Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jusstyna85']Opanuj swoje emocje...Peter jest prawnym opiekunem,ale on ma szacunek do ludzi i nie sądzę,by tak poważną decyzję podjął sam,bez zdania innych...[/quote]

Peter jest bardzo odpowiedzielny i jesli tą decyzje podejmie to sam, konsultujac sie z wetami-sorry-tak ja bym zrobila-moj Czarek, moje sumienie, moja odpowiedzialnosc, moja decyzja..

Posted

[quote name='ARKA']Peter jest bardzo odpowiedzielny i jesli tą decyzje podejmie to sam, konsultujac sie z wetami-sorry-tak ja bym zrobila-moj Czarek, moje sumienie, moja odpowiedzialnosc, moja decyzja..[/quote]

Mnie by było WSTYD NA TWOIM MIEJSCU .Traktujesz Czarka jak PRZEDMIOT, zwykly przedmiot...

To, że podpisał sie na zobowiązaniu nie znaczy, że traktuje go tak samo,jak ty.Dla przypomnienia-ile osób wpłaciło na jego leczenie? myślisz, że te os nie mają prawa głosu,ani żadnej sugestii...?

Posted

[quote name='ARKA']Jakie masz na mysli obiawy, napisz?!! Picie wody non-stop, pecherz jak balon- to jest normalne zachwanie zdrowego psa??:crazyeye:[/quote]

Wiesz, co? Po pierwsze naucz się czytać ze zrozumieniem - gdzie piszemy, że Czaruś zachowuje się, jak normalny zdrowy pies?
Po drugie, wyraziliśmy swoje zdanie i to precyzyjnie dobierając słowa - mamy do tego prawo...
Po trzecie, od dawna obserwujemy Twoja agresję na wielu wątkach... Czy Ty nie jesteś w stanie w sposób zrównoważony formułować myśli?
No ale szkoda ty miejsca na Ciebie, bo to wątek Czarusia.

Posted

[quote name='jusstyna85']Mnie by było WSTYD NA TWOIM MIEJSCU .Traktujesz Czarka jak PRZEDMIOT, zwykly przedmiot...

To, że podpisał sie na zobowiązaniu nie znaczy, że traktuje go tak samo,jak ty.Dla przypomnienia-ile osób wpłaciło na jego leczenie? myślisz, że te os nie mają prawa głosu,ani żadnej sugestii...?[/quote]

Uspokoj sie dziewczynko. Jesli uwazasz, ze podpisanie papierka adopcji psa to zwykly papier formalny to jestes w blędzie.Zadny odpowiedzilny czlowiek nie traktuje tak adopcji, co zreszta udowodni Peter.

I nie pisz mi tu o traktowaniu jak przedmiot, zaduzo sobie pozwalasz....jakos Niunia znalalza dom, nie??!!
Co Ty robisz dla tych psow z Rudy-wlasnie traktujesz je jak przedmioty-oglaszasz je 'hurtowo' i TYLE jest twoje dzialalnosc na ich rzecz..

I czy ci sie to podoba czy nie to JEDNA osoba podejmuje decyzje, ona podpisuje dokument w lecznicy-zgoda na eutanazje-tak jest prawda, bolesna.

Posted

[quote name='ARKA']Uspokoj sie dziewczynko. Jesli uwazasz, ze podpisanie papierka adopcji psa to zwykly papier formalny to jestes w blędzie.Zadny odpowiedzilny czlowiek nie traktuje tak adopcji, co zreszta udowodni Piter.[/quote]

A może poiwnnaś wrócić sie do lat szkolnych,co?

Teraz taki nacisk kładą na czytanie ze zrozumieniem.Wiesz...przydałoby ci sie.

MYŚL LOGICZNIE-kto napisał, że papierek daje wyłączność decydowania o psie,a w następnie jak to papierek nie jest ważny...?

Żal mi ciebie.Już każdy wie, że jesteś zgorzkniała i liczysz tylko na kłótnie,bo to daje ci poczucie satysfakcji i poczucie bycia w centrum.A to mylne...

Wtrącaj sie tam,gdzie jesteś potrzebna,bo już każdy ma ciebie dość.

Posted

[quote name='quasimodo']Wiesz, co? Po pierwsze naucz się czytać ze zrozumieniem - gdzie piszemy, że Czaruś zachowuje się, jak normalny zdrowy pies?
Po drugie, wyraziliśmy swoje zdanie i to precyzyjnie dobierając słowa - mamy do tego prawo...
Po trzecie, od dawna obserwujemy Twoja agresję na wielu wątkach... Czy Ty nie jesteś w stanie w sposób zrównoważony formułować myśli?
No ale szkoda ty miejsca na Ciebie, bo to wątek Czarusia.[/quote]

Halo, halo, odrobiné szacunku proszé. Pomóz tylu zwierzétom co Arka, to bédziesz mógl w ten sposób sié wyrazac - choc pewnie zmienilbys wtedy nastawienie do wielu spraw... To tyle w kwestii szacunku z punktu widzenia przeciétnej Dogomaniaczki.

