Gonia Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 A kto wklei?Mam też superowe zdjęcia DEXTERA z klubowej!Jestem nim(nie tylko ja) oczarowana! Agniesia,pewnie że dam Ci znać gdzie mieszka EDEE!
Gonia Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Na trawniku EDEE.Nie miał ochoty na pozowanie,a mnie komary obżarły nogi:angryy: Nosek w nosek z babcią Juliolą to DEXTER,synek Arielki i Carellego w wieku 6 miesięcy.Jeśli GUCIA wstawi to będzie jeszcze jeden portret Dextera. GUCIA wielkie dzięki:calus:
SuperGosia Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Naprawdę nie mogłam się powstrzymać (a wreszcie miałam chwilę, by przejrzeć Twoją stronkę), ekstra zdjęcie Goniu :loveu:
AMIŚKA Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Pięknościowy Goniu Twój najmlodszy krolewicz:lol: :lol: . A mordencja superjamnicza!!!!:lol: :lol: Zapozował niczym zawodowiec,w tak mlodym wieku:-o ???? Będzie z niego w przyszłości POGROMCA RINGÓW.:evil_lol:
Gonia Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Taaaaaaa,będzie z niego Król Kopidołek I-wszy:angryy: Wrócił z działki,która się podlewa:mad: Moja podłogaaaaaaaaaaaaa:placz: Jakąś maseczkę błotną se zafundował i jest taki szczęśliwy......!!!!!!!!!!!!!!A rękawiczki z błotka ma takie jak Violetta Willas:crazyeye:
Gonia Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 SuperGosia napisał(a):Naprawdę nie mogłam się powstrzymać (a wreszcie miałam chwilę, by przejrzeć Twoją stronkę), ekstra zdjęcie Goniu :loveu: To jest DEEDEE,córka Arielki i Carellego.Mieszka w Gdańsku.Tam też pojechał ED(po Alison i Vest-cie Amery),Który ma być w przyszłości jej mężem.Zdjęcia dostałam od właścicieli.Mnie bardziej podoba się to do góry kołami,z nóżkami skrzyżowanymi jak u baletnicy:lol:
Aga_j Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Surprise napisał(a):Ahh.. i jeszcze jak to jest.. mozna krzyzowac jamnika krótkowłosego z długowłosym albo z szorstko? W jednym miocie mogą być tylko np. krótkowłose? Czy może byc np. 2 długo i jeden krótko??? Głupio mi zadawac takie pytania, ale w mojej ukochanej rasie-boksery-nie występują żadne roznice (oprócz maści:P)... :oops: Nie mozna krzyzowac ich razem ale nieraz zdarzaja sie wyjatki gdzie np. po dwoch krotkowlosych rodza sie dlugowlose, itd.
Gonia Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Zaintrygowałaś mnie:-o Możesz podać żródło wiedzy na temat długowłosych,po krótkowłosych itd?
Yoshko Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 W Polsce urodziło sie kilka miotów jamników krótkowłosych w których pojawiły się takze szczenieta długowłose, głownie za sprawą psa - Hi-Li's ONCE UPON A WATERBED.Był to czarny podpalany krótkowłosy pies nosiciel recesywnego genu.Pomimo że u niektórych ztych miotów , był on bardzo "daleko" w rodowodzie , geny po jakimś czasie się odezwały, no ale z drugiej strony rodowodu , tez musiał byc jakis nosiciel tego , genu , lub było to wynikiem inbredu na tego psa. Przkładami długowłosych psów po krótkowłosych rodzicach , jest miedzy innymi;Jasminne Canis Venator, Angie z Piaskowej Osady .
Aga_j Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Zdarza sie to nawet czesto ale w wiekszosci po amerykanskich jamnikach, Znanym przykladem nasiciela genu dlugowlosego w latach 50'tych byl krotkowlosy Ch Badger Hill Nobby po ktorym rodzilo sie wiele dlugowlosych (po krotkowlosych matkach). Mojego Maksa pradziadek takze byl nosicielem, wyprodukowal kilka dlugowlosych. Takze znane i dosc popularne sa przypadki pomiedzy szorstkowlosymi a krotkowlosymi. Powod: Kiedys (a nawet i dzisiaj w USA) krzyzowania pomiedzy odmianami byly popularne i sledzac rodowody czesto mozna znalec wszystkie 3 odmiany wlosa i nieraz rozmiarow u jednego psa. Jesli chodzi o Hi-Li's Once Upon A Waterbed to byl synem dlugowlosego standarda, Ch Lostdog's Black Bart - wiec nie dziwne ze rodzily sie dlugowlose szczeniaki po nim. Oto ojciec Hi-Li's Once Upon A Waterbed, CH Lostdog's Black Bart Najprawdopodobniej moj Maks takze jest nosicielem, jego dziadek nim byl plus pra-pra-pra-pra-pra dziad byl dlugolosy, natomiast od stony matki polowa przodkow jest dlugowlosa!
Yoshko Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 No własnie zapomniałm napisać że Waterbed był heterozygotyczny pod wzgledem długosci włosa , gdyz był synem psa długowłosego. Psy długowłose po krótkowłosych dopuszczane są do hodowli , natomiast krótkowłose po szorstkowłosych , nie są dopuszczane.
Gonia Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Tak sądziłam,że w rodowodzie muszą być gdzieś długowłose.:lol:Ale to raczej historia.Obowiązujący nas wzorzec zabrania tego rodzaju skojarzeń,a ostatnimi czasy nawet krzyżowania królików i miniatur .Niestety tak jak o ważeniu standardów,Polski Klub jeszcze nas o tym nie poinformował.
Yoshko Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Klub się nie spieszy:diabloti: .Póki co wszystko po staremu
AMIŚKA Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 :lol: jeden patyczek a ile pracy przy nim no i młodzież trzeba uczyć -do czego służy jeden patyczek! MURKA ,ZINKA Z Końskiego Raju i SASANKA Murkamka nad Zalewem Szczecińskim:lol:
Gonia Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Zmokłe kurczaki:loveu: A kijeczka mniejszego nie było?:crazyeye:
martavantos Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 :cool3: :cool3: :cool3: JAkie słodkie zabki MAli agenci:misja specjalna:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
AMIŚKA Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Dziś o 21,30 odeszła za TM moja ukochana Mureczka['][']['] Pozostanie w pamięci i w nazwie mojej hodowli MURKAMKA MURKA przepiękna jamnisia miniaturowa krótkowlosa o wspanialym charakterze,nazwana Królową Wystaw['] odeszla nagle -chore serduszko nie wytrzymalo upałow.Miala 12,5 roku. a ja płaczę
agniecha Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Oczy mamy pełne lez i kluchę w gardle :shake: :-( :shake: :-(
SuperGosia Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Tak mi przykro, Amisko :-( :-( :-( Byla naprawde cudownym, grzecznym, cierpliwym i kochanym psiakiem. Niech biega szczesliwa za TM. Dla Mureczki ['] ['] [']
Recommended Posts