Jump to content
Dogomania

Galeria - nasze przegubowce (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

A kto wklei?Mam też superowe zdjęcia DEXTERA z klubowej!Jestem nim(nie tylko ja) oczarowana!
Agniesia,pewnie że dam Ci znać gdzie mieszka EDEE!

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na trawniku EDEE.Nie miał ochoty na pozowanie,a mnie komary obżarły nogi:angryy: Nosek w nosek z babcią Juliolą to DEXTER,synek Arielki i Carellego w wieku 6 miesięcy.Jeśli GUCIA wstawi to będzie jeszcze jeden portret Dextera.
GUCIA wielkie dzięki:calus:

Posted

Pięknościowy Goniu Twój najmlodszy krolewicz:lol: :lol: .

A mordencja superjamnicza!!!!:lol: :lol: Zapozował niczym zawodowiec,w tak mlodym wieku:-o ????
Będzie z niego w przyszłości POGROMCA RINGÓW.:evil_lol:

Posted

Taaaaaaa,będzie z niego Król Kopidołek I-wszy:angryy: Wrócił z działki,która się podlewa:mad: Moja podłogaaaaaaaaaaaaa:placz: Jakąś maseczkę błotną se zafundował i jest taki szczęśliwy......!!!!!!!!!!!!!!A rękawiczki z błotka ma takie jak Violetta Willas:crazyeye:

Posted

SuperGosia napisał(a):
Naprawdę nie mogłam się powstrzymać (a wreszcie miałam chwilę, by przejrzeć Twoją stronkę), ekstra zdjęcie Goniu :loveu:

To jest DEEDEE,córka Arielki i Carellego.Mieszka w Gdańsku.Tam też pojechał ED(po Alison i Vest-cie Amery),Który ma być w przyszłości jej mężem.Zdjęcia dostałam od właścicieli.Mnie bardziej podoba się to do góry kołami,z nóżkami skrzyżowanymi jak u baletnicy:lol:

Posted

Surprise napisał(a):
Ahh.. i jeszcze jak to jest.. mozna krzyzowac jamnika krótkowłosego z długowłosym albo z szorstko? W jednym miocie mogą być tylko np. krótkowłose? Czy może byc np. 2 długo i jeden krótko???
Głupio mi zadawac takie pytania, ale w mojej ukochanej rasie-boksery-nie występują żadne roznice (oprócz maści:P)... :oops:

Nie mozna krzyzowac ich razem ale nieraz zdarzaja sie wyjatki gdzie np. po dwoch krotkowlosych rodza sie dlugowlose, itd.

Posted

W Polsce urodziło sie kilka miotów jamników krótkowłosych w których pojawiły się takze szczenieta długowłose, głownie za sprawą psa - Hi-Li's ONCE UPON A WATERBED.Był to czarny podpalany krótkowłosy pies nosiciel recesywnego genu.Pomimo że u niektórych ztych miotów , był on bardzo "daleko" w rodowodzie , geny po jakimś czasie się odezwały, no ale z drugiej strony rodowodu , tez musiał byc jakis nosiciel tego , genu , lub było to wynikiem inbredu na tego psa.
Przkładami długowłosych psów po krótkowłosych rodzicach , jest miedzy innymi;Jasminne Canis Venator, Angie z Piaskowej Osady .

Posted

Zdarza sie to nawet czesto ale w wiekszosci po amerykanskich jamnikach, Znanym przykladem nasiciela genu dlugowlosego w latach 50'tych byl krotkowlosy Ch Badger Hill Nobby po ktorym rodzilo sie wiele dlugowlosych (po krotkowlosych matkach). Mojego Maksa pradziadek takze byl nosicielem, wyprodukowal kilka dlugowlosych. Takze znane i dosc popularne sa przypadki pomiedzy szorstkowlosymi a krotkowlosymi. Powod: Kiedys (a nawet i dzisiaj w USA) krzyzowania pomiedzy odmianami byly popularne i sledzac rodowody czesto mozna znalec wszystkie 3 odmiany wlosa i nieraz rozmiarow u jednego psa. Jesli chodzi o Hi-Li's Once Upon A Waterbed to byl synem dlugowlosego standarda, Ch Lostdog's Black Bart - wiec nie dziwne ze rodzily sie dlugowlose szczeniaki po nim.

Oto ojciec Hi-Li's Once Upon A Waterbed, CH Lostdog's Black Bart

Najprawdopodobniej moj Maks takze jest nosicielem, jego dziadek nim byl plus pra-pra-pra-pra-pra dziad byl dlugolosy, natomiast od stony matki polowa przodkow jest dlugowlosa!

Posted

No własnie zapomniałm napisać że Waterbed był heterozygotyczny pod wzgledem długosci włosa , gdyz był synem psa długowłosego.

Psy długowłose po krótkowłosych dopuszczane są do hodowli , natomiast krótkowłose po szorstkowłosych , nie są dopuszczane.

Posted

Tak sądziłam,że w rodowodzie muszą być gdzieś długowłose.:lol:Ale to raczej historia.Obowiązujący nas wzorzec zabrania tego rodzaju skojarzeń,a ostatnimi czasy nawet krzyżowania królików i miniatur .Niestety tak jak o ważeniu standardów,Polski Klub jeszcze nas o tym nie poinformował.

Posted

:lol: jeden patyczek a ile pracy przy nim no i młodzież trzeba uczyć -do czego służy jeden patyczek!

MURKA ,ZINKA Z Końskiego Raju i SASANKA Murkamka nad Zalewem Szczecińskim:lol:

Posted

Dziś o 21,30 odeszła za TM moja ukochana Mureczka[']['][']

Pozostanie w pamięci i w nazwie mojej hodowli
MURKAMKA
MURKA przepiękna jamnisia miniaturowa krótkowlosa o wspanialym charakterze,nazwana Królową Wystaw['] odeszla nagle -chore serduszko nie wytrzymalo upałow.Miala 12,5 roku.

a ja płaczę

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...