Posted

[quote name='jusstyna85']A może poiwnnaś wrócić sie do lat szkolnych,co?

Teraz taki nacisk kładą na czytanie ze zrozumieniem.Wiesz...przydałoby ci sie.

MYŚL LOGICZNIE-kto napisał, że papierek daje wyłączność decydowania o psie,a w następnie jak to papierek nie jest ważny...?

Żal mi ciebie.Już każdy wie, że jesteś zgorzkniała i liczysz tylko na kłótnie,bo to daje ci poczucie satysfakcji i poczucie bycia w centrum.A to mylne...

Wtrącaj sie tam,gdzie jesteś potrzebna,bo już każdy ma ciebie dość.[/quote]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Czy to nadal watek Czarusia??
Ktos tu czesto pisze ,ze tak ,ktos inny pisze o dwoch obozach ,a sam przejmuje wodze nad jednym z nich .
I kto tu zapomina tak naprawde o Czarusiu???
Komu sie tu wstydzic trzeba??
Kto teraz powinien zadbac o lepsze zdanie Czarusia o wszystkich??
:-(:-(:-(

ps. to jak ?? klepiemy posty dalej??

Posted

[quote name='niufek']:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Czy to nadal watek Czarusia??
Ktos tu czesto pisze ,ze tak ,ktos inny pisze o dwoch obozach ,a sam przejmuje wodze nad jednym z nich .
I kto tu zapomina tak naprawde o Czarusiu???
Komu sie tu wstydzic trzeba??
Kto teraz powinien zadbac o lepsze zdanie Czarusia o wszystkich??
:-(:-(:-(

ps. to jak ?? klepiemy posty dalej??[/quote]

Można było sie tego spodziewać...towarzystwo wzajemnej adoracji.

Na szacunek trzeba sobie zapracować czynami- na pewno nie traktowaniem psa jak przedmiot.

Każdy wie, że tam gdzie Arka to wielka awantura.

To mój wątek i nie życze sobie wypowiedzi Arki.Pomagaj tam,gdzie jesteś potrzebna, gdzie ktoś będzie chciał podenerować sie przy tobie,bo jedyne co robisz,to zamieszanie.

I tutaj 3/4 forum sie ze mną zgodzi.

Posted

[quote name='ATLANTYDA']Nasuwa mi się to samo pytanie ???[/quote]

Bo Arka sciaga ludzi z oblokow na ziemie ,moze o to chodzi??A ze my tego nie lubimy ,wiadomo .

Posted

[quote name='niufek']Bo Arka sciaga ludzi z oblokow na ziemie ,moze o to chodzi??A ze my tego nie lubimy ,wiadomo .[/quote]
Można ściągać OK ale w dobrym stylu ,a nie wszystkich atakować .Po za tym każdy ma prawo do własnego zdania ,a z tego co zauważyłam jak ktoś myśli inaczej niż ARKA to źle myśli .

Posted

[quote name='jusstyna85']Można było sie tego spodziewać...towarzystwo wzajemnej adoracji.

Na szacunek trzeba sobie zapracować czynami- na pewno nie traktowaniem psa jak przedmiot.

Każdy wie, że tam gdzie Arka to wielka awantura.

[B][COLOR=red]To mój wątek[/COLOR][/B] i nie życze sobie wypowiedzi Arki.Pomagaj tam,gdzie jesteś potrzebna, gdzie ktoś będzie chciał podenerować sie przy tobie,bo jedyne co robisz,to zamieszanie.

I tutaj 3/4 forum sie ze mną zgodzi.[/quote]

A ludzilam sie ze jednak to watek Czarusia :-(.

Twoj post mowi wiecej niz bys chciala .
To na tylo jesli chodzi o przedmiotowe podejscie .
TWOJ WATEK , masz racje .
Wole wiadomosci o Czarusiu z owczarkowego forum brac ,tam chociaz Czarus watek ma .

Posted

[quote name='jusstyna85']

[/QUOTE]

A co ty tu za brednie, kolejny raz piszesz?:angryy::angryy::angryy:

Ty te psy traktujesz jak przedmioty-oglosisz- piszasz ze psa chce schron usmiercic za pare dni-ktos sie znajdzie kto psem sie chce zajac- a ty tylek w troki i tyle cie widac?
Dzwonilas do Niuni, co u niej slychac? Interesuje ciebie jeszcze jej zycie i los?? Tez miala byc uspiona przez schronisko, nie?

[QUOTE]
To mój wątek i nie życze sobie wypowiedzi Arki. [/QUOTE]

tia, twoja pisakownica a gdzie DOBRO Czarusia??

Posted

[quote name='Peter Beny'][B][SIZE=3]Aby skrócić te dyskusje , Czarek jest pod moją opieką i ja podejmę decyzję .[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Proszę o uszanowanie tego :shake:[/SIZE][/B][/quote]

Tak wiem, uszanuję..

