Fusica Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 W niedzielę, ktoś wrzucił do ogrodzonego, dziecięcego ogródka pod moim blokiem, takie cudo... Cudo, to 3 miesięczna astka (roboczo zwana Dasza). Daszeńka ma na pleckach i boczkach szramy po pogryzieniach. Blizny sa już jasne ale jeszcze nie porastają futerkiem. Wet stwierdził, że poza niewielkim niedożywieniem i robalami, psina jest zdrowa pod względem fizycznym. Pytanie, jakie blizny na psychice małej, pozostały po drastycznych przeżyciach (jak maleńka musiała być, kiedy została tak dotkliwie pogryziona)... Wczoraj została odrobaczona a w czwartek idzie na pierwsze szczepienie. Prosimy z Daszką o pomoc w szukaniu domku. Jedynego, kochanego ale przede wszystkim ODPOWIEDZIALNEGO. Tu widać blizny na boczku Daszeńki... Quote
beka Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 ALe cudo:) Biedulka, mam nadzieje że szybko zapomni o typ co ja spokało... Quote
LittleMy Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 piekna ! taka to na pewno szybko znajdzie domek... Quote
Fusica Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Liczę na to, że maleńka szybko znajdzie domek ale.... No właśnie, dobrze by było żeby domek nie miał innych sierściuchów. Daszeńka jest szczeniakiem ale już przejawia niewielką agresję wobec innych psów. Jest to zapewne wynikiem traumy po pogryzieniu. Istnieje też możliwość, że została pogryziona, bo zaczynała. Wobec ludzi jest grzeczna i potulna. Quote
doddy Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Mogę ją dać na stronę Funacji ale potrzebuje namiary na kogoś. Ona jest w Warszawie? Quote
Fusica Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 doddy napisał(a):Mogę ją dać na stronę Funacji ale potrzebuje namiary na kogoś. Ona jest w Warszawie? Jest w warszawie na gocławiu. Nie chcę na watku podawać numeru tel. do DT, żeby się pseudomiłośnicy nie zgłaszali... Wysyłam tel. na PW. Quote
Fusica Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Mam nerwa z powodu tej adopcji. Sunia mała, nie mozna jej ciachnąć. Boję się, że coś przeoczę i nie będę wystarczająco czujna. DT poinformowane, żeby nie wydawać psiny bez konsultacji ze mną. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Jejku ....czy to sie nigdy nie skończy???:placz::placz: Mała na pewno przezyłą wiele złego...te blizny nie sa małe:-( Jest słodka , może byc wielu chetnych...tylko jak znaleźc ten jedyny dom....ehhh A ten łoś to pełen wypas:evil_lol::evil_lol: Quote
beam6 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Cudności maleństwo :loveu:. Problem jest - trzeba ewentualny DS prześwietlić nie dwa, trzy razy ale z dziesięć :) I pilnować (jak węża przy głowie) sterylki w pierwszym możliwym terminie. A Dasza jest tak śliczna, że domki (do prześwietlania:evil_lol:) będą napewno liczne :razz: Quote
doddy Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Julka musze dac czyjs nr tel w ogloszeniach. Wiec podawac Twoj? Quote
Fusica Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Obyście miały rację. Nie mam doświadczenia w tak "newralgicznych" adopcjach i chciałabym, żeby fundacja asta mi pomogła. Gdyby (tfu, tfu na psa urok), trzeba było odbierać suńkę, to fundacja brzmi poważniej niż np. Fusica Quote
Fusica Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 doddy napisał(a):Julka musze dac czyjs nr tel w ogloszeniach. Wiec podawac Twoj? Julka to dziewczyna, która ma sunię u siebie w domu. Do ogłoszeń wstaw mój numer, to zrobię pierwszy odsiew - Kaśka 696-438-060 Quote
majqa Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 To już nie zakrawa na szaleństwo, a...brak mi słów...:angryy: Quote
Wilejkaros Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Qrcze, a może "Niczyje" mogłoby podpisać umowę adopcyjną? Quote
Fusica Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Wilejkaros napisał(a):Qrcze, a może "Niczyje" mogłoby podpisać umowę adopcyjną? A sprawdzisz ze mną domek??? Stanowimy niezły zespół inspekcyjny... Quote
Wilejkaros Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Of course. Działania inspekcyjne! Tylko u mnie takie durne godziny pracy są, że mogę w środku dnia albo po nocy (jak u Deniska)... Ale to już sama wiesz... Quote
Fusica Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Wilejkaros napisał(a):Of course. Działania inspekcyjne! Tylko u mnie takie durne godziny pracy są, że mogę w środku dnia albo po nocy (jak u Deniska)... Ale to już sama wiesz... To ja wybieram po nocy. Działania dywersyjne najlepiej robić po nocy... Wtedy percepcja przeciwnika jest osłabiona :cool1: Quote
wanda szostek Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 LittleMy napisał(a):piekna ! taka to na pewno szybko znajdzie domek... Pytanie tylko jaki. Ci którzy mają do czynienia z tą rasą na pewno zgodzą się ze mną, że tu potrzebny opiekun wyjątkowy, aby kontrolować i łagodzić nieodpowiednie cechy charakteru. Szczególnie jak została pogryziona. Najlepszy dom bez innych zwierząt. Przy innych psach nie uniknie się konfrontacji Quote
beam6 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Właśnie tu jest problem i tym się martwimy szukając odpowiedzialnego domku. Quote
wanda szostek Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 No to podnoszę i kibicuję. Sama też pośrednio mam ten problem, tylko z pitbulką Quote
Fusica Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 wanda szostek napisał(a):Pytanie tylko jaki. Ci którzy mają do czynienia z tą rasą na pewno zgodzą się ze mną, że tu potrzebny opiekun wyjątkowy, aby kontrolować i łagodzić nieodpowiednie cechy charakteru. Szczególnie jak została pogryziona. Najlepszy dom bez innych zwierząt. Przy innych psach nie uniknie się konfrontacji Pisałam już, że szukamy domku niezapsionego, bo mała nie jest miła dla innych psów. Z tych wszystkich powodów, które wymieniłaś, chciałam żeby w tej adopcji pomogła mi fundacja ast. Przedstawicielka fundacji zaproponowała wstawienie ogłoszenia na stronę i tyle. Na szczęście jest moja kochana Wilejkaros i fundacja "Niczyje"... Quote
Recommended Posts