Jump to content
Dogomania

Gdzie śpi twój pies?  

827 members have voted

1. 1. Gdzie śpi twój pies?

• na dworze gdzie chce
    • na dworze w budzie
    • na dworze w kojcu
    • w domu na swoim miejscu
    • w domu koło łóżka
    • w domu na łóżku

Recommended Posts

Posted

Kazan śpi z nami w łóżku. Zanim uśniemy i zgaśnie światełko kładzie się na moje nogi. Ale kiedy uśniemy pocichutku pakuje się między nas oczywiście grzbietem do mnie a łapami do męża ( hahaha podrapane plecki) :lol: :lol: :lol:

• Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja Monia po ostatnim spacerze ładuje kuper do swojego kojca i wstaje dopiero rano, a Leon śpi obok łóżka, na tyle blisko, aby w środku nocy móc sprawdzić, czy tam jestem. Chociaż jest dosyć duży, to ładuje się do wyrka, ale odczuwa dyskomfort i szybko się ewakuuje. Chce się po prostu przytulić, ale jest mu niezbyt wygodnie.

Mokka

Posted

Moje psy, jak każde dobrze wychowane pieski, mają pięęęękne legowisko. Duuuuuże. 200cm X 180 cm. Wieczorem nawet się posuną i mogę położyć się spać :D Czasami też na fotelu (gdy ten niedobry pańcio wpycha sie do łóżka i wyrzuca biedne psiątka. Oprócz najmniejszej - ona śpi z pańciem :D )

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

taaaaaaaaaaa...Oruska przyjechala z nami do domku i ...postanowilismy, ze nie ma mowy by spala z nami w lozku..wytrzymalismy ..tydzien czy tez dwa ..nawet nie pamietam....a potem patrzyla na nas tymi swoimi slepkami i piszczala cichutenko....no i ja wzielismy do siebie..teraz kiedy jest juz starsza...ma 5 m-cy zasypia na swoim poslaniu kolo naszego lozka, ale jak sie budzimy ....spi z nami :) mala, kochana lobuziara

Posted

moje też, niby to śpią obok łóżka a nad ranem siup do wyrka :oops:

czasem nie chce mi się ich zganiać i zostają. Ale nie jest mi super wygodnie, razem ważymy 130 kg :oops:

I tak się gnieciemy wesoło do rana :D

• 2 weeks later...
Posted

A moje szczęście śpi gdzie chce co oznacza w praktyce,że:zasypia na kanapie z Nami/dokładniej MIĘDZY Nami/,potem"wędruje" czyli Jego materac,obok materaca z głowa na materacu!,przedpokój,drugi pokój z kanapa Tylko dla niego itd. :oops:

pozdrawiam

Posted

Moja suczka najczęściej śpi w swoim koszyku. Ale zdarza się, że śpi koło mojego łóżka a nawet czasem nad moją głową :oops: Ale to i tak wielki postęp od mojego ostatniego postu.

Posted

No tak- moje śpią, gdzie chcą- część na kanapach, część na legowiskach, część w kojcu, a maluchy z nami w łóżku, przy czym mops śpi najwyżej jak się da, czyli de facto na brzuchu mojego męża :D :D :D albo na mojej głowie- zależy, co w danym momencie znajduje się wyżej.

Gosia

Posted

Acha,w zeszłym roku,gdy był jeszcze szczeniaczkiem 5 miesięcznym to sypiał tez na balkonie - zwłaszcza gdy było b.ciepło.Również można go było znaleźc rano na poduszce koło głowy.Teraz waży 40 kg,ma 60 cm w kłębie i zdecydowanie woli przytulic sie do nogi..no i b. delikatnie budzi tzn. trąca nosem dłoń i kapitalnie buczy :saeek:

Pozdrawiamy

Posted

jestem super zadowolony z dyskusji-"jeden lubi ogórki a drugi ogrodnika córki"Wg. mnie nie ma jednoznacznie poprawnych odpowiedzi :( Kazdy ma swoje racje.

Mój śpi gdzie chce... :D

Gdy sie kładę to wystarczy go klepnac..a lezy zwykle na moim miejscu i złazi bez problemu.Faktem jest,że potem wykonuje 'desant' i przytula się do mojej nogi ale poleży i schodzi..

Ale rankiem lezy,ROZWALA SIĘ :D miedzy nami :D :D ..i trąca mnie nosem jesli chce wyjśc :)

• 5 months later...
Posted

moje psiaki spia w domu.Cerry wilczarz w kuchni na legowisku albo w klatce w przedpokoju (co sam wybierze),Julka i Kajetan na pietrze ze mna.A teraz dlaczego Cerry na dole podczas gdy inne u gory ?proste.Mam strome schody a wilczarze nie powinny nadmiernie schodzic po schodach.Poza tym wyczytalam ze w starszym wieku moga miec problemy z kregoslupem i jak mu wytlumacze ze nagle nie moze wchodzic na pietro kiedy przez cale zycie mogl ?Lepiej niech od poczatku wie ze nie moze to nie bedzie czul sie pokrzywdzony

• 1 year later...
Posted

zdecydowanie ze mną w łóżku :D:D:D
jest przeszczęśliwa gdy wieczorem ide już do swojego pokoju i pozwalam jej się ułożyć na moim miejscu ;)
ja w tym czasie siedzę przy komputerze i słucham jak zasypia. Chrapanie znosze, ale jak zaczyna puszczać bąki to wtedy na chwile wywalam ją do rodziców, żeby im też nasmrodziła :P
ale jak sie kłade spać to wpuszczam ją spowrotem do pokoju i razem, w jednym łóżeczku zasypiamy :lol: :lol: :lol:

Posted

Gucio jest jak najbardziej salonowym psem, wlasne poslanie mial jedynie jako szczeniak,teraz korzysta tylko i wylacznie z lozka (najlepiej zascielonego,centralnie na poduszce) lub fotela. Chetnie biega tez po parapecie jak typowy koto-pies ;)

Posted

śpi w łózku z rodzicami albo pod łózkiem albo na fotelu obok łózka :D zresztą on się w nocy często przemieszcza ;) ale swoje posłanie oczywiście też ma :]