Surprise Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Ahh.. i jeszcze jak to jest.. mozna krzyzowac jamnika krótkowłosego z długowłosym albo z szorstko? W jednym miocie mogą być tylko np. krótkowłose? Czy może byc np. 2 długo i jeden krótko??? Głupio mi zadawac takie pytania, ale w mojej ukochanej rasie-boksery-nie występują żadne roznice (oprócz maści:P)... :oops:
anetta Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Pieekne malenstwa :loveu: I zgadza sie, najsliczniejsze szczeniaczki to jamniczki :loveu: Amiska, zmniejsz foty, do 500x500. Koniecznie :cool1:
AMIŚKA Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 :oops: Ja w aparacie zmniejszyłam a tak nie umiem chociaż probuję:oops: :oops: :oops: I nieraz wyjdą małe,a kiedy indziej te duże i nie wiem od czego to zależy??:oops: :oops:
AMIŚKA Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Surprise napisał(a):Mmmm... Wg mnie najpiekniejsze szczeniaki to własnie dzieci jamniorów ;).. Słodkości... Ile przeciętnie jamników jest w jednym miocie? I ile waży jamnik króliczy, miniaturowy? Wybaczcie, ale jestem totlanym laikiem:oops: . Zainteresowało mnie to, bo niedawno widziałam taką malutką kruszynkę i pan powiedział, ze to szczenię króliczego. Tak więc docelowo jak duży on będzie??? Wielkość jamnika kroliczego ;do 30 cm obwód klatki piersiowej waga do 3,5 kg jamnik miniaturowy do 35 cm obwód klatki piersiowej i waga do 4 kg te pomiary dokonywane są w wieku 15 miesięcy:lol:
anetta Posted June 18, 2006 Author Posted June 18, 2006 Amiska, musisz miec jakis programik na kompie do obrobki zdjec, np. ja mam IrfanView :razz: To ze zmniejszysz w aparacie to nic nie da :lol:
Paulina87 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Przypominam mojego Titusia Uśmiech "Haaa znalazłem stara kość"
anetta Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 Jak slodko na pierwszym wyszedl, niunio taki :laugh2_2: Fajny gnacik :evil_lol:
Paulina87 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Jura zawsze wyżuje kosć i zostawia gdzieś w kącie, albo zakopuje a Tito ma radoche jak ją znajdzie :lol: bierze ją i szybko ucieka do domu pod ławkę :cool3:
macsow1 Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Serdecznie zapraszam wszystkich na X Jubieluszową Wystawę Psów Rasowych w Legnicy- odbędzie się ona 6.08.06 w Legnicy. Jest to wystawa krajowa. Serdecznie zapraszam. ps. Przyjmowanie zgłoszeń jest do 10. lipca!!!!!:cool1: OPŁATY: · za pierwszego psa /z katalogiem/ - 65 PLN · za każdego następnego psa /bez katalogu/ - 55 PLN · szczenięta, interchampiony /bez katalogu/ - 35 PLN · opłaty w dniu wystawy /bez względu na klasę/ - 100 PLN · rasy polskie /w tym PON/, weterany /bez katalogu/ - bezpłatnie · wystawcy zagraniczni /za każdego psa/ - 25 EURO · wystawcy zagraniczni w dniu wystawy - 40 EURO pozdrawiam
AMIŚKA Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Rośnie SASANKA córcia mojej ZINKI z Końskiego Raju.Rosnie i odkrywa swiat.Chodzi z nami na treningi agility i juz nauczyla sie pokonywać tunel i huśtawkę.Rozrabia i psoci za całe stado szczeniaczków ale jest też bardzo miłą sunią.kilka zdjęć;
Gonia Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 AMIŚKA napisał(a):Rośnie SASANKA córcia mojej ZINKI z Końskiego Raju.Rosnie i odkrywa swiat.Chodzi z nami na treningi agility i juz nauczyla sie pokonywać tunel i huśtawkę.Rozrabia i psoci za całe stado szczeniaczków ale jest też bardzo miłą sunią.kilka zdjęć; :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Pierwsza lekcja pudrowania.Najpierw nosek...:B-fly: :B-fly: :B-fly: :B-fly: :B-fly:
agniecha Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Kochani jak wypadły jamniki długowłose w Warszawie ???????????/
AMIŚKA Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Gonia napisał(a)::sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Pierwsza lekcja pudrowania.Najpierw nosek...:B-fly: :B-fly: :B-fly: :B-fly: :B-fly: Tak to rzeczywiście zamiast do jedzenia lepiej służy do pudrowania małego noska malej lady:lol: :lol: :lol: :lol: .; Goniu a co tam u malego krolewicza EDDEEGO??? I jakeś zdjątka chciałoby się zobaczyć???