Posted

[quote name='niufek']A ludzilam sie ze jednak to watek Czarusia :-(.

Twoj post mowi wiecej niz bys chciala .
To na tylo jesli chodzi o przedmiotowe podejscie .
TWOJ WATEK , masz racje .
Wole wiadomosci o Czarusiu z owczarkowego forum brac ,tam chociaz Czarus watek ma .[/quote]

Bardzo prosze stamtąd brać,nikt na siłe nie przyciągał.

Tam ma wątek,bo założył Israel, gdyby nie on,to by nie było...

Posted

LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Proszę, błagam, się kalam............................
Co tu się dzieje??????!!!!!!!!!!!
Nie wrzucajmy innych spraw w wątek Czarusia - ARKO..........

Peter podejmie decyzję i tylko Peter, ale ma prawo konsultowania swojej decyzji z innymi - demokracja, wolność wyboru i decyzji, proszę wybaczyć....

Kłócimy się, o co.........?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Coś tam i coś tam było i coś tam, ale to wątek [SIZE=5][COLOR=red][B]CZARKA [/B][SIZE=2][COLOR=black]i nie zapominajmy o tym...........[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]

Niemniej jednak....
ARKO a jak Ciebie dotyczy obecny wątek????
Pomogłaś, chcesz pomóc, czy może coś innego?
(naprawdę to niezłośliwe, ale chciałabym wiedzieć w kontekście Justyny i innych.........)

Gdyż wątek kolejnej kłótni, choć mnie obraziłaś jednak jest mi obcy.........
No ja, się wreszcie "naumiałam" takich rzeczy...............

Posted

Jeżeli ktoś mnie podejrzewa , że chcę zarobić lub zrobić karierę na Czarusiu , to mnie pewnie nie zna , a trudno , to ja muszę podjąć decyzję i nie kto inny :shake: Oświadczam że Czarek dziś nie odejdzie za TM (14.02) , niestety nie mogę zagwarantować dalszych jego dni :-(:-(

Posted

[quote name='Peter Beny']Jeżeli ktoś mnie podejrzewa , że chcę zarobić lub zrobić karierę na Czarusiu , to mnie pewnie nie zna , a trudno , to ja muszę podjąć decyzję i nie kto inny :shake: Oświadczam że Czarek dziś nie odejdzie za TM (14.02) , niestety nie mogę zagwarantować dalszych jego dni :-(:-([/quote]

Peter , nikt z nas nie podjal sie moralnej opieki nad Czarusiem , nie nam osadzac Twa decyzje :shake::shake::shake:.

Jesli ktos myslal ,ze chcesz kariere zrobic na Czarusiu ,to po prostu brak slow , chore myslenie . Ja Ciebie nie znam i tak nie mysle .Zarobic na Czarusiu?? To czemu nikt sie nie bil o przejecie opieki nad nim skoro mozna bylo zarobic na tym nieszczesnym psiaku?? ???Czyzby same idealne duszyczki tu byly??
Chore !!!

Posted

Wchodze rano na wątek a Tu MASAKRA.................[B][SIZE=4]TO WĄTEK CZARUSIA.[/SIZE][/B]
Od dwóch dni chodze z podpuchniętymi oczami- Czaruś ( mimo że go nie znam osobiście) bardzo zapadł mi w serce.
Rozmawiałam raz przez telefon z Peterem. To bardzo konkretny, zaangażowany facet. Z tego co Wy tu piszecie to fantastyczny czlowiek. Ja wierzę że Peter podejmie właściwą decyzję.
[B]Peter jestem z Tobą. I z Czarusiem. Myśle o Was!!![/B]

Posted

[COLOR=green]Powariowaliście?[/COLOR]
[COLOR=green]Skończcie z tymi osobistymi wycieczkami, bo zaczne usuwać posty.[/COLOR]

Nie jestem za uspieniem, ale uszanuje decyzje Petera. Napewno dla niego to trudna decyzja. Peter, Czarek trzymajcie się:-(

Posted

[quote name='Neigh']Peter..........strasznie mi przykro. Czarusia mi szkoda jak diabli. Ale Ciebie chłopie bardziej.
W grudniu usypiałam moją sunię. Wiem jak jest........
Przypadła Ci cholernie trudna rola. Nie łatwo być ręką Boga - nawet psiego.
Bardzo, bardzo mi przykro, wiem to niewiele daje, ale naprawdę jestem z Wami myślami.[/quote]
Zacytuję samą siebie sprzed jakiś 5 stron. Darujcie Kochani - ale te kilka stron jest naprawdę ciut poniżej pewnego poziomu.
Jusstyna - to nie jest TWOJ WĄTEK. Ty go jedynie założyłaś. To jest wątek CZARUSIA,
Wypraszać można sobie ludzi z domu, nie z wątków.

I błagam WSZYSKICH I KAŻDEGO przestańcie już.......ciut ciszy i rozwagi w zaistniałej sytuacji.