Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agusiazet napisał(a):
Ona zupełnie nic sobie z tego kołnierza nie robi.

Nie bardzo ma wyjście :evil_lol:
A z jakim upodobaniem pluje lekiem przeciwzapalnym :cool3: Na szczęście dzisiaj już ostatni raz, uff.

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mojej tymczasowej Jetce, jak założyłam kołnierz to zaczęła się zachowywać jak kaleka, o wszystko się obijać i w obawie, żeby się faktycznie nie uszkodziła, kołnierz został zdjęty, a pies był uszczęśliwiony!!!:diabloti:

Posted

Magia z powodu kołnierza specjalnie zadowolona nie jest, ale wolę jej kwaśną minę niż szycie drugi raz ranki pooperacyjnej :cool3:

agusiazet, do zobaczenia jutro ;)

Posted

Murka napisał(a):
Niestety to nic związanego z Magią...
Jutro mamy mamy mały zlocik wolontariuszy w schronisku w Mielcu i agusia się wprosiła :diabloti:

Dosłownie się wprosiłam, ale tyle fajnych ludzi będzie, że porzucam rodzinę i idę z darami (skromnymi).:evil_lol:

Posted

moze byc poki domku nie znajdzie, tylko to zwiazane z kasa jest...Murka ma dac mi znac jak bedziemy na minus wchodzic:)
Murus napisz koffana jak my tam z finansami dokladnie stoimy i co z reszta stadzika z tymi uszyskami?

Posted

Romek-Zamość napisał(a):
I jak tam było na spotkaniu? :cool3:

Na spotkaniu było sporo ludzi. I głównie polegało na obejrzeniu psów w schronisku. Mnie spodobały się dwie sunie, pewnie po którąś wrócę, jak się mąż zgodzi:) W schronisku jest strasznie mało miejsca i bardzo dużo psów. Ale ludzie tam pracujący mają serce dla zwierząt, więc jakoś się im żyje. Co nie zmienia faktu, że tak nie powinno być i niestety to my jesteśmy winni. Murka, powiedziała, że Magia to fajny piesek i spokojnie nadaje się do adopcji, nawet tam, gdzie są dzieci. Choć to żywiołowy piesek, ale zgodny i do psów i do ludzi. Po sterylce jest ok, więc zaraz z nowymi zdjęciami i zmienionym troszkę tekstem wrzucę ją na Allegro. I może na 4łapy, bo Gina dzięki temu portalowi znalazła dom. A wszyscy ludzie bez odrobiny serca dla zwierząt powinni mieć obowiązkową wizytę w schronisku. Może choć który zrozumieliby jak tam jest!!!

Posted

Na spotkaniu byli najaktywniejsi wolontariusze z okolic Mielca (np.Rzeszowa, Dębicy) była też Reno2001 z Łodzi ;)
Była okazja, żeby się poznać, porozmawiać o psiakach i schroniskowych sprawach, porobić fotki itp.
Psów w Mielcu jest ok. 600 więc było co oglądać... Niestety mnie zawsze chodzenie po tym labiryncie boksów strasznie męczy... z każdej strony wyziera nieszczęście, któremu nie można pomóc: psie starowinki, psy ślepe, agresywne, zdziczałe... :-(

Magia czuje się wyśmienicie, dostała dziś towarzystwo do domku, co wpłynęło baardzo pozytywnie na jej apetyt :cool3: Może w końcu nabierze masy, wybredota jedna.

Dowiedziałam się też, że Magia się spodobała baaardzo jednej pani, tylko mąż "woli" psy i w końcu zdecydowali się na psa, którego oboje wybrali w galerii mieleckiego schroniska. W każdym razie pocieszające jest, że ktoś o Magię pytał (w lecznicy, gdzie wywiesiłam ogłoszenie) i że nawet przymierzał się do jej adopcji ;)

Finanse są obecnie na niewielkim plusie, także jest OK ;)

Na 4lapy ja zawsze dawałam ogłoszenia, ale nigdy nie było odzewu, więc stwierdziłam, że szkoda czasu... :roll:
Może jednak faktycznie trzeba dawać dalej, zawsze to jakaś szansa...

Posted

Co do uszysków, to całe stado zostało potraktowane Advocatem ;) Nie mam pojęcia skąd się świerzb u nas wziął, czy przyniosła go Magia czy inny pies :roll:
Potraktowaliśmy to jako profilaktyczne odpchlanie, bo Advocat działa również na pchły oraz niektóre pasożyty wewnętrzne ;)

Posted

Sliczna, radosna. zabawowa i w dodatku juz wysterylizowana sunia czeka na domekk!!!

Tak cudnego pieska nie da sie nie kochac:-( Wszystkim dookoloa sie udaje a ona...biednaa nadal czeka na domek
Bono juz w domku
Rodzyenk takze w domku
Nordzik juz w sobote jedzie do domku.
A Magia....wciaz czeka i czeka....

To jest cudna sunia, nie bedzie z nia problemow...Nie jest ani chora, ani agresywna ani.... Dlaczemu nikt jej nie chce dac domku???:-(:-(
Przebywa teraz w hoteliku, ale wiadomo to kosztuje a nie wiadoomo na ile starczy pieniazkow aby ja tam utrzymywac....a potem co znow schorn??? Aby znow staal sie ta smutna, przybita, zachudzona sunia???
Nie pozwolmy na to!!

O suniu mozna sie wiele dowiedziec poniewaz jest u Murki w hotelu i napewno chetnie udzieli ona zainteresowanym informacji:cool3:

Posted

Przepraszam ze pisze to na wątku Magii, ale chodzi o jej kolezanke z boksu:-( To ta onkowata sunia. Z sunia jest bardzo zle:-( Tak jak pisałam, byłam w sobotę w naszym schronie i zobaczyłam , ze sunia bardzo podupadła na zdrowiu. Chyba bardzo przeżyła rozstanie ze swoją przyjaciółką, bo stała się jeszcze bardziej apatyczna, nie chce jeść i nawet nie ma ochoty wstawać i podchodzić do krat. Od ostatniego naszego spotkania bardzo schudła i chyba nie ma już szansy na adopcję. Obawiam się, że jeśli nie pomożemy jej koniec nadejdzie bardzo szybko. Zastanawiam się nad założeniem jej osobnego wątku, ale czy to coś pomoże ??? Poradzcie prosze...