AMIŚKA Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 agniecha napisał(a):Kochani jak wypadły jamniki długowłose w Warszawie ???????????/ Zobacz w "wyniki z ringu jamników":lol:
Viz Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Ale piękna Sasaneczka :loveu: Czarnusie cudo, strrrasznie podobna do mojego Lupusia :loveu: :evil_lol:
Gonia Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 AMIŚKA napisał(a):Tak to rzeczywiście zamiast do jedzenia lepiej służy do pudrowania małego noska malej lady:lol: :lol: :lol: :lol: .; Goniu a co tam u malego krolewicza EDDEEGO??? I jakeś zdjątka chciałoby się zobaczyć???Dzięki za pamięć o EDIKU!Nastały wakacje i chyba nie ma chętnych na wychowywanie maluszka.Czeka nadal na dom.Jest cudowny:loveu: Posłuszny i słodki!Myślę,żeby go oddać na współwłasność,miałabym wtedy wpływ na jego los,wystawy.Zobaczymy.Tymczasem jesteśmy w nim wszyscy zakochani i chyba serce mi pęknie jak będzie odchodził:-( Zdjęcia obiecuję dzisiaj zrobić,ale muszę poprosić kogoś o wstawienie.:oops:
Viz Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Może my też wstawim pare zdjec znad jeziorka :loveu: Teddy w akcji ;) http://img342.imageshack.us/img342/5928/teddysbyviz7lg.jpg
AMIŚKA Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Śliczny Teddy pięknie pływa no ale gdie Lupusik??:lol: :lol: Nurkuje????:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Gonia Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 AMIŚKA,ty chyba czarodziejka jesteś:-o Zapytałaś o EDIKA i w sobotę przyjeżdża rodzina z Łodzi go zobaczyć!Stracili swojego 15-letniego jamniorka:-( I jak to bywa najczęściej,nie potrafią się pogodzić ze stratą.Jejku,te rozstania są okropne!Nawet boję sie o tym myśleć.Mam nadzieję,że mój EDEE czekał na tę właśnie rodzinę,że tak miało być:placz:
Szantina Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Gonia - mocno trzymamy zaciśnię kciuki i wszystkie łapki za nowy,wspaniały domek dla Edika. Głowa do góry - będzie dobrze.
agniecha Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Gonia napisał(a):AMIŚKA,ty chyba czarodziejka jesteś:-o Zapytałaś o EDIKA i w sobotę przyjeżdża rodzina z Łodzi go zobaczyć!Stracili swojego 15-letniego jamniorka:-( I jak to bywa najczęściej,nie potrafią się pogodzić ze stratą.Jejku,te rozstania są okropne!Nawet boję sie o tym myśleć.Mam nadzieję,że mój EDEE czekał na tę właśnie rodzinę,że tak miało być:placz: Gonia to jest smutne, :-( że musisz się rozstać ze swoim ulubieńcem ale z drugiej strony to fantastyczne,że Carmelka bedzie miała tak blisko młodszego braciszka :loveu: :loveu: :loveu: Jak młody pojedzie do nowego domku odezwij się !!!
AMIŚKA Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Gonia napisał(a):AMIŚKA,ty chyba czarodziejka jesteś:-o Zapytałaś o EDIKA i w sobotę przyjeżdża rodzina z Łodzi go zobaczyć!Stracili swojego 15-letniego jamniorka:-( I jak to bywa najczęściej,nie potrafią się pogodzić ze stratą.Jejku,te rozstania są okropne!Nawet boję sie o tym myśleć.Mam nadzieję,że mój EDEE czekał na tę właśnie rodzinę,że tak miało być:placz: Zdjęcia obiecuję dzisiaj zrobić,ale muszę poprosić kogoś o wstawienie.:oops: __________________ No dobra:lol: ,ale i tak dalej i chyba nie ja jedna czekamy na zdjęcia Twojego królewicza:evil_lol: ,mialy już byyyyć i coooo?????? I tak chcemy zobaczyć pięknisia:mad: :mad:
Recommended Posts