coś tam było i coś tam, ale to wątek [SIZE=5][COLOR=red][B]CZARKA [/B][SIZE=2][COLOR=black]i nie zapominajmy o tym...........[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] Niemniej jednak.... ARKO a jak Ciebie dotyczy obecny wątek???? Pomogłaś, chcesz pomóc, czy może coś innego? (naprawdę to niezłośliwe, ale chciałabym wiedzieć w kontekście Justyny i innych.........) Gdyż wątek kolejnej kłótni, choć mnie obraziłaś jednak jest mi obcy......... No ja, się wreszcie "naumiałam" takich rzeczy............... Quote
Peter Beny Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Jeżeli ktoś mnie podejrzewa , że chcę zarobić lub zrobić karierę na Czarusiu , to mnie pewnie nie zna , a trudno , to ja muszę podjąć decyzję i nie kto inny :shake: Oświadczam że Czarek dziś nie odejdzie za TM (14.02) , niestety nie mogę zagwarantować dalszych jego dni :-(:-( Quote
niufek Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='Peter Beny']Jeżeli ktoś mnie podejrzewa , że chcę zarobić lub zrobić karierę na Czarusiu , to mnie pewnie nie zna , a trudno , to ja muszę podjąć decyzję i nie kto inny :shake: Oświadczam że Czarek dziś nie odejdzie za TM (14.02) , niestety nie mogę zagwarantować dalszych jego dni :-(:-([/quote] Peter , nikt z nas nie podjal sie moralnej opieki nad Czarusiem , nie nam osadzac Twa decyzje :shake::shake::shake:. Jesli ktos myslal ,ze chcesz kariere zrobic na Czarusiu ,to po prostu brak slow , chore myslenie . Ja Ciebie nie znam i tak nie mysle .Zarobic na Czarusiu?? To czemu nikt sie nie bil o przejecie opieki nad nim skoro mozna bylo zarobic na tym nieszczesnym psiaku?? ???Czyzby same idealne duszyczki tu byly?? Chore !!! Quote
szasztin Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Wchodze rano na wątek a Tu MASAKRA.................[B][SIZE=4]TO WĄTEK CZARUSIA.[/SIZE][/B] Od dwóch dni chodze z podpuchniętymi oczami- Czaruś ( mimo że go nie znam osobiście) bardzo zapadł mi w serce. Rozmawiałam raz przez telefon z Peterem. To bardzo konkretny, zaangażowany facet. Z tego co Wy tu piszecie to fantastyczny czlowiek. Ja wierzę że Peter podejmie właściwą decyzję. [B]Peter jestem z Tobą. I z Czarusiem. Myśle o Was!!![/B] Quote
Pianka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [COLOR=green]Powariowaliście?[/COLOR] [COLOR=green]Skończcie z tymi osobistymi wycieczkami, bo zaczne usuwać posty.[/COLOR] Nie jestem za uspieniem, ale uszanuje decyzje Petera. Napewno dla niego to trudna decyzja. Peter, Czarek trzymajcie się:-( Quote
Neigh Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='Neigh']Peter..........strasznie mi przykro. Czarusia mi szkoda jak diabli. Ale Ciebie chłopie bardziej. W grudniu usypiałam moją sunię. Wiem jak jest........ Przypadła Ci cholernie trudna rola. Nie łatwo być ręką Boga - nawet psiego. Bardzo, bardzo mi przykro, wiem to niewiele daje, ale naprawdę jestem z Wami myślami.[/quote] Zacytuję samą siebie sprzed jakiś 5 stron. Darujcie Kochani - ale te kilka stron jest naprawdę ciut poniżej pewnego poziomu. Jusstyna - to nie jest TWOJ WĄTEK. Ty go jedynie założyłaś. To jest wątek CZARUSIA, Wypraszać można sobie ludzi z domu, nie z wątków. I błagam WSZYSKICH I KAŻDEGO przestańcie już.......ciut ciszy i rozwagi w zaistniałej sytuacji. Quote
Recommended Posts